OlmuyorKafamda yapılması gereken,yapılmadığında rahat vermeyen bir sürü iş varmış gibi?Beynim konudan konuya atlıyor ve rahatlayamıyor.Her şey eksik ve düzensiz görünüyor.Hep bir şeylere ,bir yerlere yetişme halindeyim,yavaşlamak istiyorum .
Yavaşlarsam dağ gibi birikecek her şey sanki…
Kitap okumak istiyorum sorular beni rahat bırakmıyor.
-Ev sanki temiz değil,temizlesen iyi olur?
-Havluları yıkadın mı?Bir daha yıla istersen?
-Çocuklar için şöyle bir etkinlij daha buldum bak,sanki bu daha iyi,ya da şu sayfaya da bak istersen..(Öğretmenim.)
-Yeşil mi giysem,mavi mi?
Sonuç,yeşil giydim,çıkarken karar değiştirip maviye döndüm.
-Tam uyurken,gözüme bir şeyler takılır,ya da tuvaletim gelir,ya da susarım.Susarsam kesin uyumadan tuvalete gitmem gerekir,tuvalete gitmeden yatarsam gece ıyanmak zorunda kalırım.
…..
Yani anlayacağınız kafam da tilkiler dönüyor.
Sabah bir yere gideceksen ya da biri bana gelecekse bütün işler dakika dakika hesaplanır beynimde. Örneğin misafir 10de gelecek ben 8 de uyanırım evi sil supur 1 saat masayı kur yapilaacaklari yap vs vs diye kendimce planlama yaparım , ekstra bir şey çıkarmam çünkü telaslanirim. Örneğin börek yapmayı planlamissam o plandan şaşmamKafamda yapılması gereken,yapılmadığında rahat vermeyen bir sürü iş varmış gibi?Beynim konudan konuya atlıyor ve rahatlayamıyor.Her şey eksik ve düzensiz görünüyor.Hep bir şeylere ,bir yerlere yetişme halindeyim,yavaşlamak istiyorum .
-Çocuklar için şöyle bir etkinlij daha buldum bak,sanki bu daha iyi,ya da şu sayfaya da bak istersen..(Öğretmenim.)
-Tam uyurken,gözüme bir şeyler takılır,ya da tuvaletim gelir,ya da susarım.Susarsam kesin uyumadan tuvalete gitmem gerekir,tuvalete gitmeden yatarsam gece ıyanmak zorunda kalırım.
…..
Tam olarak neyin travması bu onu bulup çözün derim,hep birşeyler eksik yarım,hep bişeylere yetişme derdindeyim,sanki birşeyleri düzenlemezsem dağ gibi birikecek,bunlar günlük hayat rutininize uydurduğunuz alışkanlık haline getirdiğiniz tepkiler aslında,herzaman altında farklı sebepler yatar,aniden yalnız kalan bir insanın evcil hayvan alıp o eksikliği kapatması gibi savunma geliştirir bilinçaltımız,zamanında evinde yangın çıkmış bir insan sürekli şartelleri kapatıp uyuduğunu söylemişti,yaptığımız her hareket öncesinin izlerini taşır,sakinleşip kafanızı toparlarsanız tam olarak neyi düşünmekten korkuyorsunuz,sürekli kafanızı birşeylerle meşgul edip aslında neleri görmezden geliyorsunuz,kendinize bunları sorarak başlayabilirsiniz.Kafamda yapılması gereken,yapılmadığında rahat vermeyen bir sürü iş varmış gibi?Beynim konudan konuya atlıyor ve rahatlayamıyor.Her şey eksik ve düzensiz görünüyor.Hep bir şeylere ,bir yerlere yetişme halindeyim,yavaşlamak istiyorum .
…..
Terapi alınKafamda yapılması gereken,yapılmadığında rahat vermeyen bir sürü iş varmış gibi?Beynim konudan konuya atlıyor ve rahatlayamıyor.Her şey eksik ve düzensiz görünüyor.Hep bir şeylere ,bir yerlere yetişme halindeyim,yavaşlamak istiyorum .
…..
Bir yıldır terapi alıyorum başka bir sorun için,böylr bir sorunum saklı olarak vardı ama rahatsız edici değildi.Ailevi meselelerim bu durumu şiddetlendirdi.yetiskin dhb olabilir misiniz?
terapistinden bu tanıyı alan 2 kiz arkadasim var
ikisinde de saydiginiza benzer durumlar var..bence hazir öğretmensiniz, kendinize ayiracak bütçeniz var bir terapi alin. yetiskin dhb varsa da bununla basa cikmanin yollari konusunda size yardimci olurlar. ben birebir sahit oldum arkadaşlarimin iyiye gittigine
Kaçırma durumum yok,hatta iyi tutarım.Diğer konular bir terapistle üstünde çalışırsa iyi olur.
Fakat son dediğiniz şey aktif mesane problemine benziyor. Affedersiniz, öyle bir sorun yoksa da vicdanen söyleyeyim. Kaçırma durumu falan da varsa, bir doktora görünmeniz gerekebilir, daha kötüye gitmesin diye. Muhtemelen egzersiz önerilir.
Allah yardımcımız olsun.Anksiyete gibi maalesef. Aynısını yaşıyorum sürekli