• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce üvey anne nedir....

artık ergenlik çağına gelmiş bir çocuk.
önünde durulmaz elbet.
isyankar olur,kabına sığmaz biraz üzerine gidilse çıldırır sizi suçlu çıkarmak adına kendine zarar vermeye dahi kalkabilir..
eşinizi dinleyin derim.
uzaktan izleyin gözetin fakat hayatına müdahale etmeyin.
bırakın annesi babası babanesi ilgilensin.
siz elinizden geleni yaptığınız halde ne acıdır ki taktir edilmek yerine eşinizdende tepki görüyorsunuz...
bırakın akışına muhakkak ilgilenen olur.
siz kendi çocuğunuzla meşgul olun...

hepinize çok teşekkür ederim. arkadaşlar.. artık kenara çekildim.. herşeyi uzaktan izliyorum.. evet haklısınız. o beni anlayamaz... asıl ben eşime bozuluyorum.. sizler annesi terbiye etsin diyorsunuz. daha dün haber aldım.. annesi çoçukla artık görüşmek istemiyormuş. şimdide ne olacak diye bana soruyorlar... şimdi ben ne yapayım..

hepinize çok teşekkür ederim. arkadaşlar.. artık kenara çekildim.. herşeyi uzaktan izliyorum.. evet haklısınız. o beni anlayamaz... asıl ben eşime bozuluyorum.. sizler annesi terbiye etsin diyorsunuz. daha dün haber aldım.. annesi çoçukla artık görüşmek istemiyormuş. şimdide ne olacak diye bana soruyorlar... şimdi ben ne yapayım..

güzel bir fırsat sizi anlamaları için... öz annesi istemese bile ben onu kendi evladım gibi bildim senelerce başımızın üstünde yeri var. ergenlik dönemini sorunsuz atlatması için ne gerekiyorsa yapalım diye yapıcı bir konuşma yapın.
ama kız için üzüldüm.çok kötü bir durum.
eşlinize de açıkça söyleyin.. yaptığım yada söylediğim şeyde hemen beni azarlayıp üvey annesin sen demessen herşeyiyle ilgelenebilirim diye...

annesiz babasız büyüyen bir çocuğun neler hissedebileceğini biliyormusunuız o çocuğun neden sorunlu bir çocuk olduğunu birde ondan dinleyip öğrenmek lazım. benimde üvey annem vardı allah versin cezasını onun yüzünden çok kötü bir çocukluk dönemi geçirdim hatırladıkça lanet okuyorum hem babama hem ona .annem 8 yaşında vefat ettiği iiçin kadının eline kaldık hergün dayak temizlik 8 yaşındayım ya!!! neyse o günleri hatırlamak ble beni üzmesine yetiyor. kimseye ait olamama kimsenin istememesi ortadan geçen bir çocukluk çok zor allah o yavruya acısın.. siz iyi bir anne olabilirsiniz ama onun sevilmiyorum duygusunu yok edemezsiniz..

annesiz babasız büyüyen bir çocuğun neler hissedebileceğini biliyormusunuız o çocuğun neden sorunlu bir çocuk olduğunu birde ondan dinleyip öğrenmek lazım. benimde üvey annem vardı allah versin cezasını onun yüzünden çok kötü bir çocukluk dönemi geçirdim hatırladıkça lanet okuyorum hem babama hem ona .annem 8 yaşında vefat ettiği iiçin kadının eline kaldık hergün dayak temizlik 8 yaşındayım ya!!! neyse o günleri hatırlamak ble beni üzmesine yetiyor. kimseye ait olamama kimsenin istememesi ortadan geçen bir çocukluk çok zor allah o yavruya acısın.. siz iyi bir anne olabilirsiniz ama onun sevilmiyorum duygusunu yok edemezsiniz..

a.s işte bu cümle kilit cümler aslında. herşeyi açıklayan, çok kısa bir o kadarda uzun bir cümle.

güzel bir fırsat sizi anlamaları için... öz annesi istemese bile ben onu kendi evladım gibi bildim senelerce başımızın üstünde yeri var. ergenlik dönemini sorunsuz atlatması için ne gerekiyorsa yapalım diye yapıcı bir konuşma yapın.
ama kız için üzüldüm.çok kötü bir durum.
eşlinize de açıkça söyleyin.. yaptığım yada söylediğim şeyde hemen beni azarlayıp üvey annesin sen demessen herşeyiyle ilgelenebilirim diye...

Aynen katılıyorum.
Ayrıca kendi çocuğunuzla onun arasında ayırım yapıyor hissini asla vermemeye çalışın.
Anne olduğunuz için onun duygularını daha iyi anlayabilirsiniz. Yani bu bir avantaj
kaybetmek kolaydır önemli olan kazanmaya bakmak. Bilinçlisiniz ama yardım da alabilirsiniz. Gerekirse psikolog veya ergen psikolojisi ile ilgili kitaplardan.
Allah kolaylık versin zor ama eşiniz de yanınızda olduktan sonra mutlaka başarırsınız.a.s

eşinize deyin ki, ya bana bırakın terbiyesini karışmayın, ya da ben hiç karışmayacağım kendiniz ilgilenin,deyin...böyle 2-3 kapıda gezerken terbiye de edinemez zaten çocuk...herkes farklı telden çalarsa nasıl yetişecek ki...anladığım kadarıyla sizin davranışlarınız üvey anne gibi değil...onu el üstünde tutun...iyi şeylerini takdir edin...arada hediyeler alın...ders çalışmıyorsa başkalarıyla asla kıyaslamayın...tatil zamanlarında beraber gezin, iş yapın, sinemaya gidin, derslerine yardımcı olun...evin ufak işlerini arada yaptırın toz almak gibi...yalnız bırakmayın yani...sizi yaşı gereği suçlu olarak görebilir...sanki olmasaydınız annesiyle babası bir araya gelebilecekmiş kanısı beynınde hep saklı durur...zamana bırakın...anlayacaktır...çareniz sizsiniz...

debiselciğim... dediklerinin hepsini yapıyorum...asıl eşimim bana yardımcı olmaması..kendimi onun yerine koyup anlamaya çalışıyorum.ama eşim ve ailesi bilinçli değiller. elimden geldiği kadar çocuğun pisokolji anlatmaya çalışıyorum..ama hep yalnız kalıyorum...

debiselciğim... dediklerinin hepsini yapıyorum...asıl eşimim bana yardımcı olmaması..kendimi onun yerine koyup anlamaya çalışıyorum.ama eşim ve ailesi bilinçli değiller. elimden geldiği kadar çocuğun pisokolji anlatmaya çalışıyorum..ama hep yalnız kalıyorum...

işte o zaman işiniz gerçekten çok zor...
eşinize neden böyle yaklatığını sorun. kızına zarar vereceğimi mi düşünüyorsun diyin?
kayınvalidenizle yakın mı oturuyorsunuz?

yakın oturmanız avantajlı olabilir. kayınvalidenizlede konuşun. şimdi anneside hörüşmek istemiyorsa kız kendini iyice değersiz hisseder. biraz daha üzerine düşelim bayram alışverişine çıkaralım onunla daha fazla ilgilenelim diyin. sizin bu iyi niyetinize sırt çevirecek değiller herhalde.kıza da bol bol sevginizi anlatın. öz olmayabilir ama sen benim için özelsin diyebilirsiniz.

sevgili arkadaşlar ....cuma günü ..bir içocuğun(kızımı) mutlu etmek istedim ama yine eşim tarafından kırıldım. neden derseniz...bu ayın 26 sında onun yaş günü diye bir hediye aldım. bayramda verecektim. ama sevinsin istedim.k.valideme telefon edip çocuğun haftasonu bize gelmesi söyledim. neyse akşam babasıyla geldi.. bende bütün iyi niyetimle hediyeyi verdim.. kendisi sevindi. ama eşim göz uçuyla baktı. daha sonra ben içeri gittim. eşimde geldi.. bana demezdi.mi.. çocuğuna hiç karışma ne istiyorsa onu yapılsın... ama birşey ögreteceksende öğret...dedi.. bende dedimki sizler varken ben birşey öğretmem... arkadaşlar ben anlamıyorum... hemen karışma diyor. hemde öğret..bu nasıl iş... bu arada bütün haftasonu elimden geldiğince onun isteklerini yerine getirdik.. ama yine yaranamadık.. ben eşimde isterdimki.. teşekkür ederim. canım.. yaptıkların için.. bu çok mu zormu... siz olsanız kırılmazmısınız....

cidden sizin ki çok zor bir durum. kıza yaransanızda eşinize yaranamıyorsunuz. kızla aranız iyi mi şimdi?

eşinizin takdir etmesini bekjlemeyin. siz insanlık adına yapın yapmak istediklerinizi...

insanlari anlayamiyorum...
bosuna dememis atalarimiz iyilikten maraz dogar yada iyilik yp denize at halik bilmezse malik bilir diye...
birsürü atasözü örnegi verebilirim böyle...nedenmi insanlara cidden iyilik yaramiyo...
kime ne yapsan ya yanlis anlasiliyosun...yada sen dogurmadin diye altinda fesat araniyo...
sakin üzme sen kendiniii
elinden geleni en iyisini yapmissin yapiyosunda...ne üvey anneler var benimki gibi...
dedigim gibi sen yapta karsindaki kiymet bilirse ne ala bilmezse oda ona kalmis artik....

sevgili er-ca kızla aram hep iyi olmuştur. ama babası kafasını karıştırıyor.çocuk beni kendi annesi gibi görmeye çalışsata eşim bu tavrı ile çocuğun benim söylediklerimi yanlış anlamasını ve saygı duymasını engelliyor. ben o sebeple eşime kızıyor ve uzaklaşıyorum. çoçuk için bir şey yapmak istemiyorum. ama vicdanım dayanmıyor. benimde çocuğum var. o bana allahın emaneti dinliyorum.. yinede yapmaya çalışıyorum. ..başka ne yapabilirimki..

sevgili er-ca kızla aram hep iyi olmuştur. ama babası kafasını karıştırıyor.çocuk beni kendi annesi gibi görmeye çalışsata eşim bu tavrı ile çocuğun benim söylediklerimi yanlış anlamasını ve saygı duymasını engelliyor. ben o sebeple eşime kızıyor ve uzaklaşıyorum. çoçuk için bir şey yapmak istemiyorum. ama vicdanım dayanmıyor. benimde çocuğum var. o bana allahın emaneti dinliyorum.. yinede yapmaya çalışıyorum. ..başka ne yapabilirimki..

Tüm sorunlarin kaynagi esin bana göre...

Kizina karsi asiri derecede bir vicdan azabi duyuyor sanirsam....senin veya baska birinin kiza surdan kalk suraya otur demesi bile sorun onun icin.

Babasi olarak öncelikle o seni saymasi lazim ki kizda seni saysin senin kararlarina ve sözlerine saygi duysun seni dinlesin...

Sen birseye hayir dedigin vakit esinde evet dogru dese tüm bunlar yasanmicak....

Yazik kiza...ilerki hayatinda saglam bir aile egitimi alamamanin acisini yasayacak...

Belkide en iyisi hic karismamak canim....kizini kendi egitsin ögretsin....nasil olsa sen ne yaparsan suclu oluyorsun....:kahve:

Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü benim de eşimin ilk evliliğinden bir oğlu var. 14 yaşında ve babaannede kalıyor. Bende senin gibiydim önceden. Herşeyiyle ilgilenmem gerekirtiğini hissederdim. müdahale edebileceğimi zannederdim. Çoraplarını değiş dediğimde bile eşim çocuğu azarladığımı zannederdi. Oysa herkes çocuna bunu söylemezmi. Bu tip örnekler çoğaldı durdu. En son bir gece eşim oğlunu şiddetli bir şekilde azarlıyodu aralarında küçük bir şeyden dolayı. O günde biz eşimle küstük.Seslerine kalktım ayırmaya çalıştım. beni odadan tuttu çıkardı. Sen kim oluyorsun ki dedi. 1 yıl oldu bu olay olallı. O günden beri hiç karışmadım. Çocuğu çok seviyorum . Ama daha yüzeysel güleryüzlü sakin kalıyorum . ve eşim bana geçen gün ilişkiniz çok güzel oldu oğlumla senin artık. galiba birbirinizi sevmeyi başardınız dedi. Tezatllığa bakarmısın.

Ben kendi çocuğum olduğunda bu sıkııntılar en aza iner zannediyordum . ama sennden de şunu öğrendimki o zamanda bitmeyekmiş. kibar bir komşu gibi davranmanı öneririm. Zaten sizde kalmıyormuş çocuk . Hep sizde kalsa sizde yaşayan bir akrabanın çocuğu gibi davran diycem. Hep ilgili sıcak ama eleştirmeden.zaten böyle olunca iki arkadaş olacaksınız. sohbetlerin içine eğitimi sıkıştırırsın. Hep üvey çocuk olmanın sıkıntılarına yönleniliyor ama inanın üvey annne olmak da çok zor.

arkdaşım lütfen yanlıs anlama ama bende 2 yasımdayken babanemde yasıyordum annemle babam ayrı oldgu ıcın ben 6 yasına geldıgım zaman babam ewlendı doğal olarak bana üwey anne geıtrdı ıcten ıce babamı hep kıskandım we o kadını hıc bır zaman sewmedım su an sorsan halen hıc sewmıyorum hatta nefffret edıyorum cunku her zmaan babamla benım aramı actı babamla ıkısının de bır oğlu oldu o zman ben 7 yasındaydım babam butun sewgısını ona werdı bana sadece kuru kuru ben kzıımı cok sewıyorum felan fılan wee buyudum o kadın babamla aramı acmak ıcın neler yaptı ne kadar cabaladı bana zaten kucukken bn derdı babanı alacam uzaklara göturücem cocuk doğurucam senı unutturucam felan derdı he yaptımı yaptı babamla 2 yıldır konusmuyorum we okadın yuzunden babamdan nefret edıyorum en son ona sen bnm babam degılsın sen karınla cocuklarınhla mutlu ol dedım we onun nüfusundan cıkıyorum cunku bana kucuklugumden berı enıstem babalıık yaptı we artık enıstemın kızı olucam nufus kağıdımda babam yerıne enıstemın adını tasıyacagım we butun ewlatlık hakkımı ona haram edıyorum sırf o kadın yuzunden mutlu olsun yuwasında ne ölüme ne ölüsne anlayacagınız butun suc o kadının lutfen sız öyle bır uwey anne olmayın kendı cocugunuzdan ayrı tutmayın hatta arada bır şuan ergenlıkte alın onu alıswerıse felan göturun ufak tefek hedıyeler alın ne bılım geldıgı zaman hadı beraber kek pasta yapalım felan dıyın yagnı onu cocugunuz gıbı görun kı o da sızı yabancı görmesın sewdırın kendınızı yerı gelınce ınsanlara karsı sızı sawuna bılsın mutlaka onunda aklını karıstrn bırılerı wardır mesela annesı wea annesının tarafı yapıyor olabılır sıze karsı cocugu oyle ama zor ıkı taraf ıcınde allahım sıze sabır wersın siz anlatıgınız kadarı ıle ıyıbır üwey annesınız

Back
X