sizce sadece bu eşyalarla ev kurmak ayıp mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi balımmert
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

balımmert

Ziyaretçi
Bu temmuz başında evleniyoruz. :asigim: Ama nisan ayına kadar limitlerimizi doldurmuş durumdayız çeyiz için.ve ondan sonra düğüne sadece 2 ay kalıyor.sıra yavaş yavaş mobilyalara gelmeye başlayınca bizide telaş sarmaya başladı tabi.Ki hepinizin bildiği gibi en pahalı eşyalar onlar.Ben küçük ve şirin bi köşe koltuk bir televizyon ufak bi kitaplıktan oluşan oturma odası ve yatak odasını şimdi alalım diğerlerini sonra alırız diyorum.Ama nişanlım laf ederler diyo.Durumunuz yoktuda niye evlendiniz derlermiş.Ama ne benim ne de nişanlımın ailesi yardım etmiyor sadece ikimizin aldığıda yetmiyor.Sİzce öyle olur mu kızlar.Oturma odası+yatak odası.Yani tv üniteli yemek odalı güzel güzel koltuklu odamız olmadan evlenmek ayıp mı?

canım benim olur mu oyle sey? kime gore neye gore ayıp.. bundan ayıplayacaklarsa eger sizi bence bu onların ayıbıdır!!

bossveer takma bunları.canınız nasıl isterse oyle yapın.onemli olan mutlulugunuz,huzurunuz.
bende şimdiden mutluluklar dilerim :)

Kime laf dusermis bitanem yaa
Olurmu oyle sey hayret birsey
Takma sen kimseyi, durumuna gore evini duz, dugunden sonra da elinize para geçince kalanlari alirsin
Oyle saçmalik mi olur
Aileler yardim etmeyince çok zor bilirim...
Simdiden mutluluklar bitanem

hiç de ayıp değil canım..
çul çaputta mutluluk arayanların sonunu görüyoruz..malum durumlar
ikiniz anlaştıktan mutlu olduktan sonra inanki herşey hikaye..

çok teşekkür ederim burcucello ve yaralım içimi rahatlattınız.Benim gibi düşünen birileri olduğunu olduğunu görmek çok güzel :1hug: inşallah bu fikrime nişanlımı da ortak edebilirim.Çünkü bu şekilde yaparsak yarıyarıya geliyo masraf ve biz çok rahatlamış oluyoruz.Ailesi biraz çok bilmiş olduğu için çekiniyo o biliyorum ama inşallah istediğimiz gibi yapabiliriz herşeyi..Evet bende evlendikten sonra diğer odayı alırız diyorum ama evgörmeye gelindiğinde herkesi nerde oturtcakmışız.Bi köşe koltuk kime yetermiş.Çevremizde bu konuyu paylaştığımız ailemizden kişiler bile hep böyle deyince artık giderek umutsuzlaşmıştım ama gerçekten çok mutlu oldum bu düşüncelerinizi okuyunca..çok teşekkür ederimm..

Eşya bir evin teferruatıdır canım önemli olan eşinle içinde huzurlu olabilmen bir koltukla bir halıyla evlenen ve 30-40 yıllık evli olan insanlar var canım zamanla hepsi olur zaten takma kafana

çok teşekkür ederim sarıböceq.inşallah herşey gönlümüzce olur.Hayırlısıyla şu altı aylık süreci bi tamamlasak o kadar mutlu olacağım ki..

cnm hiç canını sıkma eşya konusunuda aceleye getirme şimdilik neyini alabiliyorsan onları al. borcun bittikçe ihtiyacın olan eşyaları aciliyetine göre sırayla alırsın. sonuçta millet laf edicek diye şimdi alıp kendinizi kasmanızın anlamı yok sonra onları ödemek içinde kendinizi sıkıntıya sokucaksınız olan size olucak. herşeyin hayırlısı. daha sonra alırsın içine sineni alırsın. ağzı tadıyla kullanmak nasip etsin herşeyi gerisi boş.

şimdiden Allah mesud etsin, Allah tamamına erdirsin canım. sizin neyinizin olup olmadığı kimseyi ilgilendirmez. o evde siz yaşayacaksınız onlar değil. bu arada herşeyinizi alıpta evlenseniz bile sürekli eksik bişeyler çıkacak. eksik hiç bitmiyo emin ol. ayrıca sen herşeyini alıp evlensen bile millet konuşacak bişeyler bulur . açık aramayı seviyo insanlar . kimseyi umursama kesenize göre hareket edin. sonra borçları o konuşanlar ödemicek sonuçta

niye ayıp oluyomuş ya :mymeka:
kim dört dörtlük evlendiki
valla bizim 2 yıl olcak hala eksiklerimizi tamamlıyoruz
televizyonumuz bile yoktu evlenince şimdi ise Allah a şükür herseyimiz var :Saruboceq:

Ayıp değil tabi ki....

Annemle babamın Ankara'ya geldiklerinde bir divanı bir tv bir de yatak odaları varmış....

Ki yıllarca böyle yaşadılar, zamanla babamın çalışma azmi, annemin fedakarlığı ile şimdi çok şükür herşeyleri var....

Yeter ki huzurun ve mutluluğun olsun canım....

Ayrıca hani 3 takımı ekonomik fiyata veren yerler var ya taksitle oralarada bir bakın kesenize uyarsa orda fiyatlar cazip olabiliyor....

Şimdiden mutluluklar dilerim....

arkadaşım niye ayıp olsun peki siz birsürü eşya alsanız peki o konuşan insanlar diyceklermi bu çiftlere biraz destek olup biz verelim bunların parasını tabki demiycekler.ve sonrasında siz bütün borçları öderken sizin nekadar zor duurmda oldugunuzu biliceklermi hayır bilmiycekler.bence kim neder diye düşünme.

hirsizlik yaparsin, dolandirirsin, namussuzluk yaparsin ayip olur... ama bunun ayipi olmaz. o konusan laf üreten huzur kaciran insanlari allaha havale ediyorum, malesef onlardan bir sürü var.
Kimseye laf düsmez helede annen baban ve esinin ailesi esyada yardim etmiyorsa onlarada laf düsmez. Bir dügünün ev kurmanin yükü agir nasil tek basina bir anda altindan kalkilsin... üzme kendini zamanla hersey olur.. Mutluluklar allah tamamina erdirsin canim

canım hiç dert etme kendini başkaları için sıkıntıya sokmana gerek yok derim.bu şekilde konuşcak olan insanlar zaten senin için değerli değildir bırak isteyen istediğini söylesin.sen mutluluğunun tadını çıkar.sonra imkanınız olunca hepsini gönlüne göre alırsın.Allah bir ömür huzur nasip etsin inşallahh

nedne ayıp olsun bence s,iz absaklarını dinleömeyin kendi iç senizi dinşeyin basklarını dinlerseniz evlenmezsiniz hiç eskiden öle şeylermi varmış her sey yavaş yavş ve zamanlşa olur size mutluluklar

olur bal gibide olur canımmm...
neden olmasın ki. şimdi kalkıp sırf olacak diye kıytırık olanlarını alacağına yavaş yavaş içine sinenlerini alırsın canım benim...
inan bana hiç birimiz dört dörtlük evlenmiycez...
asıl laf edecek olanlar utansın. madem öyle aile gibi yardım etselerdi...

Gelen misafirler eşyaya değil sana gelmeli bence kim dört dörtlük evleniyo ki içi dolu bir yuva da huzur mutluluk yoksa o eşya da boş demektir
Herşey gönlünce olsun arkadaşım

ayyyyyyy hiçde ayıp degil cnm kime laf düşer
hemde kim dört dörtlük evleniyo kii bir legensede eksik kalabiliyo
içinde mutlu olun yeter ki yavas yavas hepsini yaparsınız

ne güzel kendi isteğinizi yapma şansınız var size göre nasıl kolay ve içe sinen olucaksa öyle yapın bence hep el neder diye yaşıyoruz elinde bi faydası olmuyo zor zamanında

valla benım bı arkadasım evlendi
öğrencı evındekı eşyalarını taşımışlar
tv leri bile 37 ekrandı.ama o kadar mutlulardı kı
anlatamam muhım olan eşya dııl aslında
mühim olan içindeki huzurrr
inş. hep mutlu olursunnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…