Size iki seçenek sunsalar İstanbul mu, İzmir mi diye hangisini seçerdiniz?

ankaralıyım.orda doğdum orda büyüdüm.batıkent semtinde...
izmirdeyim artık ewlendim ve eşim izmirli... genelleme yapmak asla istemiyorum....bu doğru olamaz... ama hep beni bulur sanırım...aman izmirin kızından uzak dur.ewliliğimin sarsılmasının tek sebepleri aşırı rahatlıkları onun kucağından onun kucağına.hiç ewlimidir bu adam nedir umursamadan...aslen izmirlilermidir bilemem tabi.başka şehirlerden gelip bu şehirde kendilerini kaybederler genelde.kişiliklerini ayaklarının altına alırlar düşünmeden... çok doluyum bu konuda kahretsin!!! istanbula her yaz giderdim ewlenmeden önce en az 1 ay kalırdım babanemler amcamlar orda...istanbuluda yaşadım yani....
izmirin geniş insanları yüzünden bu kadarı aldım ıSTANBUL......

izmir kızı genıs? kucaktan kucaga mı ???????????????????????????
klava:
kendınıze çekı düzen verın bence agzını bükün biraz, ınsan içinde bunlar konuşulmaz
klava:

aynen katılıyorum,
izmir küçük ve şirin

baska sehırlerden gelenler yuzunden üst bölgelerı dolmuş ve minik istanbul gibi olmuş olabilir

ama istanbul hem çok pahalı hem havası kirli.
izmir büyük bir köy gibi,
ayrıca yazın denz yarım saat 1 saat...

:1ninca:

ozzelf genelleme yapmıyorum demişşin ama ağır kaçmış...hadi kızlar geniş diyelim ama kocanada kızman gerekmiyor mu

Son düzenleme:
izmirde doğdum ama hatırlamıyorum. ama aslen istanbulluyum. ve istanbulda yaşadığım ve o tadı aldığım için,,istanbul dışında yaşamam mümkün değilmiş. biraz geç anladım. iyi bir ders oldu...

bu nasıl bir yazı . bu nasılbir şey.. bir şehiri ve kızlarını karalamak... izmir kızından uzak dur ne demek...onun kucağından onun kucağına. sözlerinizi geri alıp izmirlilerden özür dilemelisiniz..
ha bu arada genelleme hiç yapmamışsınız..

izmirdeyim artık ewlendim ve eşim izmirli... genelleme yapmak asla istemiyorum....bu doğru olamaz... ama hep beni bulur sanırım...aman izmirin kızından uzak dur.ewliliğimin sarsılmasının tek sebepleri aşırı rahatlıkları onun kucağından onun kucağına.hiç ewlimidir bu adam nedir umursamadan

maşallah bu yazıda hiçbir genelleme yok...

bu nasıl bir karalama şekli.. inanamıyorum size.klava:klava:

Son düzenleyen: Moderatör:
hayda yanlış mesaj yazmışım buraya : )

ben istanbul diyorum istanbullu olduğum için hiçbir şehir yerini tutmuyor Boğaz olmadan..
ama tabi sanırım insan kalitesi ve suç oranı açısından ızmir.

Son düzenleme:

kullandığınız kelimelerin farkında mısınız ?

nasıl böyle cümleler kurma hakkını kendinizde görürsünüz?

bir şehrin kadınlarını zan altında bırakarak neyi ispatlıyorsunuz ?

evliliğinizin sarsılmasının sebebi kucaktan kucağa gezen izmir kızları değil de; her kıza kucağını açan kocanız olmasın sakın..

valla sizin kocanıza da ne hikmetse hep kucağa atlayanlar denk gelmiş.
kocanızda hayır diyemememiş mi?

genelleme yapmadığınız yazınız buysa bir de genelleme yapılmışını görmek isterim.

ben istanbul diyorum
ama izmiride gördüm istanbul olmazsa izmirde olabilir, ayak uydurabilirim oraya....
yani istanbulda yaşayıpta izmire gidince zorlanmazsın ya da tam tersi...yani istanbulda yaşamasam 2.sırada izmirde yaşamak isterdim...:asigim:

Izmirli degilim, ama hayatimin en guzel 4 yili olan üniversite yillarimi orda yasadım.En duzgun, aydin, karakterli insanlari orda tanidim. Gözüm kapali savunurum bu sehri ve insanlarini. Elbette her yerde oldugu gibi İzmir'de de karaktersiz,yalanci, hafif insanlar var;hatta dolandirici, hırsız, katiller de var. Bu nasil bir genellemedir ki bir sehirde yaşayan tüm kızlari karalar. Diger arkadaslarinda soyledigi gibi; asıl mesele o kucaktan o kucaga atlayan ( ve her sehirde olan) kizlar degil, onu kucagina alan evli ve karaktersiz erkeklerdir.Biliyor musunuz asil mesela aslinda bu da değil...bunu yutan, sonra da bütün sucu bir sehire ve insanina atan basiretsiz kadınlardir.Kadin olmak gurur verici iken, ağzindan cikan saçma sapan laflarla kendini, ve kadinlik onurunu küçük düşürmektir en can yakici olan ve insani hemcinslerinden utandiran...

valla pes dogrusu bu yazıyı buraya nasıl yazabıldın..ızmırlı veya deıl..senın burda karaladıgın kendı hem cınslerın..bır bayan olarak senden cok utandım..bence sende kendınden utanklava:

aslında yazdıklarınızı okurken üzülmedim diil...gerçekleri vurdunuz yüzüme.allak bullak olan hayatıma bu insanları sokan benim ne yazıkki.ama bir söz vardır burda yaşamadan öncede duydum.izmirin ne havasına nede kızna diye.boş yere denmemiş, bu lafıda çıkaran ben diilim.!!. genelleme yapmak isteiyorum dedim ama ben sadece böyle insanlarla bu şehirde karşılaştım..

bu kötü insanlar hayatınıza Adana'da Antep'te Malatya da vs. her yerde girebilirdi o halde İzmir in kadınlarını lekelemeye hakkınız yok.

söylediğiniz lafı da ben hiç duymadım hani İzmir in havası bi de kızı meselesini

hala genelleme yapmıyorum deyip
şu lafları yazıyorsunuz.,özür dileyeceğinize...
hala boş yere denmemiş diyorsunuz.
ne diyeyim size.
pes.....................................

Ama artık ayıp ediyorsunuz bence.
Hiç bir şehrin kızı, bayanı için böyle denilmesi hoş değil.
Sizin eşiniz istedikten sonra en tutucu ilde bile bulabilir kendisine bir arkadaş!!!!
Önce eşinizi sorgulayın, sonra ımir'in hanımlarını lütfen.

evet bu lafı sizden çıkmadı ama bu lafta sözü geçen şehire başka şehirlerde konulup söyleniyor.

sizin eşiniz İzmir'de çapkınlık yaptı diye sizde orada karşılaşmışsınız bu insanlarla.
eğer İstanbul'da yapsaydı aynı şeyleri İstanbul için yazacaktınız.

genelleme yapmak istemiyoum diyip İzmir'in kızları kucaktan kucağa geziyor yazıyorsunuz.
genellemenin alasını yapmışsınız..

bence üç düşünüp bir yazın.
yazdıklarınızın nereye gideceğini önceden hesaplayın..

bence siz lafınızın nereye gittiğini bilmiyorsunuz..konsimatris gibi kucaktan kucağa diyosunuz. ben ömrümde duymadım izmir kızlarıyla ilgili böyle bişey..insanın iyisi kötüsü vardır şehrin değil..
ayrıca izmir kızları çok güzel olurlar bilinen ve yapılabilecek tek genelleme budur !!sengözlerimebaksanab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…