Götürmeyeceğim diye birşey yazmadım şuan dışarıdan bir gözün yorumuna ihtiyacım var :)Neden dışarıdan bir göz yerine çocuk psikiyatristine götürüp gerçek bir yorum almıyorsunuz?
Okul dışı arkadaşı bir tane var oda dediğiniz gibi çok yırtık olanlardan , teşekkür ediyorum yorumunuz için.yavaş konuşma, matematik kısmını bilmem ama ilk kısımda anlattığınız genelde her istediği eline verilen apartman cocuklarında olan bir durum. saf ve cok iyi niyetli olma hali sitede, bahçede oynayan, daha sosyal cocuklarda olmuyor. yırtık olmuyor halk tabiriyle cok korunaklı büyüyen cocuklar. arkadaşı falan var mı okul dışı?
ama ikinci kısım için bi uzmana danışılabilir, yavaş konuşma, anlatamama neden oluyor diye.
Erkek çocuklarında geç yürüme ve geç konusma durumu daha yaygın görünmekte başlangıç çağındaki bu durum normal geldi bana.Merhabalar uzun zamandır canımı sıkan acaba ben mi kuruyorum diye kendimi yediğim çevremdekilere sorduğumda ise normal olduğu söylenilen bi sıkıntıdan bahsetmek istiyorum.
9 yaşında oğlum var kişisel özelliklerinden bahsetmek istiyorum doğduğundan beri hep nazlı, hassas, çabuk hastalanan ( bu yüzden üzerine çok düştük yanlış olsada her zaman herşeyi talep etmeden önündeydi ) , geç yürüyen genel olarak hareketleri konuşması dahil yavaş bir çocuktu hala daha öyle .
Ayrıca çok ince düşünceli,merhametli kimseye kıyamaz mesela arabayla yolda giderken karşı tarafın bize yol vermesine bile dikkat edip ne kadar iyi kalpli bi insan anne bize yol verdi diye düşünen duygusal bir çocuk.
Asıl sorun çocuğumun yaşıtları gibi davranmaması . Örneğin çok yakın bir akrabağımız hediyelik eşya dükkanından hediye almasını istiyor kuzeniyle birlikte kuzeni gözünün gördüğü çoğu şeyi almak istiyor oğlum ise iki tane uygun fiyatlı almak istediği şeyi almış kuzeni neden benim aldıklarımdan almadın diye sorduğunda ise akrabağımız olan amca hesabı ödeyeceği için çok para tutar diye düşündüm ondan almadım diyor . Belki kuzeninin yaptığı kurnazlık illa kurnaz olsun demiyorum ama hakkını savunamıyor karşısındaki cin fikirliyse çok çabuk kandırabiliyor ve bunu anlayamıyor.
Beslenmesine sevdiği birşeyler koyarım arkadaşları istiyor diye verir hepsine kendine bi iki dilim bırakır onlar sana veriyor mu ki diye sorduğumda ben istemiyorum kimseden der . Özgüvensizlik mi bilmiyorum ama genelde sınıfında öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen oyunlara dahil edilen bir çocuk.
Bir diğer sıkıntı ise bir olay yaşadı iyi veya kötü en basitinden okul nasıl geçti diye sorduğumda onu baştan sona düzgün bir şekilde anlatamıyor gayet yavaş ve ağır bir şekilde duraksayarak ıı şey diyerek başlıyor konuşmaya bazen pes ediyor neyse boşver deyip anlatmayı bırakıyor . Kendi sınıf arkadaşlarını gözlemliyorum gördüğümde birşey sordugumda gayet akıcı konuşup anlatıyorlar. Ama oğlum kullanması gereken kelimeleri doğru yerlerde kullanamıyor bazen çok anlamsız cümleler kuruyor toplumda birisi birşey sorduğunda çok geriliyorum acaba konuşabilecek mi diye . 5 yaşında kekemelik dönemi olmuştu bir sene kadar daha sonra kendiliğinden geçti .
Zeka olarak bir geriliği mi var acaba diye düşünüyorum ama matematik dersini çok seviyor ilgisini çekiyor anlıyor yapabiliyor ne zaman ki problem çıkıyor hiç anlamaya çalışmıyor direkt sallayıp işaretliyor aynı şekilde Türkçedede konuları biliyor ödev yaparken sıkıntısız tahtaya kalktığında yapabiliyor ama sınavlarda en basit sorularda yanlışları oluyor. 2.sınıf karnesi sene sonu yapılan sınav yüzünden iki dersi bu sebepten iyi geldi . İnternetten araştırıp baktığımda dikkat eksikliği olabileceği kanısındayım, çevredekilere göre normal , eşime göre evet biraz farklı bende böyleydim küçükken diyor ama bilmiyorum kafama çok takılıyor tamda anlatabildim mi bilmiyorum ama genel olarak böyle benim en çok canımı sıkan konuşurken anlatırken o şekilde olması.
Normal mi sizce yazdıklarımda bir anormallik var mı bir uzamana götürmem gerekli gibi mi ? Dışarıdan bir göz olarak yorumlayabilir misiniz ?
Ben bi sorun göremedim.Merhabalar uzun zamandır canımı sıkan acaba ben mi kuruyorum diye kendimi yediğim çevremdekilere sorduğumda ise normal olduğu söylenilen bi sıkıntıdan bahsetmek istiyorum.
9 yaşında oğlum var kişisel özelliklerinden bahsetmek istiyorum doğduğundan beri hep nazlı, hassas, çabuk hastalanan ( bu yüzden üzerine çok düştük yanlış olsada her zaman herşeyi talep etmeden önündeydi ) , geç yürüyen genel olarak hareketleri konuşması dahil yavaş bir çocuktu hala daha öyle .
Ayrıca çok ince düşünceli,merhametli kimseye kıyamaz mesela arabayla yolda giderken karşı tarafın bize yol vermesine bile dikkat edip ne kadar iyi kalpli bi insan anne bize yol verdi diye düşünen duygusal bir çocuk.
Asıl sorun çocuğumun yaşıtları gibi davranmaması . Örneğin çok yakın bir akrabağımız hediyelik eşya dükkanından hediye almasını istiyor kuzeniyle birlikte kuzeni gözünün gördüğü çoğu şeyi almak istiyor oğlum ise iki tane uygun fiyatlı almak istediği şeyi almış kuzeni neden benim aldıklarımdan almadın diye sorduğunda ise akrabağımız olan amca hesabı ödeyeceği için çok para tutar diye düşündüm ondan almadım diyor . Belki kuzeninin yaptığı kurnazlık illa kurnaz olsun demiyorum ama hakkını savunamıyor karşısındaki cin fikirliyse çok çabuk kandırabiliyor ve bunu anlayamıyor.
Beslenmesine sevdiği birşeyler koyarım arkadaşları istiyor diye verir hepsine kendine bi iki dilim bırakır onlar sana veriyor mu ki diye sorduğumda ben istemiyorum kimseden der . Özgüvensizlik mi bilmiyorum ama genelde sınıfında öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen oyunlara dahil edilen bir çocuk.
Bir diğer sıkıntı ise bir olay yaşadı iyi veya kötü en basitinden okul nasıl geçti diye sorduğumda onu baştan sona düzgün bir şekilde anlatamıyor gayet yavaş ve ağır bir şekilde duraksayarak ıı şey diyerek başlıyor konuşmaya bazen pes ediyor neyse boşver deyip anlatmayı bırakıyor . Kendi sınıf arkadaşlarını gözlemliyorum gördüğümde birşey sordugumda gayet akıcı konuşup anlatıyorlar. Ama oğlum kullanması gereken kelimeleri doğru yerlerde kullanamıyor bazen çok anlamsız cümleler kuruyor toplumda birisi birşey sorduğunda çok geriliyorum acaba konuşabilecek mi diye . 5 yaşında kekemelik dönemi olmuştu bir sene kadar daha sonra kendiliğinden geçti .
Zeka olarak bir geriliği mi var acaba diye düşünüyorum ama matematik dersini çok seviyor ilgisini çekiyor anlıyor yapabiliyor ne zaman ki problem çıkıyor hiç anlamaya çalışmıyor direkt sallayıp işaretliyor aynı şekilde Türkçedede konuları biliyor ödev yaparken sıkıntısız tahtaya kalktığında yapabiliyor ama sınavlarda en basit sorularda yanlışları oluyor. 2.sınıf karnesi sene sonu yapılan sınav yüzünden iki dersi bu sebepten iyi geldi . İnternetten araştırıp baktığımda dikkat eksikliği olabileceği kanısındayım, çevredekilere göre normal , eşime göre evet biraz farklı bende böyleydim küçükken diyor ama bilmiyorum kafama çok takılıyor tamda anlatabildim mi bilmiyorum ama genel olarak böyle benim en çok canımı sıkan konuşurken anlatırken o şekilde olması.
Normal mi sizce yazdıklarımda bir anormallik var mı bir uzamana götürmem gerekli gibi mi ? Dışarıdan bir göz olarak yorumlayabilir misiniz ?
Balık burcu mu ?Merhabalar uzun zamandır canımı sıkan acaba ben mi kuruyorum diye kendimi yediğim çevremdekilere sorduğumda ise normal olduğu söylenilen bi sıkıntıdan bahsetmek istiyorum.
Baba maalesef çok ilgisiz donuk çünkü kendide öyle büyütülmüş sevgi nasıl gösterilir bilmiyor . Ezberi güzel istediği zaman kolaylıkla ezberliyor . Kitap okumak hiç istemiyordu zorlanıyordu öğretmenleri hedef koydu sonunda kazanana ödül var diye hırs yaptı 1. Oldu hediyesini kazandı aynı yarış tekrar başladı suan gram hevesi yok kitabı açıp tek bir kelime bile okumak istemiyor . Bazı hareketleri çok değişik kendi çocuğumu çözemiyorum . Teşekkür ederim yorumunuz için .Erkek çocuklarında geç yürüme ve geç konusma durumu daha yaygın görünmekte başlangıç çağındaki bu durum normal geldi bana.
Pasif bir çocuk değil bence iyi niyetli,çevresinde özellikle baba mülayim ise çocuğa karşı veya aile içerisinde erkek çocuk bu özellikleri kolay kopyalayabiliyor kendisine.
Matematik veya diğer derslere odaklanmasındaki zorluk dikkat eksikliği olabilir. Ezberi nasıl ezberlemek istediğinde ezberleyebiliyorsa dikkat eksikliği olmayabilir. Teşvikle ilerleyen bir karakteristik özelliği vardır belki bir seyleri sevmeden ada sevdirilmeden yapmak istemiyordur.
Empat bir cocukmus gibi geldi bana sadece.
Anormallik olarak değilde bir uzmana görünmesi size çocuğunuz hakkında daha fazla fikir verebilir.
AslanBalık burcu mu ?
Ben pek bi sorun gormuyorum ama pskolojik olabilir, yanlis yapma korkusu vb gibi uzmana bi doktora danisman en mantiklisi.Merhabalar uzun zamandır canımı sıkan acaba ben mi kuruyorum diye kendimi yediğim çevremdekilere sorduğumda ise normal olduğu söylenilen bi sıkıntıdan bahsetmek istiyorum.
İlk defa böyle bir aslan burcu görüyorum.İlerde onu çok üzerler.Genelde balık burçları çok duygusal oluyor ondan sordum.Evet merhamat güzel şey iyi kalpli olmak güzel bir şey ama bu durumu kullananlar mutlaka olacaktır.Dozunda kötülük her zaman gereklidir ayrıca insan ilişkilerinde denge esastır fazla iyilik her zaman suistimal edilir herşeyin fazlası zarar.Kötü olsun demiyorum ama bu kadar iyi ve duygusal olmamalı gerçekten hayat zor olur onun için.
Götürmekten de bahsetmeyince tahmin edemedim.Götürmeyeceğim diye birşey yazmadım şuan dışarıdan bir gözün yorumuna ihtiyacım var :)
Evet benide en çok üzen konuşması. Her seferinde anlatıyorumKonuşma dışındakiler normal, hassas, ince düşüneli, iyi huylu bir çocuk bence bunlarla övünmeniz gerekir. Tabi ilerleyen yaşlarında insanların bencillikleri, çıkarcılıkları konusunda kendisini nasıl koruması gerektiğini öğretirsiniz.
Konuşması o yaşlarda düzgün olmayan, konuşurken takılan, kekeleyen ama zeki bir çocuk var tanıdığım. O da bir kriter değil. Yüksek sesle kitap okusun ama güzel bir dille yazılmış.
Teşekkür ederim :) umarım dediğiniz gibi bir sorunu yoktur..Ben bi sorun göremedim.
Ama içiniz rahat degilse götürün doktora.
Oğluna da bayıldım.
Aman bırak yavaş konuşsun ııııı desin. Biz bülbül gibi şakıdıkta ne oldu…
Mükemmeliyetçi ve kontrolcü bir annesiniz. (Lütfen bunları yüklenme olarak değil, literatürdeki yerine göre değerlendirin)
Ben yetişkin halimle böyle bir akranımın yanında doğal olmakta zorlanırdım muhtemelen.
Kaldı ki küçük ve ebeveyn onayına muhtaç yaşta bir çocuğun buna maruz kalması.
İçine derinleşmiş çocuk, çünkü dışarda yüksek standartlı bir anne var ve onun tarafından yetersiz görüldüğünü, siz gizlediğinizi sansanız bile hissediyor.
Yazım dilinizde, çocuğunuza yönelik “ona nasıl destek olabilirim” hissinden ziyade, yaşıtlarıyla kıyasla onu yetersiz/pasif ve ele karşı bazen utanç verici olarak tanımladığınızı görüyorum.
Önce onu kalpten kabul etmekle başlayın işe.
Mizacını, yeteneklerini, oluru neyse onu, kendi kıstaslarınızı bir kenara koyarak benimseyin.
Sonra da bir uzman desteği dilerseniz alın, ki bu bence yalnızca evladınıza değil size de iyi gelecektir.
Son olarak, evladınızın iyiliğini bu dünyada en çok siz istersiniz, ve elbette yukarıda saydıklarım sizi kötü anne yapmaz, ancak kaygılar insanı bazen kontrolcü ve baskıcı yapabilir, sizin de kaygı yönetimine ihtiyacınız olabilir.
Dışardan gözlemim bunlar.
Evet tam olarak dediğiniz gibiyim maalesef kendimin farkındayım ve bunu düzeltmek için çok uğraşıyorum . Elimde olmasada kendi kendime hep kıyas yapıyorum hep iyisi güzeli olsun istiyorum her anne gibi ama belli ediyorum ki oğlumun bazı hassasiyetleride bundan sanırım. Yorumunuz için çok teşekkürlerMükemmeliyetçi ve kontrolcü bir annesiniz. (Lütfen bunları yüklenme olarak değil, literatürdeki yerine göre değerlendirin)
Ben yetişkin halimle böyle bir akranımın yanında doğal olmakta zorlanırdım muhtemelen.
Kaldı ki küçük ve ebeveyn onayına muhtaç yaşta bir çocuğun buna maruz kalması.
İçine derinleşmiş çocuk, çünkü dışarda yüksek standartlı bir anne var ve onun tarafından yetersiz görüldüğünü, siz gizlediğinizi sansanız bile hissediyor.
Yazım dilinizde, çocuğunuza yönelik “ona nasıl destek olabilirim” hissinden ziyade, yaşıtlarıyla kıyasla onu yetersiz/pasif ve ele karşı bazen utanç verici olarak tanımladığınızı görüyorum.
Önce onu kalpten kabul etmekle başlayın işe.
Mizacını, yeteneklerini, oluru neyse onu, kendi kıstaslarınızı bir kenara koyarak benimseyin.
Sonra da bir uzman desteği dilerseniz alın, ki bu bence yalnızca evladınıza değil size de iyi gelecektir.
Son olarak, evladınızın iyiliğini bu dünyada en çok siz istersiniz, ve elbette yukarıda saydıklarım sizi kötü anne yapmaz, ancak kaygılar insanı bazen kontrolcü ve baskıcı yapabilir, sizin de kaygı yönetimine ihtiyacınız olabilir.
Dışardan gözlemim bunlar.
Evet burcuyla tam tersi özellikler :) hayat gerçekten Kurtlar sofrası ileride neler yaşayacağını düşündükçe şimdiden kaygılanıyorum.İlk defa böyle bir aslan burcu görüyorum.İlerde onu çok üzerler.Genelde balık burçları çok duygusal oluyor ondan sordum.Evet merhamat güzel şey iyi kalpli olmak güzel bir şey ama bu durumu kullananlar mutlaka olacaktır.Dozunda kötülük her zaman gereklidir ayrıca insan ilişkilerinde denge esastır fazla iyilik her zaman suistimal edilir herşeyin fazlası zarar.Kötü olsun demiyorum ama bu kadar iyi ve duygusal olmamalı gerçekten hayat zor olur onun için.