sizce sadece bu eşyalarla ev kurmak ayıp mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi balımmert
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Madem ailesi çok bilmiş çok karışan tipler o halde ellerini ceplerine atsınlar evlatlarına yardımda bulunsunlar damlaya damlaya göl olur diye boşuna dememiş atalarımız.. Sen sıkma canını zamanla en güzellerinden alırsınız böyle sabırlı ve iyi niyetli olman bunu hakettiğini gösteriyor canımyerimseniben

Ben sana birşey diyeyim mi arkadaşım;
Evlendikten 6 ay sonra ben evime halı alabildim, 15 ay sonra anca avizeleri alabildik, şu an evleneli 1,5 sene oldu, hala eşimin bekarlık evinden kalma tül perdeler ve tv yi kullanıyoruz, diğerlerinin ödemesi bitince onları yenilemeye sıra gelecek, bunlardan hariç bir sürü eksiğim var onları saymıyorum bile. Evlendikten sonra bir sürü borç ödedik, herşeyi 5 kuruş yardım almadan kendimiz yaptık. Haa, evet bunları yapmaya durumumuz yoktu ama evlendik, çok şükür kendi evimiz ve en önemlisi mutluyuz, beraberiz çalışır öderiz diğer eksikler de tamamlanır. Benim evime aylardır gelen insanlar evde halıları bile yok, tavanlarda sadece ampul var avize yok, tv leri perdeleri bekarlık evi eskileri diye hor göreceklerse, gelmesinler kardeşim. Ben eksiklerimi tamamladıktan sonra da gelmesinler istemez.
Sen bunları boşver, aileden yardım gelmeden ev kurmak, düğün yapmak çok zordur, çok iyi bilirim. Ama güzel bir tarafı da var, herşeyi kendin ödeyeceğin için sana satın alırken hiç kimse karışamıyor :) bu da eksik kalsın, bu pahalı ucuzundan al diyemiyor, herşeyi gönlünce alıyorsun. Aldıktan sonra da kendinle gurur duyuyorsun; işte bunları biz yaptık tek başımıza!

hiç de ayıp değil..herkes kendi işine baksın:1closedeyes:

hiçde ayıp değil..hem bak ne güzel sende bunu sorun etmiyosun.hem sana bişi diyimmi sen o evi full döşesende millet konuşur.illaki bi kusur bulur.en iisimi sen onları salla gitsin..şimdiden sana mutluluklar dilerim.eminimki evin çokda şirin olcak:lepi:

Güzelim sonradan sen zorluk çekeceksen hiç de ayıp değil bunu düşünenlere ayıp bence boş ver kendini hiç de zora sokma her şey zamanla olur

ay balımertciim oturma odası çok sade yeni evli genç bir çift için çok ideal...helede kitaplık olmalı herkesin evinde..vitrin takımından ziyade önce bu alınmalı sanki...keşke bende öyle yapabilsem evim olsa..yemin olsun gönlüme göre olsun isterse arkamdan borazan çalsınlar...

nıye ayıp olsun canım.madem aılelerınız yardım etmıyor.ıkı kısının ımkanı buna yetıyorsa kımse agzını acıpta laf etmesın.sız mutlulugunuza bakın ve kımsenın sozune aldırıs etmeyın.evlenıp maddı anlamda rahatlayınca yavas yavas tamamlarsınız evınızı.herkes tam takım evlenmek zorunda degıl.sıkma canını

ay balım hiçte bile ayıp değil bir ayıbı varsa oda size yardım etmeyen ailelerinizdir allah can sağlığı versin herşey yerini bulur bizim 4 yıllık evliyiz daha bir bardağımız yok hiç sorun diil

ndn ayıp oluo yaa saçmalama cnm, sonuçta benimde düğünüm haziranda ama istediğim hiç bişey tam anlamıyla olmuo olmaycakta(( ama sonuçta sen huzurlu ve mutlu olacaksan o evde kime ne... neyin var neyin yok... zmnla hepsi olur... sonuçta gönüller bir olsun:)))

sen mutlumusum güzelim gerisi boşşşş isterse sadece bi döşek bi minder olsa oturmaya bununlada mutlu olurum vakti zamanı gelincede paşa paşa alırsın mobilyanı kimseye minnet etmeden
akıl veren laf söyleyen çok olurda para veren olmaz hiç
inş. sevdiğinle ömür boyu mutlu olursun

valla bende almadım yemek odası bir oturma odası bir yatak odası aldım. ayıp diyen kendine baksın. zaten ben kirada oturuyorum yarınım belli değil nıye masraf yapayım. boşver sen ya niye ayıp olsun kı.

bencede kafana hiç takma bende seninle aynı durumda sayılırım yazın evleneceğiz ve bizde kendimiz alacağız herşeyi zor oluyor ama olsun eşya dediğin paraya bakıyor para olduktan sonra herzaman alırsın ilk etapta zorunlu olanları alın. Sonra yavaş yavaş tamamlarsınız bizde öyle yapacağız. Hem evin eksiği hiç bir zaman bitmez.

niye ayıp olsun ki canım ya takıntı yapma ve elalemler ne diyecek diyede düşünmeyin
ben yeni evlendiğimde bir odam bomboştu vallah
öyle ahım şahım eşyamda yoktu
basit ve gösterişsizdi
eeeeee ne oldu evlenmedikmi evlendik yeterki gönüllerde sevgi,saygı eksik kalmasın bitmesin
şimdi ise yenilerini almaış bulunmaktayım kaç seneden sonra
yeterki siz birbirinizi ömür boyu sevin sayında eşya eksik kalsın
mutlulukşar dilerim size

şimdilik ihtiyacınız neyse onu al. laf edenlerde çok biliyosa kendileri alsınlar. millet ne der diye bi sürü borç altına girmeyin acısı sizden çıkar canım

ay kim kime laf edebilir ya...siz mutluysanız...bırak yaa...sarayda oturup aşık olmadıktan sonra...eskiler bir kilim bir yorganla gelin giderlermiş..daha da mutlularmış..neden millet laf edecek die sıkıntıya gireyim...sonra alırsın ya da almazsın...boşver evlenin gitsin..:)))

Son düzenleme:
aileler nasıl laf eder anlamadım? madem laf edecekler bi zahmet yardım edip kendileri alsınlar,almıyorlarsa da sussunlar.

güzelim siz razı olduktan sonra kime neki? hayat sizin tercih sizin..siz eşyalarla değil birlikte mutluluğu seçiyorsunuz..zamanla yavaş yavaş zevkinize bütçenize göre herşeyiniz olur..herkese herşeye inat siz bildiğinizi yapın..eşyanız olupta sıkıntı çekeceğinize zamana sizi sıkmadan olsun en iyisi..maddi sorunlarla en güzel zamanlarınızı zehir etmeyin..birbirinize dayayın sırtınızı gerisi kapının dışında canım

Kimsenin laflarına bakmayın canım biz böyle istiyoruz deyin olsun bitsin. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz değil mi? Annemler evlenirken gariplerimin 2 tabak, 2 kaşık bir yatakları varmış o kadar şimdi maşallah herşeyleri var... Yeterki siz birbirinize destek olun ve birbirinizi sevin gerisi boş işler bunlar...Sakın takma kafana... Nişanlınla millete inat nasıl eşyasız mutlu olunur gösterin ... sositososito :dance:
Boooşşşveerrrr.... :teytey: :sm_cool:

benimde ailem yardım etmeyecek her şeyi kendimiz yapıcaz ve bu beni ne kadar zora soksada daha sonra bunları biz yaptık diyecegız yardımsız. şakkıdı

öncelikle merhabalar... bunu herzaman ben çevreme dile getirmişimdir eğerki seviyorsam onu istiyorsam tencerede pişirip kapagında yerim ve inanıyorum ki evlerin eksiği hiç bitmez herşey zamanla rayına oturur ilk evlendiğinde olmayıversin ve her kim ne derse desin çevrenin ne dediği hiç umrunuzda olmasın bence böyle durumlarda çok akıl veren çok laf eden olur bence herkesi dinle ama sadece dinle mutlusanız hiç takmayın kafanıza derim arkadaşımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…