• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size iki seçenek sunsalar İstanbul mu, İzmir mi diye hangisini seçerdiniz?

ben de bir Bursalı olarak kesinlikle ıstanbul diyorummm...şu an tekrar üniversite okuma imkanım olsa kesinlikle öğrencilik hayatımı ıstanbul'da geçirirdim....
istanbul çok yönlü bir şehir...tam bir metropol....her türlü sosyal-kültürel aktiviteye katılma imkanın var,ayrıca bursaya gelip gitme açısından çok çok müsait,feribotla 2 saat içinde evinde olursun...
Bu arada küçük bir detay; istanbulda olduğunda maddi anlamda ailene çok daha pahalıya patlayacağına emin olabilirsin. kuzenimden biliyorum her hafta büyükbabam ayrı, amcam ayrı para yollarlardı birbirlerinden habersiz anca yetiştirirdi...:) ama sonuç ne oldu? 4 senelik okulu kendi isteğiyle 6 seneye uzattı,hayatını yaşamaya devam ediyor ve asla geri dönme gibi bir niyeti de yok...
ıstanbul'un havasını soluyup, suyundan içen bir daha kolay kolay başka bir şehirde yaşayamıyor böyle de bir gerçek var....

İstanbul u hiç bir yere değişmem, başka şehirlerde de bulundum(Bursa da 4 yıl üni okudum) gerçi bunların arasında izmir yok ve izmirin güzel olduğunu duydum ama asla İstanbul suz yapamam.. Boğaz olmadan, boğaz manzarasına karşı pazar kahvaltıları yapmadan, moda da dondurma yemeden, hangisine gitsek diye kafayı yiyeceğim 50 tane alışveriş merlezi olmadan, gezecek onlarca caddesi, gidecek yüzlerce sineması olmadan, arada bir gidip huzur bulacağınız Sultan Ahmet Camisi ve köftesi olmadan, Rahmi Koç müzesi olmadan, Tarihi İstanbul um olmadan, heyecanı hareketi keşmekeş i olmadan, gerçekten sayısız çeyiz mağazası alternatifleri olmadankaydirigubbakcemile3 ıı ııııhhhh, yapamam Allah beni İstanbul umdan ayrı koymasın.. Her anlamda İstanbul!:lepi:

kesinlikle izmir diyorum istanbula da cok gittim kaldım orda şehir çok güzel ama trafiği insanı canından bezdiriyo. izmir hem oldukça rahat bi şehir hem trafik acısından maddi acıdan iyi koşullarda yasıyorsunuz , hemde bir çok sahil beldesine yakın çeşme,kuşadası vs vs... canınız sıkıldıgında ceşme 50 dk, biz arkadaslarla günü birlik gidip geliyoruz. tabiki dokuz eylülü tavsiye etmiyorum üniversite ortamı bakımından kesinlikle ege tercihimdir.

ben ıstanbul derdim. ünv ve bölümü iyi araştırmalısın ama. alacağın puana yazık etme.
sosyal hayat açısından ıst' da daha fazla imkan var.

selamlar..bende istanbulda yaşıyorum..ama kesinlikle izmir derim..orasının havası insanları daha başka..onun için...tercihim izmirden yana.....

istanbulu bilmiyorum izmirliyim..ama daha kaliteli üniv..eğitim açısından istanbul..ama izmir daha ucuzdur ki maddi durumuna bağlı..bende fırsat bulsam istanbulda okumak isterdim...bursadan dahada yakın..ama okulun kalitesi bi yana nerde okursan oku önce kendini yetiştirmen hepsinden daha önemli..

kesinlikle izmirrrrr
ben izmirliyim ve çok güzel bir şehir .....
istanbul benide hep korkutur parası olana güzel bence....

canım ....aslen istanbul'lu yaşamının 35 yılını doğup büyüyüp okuyarak tamamladığım baba memleketim....izmir ise şu an yaşadığım çocuklarımı büyüttüğüm şehir...sakin modern kültürlü bu açılardan şanslıdır izmir...ailenin maddi durumunu göz önüne alarak karar vermelisin öncelikle...istanbul'da okumak izmir de okumaya göre daha zordur...ama gezip görebileceğin,kültürüne kültür katabileceğin şehirdir istanbul..ama sokakları ve çok farklı yerlerden gelip yaşayanları düşünürsek o zaman izmir çok daha güvenilirdir.sonuçta kararı sen vericeksin..hakkında hayırlısı olsun...başarılar diliyorum..a.s.

kesinlikle izmir, ben izmirliyim ama unv.yi ailemden farkli bi sehirde okuyayim diye istanbula gittim. her izmire tatile geldigimde liseden arkadaslarimin cogu ege ve 9 eylulde diye onlari ziyarete giderdim ve her gittigimde hayran olurdum kampus hayatlarinin guzelligine!!
ozellikle ege unv.derim ben...

gülşahcım egede sosyal olanaklar çok fazla evet ben deülüyüm
ve bana ege mezunu hocam egeyi yazdırmadı...aslında istanbul üniv.deüden geçiş yaptı arkadaş pişman oldu ama reklam olayı kendini satabilme..bende istanbulda olmak isterdim...

kesinlikle İzmir..
nedenlerine gelince
1-İstanbul gidip gezmek için harika bir şehir ama yaşamak için değil.

2-İzmir de ulaşım çok kolay ve de rahat..

3-istanbul da her türlü insan var ama izmir daha sakin ve de nezih..

4-İzmir'e bir çok tatil yerleri çok yakın..

5-Havası çok güzel..kızlarına bakmaktan mest olursun.. :)

6-Pazarlarınde her daim tazecik sebze meyve bulabilirsin,hem de çok ucuzdur..

7-Kordon boyunda 1 saat yürüyüşü hiç bir şeye değişmem.

kısacası İzmir'de yaşa, arada bir İstanbul'a git gez..
tarihi mekanları ve köprüsü dünyanın hiç bir yerinde yok..
tam bir göz ziyafeti çekiyorsunuz..
ama yaşam çok çok zor, hava kirli, hayat pahalı vs..

Back