• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce üvey anne nedir....

nurtursel

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
121
0
316
Antalya
Konuya nereden başlayacağımı bilemiyorum. 41 yaşındayım.eşiminde benimde 2.evliliği..onun ilk evliliğinde bir kızı var.şu an 13 yaşında.. şu an babaannesiyle yaşıyor. Ama anneside aynı şehirde ...onun yüzünde sürekli kötülenmekten ve yanlış anlaşılmaktan bıktım. Evlendiğimizde 7 yaşındaydı. Eşim bana dediki bu çocuk sana emanet her hareketinle sen ilgilen... Oturmasını kalkmasını sen öğret dedi.. Ama evlenince işler değişti... Gerek ben gerek ailem ona kucak açtık. Onu mutlu etmeye çalıştık.. Ben ilk evliliğimde yaşadığım bazı zorluklar nedeniyle... Bir bayanın mutlaka güçlü olmasını gerektiği bildiğim için.. Ona okuması ve ilerde mesleği olması gerektiği konusunu sürekli anlattım. Neden derseniz.. Dünyanın halini hiç belli olmaz.. Insan istemeden karşına bazı kötülükler çıkıyor.. Onunla baş etmesi lazım diye düşündüm.hayatın bütün olumlu ve olumsuzluklarını anlattım.ama anlayana... Geçen sene annesınin ve benimde bir oğlum.oldu... O üzülmesin diye eşimin ailesine dedimki önce onu seveneceksin sonra benimkini...ne bileyim her zaman kendi çocuğumda çok onu düşündüm .ona yardım etmeyi düşündüm.. Ama anlayana ...tamam anlıyorum.. Anne ve babadan ayrı kalmak zor.. Ama bu benim suçum değilki... Annesi ve babasını bende ayırmadım...buluğ çağı sorunları var.. Inanki herzaman yarımcı olmaya çalıştım. Tamam o çoçuk o beni anlamadı ya eşim beni niye anlamıyor.. Beni sürekli kötü kalpli olmakla suçluyor.sen üvey annesin hiç birşey karışma diyor..sizce ne yapmalıyım....ben kötümüyüm..?o kadar üzgünümkü anlatamam...

Son düzenleme:
cocuk ve esiniz ne gibi tepkiler gosteriyor,
ne gibi durumlar karsisinda azcik daha acar misiniz?

Valla yazdıklarınız doğrultusunda çok iyi bir anne olmuşsunuz..
Ergenlik döneminde böyle şeyler düşünmesine aldırmayın..
Ayrıca siz kötü kalpli değilsiniz boşuna bu sözlere takılıp üzülmeyin
Hatta çok fedakar bir bayansınız..
Peki öyle deyince eşinizin tepkisi ne oluyor ve eşinizin kızı
size neden böyle şeyler söylüyor?

Konuya nereden başlayacağımı bilemiyorum. 41 yaşındayım.eşiminde benimde 2.evliliği..onun ilk evliliğinde bir kızı var.şu an 13 yaşında.. şu an babaannesiyle yaşıyor. Ama anneside aynı şehirde ...onun yüzünde sürekli kötülenmekten ve yanlış anlaşılmaktan bıktım. Evlendiğimizde 7 yaşındaydı. Eşim bana dediki bu çocuk sana emanet her hareketinle sen ilgilen... Oturmasını kalkmasını sen öğret dedi.. Ama evlenince işler değişti... Gerek ben gerek ailem ona kucak açtık. Onu mutlu etmeye çalıştık.. Ben ilk evliliğimde yaşadığım bazı zorluklar nedeniyle... Bir bayanın mutlaka güçlü olmasını gerektiği bildiğim için.. Ona okuması ve ilerde mesleği olması gerektiği konusunu sürekli anlattım. Neden derseniz.. Dünyanın halini hiç belli olmaz.. Insan istemeden karşına bazı kötülükler çıkıyor.. Onunla baş etmesi lazım diye düşündüm.hayatın bütün olumlu ve olumsuzluklarını anlattım.ama anlayana... Geçen sene annesınin ve benimde bir oğlum.oldu... O üzülmesin diye eşimin ailesine dedimki önce onu seveneceksin sonra benimkini...ne bileyim her zaman kendi çocuğumda çok onu düşündüm .ona yardım etmeyi düşündüm.. Ama anlayana ...tamam anlıyorum.. Anne ve babadan ayrı kalmak zor.. Ama bu benim suçum değilki... Annesi ve babasını bende ayırmadım...buluğ çağı sorunları var.. Inanki herzaman yarımcı olmaya çalıştım. Tamam o çoçuk o beni anlamadı ya eşim beni niye anlamıyor.. Beni sürekli kötü kalpli olmakla suçluyor.sen üvey annesin hiç birşey karışma diyor..sizce ne yapmalıyım....ben kötümüyüm..?o kadar üzgünümkü anlatamam...
Canim zaman oluyorki kendi dogurdugumuz cocuklarla problemler yasiyoruz bunlar cok dogal seyler ama esin sana sen hic birseye karisma diyorsa! bos ver karisma o cocugun annesi olmemiz esinden ayrilmis yani onun annesi var!! sen degilsin onun annesi o cocugun annesi babasi dusunsun problemlerini sorunlarini sen esinle ve cocugunla tatli tatli gecinmeye bak benim nacizane sana tavsiyem bu...

Eşiniz karışma diyorsa karışmayın sizde, neticede kendi annesi yaşıyor o yapsın madem anneliğini gamyoncuiremsu

Sen de o zaman hiiiiiiiiç karışmazsın olur biter..
Madem öyle gel böyle...

Ne sorumluluk alacaksın..Anası varsa o öğretsin oturmayı kalkmayı,tahsilin önemini..
Sen yapabileceğini yapmışsın..
Asıl külkedisi yapacaktın ondan ki..Kıymetin biline....

Anne baba ayrılmış çocukların geçirdiği travmayı ancak bunu yaşayan bilir.şu an ergenlik dönemi sıkıntıları olabilir.bence siz iyi niyetinizden ödün vermeyin.sevgisizlik çocuğu yırtıcı,arsız ve hain yapar.o iyi ya da kötüyü ayırt edecek yaşta olmadığı için bazı hatalar yapar.siz yine de alttan alın ve ona sevginizi gösterin.o size ne yaparsa yapsın onu sevin.büyüyünce anlayacaktır.
Allah yardımcın olsun.

sevgili tadli... annesi,babaannesi, birbirine düşürüp bizimde huzurumuzu bozuyor...yani hani derler ya iki kapılı çocuk arsız olur diye... kim birşey dese öbür tarafa gidiyor...yani hiç sorumluluk almadan sadece
gezmek tozmak yan gelip yatmak istiyor. böyle nereye kadar...

canım çocuk daha 13 yaşındaymış ne yapsan ne etsen seni anlayamaz
birde kız çocuğuymuş kızlar daha duygusal olur. ergenlik sıkıntılarıda devreye girince.
sen davranışlarını değiştirme ilgili sıcak olmaya çalış.
ileride olgunlaştıkça anlayacaktır.
diğer taraftan eşin de sana destek vereceğine dahada moralini bozmuş
sana niye kötü kalpli yakıştırmasını yaptı merak ettim
eşin ve sen davranışlarınızda tutarlı olmalısınız
senin hayır dediğine eşin evet derse sen direk kötü duruma düşersin
sen en iyisi sıcak ve sevecen ol geri kalanını çocuğun annesine ve eşine bırak
sen kötü olma

sevgili tadli... annesi,babaannesi, birbirine düşürüp bizimde huzurumuzu bozuyor...yani hani derler ya iki kapılı çocuk arsız olur diye... kim birşey dese öbür tarafa gidiyor...yani hiç sorumluluk almadan sadece
gezmek tozmak yan gelip yatmak istiyor. böyle nereye kadar...

canım ya 13 yaşındaymış
her çocuk gibi onunda ilk aklına gelen
gezmek eğlenmek bu çok normal
bence sen üstüne gitme
sorunları olursa eşin yada annesi ilgilensin

Canım ben de eşimden ayrıyım, kızım 14 yaşında, inan ben öz annesiyim ama zor zaptediyorum. Senin bu kadar zorlanman çok doğal. Anne-baba ayrı çocuklar normalden çok daha fazla hırçın ve hassas oluyorlar. Biliyorum çok zor, senin de bebeğin var ama onu kendinle bir tutma, çok küçük daha, bakma büyüdüm her şeyi biliyorum havasındalar ama özünde çocuk işte. Madem eşin seni eleştiriyor, sen de düşmanca değil ama biraz uzak durursun, düz sohbetini edersin, bir abla gibi olursun ama öğretilmesi, uyarılması gereken bir durum olduğunda müdahaleyi eşinden yapmasını istersin. Böylece eşin de kızı da sana tavır almayı bırakırlar belki.

gezmek tozmak yan gelip yatmak istiyor. böyle nereye kadar...[/
QUOTE]

ilk basta seni yerine koydum kendimi seni anladim ama su cumlelerin ne yalan soyleyim benide korkutdu umarim yanlis anlamisimdir :bbo: ayol daha 13 yasinda cocuk sokakda saklambac oynar boyleleri ne sorumlulugundan bahsetdin anlayamadim??:uhm:

O yaştaki çocukları öz anneleri zor zaptediyor.
Şimdi herşeye tepki verecek.
Sizin durumunuzdan dolayı tepkileri normalden fazla olacaktır tabi biraz.
Anlayışlı davranıp,köşeye çekilmek en iyisi.
Kendinizi üzmeyin,madem öyle istiyorlar,istediklerini yaparsınız siz de.

slinniciğim.. elbette oyun oynacak ama sorumluluk derken... okuldaki derslerine çalışmıyor... kendisinde birşey istendiği zaman karşılıklı veriyor..

sevgili slinn onun için çok üzülüyorum neden dersen bu zaman kötu zaman bir bayan mutlaka kendi ayakları üzerinde durması lazım.. mutlaka bir mesleği olması lazım... sence haksızmıyım.. okumazsa bu çoçuk ne yapacak...

canım sen elinden geleni yapmışsın eşine durumu anlat..artık ilgilenmek istemiyorsan bırak gtsn...

kendi annesi olsa böyle olmaz..malesef çok zor...allah yardımcın olsun...anlayabiliyorum seni ama üzme

bence bu kdr kendini:teselli:

gezinirken gördüm yazını bence işe girmesini falan kendi annesi düşünüyodur olaya fazla kaptırmışsın kendini madem babasıda var o da senindurumundan şikayetci sen ablalığını yap gerisine karışma annesine devret hem herkes işe girip çalışacak diye bişey yok babası şu an için bakabilir ilerisi içinde kısmet bakalım daha nbeler olcak hayatımızda belki kızcagızda durulur seninde üzüldüğün yanına kalır canım

kendi annesiyle anlaşamıyorki....geçen ay milleti ayağa kaldırdı.. ben artık annemle yaşamak istiyorum diye.. oraya gitti... 1 ay sonra babannesine geri döndü.. sebep annesi ders çalış demiş diye..

Back
X