• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin çocuklarda böylemi benimki mi olmamis

meltem212

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2025
72
15
3
33
Yani bilmiyorum normal mi tuhaf mi.
Kızım 8 yaşında çok asi hırçın.
Evde sakız çiğniyemiyorum yemek yiyemiyorum resmen ağız şapirtatmasindan nefret ediyor ki çok dikkat ediyorum.
At o sakızı diye bağırıyor
Damarıma basıyor
Yani hayat gayesi hep anne ile zıt lasma çok üzülüyorum artik
Birde başkalarının yanında bana extra saygısızlık yapıyor

Son düzenleme:
Zıtlaşmayı nereden öğrendi peki?
Çocuklar anne babadan gördüklerini aynalarlar. Siz de onu sürekli düzeltiyor, emir veriyor olabilir misiniz?
Ayrıca tek sorun sakız ve ağız şapırdatmaysa çocuk da haklı. Yani sessiz sakız çiğneyen sessiz yemek yiyen biri değilsiniz demek ki.
Ağzını kapatmadan şap şap yemek yiyen insandan bende hazzetmem mesela.

8 yaş bu kadar takıntı geliştirmek için erken değil mi yahu. Ben o yaşta hiç takılmazdım böyle şeylere, zaten evde sürekli ses vardı hareketli çocuklardık. Üstümüz başımız toz içinde gelirdik eve. Şimdi arkadaşının bakıcılığını yaptığı çocuk(3 yaşında) temizlik takıntısı varmış, elinde sürekli bez bir yerde pislik görünce silmeye çalışıyormuş

Zıtlaşmayı nereden öğrendi peki?
Çocuklar anne babadan gördüklerini aynalarlar. Siz de onu sürekli düzeltiyor, emir veriyor olabilir misiniz?
Ayrıca tek sorun sakız ve ağız şapırdatmaysa çocuk da haklı. Yani sessiz sakız çiğneyen sessiz yemek yiyen biri değilsiniz demek ki.
Ağzını kapatmadan şap şap yemek yiyen insandan bende hazzetmem mesela.
Tam tersi o kadar dikkat ederim ki ses çıkmaz rahatsız etmemek için çaba sarf ediyorum resmen

Eski konulara baktım da kocanız size kötü davranıyormuş. Baba size saygısız konulup bağırıp çağırdıkça aile içi iletişimi böyle bir şey sanmış çocuk.
Yani siz o kocayı değiştirmeden, o koca size düzgün davranmadan bu işi çözemezsiniz.
Babası size kötü davranırken çocuktan kibar bir iletişim şekli beklemeyin.

Eski konulara baktım da kocanız size kötü davranıyormuş. Baba size saygısız konulup bağırıp çağırdıkça aile içi iletişimi böyle bir şey sanmış çocuk.
Yani siz o kocayı değiştirmeden, o koca size düzgün davranmadan bu işi çözemezsiniz.
Babası size kötü davranırken çocuktan kibar bir iletişim şekli beklemeyin.
Bosanamiyorum ki ah bosansam herşey düzelecek biliyorum

Mizofoni olabilir mi? Yani siz zıtlaşma, saygısızlık zannediyorsunuz belki gerçekten çok rahatsız oluyor.

Evde sakız çiğniyemiyorum yemek yiyemiyorum resmen ağız şapirtatmasindan nefret ediyor ki çok dikkat ediyorum.
Damarıma basıyor
Psikiyatriye götürün, bu bir rahatsızlık. Tedavi olmalı.

Mizofoni var cocukta ama benim bildigim mizofoninin tedavisi falan yok. Sakız cignemeyiverin yaninda. Diger saygisizlik vs evde gördüğü şeyler demek ki

OLanagim. Yok şuan yoksa götüreceğim
Devlet hastanesinde de var psikiyatri.
Toplum sağlığı merkezleri ücretsiz sunuyor bu hizmeti, hatta bazı belediyelerde, sıra bulursanız.
Bu kadar sinirlendiriyorsa sizi davranış olmayan olanağı oldurmanız gerek diye düşünüyorum.

Damarıma basıyor
Eşinizle iletişiminiz çocuklarınızın size nasil davranacağını belirler bir çocuğun üç ebeveyni vardır annesi babası ve anne babanın ilişkisi sizin durumunuzda bir komşum da var çocukları anneye aşırı saygısız çünkü babalari sürekli annelerine hakaret ediyor aşağılıyor yok sayıyor çocukları da aynı şeyi yapıyorlar kadin çünkü zamanında boşanmaya olanak varken boşanmamis şuan da sadece eziliyor hepsini yutuyor

Back
X