sizce yanlış bir şey mi yaptım?

bengokyuzunututamam

Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
259
28
13
arkadaşımın 2 gün önce kuzeni intihar ederek vefat etti. hatta yanımızda öğrendi. O gün ben de onunla beraber saatlerce ağladım. Sonra onu apar topar memleketine gönderdik. Gönderdikten sonra yanında olduğumu söylediğim bir mesaj attım, başın sağ olsun dedim defalarca hatta sonrasında telefonunu aradım meşgul çalıyordu, sevgilim de aradı meşgul çaldı. Zaten bugün gelecek diye sevgilisinden onunla alakalı haber aldım iki gündür. Sevgilisi de bizimle beraber hayatına devam etti tabii ki. Sınav haftasındayız ve maalesef elimizden fazlası da gelmedi.

Dün kendi hesabımda sadece ders çalışırken story attım. Kendi hesabım da değil, blog hesabım var, kitaplar falan paylaşıyorum. Sadece çalışma masama ait bir fotoğraf. Arkadaşım buna alınmış. Ben bunda alınılacak bir şey göremedim. Aradım sordum yanında oldum beraber ağladım ama hayatıma devam da ediyorum mecbur. Sizce haklı mı? Özür dilemeli miyim?

Son düzenleme:
arkadaşımın 2 gün önce kuzeni intihar ederek vefat etti. hatta yanımızda öğrendi. O gün ben de onunla beraber saatlerce ağladım. Sonra onu apar topar memleketine gönderdik. Gönderdikten sonra yanında olduğumu söylediğim bir mesaj attım, başın sağ olsun dedim defalarca hatta sonrasında telefonunu aradım meşgul çalıyordu, sevgilim de aradı meşgul çaldı. Zaten bugün gelecek diye sevgilisinden onunla alakalı haber aldım iki gündür. Sevgilisi de bizimle beraber hayatına devam etti tabii ki. Sınav haftasındayız ve maalesef elimizden fazlası da gelmedi.

Dün kendi hesabımda sadece ders çalışırken story attım. Arkadaşım buna alınmış. Ben bunda alınılacak bir şey göremedim. Aradım sordum yanında oldum beraber ağladım ama hayatıma devam da ediyorum mecbur. Sizce haklı mı? Özür dilemeli miyim?
Evet haklı, zaten hayatınıza devam edip ders çalışıyosunuz buna kimse bir şey diyemez doğal olarak, ama ders çalışmanızı bir süre daha story ile taçlandırmasanız bir yeriniz eksilmezdi.

İnsan sevdiği birini kaybedince zaman dursun istiyor, herkes için olmasa da en azından yakın çevresi buna eşlik etsin, onu anlasın, acısını paylaşsın.. madem bu kadar yanında oldunuz, az daha sabredin derim ben 🙏

Dün kendi hesabımda sadece ders çalışırken story attım. Arkadaşım buna alınmış. Ben bunda alınılacak bir şey göremedim. Aradım sordum yanında oldum beraber ağladım ama hayatıma devam da ediyorum mecbur. Sizce haklı mı? Özür dilemeli miyim?
Galiba yas süreci herkeste farklı işliyor. Benim bir arkadaşımın babası vefat etti ama ben pek yakın olduğumuzu düşünmediğim halde o beni yakın görüyormuş galiba çünkü ben o vefatı öğrenince aradım mesaj attım basın sağolsun diye ama sonrasinda görüşme fırsatı bulamadım aylar geçti bı anda bana küsmüş öyle nefretle sözler söyledi ki yıllar içinde bağımız koptu gibi bı şey oldu daha sonra benim düğünüme geldi bende onun düğününe gittim ama aylar geçti hâlâ aynı şehirde olmamıza rağmen benimle iletişim kurmak istemiyor fakat ben o zaman ozurde dilemiştim. Başka bı arkadaşımın da annesi vefat ettiğinde basın sağolsun dedim cenazede ama yıllar geçti görüşmedik şimdi iş dolayısıyla aynı sehirlerdeyiz ama görüşüyoruz mesela o yüzden bu süreç herkeste farklı ilerliyor kişisel algılama acısını yaşasın destek olduğunu düşünüyorsan bu saatten sonra zaten ölüme elden gelen bı şey yokki maalesef

Zaten birlikte ağlamış, destek olmaya çalışmış ve kaç defa da aramışsınız. Arkadaşınız yas sürecinde ve duygusal bir durumda olduğundan saçmalamış. Ama çok takılmayın, kafası yerinde değildir şu an muhtemelen. Ancak devam ederse tepkinizi de koyun fikrimce.

Alt tarafı 1 çalışma storysi atmışsınız, sanki partilemişsiniz. Ne alakaaaa.

Allah rahmet eylesin. Arkadaşınız zor bir süreçten geçiyor şuan çok hassas. Siz elinizden geleni yapmışsınız onu dinleyip beraber ağlayıp destek olmuşsunuz. Hayat devam ediyor ve etmek zorunda. Ders çalışmanız çok normal tabiki ama storye atmasanız daha iyi olurdu. Özür dileyecek bir durum yok bence. Herkesin acıyı, yası yaşama şekli, süresi farklı. Belki de bu acıya sizin de belli bir süre eşlik etmenizi istemiştir. "Ben üzgünüm kuzenimi kaybettim ama sen ders çalışıp hayatına bakıyorsun " gibi düşünmüş olabilir. Ama sizin de bir hayatınız var bunu unutmayın. Kendinizi suçlu hissetmeyin.

Evet haklı, zaten hayatınıza devam edip ders çalışıyosunuz buna kimse bir şey diyemez doğal olarak, ama ders çalışmanızı bir süre daha story ile taçlandırmasanız bir yeriniz eksilmezdi.
Ne alaka yahu sanki Rio karnavalında Samba yaparken story atmış
Alt tarafı bir ders storysi
Bu kadar hassasiyet bekleyen insan arkadaşsız kalır

Haklı - haksız yok burada bence.
Acısı taze daha , hoş görün. Sizlik bir durum yok atabilirsiniz hikaye nolacak ki

Onu yapmayıverse ne olur bunu yapmayıverse ne olur demek insanların bireysel özgürlüklerini kısıtlamanın bir adımıdır.
Tavsiye etmem.
Ben bu özgürlük kısıtlaması olarak görmem, bende yakın zamanda büyük bir acı ile sınandım, insanların sağlıklı düşünebildiği bir dönem değil. Minicik bir fedakarlık ilede ölünmez korkma

Bence abartmış hiç vicdan yapmayın yas onun yası vefat eden sizin hiç bir şeyiniz. Yas tutarken story izleye biliyorsa kusura bakmasın stroy izleyerek yas tutulmaz.

Sağlıklı düşünemiyor galiba sizin kuzeniniz değil siz o an akıl edemeyebilir siniz.Buna bu süreçte alınmasi da ilginc demekki kendisi de bu süreçte sosyal medyada dolanmıs. Acım varsa o yasımla ilgilenirim dünya umrumda olmaz.

Back
X