sıze mı bakayım kendıme mı ??

İnanin yalnız değilsiniz sizinle aynı durumdayız şimdilik artık kurtardık gibi çünkü kaynim evlendi babalari yok analarida kaynimin her borcu için para isterdi hepsi de keyfi sağlık ekmek parası değil verdirmedim ama bana sorun nasıl yıprandım bikeresinde eşimin patronuna kadar gittim konuştum eşimle arkadaşlar esi de benim arkadaşım üç senelik evliliyim doğru dürüst üstüme başıma almam bi bayram pantolon aldiysam diğerinde kazak alirdim bu sefer herşeyi aldirdim çünkü ben kendimden çocuğumdan kisarken esim ailesi istedimi aslan kesiliyordu bana karsi en az iki hafta evde kavga gurultu oluyordu ama biz aç kaldığımız zaman gercek manada ekmek alçak para yoktu bilmelerine rağmen bi tl vermediler biz zaten onlardan istemeyiz ama esim onlar ne zaman istese benle kavga etti düğünden kalan altınları bozdurup bankada kendi adıma kasa acmistim ordan ver diye tutturmustu geri gelmicegini bildiğim için vermedim patrondan alirim her ay maaşımdan keser dedi gittim yüzümü kizartip adamla konuştum o bile dedi ki üzücü ama doğru ailesi onu kullaniyo vermem dedi vermedi de sagolsun ne bilim gidin kendinize çocuğunuza alışveriş yapin ekstra harcicak parası kalmasın bi kaç kere ailesine yok dedi mi vezgercerler belki ki bizimkiler üç sene oldu hala vazgecemediler en sonunda kredi kartından para çektirip aldılar biz zorluk çekiyoruz daha yeni maaş aldı elimizde bi lira yok ama şimdi artık daha vermem diyo bakalim yaşayıp gorecez bide para cektirdikten bi hafta sonra kv kendine yeni telefon almis paramız yok diyen kadin pahalida bişey ucuz da değil yani onlar eşimin bana harcamasını istemiyo anlayabiliyorum sizinkilerde oyle muhtemelen

Eger imkanin simdi varsa hemen evi alin yoksa o birikim gider elindekilerde gider. Borc altina girerseniz veremez o kadar.

Durum musaitse para daha fazla harcanmadan derhal ev borcuna sokman gerek. Doğumda olacak yakında. Bu ikisinin masrafından artiripta veremez sonuçta çok asiri yuksek bir gelir yoksa. Hala da verirse kendinden kısmayı da bırak alışveriş vs yap. Yine veremez herhalde. Sülük gibi yapışmış rezil insanlar..

esim iki aylik bir dogu gorevindeydi
Kendinemi yettirsin ordan bana mi dedim
Az cok idare ettim ailemdende birsey istemedim soylemedim
Ayni evdeydik sonucta ailesiyle tabi biz ayni evde oldugumuzdan beri hep ayri yedik yemegimizi
Kendim pisirdim kndim yedim onlarin tenceresinden bir kepce bisey almadim
İki ay boyunca bana bi ihtiyacin varmi demediler
Kis gunu sadece ekmek yaglayip yedim cayla
Hatirliyorum kp ekmek kesti verdi elime masadan ben yukariya xikarken mutfaktan
Sandim ki tedikleri kofteden verecek
Ben onu unutamiyorum
Koskoaca kadini cocuk gibi bejletti o masa basinda
Bu insanlara acimam ben allah acisin
Esime actim azcok bu konulari
Fakat onada kizamiyorum hic jotu niyeti yok
Kiyamiyor
Sana bana tazik hakkimizi suistimal ediyorlar diyorum allah goruyor sen merak rtme diyor ne diyim yani bilmiyorum
birikimini harcama sakın.
kocan ailesine para verince sana idare et diyorsa ben o kocaya iyi niyetli demem.

kocana acıma sakın. bak sen bebeğinle acınacak haldesin kocan yüzünden.

her ne ihtiyacın varsa eşine aldır. almazsa idare et derse kavga et, ailen biziz artık, bize verecek paran yoksa niye evlendik hayatımı kararttın, evlendiğime pişmanım vs de. ağır konuş. belli ki güzellikle anlamıyor. şirret ol.

ya o birikmiş paran olmasaydı, size nasıl bakacaktı kocan. ailen elbise yatak vs alıyor, utanmıyor mu o kocan seni ve çocuğunu muhtaç duruma düşürdüğü için.

sen de saflığı bırak bacım. ailesi sensin artık, onlar değil. tek kuruş harcama birikimden. eşine de bir daha para verdirme. verirse gitsin anasıyla yaşasın madem onlar ailesi.
ya sen, bebeğin nesiniz? size nasıl kıyıyor kocan aklım almıyor.

böyle devam ederseniz, katı olmazsan er geç boşanırsın, söyleyeyim.

ayrıca sizin gibilere iyi değil "enayi" deniyor canım.

KP kV görümceler hiçbiri calismiyor emekli maaşı yetmeyince nasılsa onlar 2 kişi 2 maaş bir de birikim var diyip sizi yemeye karar vermişler.. Buna dur diyecek olan esiniz.. bekar kardeşi de evlendirir esiniz yakinda birikim falan kalmaz.. bir an önce çocuğunuzun adına hesap açıp onun hesabina yatırın.. 18 yaşına gelene kadar da siz söz sahibi olursunuz.. cocugunuzdan kesip aileye para vermek bu aile söz konusu olunca yanlış.. is esinizde bitiyor..

bebek gelecek bebeğimizin rızkını başkaları saçını boyasın diye vermeyeceksin heralde desen mesela

Arkadasim sorun kocanda. Iyi bir ders ver bakalim yapiyor mu bi daha? Hem en basindan beri boyleyse 2.cocuk korunurken mi oldu? Herkese para yedirip evini ihmal eden bir babayi kimse istemez inanin. Insallah duzelir yazik sana da.
Ya bu deveyi gudeceksin ya da bu diyardan gideceksin.

Sert konuşun eşinizle bırakın kızsin kussun.biraz üzüleceksiniz hatta Eşinizin ailesi sizin yüzünüzden olduğunu bilecek kızacak eğer onların tavrı önemli değilse sizin için postayı koyun muhakkak yoksa mümkün değil bitmez bu eziyet

Ki bu insanlar aynı evde size yediklerini vermeyecek kadar merhametsizler sizde açımayin, açınacak duruma düşmeyin

yok bogazdan kismiyor
Ama odemelerimiz var her ay sonucta
Birsey almak istesem suan cok geregi yoksa daha snra diyor ee tamam onada kabul
Ama sirf el sac boyatacak gezecekler diye ben neden para bayilayim
Kabul etme sende erteleme ihtiyacını birse senin ihtiyacın beş de evlilikte taktik mantığına karşıyım ama böyle kocaya böyle mantık :sinirli:

Ya evi hemen aldır ya da parayi kendi hesabına yatır. Yoksa elde avucta hiç birşey kalmayacak. Eşini ikna edebilirsen maaş kartını al sen yönet

Merhaba kizlar
Kusura bakmayin fazla bakamiyorum artik buraya yavas yavas sanirum doguma dogru yol aliyor gibiyim
Surekli aktif olamadigim icin sorulariniz yanitsiz kaliyor bunun icin ozur dilerim .

İlk olarak bir uye sormus ikinci cocuk korunurken mi oldu diye bu benim ilk cocugum olacak evimde baktigim 4 yasinda bir kuzenim var teyzemin oglu teyzem kanser tedavisi gordugu icin biz bakiyoruz yaklasik iki aydir ve bir bir bucuk yil kadar bizimle kalacak yani ilk cocugumuz olacak bu ilk soru .

Esimle sabah kahvaltida konustum aynen sunlari soyledim " eger gercekten muskul durumda olsalardi vermene cikis yapmaz onayak olurdum fajat gorunen koy kilavuz istemez ben yillardir o evde o insanlarin kahrini cekmissem bir evim olsun diyeydi milletin sacibi boyatmak icin degil . Veriyorsan hala ver ama bu saatten snra getirdigin tek lokmayoda yemeyecegim dedim .
Kizlar diyor ki millettin icinde gelip para iateyince mecburen apisip kaliyorsun bunu bilerek yapiyor zaten dedi
E farkindaysan hala niye dedim
Gitsin kardeslerin calissin dedim
Suslenmekten ve gezmekten bi ise yaramayan kardesleri .

Artik anlastik
Nakit para vermeyecek
Biseye ihtiyaclari olursada ben diyecegim yarisibi size yollayayim bendede yok diye yoksa akillanmayacaklar .
Bu arada apartman dairesi degil mustakil ev almak istiyorum
O yuzden beklemedeyiz
Hepinize o guzel fikirlwrinuz icin tesekkur ederim
Belliki sirretlik etmeden alttan sopa gostermeden olmayacak is

Opuyorum hepinizi saglicakla kalin

Çözüm olarak ne sunmamızı istiyosun?
Konuşunca anlamıyor kabul etmiyor diyosun e o zaman yapacak tek şey resti çekip boşanmak oluyor.
Eşin ne yardan ne serden geçiyor.
Sorun eşinin ailesinde değil seni takmayan eşinde zaten.
Sen de bu adamdan çocuk yaptığına göre boşanmak niyetinde değilsin.
O zaman konuyu kapatıp hayatına devam edeceksin.
Çünkü başka çözümü yok.

kp emekli
2000 kadar maasi var
Gorumcelerim evli bekar
Birinin oglu var
İkiside kos kos gezip yatiyor
Ben suan calismiyorum
Degirmenin suyu nereden geliyor dersen birikimimiz vardi ev almak adina ondan harcaniyor bu insablarin yuzune

O birikimleri hemen kredi vs ile bir yerlere bağlayın. Daha fazla biriktiremeyeceginiz ortada. 1+1 bile olsa veya araba vs birşeyler alın. Sen de harcamalarında kısma. Sana hayır deyip başkasına tamam diyor çünkü.

aklımdan gecen tek şu oldu
kayınpederınız o kadar sinsi ki ne yapacaksa eşinizin iş arkadaşları önünde yapmış ki
eşiniz hayır diyemesin
Allah yardımcınız olsun

tek mantıklı şey biran önce borca sokmak yoksa ev paranız da eriyip gidecek istediğinizden daha küçük ev olsun ama olsun yoksa eşiniz devam edecek

Back