Size de böyle oluyor mu?

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.186
1.511
34
Kafamda yapılması gereken,yapılmadığında rahat vermeyen bir sürü iş varmış gibi?Beynim konudan konuya atlıyor ve rahatlayamıyor.Her şey eksik ve düzensiz görünüyor.Hep bir şeylere ,bir yerlere yetişme halindeyim,yavaşlamak istiyorum .
Yavaşlarsam dağ gibi birikecek her şey sanki…
Kitap okumak istiyorum sorular beni rahat bırakmıyor.

-Ev sanki temiz değil,temizlesen iyi olur?
-Havluları yıkadın mı?Bir daha yıla istersen?
-Çocuklar için şöyle bir etkinlij daha buldum bak,sanki bu daha iyi,ya da şu sayfaya da bak istersen..(Öğretmenim.)
-Yeşil mi giysem,mavi mi?
Sonuç,yeşil giydim,çıkarken karar değiştirip maviye döndüm.

-Tam uyurken,gözüme bir şeyler takılır,ya da tuvaletim gelir,ya da susarım.Susarsam kesin uyumadan tuvalete gitmem gerekir,tuvalete gitmeden yatarsam gece ıyanmak zorunda kalırım.
…..
Yani anlayacağınız kafam da tilkiler dönüyor.

Zihniniz çok dolu. Evet benim de zaman zaman durumum böyle oluyor. Derin nefes alıp anı yaşamak lazım. Hızlı yaşamak, durmadan çalışmak fiziksel ve ruhsal olarak yorucu. Bu yüzden yapılması gereken sorumlulukları adım adım bitirdikten sonra ayrı bir huzur, rahatlık geliyor. Size küçük not defterinde yapmak istediğiniz şeyleri ve görevleri liste halinde yazmanızı öneririm. Her yapılan göreve tik işareti yapın. Yaptığınızı gördükçe motivasyon ve isteğiniz artar.

Olmuyor

Oluyor. Ev temiz olmasına rağmen her gün temizlik yapmak zorundaymışım gibi mesela. Boş kaldığım her an kendimi bir şeyleri düzenlerken buluyorum. Böyle yaşamak çok zor ama böyle de huzurluyum. Psikolojik tedavi de görüyorum genel bir okb halim var ama önce kendin değişmek isteyeceksin. Sanırım ben bu tempoya alıştım

yetiskin dhb olabilir misiniz?
terapistinden bu tanıyı alan 2 kiz arkadasim var
ikisinde de saydiginiza benzer durumlar var..bence hazir öğretmensiniz, kendinize ayiracak bütçeniz var bir terapi alin. yetiskin dhb varsa da bununla basa cikmanin yollari konusunda size yardimci olurlar. ben birebir sahit oldum arkadaşlarimin iyiye gittigine

Sabah bir yere gideceksen ya da biri bana gelecekse bütün işler dakika dakika hesaplanır beynimde. Örneğin misafir 10de gelecek ben 8 de uyanırım evi sil supur 1 saat masayı kur yapilaacaklari yap vs vs diye kendimce planlama yaparım , ekstra bir şey çıkarmam çünkü telaslanirim. Örneğin börek yapmayı planlamissam o plandan şaşmam

Bir yere gideceksem giyeceğim şeyler kafamda hazırdır ; arabayla gideceksem ayrı , dolmuşla gideceksem ayrı çıkış saati yaparım asla bir yere geç kalmayi sevmem.

Tam olarak neyin travması bu onu bulup çözün derim,hep birşeyler eksik yarım,hep bişeylere yetişme derdindeyim,sanki birşeyleri düzenlemezsem dağ gibi birikecek,bunlar günlük hayat rutininize uydurduğunuz alışkanlık haline getirdiğiniz tepkiler aslında,herzaman altında farklı sebepler yatar,aniden yalnız kalan bir insanın evcil hayvan alıp o eksikliği kapatması gibi savunma geliştirir bilinçaltımız,zamanında evinde yangın çıkmış bir insan sürekli şartelleri kapatıp uyuduğunu söylemişti,yaptığımız her hareket öncesinin izlerini taşır,sakinleşip kafanızı toparlarsanız tam olarak neyi düşünmekten korkuyorsunuz,sürekli kafanızı birşeylerle meşgul edip aslında neleri görmezden geliyorsunuz,kendinize bunları sorarak başlayabilirsiniz.

Havlulari bir daha yika istersen mi?
Bir problem olduğu çok açık, imkanlariniz elverişli ise profesyonel yardimdan faydalanmalisiniz.

Diğer konular bir terapistle üstünde çalışırsa iyi olur.
Fakat son dediğiniz şey aktif mesane problemine benziyor. Affedersiniz, öyle bir sorun yoksa da vicdanen söyleyeyim. Kaçırma durumu falan da varsa, bir doktora görünmeniz gerekebilir, daha kötüye gitmesin diye. Muhtemelen egzersiz önerilir.

Terapi alın

Bir yıldır terapi alıyorum başka bir sorun için,böylr bir sorunum saklı olarak vardı ama rahatsız edici değildi.Ailevi meselelerim bu durumu şiddetlendirdi.
En son lise yıllarımda yaşamıştım.Sürekli duş alıyor ve hep koktuğumu hissediyordum.Çok ders çalışıyor ,hiç bir şey yapamıyordum.Emek var ama ürün yoktu.

Kaçırma durumum yok,hatta iyi tutarım.

Bana da anlattıklarınız Dehb ve anksiyete bozukluğu gibi geldi.

O kadar iyi anlıyorum ki. Kafamda sürekli bir liste var ama ben onları da yapmak istemiyorum. Yapmadıkça düşüncelerim ele geçiriyor beni. En çok işte ve misafir geleceği zaman zorlanıyorum mesela, sizde de öyle mi? İş yetişecek ben onu yapmadıkça beni yiyor düşünceler.
Atıyorum ertesi gün misafir gelecek benim en ufak şeyi bile düşünüp yapmam gerekiyor. Mesela nar soymak. Yatağa yatıyorum o nar soyulmadıysa geri kalkıyor ve soyuyorum. Çünkü o kafamda liste halinde kaldığında uykularım kaçıyor. Ertesi gün de öyle bekliyorum çünkü bir önceki günden her şeyi yapmış oluyorum kafam rahat etsin diye.

Yardım almamız lazım

Ayni ben banyoya kirlileri atmaya giderken banyoyu fircalarken buluyorum kendimi namaz kilmak icin abdest almaya giriyorum mesela ne ara is maskelenmeye geliyor anlamiyorum bir bakmisim yüzüme maske sürmüşüm namazi unutmusum.Bilgisayar ekrani gibi binlerce sekme acik kafamda cocuklar uyuyup tek basima kaldigimda uğuldayan bilgisayar gibi ses cikiyor beynimden adeta.Mesela kızımı 12 de okula birakiyorum 4 bucukta aliyorum birakip eve geldikten sonra bir ise odaklanamiyorum saate az kaldi diye ancak onu alip eve geldikten sonra odaklanabiliyorum onu alma saatim gelene kadar öyle giyimli hazir bekliyorum dehb miyim diye düsündüm ama bu 6 7 aydir böyle eger dehb olsaydim eskiden beri olurdu diye düsünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…