• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce üvey anne nedir....

anlamadığım bişe oldu buraya yazdığım nurtselin özeline gitmiş galiba ben çözemedim bu işleri bide yorum yazdığım konuları takip edemiyorum .

eğer gerçekten 7 yaşından beri ona çok iyi davransaydın başına bunlar gelmezdi boşver haksızsın demiyorum ne de olsa sen doğurmadın ne kadar sevebilirsinki

İnsanlarla iletişim kurmanın bir çok yolu vardır ayrıca hayatı 13 yaşındaki bir çocuğa anlatıp durmak çok mantıklı gelmedi siz kendi yaptıklarınızla ona hayatı öğreteceksiniz siz kitap okursanız oda okur bir insana kitap oku diyerek kitap okutamazsınız her sabah evine gazate giren çocuk ileride gazete okur vs..bu tür hayat mayat meselelerini konumak yerine çeşitli sosyal etkinliklerde buluna bilirsiniz 13 yaşındaki bir çocuğun kendi bakışınızla bakmasını istiyorsunuz olmayınca bozuluyorsunuz.Bence siz fazla üstüne gitmeyi sadece onu seviyorsanız onu sevdiğinizi bilsin zamanla belki paylaşımlarınız artar.Ayrıca siz tabiki suçlu olmasanızda onun annesi ve babası ayrı bu çocuğa çok acı verir

kusura bakma ama sen bile bile bu evliliğe adım atmışsın ve seni zaten bu gibi sorunlar

bulacağını biliyordun kendi kızlarımız dahil ergenlikte epey zorlanıyoruz

yaniü evey olunca olacağı belli ama derimki sen yine iyi niyetini koru o büyüyünce bilecek

eğer karekterliyse eğer bilmezse allah rızası için sen ona iyi davran allah sanada yardımcı

olur fazlada kafa yorma allaha sığın

:nazar::kahve:

eğer gerçekten 7 yaşından beri ona çok iyi davransaydın başına bunlar gelmezdi boşver haksızsın demiyorum ne de olsa sen doğurmadın ne kadar sevebilirsinki

Doğurmak demesek daha doğru olur çünkü bir bebeği doğurmak çok kolay önemli olan doğumdan sonrası ne anneler var kendi doğurmadıkları çocuklarına ne emeklerle büyütüyorlar öz annesi tarafından ilgisiz alakasız büyüyen çocuklarda çok

Bazi öz anneleride görüyoruz....:delphin:

Üvey Anne olsa yapmaz bunu dedigmiz oluyor...!

Öz evladi olmasada arkadas elinden geleni yapmis, böyle bir kaniya varmaniz cidden cok üzücü!!

Tabikide rabbim kimseyi evladindan ayirmasin ali koymasin....lakin bazi anneler o sifati hic ama hic hak etmiyor....ama bazi üvey annelerde öyle bir hak ediyorki...helal olsun diyoruz...

Önemli olan vicdandir arkadasim...öz yada üvey olmak degildir.:kahve:

ercacığım maaselef aynı....bir önceki sayfadaki(o8.09.2009 bazı seyler anlattım) bana gelen yorumları okusana canım...

Son düzenleme:
sevgili arkadaşlar bu konuyu açalı uzun zaman oldu.sizlerin verdiği öneriler doğrultusnda kendimce iyi şeyler yapmaya devam ettim. ama gerek eşim gerek çoçuk tarafından üzülmeye devam ediliyorum.en son olay bayram arifesinde gerçekleşti... nasıl ederseniz...bu bayram aile toplantısı bende olacaktı... onun için çocuğu biraz erken getireyim ... kardeşiyle oynasın... belki bana yardımcı olur dedim.. ama önceden çocuk sevinsin diye bayramlık kıyafetleri ve sevdiği yiyecekleri aldım.. ona süpriz yapmak istedim... neyse iş çıkışı onu babaannesinde aldım... eve gelirken bir alışveriş merkezine beraber gittik.. alışverişimiz yaparken bir şey beğendi.. anne benim param bunu alabilirmyim.. dedi bende kızım onu cebine koy.. ben ne istiyorsan alayım.. sonra başka birşey alırsın dedim.. sonra eve geldik. ben temizliğe giriştim.. ona dedim ki sende eşyaların tozunu alabilirmisin dedim tamam dedi... o gün eşim evdeydi.. ona dedimki.. bak kızımız buradayken bize kendi elinle bir şey yapabilirmisin. dedim... sonra bunlar muftağa gittiler. bende oğlumu annemden almaya gittim. gelirkende yine onun için alışveriş yaptım.. eve geldiğimde eşim fırında bir şey yaparken elektrikler bozulmuş onu yapmaya çalışıyor. oğlum ablasını görünce sevindi.. beraber oyunamaya başladı.lar.. tabi mutfak karışık .. bunlar ortalık koşmaya başladılar. ben kızım muftağa girmeyin.. kardeşini al içerde oyna hemen kardeşin banyo yapmış fazla koşturma dedim. dememe kalmadan oğlum mutfağa girmiş kızartma tenceresinde yağı yere dökmüş.. tüm yer ve çoçuk yağ içerisinde ...hava karardı eşim elektrik arızasını yapamadı .. birde işe gidecek...anlatamam o kadar kötü durumdayım. bu içeride ağlyor. çocuk bağırıyor. eşim buna sinirlendi bize yardımcı ol diye bu inatlaştı.. yapamacağım diye..sonra babaannesine gitmeye kalktı.. bu arada eve eşim arkadaşı elektriklere bakmaya geldi...eşim onun yanında bana bağırmaya bunu niye getirdin.sende hiç akıl yok.ben artık yeter komşulara rezil olacağız... sus dedim. bunu diyen senmisin...biz değil sen kendini rezil ettin dedi.. o kadar üzüldüm ki.. anlatmam.. neyse eşim bu kavga üzerine kızı aldı gitti.. ama felç geçiyorum sandım.ama asıl üzücü durum sonra meydana geldi... eşim eve geldi... bana dediki benim kızıma herşeyini ben alıyorum diye başına kalkmışın... bu da yetmezmiş gibi benim kızım senin hizmetçin değil.. kendi çocuğuna kendin bak diye beni azarladı..o an beyinden vurulmuşsa döndüm. .. aslında yazacak çok şey var... o gün beri hastayım kendime bir türlü gelemiyorum...sizce iyi niyetim mükafatı bunu..artık kendimi iyi hisetmiyorum. ve evlilik hayatım hakkında iyi dşünüyorum... eşime çok kızgınım..birde kayınvalideme karşı çok mahcubum... çocuğun alıp hemen gönderdiğim için.. bu olanları bilmiyor.. sizce anlatayımmı?...

Son düzenleme:
Zor ve karisik bir durum yerinde olsam babasi istediginde eve getirirdim onun disinda illa annesi gibi davranmak zorunda degilsin aslinda yaptigin cok güzel birsey ama hora gecmiyor anladigim kadariyla hem ne demek benim kizim senin hizmetcin degil böyle bir sey düsünmesi cok sacma kendi kizin olsaydi ondan temizlik yapmasini isteyebilirdin madem esin onu kendi kizin gibi görmene izin vermiyor sende olmasi gerektigi ölcülerde davran umarim hersey yoluna girer kaynana yerinde olsam anlatirim senin bir sucun yok sonucta sen kizin gibi davranmissin hangi anne kizina temizlikte yardim et demiyorki yada kardesine bak demiyorki anlat bence canim hakkinda hayirlisini dilerim

çocuğu babasıın başına çalasım geldi..

nasıl yuttun o lafları...

iyiniyetli oldukça tepene çıkmışlar.. cadılık yapta görsünler günlerini yaa

doğurttuğun gibi sende bak diyecektin bilememişsin.. kocanda çok terbiyesizmiş..

Eşin sinirden ne diyeceğini şaşırmış kötü bi tarafını bulamadığı için hizmetçi lafını atmış ortaya
Bence sen bi çok öz annenin bile yapmayacağı şeyleri yapmışsın iyi bi annesin
Kaynanan konuyla ilgili bi imada bulunur yada direk sorarsa detaya girmeden üstü kapalı
1-2 cümleyle geçiştir eşin bide onu duyarsa daha çok huzurun kaçabilir
Zaten çocuk babaannesine anlatmıştır muhtemelen
Sen elinden geleni yapmışsın bence içini ferah tut

güzelim sen bunları çekeceksin yada elveda deyip gdeceksin ama sen seçim yaptığına
göre olacak olanlar belli idi bu böyle sürecek,toz pembe tablo çizemem sana o üvey kızım sana kötülük yapıyor olabilir zaten öyle birşey varsa evlendiğinde onun yuvası bozulacak kötü niyetini bu şek,ilde ödiyecek,ama sen ne olacaksın sabır mı edeceksin yoksa çekecekmisin? mesleğin varmı? arkanda güçlü annen baban varmı?
:kahve:

Durumunuz gerçekten zor. Ama bence zorlaştıran sizsiniz. Bi kere neden kendi çocuğunuzdan daha çok değer verdiniz anlamadım. Çocuk annesini kaybetmiş değil. Annesi sağ ve anladığım kadarıyla onunlada görüşüyor. Kendi çocuğunuza sizden daha çok değer verecek bir başka insan tanıyormusunuz? Bu da aynı şey işte. Eşinizin kızına sadece arkadaş olabilirsiniz. Hayatın gerçeklerini, acılarını, doğrularını-yanlışlarını anlatmak sizin göreviniz değilki. Sizin yapmanız gereken -bence- sadece, onu sizinde sevdiğinizi hissettirmek, ve paylaşmak istedikleri olursa canı gönülden paylaşmaya çalışmak. Neden kendinizi anne modeline sokuyorsunuz?
Çok özür dilerim ama bence siz bencillik ediyorsunuz. Tüm çabanız tipik Üvey Anne olmadığınızı kanıtlamak. Ve bunu yapmaya çalışırkende karşınızdaki (ergen) çocuktan size destek olmasını bekliyorsunuz.
Çocuğun annesinden başka bir kadın olarak öyle ya da böyle yapmaya çalıştıklarınız elbetteki takdire şayan olabilir. Ama bence böyle devam etmeyin. Sizin iyi niyetinizden hiç şüphe duymadım, lakin yapmak zorunda olmadığınız şeyleri yapmaya çalışarak öncelikle kendinizi üzüyorsunuz.
Her ne olursa olsun bitmiş bir düzenin kırık bir parçası eşinizin kızı. Düzeni söz bozmadınızki sonuçlarını toparlamaya çalışıyorsunuz.
Unutmayınki kendinizi Üvey Anne olarak gördüğünüz sürece hiç bir şey değişmeyecek. Annenin üveyi olmaz. Babanın anneden sonraki eşi olur. Böyle davranırsanız ve bunu kabul ederseniz bence herşey daha rayında gidecek.
Ve lütfen bana kızmayın. Evet yaşadığınız durumu ben yaşamadım, dil söyler ama iş başa düşünce ne yapar bilinmez. Sadece düşüncelerimi dürüstçe söylemeye çalıştım.
Umarım herşey düzelir. Ve siz tüm sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.

sevgili arkadaşlar bu konuyu açalı uzun zaman oldu.sizlerin verdiği öneriler doğrultusnda kendimce iyi şeyler yapmaya devam ettim. ama gerek eşim gerek çoçuk tarafından üzülmeye devam ediliyorum.en son olay bayram arifesinde gerçekleşti... nasıl ederseniz...bu bayram aile toplantısı bende olacaktı... onun için çocuğu biraz erken getireyim ... kardeşiyle oynasın... belki bana yardımcı olur dedim.. ama önceden çocuk sevinsin diye bayramlık kıyafetleri ve sevdiği yiyecekleri aldım.. ona süpriz yapmak istedim... neyse iş çıkışı onu babaannesinde aldım... eve gelirken bir alışveriş merkezine beraber gittik.. alışverişimiz yaparken bir şey beğendi.. anne benim param bunu alabilirmyim.. dedi bende kızım onu cebine koy.. ben ne istiyorsan alayım.. sonra başka birşey alırsın dedim.. sonra eve geldik. ben temizliğe giriştim.. ona dedim ki sende eşyaların tozunu alabilirmisin dedim tamam dedi... o gün eşim evdeydi.. ona dedimki.. bak kızımız buradayken bize kendi elinle bir şey yapabilirmisin. dedim... sonra bunlar muftağa gittiler. bende oğlumu annemden almaya gittim. gelirkende yine onun için alışveriş yaptım.. eve geldiğimde eşim fırında bir şey yaparken elektrikler bozulmuş onu yapmaya çalışıyor. oğlum ablasını görünce sevindi.. beraber oyunamaya başladı.lar.. tabi mutfak karışık .. bunlar ortalık koşmaya başladılar. ben kızım muftağa girmeyin.. kardeşini al içerde oyna hemen kardeşin banyo yapmış fazla koşturma dedim. dememe kalmadan oğlum mutfağa girmiş kızartma tenceresinde yağı yere dökmüş.. tüm yer ve çoçuk yağ içerisinde ...hava karardı eşim elektrik arızasını yapamadı .. birde işe gidecek...anlatamam o kadar kötü durumdayım. bu içeride ağlyor. çocuk bağırıyor. eşim buna sinirlendi bize yardımcı ol diye bu inatlaştı.. yapamacağım diye..sonra babaannesine gitmeye kalktı.. bu arada eve eşim arkadaşı elektriklere bakmaya geldi...eşim onun yanında bana bağırmaya bunu niye getirdin.sende hiç akıl yok.ben artık yeter komşulara rezil olacağız... sus dedim. bunu diyen senmisin...biz değil sen kendini rezil ettin dedi.. o kadar üzüldüm ki.. anlatmam.. neyse eşim bu kavga üzerine kızı aldı gitti.. ama felç geçiyorum sandım.ama asıl üzücü durum sonra meydana geldi... eşim eve geldi... bana dediki benim kızıma herşeyini ben alıyorum diye başına kalkmışın... bu da yetmezmiş gibi benim kızım senin hizmetçin değil.. kendi çocuğuna kendin bak diye beni azarladı..o an beyinden vurulmuşsa döndüm. .. aslında yazacak çok şey var... o gün beri hastayım kendime bir türlü gelemiyorum...sizce iyi niyetim mükafatı bunu..artık kendimi iyi hisetmiyorum. ve evlilik hayatım hakkında iyi dşünüyorum... eşime çok kızgınım..birde kayınvalideme karşı çok mahcubum... çocuğun alıp hemen gönderdiğim için.. bu olanları bilmiyor.. sizce anlatayımmı?...

inanın çoook şaşırdım ve üzüldüm. bence kayınvalidenizle aranız iyiyse bu durumu paylaşın.
kızla aranız iyi evde de herşey iyi giderken baba kız başbaşa kaldıktan sonra herşey tersine dönüyor. bir süre ne kızıyla ilgilenin ne de bu konuda konuşun. bence.
eşinizede herşey iyi gidiyordu neden böyle söylüyorsun kızın mı bu şekilde anlattı yoksa sen beni üzmek için mi böyle davranıyorsun diye bir konuşma yapmalısınız. açık ve net konuşmazsanız hiçbirşeyi halledemezsiniz.a.s.

merhaba gerçekten çok zor bi durum, tüm iyi niyetinize rağmen eşinizin sizi anlmaması sorunların kaynağı. bence öncelikle bu olanları eğer anlayabileceğini düşünüyorsanız kayınvalidenizle görüşün ona olanları anlatın ve fikrini alın. burda önemli olan bu çocuğu kazanmak bir şekilde herkesin ortak bir karara varması gerektiğini düşünüyorum çocuk hem yaşadıklarından dolayı hem de yaşından dolayı çok zor bi dönemden geçiyor. bence çocukla ilgli neler yapılabileceğini annesi-babası-babannesi belirlemeli onların ortak bi kararı olmalı, bence sırf çocuk için eşiniz eski eşiyle arada bi görüşmeli. sizin yapmanız gereken çocuğa anne olmak ya da anne sevgisi vermek olmamalı ona bi abla gibi arkadaş gibi yaklaşabilirsiniz. birlikte sinemaya tiyatroya gidin alışverişe çıkın. hoşlandığı konulardan konuşun ama nasihat verme amaçlı değil sadece iletişim amaçlı onu tanıaya yönelik olarak.

bir de bu son olaylarla ilgili çocuğun düşüncelerini anlamaya çalışın derim, sizin ona toz aldırmanızdan rahatsız mı olmuş? eğer bu konuda rahatsızsa bence bi daha yaptırmayın o size gelen misafir kızınız değil, aynı şekilde kardeşine bakma konusu için de belki bakmak oynamak istemiyordur ama sizin yaptığınız iyiliklerden dolayı kendini borçlu hissedip yapıyordur. kendini size karşı borçlu hissetmesin, zamanla sizi sevsin yeter bence

Benim annem-babam da ayrıydı ama travmatik bir olay yaşamadım.İkisi de benimle her zaman ilgilendiler.Bundan 5 sene önce babam 2.evliliğini yaptı.Ben o zamanlar bekardım ve babamla yaşıyordum. Bu şahıs, eve geldiği ilk zamandan beri beni çok seviyormuş numarası yaptı.Kendisinin 4.evliliğiydi ve hiç çocuğu yoktu.Ben de zaten yetişkindim dolayısıyla benimle ilgilenmesi gerekn bir durum yoktu.Bir süre sonra istemiyorum kızını evde demeye başladı ki, ortada somut bir durum yoktu.Arkamdan konuşup yüzüme gülüyormuş.Akrabaları bile bu 'şahsın' beni çok seviyordu.Taktı bana, her hareketimi gözlemlemeye başladı, ikide bir kavga çıkarıyordu, odamı karıştırıyordu, sonunda evin içinde küslük çıkardı.Babamla boşandılar ama boşanana kadar benimle aynı evin içinde konuşmadı.Yemek yapıyordu bana vermiyordu, içeri girmeyeyim diye odaların kapılarını kapıyordu.Haliyle ne oldu, kendini kapıda buldu.Ben böyle 'üvey anne'lere hiç acımıyorum.Allahlarından bulsunlar.Hadi ben yetişkindim,babam beni kolladı vs. Bir de küçük yaşta bu kadın eve gelseydi, babam da beni kollamasaydı halim ne olurdu bilmiyorum? Zaten sonradan öğrendik ki bu kadın daha önceki 3 evliliğinde de bir başka 'kadına'a takmış.İlk başta kayınvalide, sonra eşinin arkadaşı, sonra baldızı, son evliliğinde de fazla uzağa gitmesine gerek kalmadı, ben varım.Üveyanne lafından bile nefret ediyorum.Allah kimseye böyle bir üvey anne deneyimi yaşatmasın, böyle olanlar belalarını bulsunlar, bu kadar doluyum bu işlere.Bi de cici anne diyenler yok mu nesi ciciyse?
Her neyse sözüm meclisten dışarı, ben böyle insanlara kılım.Ama siz, koruyup kollayıp ayrım yapmıyorsanız ne kadar güzel.O da vakti gelince sizin değerinizi anlar.

özelden mesaj atamıyorum neden bilmiyorum
evet desteğe ihtiyacım var yaklaşımınız için teşekkür ederim
herzaman paylaşımlarınıza açığım

Back
X