• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebeğim normal mi?

Biraz stresli olabilir misiniz? Onu hissediyordur.

Evet stresliyim ve lohusa depresyonunda olduğum için mutsuzum. Doğru diyorsunuz illa ki bu duygularımı hissediyordur 😟
KAfada sıralıyoruz önce tummy time sonra ana kucağı sonra cart curt gibi. alın kucağınıza açın bi müzik dans edin. Sling alın sarın kendinize yürüyüşe çıkın.

Aaa öyle mi acaba? Çünkü internette 2 aylık bebek için uyanıklık süresi 1-1,5 saat yazıyor bende 1,5 saat uyanık tutuyordum. Bir de kısaltıp deneyeyim. Denemekten zarar gelmez 😅
Ya evet öyle yazıyor da gerçek hayatta pek öyle olmuyor😄

Çoooooook teşekkür ederim inanın yazdığınız mesaj çok büyük destek oldu bana 🫶🏻 evet benim de en büyük problemim eski hayatımı özlemek. Eskiden ne güzel istediğim saatte uyanırdım, kahvemi yapar keyifle tv izlerdim vs eminim bütün anneler bu günleri özlüyordur ama ben çok takılıp kaldım. Ne mutlu size atlatmışsınız bu düşünceleri darısı bana inşallah 🙏🏻 aynı duyguları yaşamış bir başka anneden bunları duymak çok kıymetli, tekrar çok teşekkürler. Bebeğinizle sağlıklı, mutlu, bol keyifli zamanlara inşallah
Ah ne demek,size biraz olsun desteğim dokunduysa ne mutlu bana 😊ama inanın sadece destek olsun diye değil ,gerçek olduğu için de söyledim bunları. Çünkü tüm bu duygular geçici inanın. Ben gebeliğimin son 3 haftasına kadar çalıştım,sabah 7 akşam 7 kendi işyerimizde. Çok aktif bir hayatım vardı,yaşam standartları çok şükür iyiydi. Doğum yapınca bir anda tüm bunlar bitti. Yalnız olduğum sabahlar uyandığımda ' ya hep bu döngü içinde nasıl yaşanır?' diye kendimi sorguladığım çok oldu. Çünkü bebişle ister istemez tekrarlayan hareketleri yaşıyorsunuz gün boyu 😁 ama dediğim gibi kabullendiğinixde alışmak daha kolay oluyor. Sizin için de her şey çok güzel olacak eminim,geriye dönüp baktığınızda güleceksiniz bile. Bir gün annem ve babam vardı yemekte onlara dedim ki: ben ne zamsn eski hayatıma dönücem? Annem de bana: eski hayatın yok artık,bebeğinle yeni bir hayatın var,artık onunla yaşayacaksın dedi. Mesela o gün de bana dank etti :)) siz de hiiç üzülmeyin nolur,bebişle sağlıklı günlerin keyfini çıkarın. Ha bi de naçizane tavsiyem hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bebiş durmadığında gündüzleri hava güzelken yürüyüşe çıkın. Dışarı çıkar çıkmaz uyuyorlar 😊

Ah ne demek,size biraz olsun desteğim dokunduysa ne mutlu bana 😊ama inanın sadece destek olsun diye değil ,gerçek olduğu için de söyledim bunları. Çünkü tüm bu duygular geçici inanın. Ben gebeliğimin son 3 haftasına kadar çalıştım,sabah 7 akşam 7 kendi işyerimizde. Çok aktif bir hayatım vardı,yaşam standartları çok şükür iyiydi. Doğum yapınca bir anda tüm bunlar bitti. Yalnız olduğum sabahlar uyandığımda ' ya hep bu döngü içinde nasıl yaşanır?' diye kendimi sorguladığım çok oldu. Çünkü bebişle ister istemez tekrarlayan hareketleri yaşıyorsunuz gün boyu 😁 ama dediğim gibi kabullendiğinixde alışmak daha kolay oluyor. Sizin için de her şey çok güzel olacak eminim,geriye dönüp baktığınızda güleceksiniz bile. Bir gün annem ve babam vardı yemekte onlara dedim ki: ben ne zamsn eski hayatıma dönücem? Annem de bana: eski hayatın yok artık,bebeğinle yeni bir hayatın var,artık onunla yaşayacaksın dedi. Mesela o gün de bana dank etti :)) siz de hiiç üzülmeyin nolur,bebişle sağlıklı günlerin keyfini çıkarın. Ha bi de naçizane tavsiyem hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama bebiş durmadığında gündüzleri hava güzelken yürüyüşe çıkın. Dışarı çıkar çıkmaz uyuyorlar 😊
Ne kadar benzer duygular yaşamışız... İnşallah en yakın zamanda bu düşüncelerim, bu hislerim geçer 🙏🏻 tüm lohusa annelerin bu hisleri geçsin çok zor bu düşüncelerle yaşamak Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimiz bebişlerimizle mutlu olalım. Evet güzel havalarda her gün dışarı çıkıyoruz ve evet dediğiniz gibi hemen uyuyor, hem ben hava almış oluyorum hem bebişim güzelce uyumuş oluyor 🥰 bi de tabii klasik her dışarı çıktığımızda güzelce kakasını da yapıp rahatlıyor 😅

Bizim 5. Ay bitti hala öyle.. öyle mızmız ki çevrem aç mı diye baskılıuor bir yere bile götüremiyorum :)) almadığım oyuncak oynatmadığım oyun yok dediğiniz gibi. En fazla on dk. Acaba böyle mi kalacak yoksa düzelecek mi bir gün o da mutlu olacak mı diye bekliyorum hahaha

Herkese merhaba,
64 günlük erkek bebeğim var. Benim sizlere danışmak istediğim bir konu var. Ben tek çocuğum ve çevremde pek bebek görmedim kuzenlerimin, arkadaşlarımın vsde pek bebeği yok o yüzden bu durum normal mi bilmek istiyorum. Bebeğim uyanık kaldığı süre boyunca oyalamakta çok zorlanıyoruz. Kucakta tutuyoruz, ana kucağına koyuyoruz, tummy time yaptırıyoruz hepsinden on on beş dakika sonra sıkılıp ağlıyor. Yani uyanık kaldığı süre boyunca (1,5 saat uyanık tutuyoruz) hep ağlayıp mızırdanıyor, bu durum normal mi? Çevremde bebek görmediğim için emin değilim. Yani bebek dediğin uyanık olunca hiç susmaz mı? Kucakta tutarken de oyun oynarken de sürekli göz teması kurup konuşuyoruz hep şarkı söylüyoruz ama yok on dakika durup farklı bir pozisyona alıcaz illa ki. Bu arada tabii ki karnı tok, gazı çıkmış, altı temiz durumda herhangi bir problemi yok. Sizlerin de bebekleri 2 aylıkken böyle miydi sonra değişiyor mu lütfen cevap verin normal mi değil mi bileyim 😪
Merhaba aynı durumları yaşadım 🫣şuan kızım 4 aylık ilk iki ay sürekli ağladı uyanık kaldığı süre boyunca ağladı ilk bebeğim tecrübesizim ne yapacağımı bilemiyordum annemi arayıp ağlıyordum bi çocuk hep ağlar mı diye 3. Aya girdiğinde bu ağlamalar azaldı sadece uykusu geldiğinde mızırdanmaya başladı oyuncak falan gösteriyordum oyalanıyordu ana kucağında mutfağa götürüyorum ben iş yaparken bana bakıyor geçiyor yani biraz sabırrr önerim sık sık uyutmanız uykusuz kaldıklarında çok mutsuz oluyorlar yani benim çocuğum ağladığı anda anlıyorum ki uykusu gelmiş hemen uyutuyorum

Canım çok teşekkürler senin de bebişin hayırlı olsun sağlıkla büyüt inşallah 🙏🏻 Mesele kucakta da durmaması, inan kucakta dursa sabahtan akşama tutayım ama yok kucakta da belli bir süre sonra ağlıyor. Bi omzuma koyup tutuyorum, bi yüzü dışarı dönük olacak şekilde tutuyorum yok yok durmuyor... Gündüzleri yarım saatte bir uyanmaya başladı, gece uykusu güzel diyordum akşam 8de yatıp sabah 8e kadar sadece emmek için kalkıyordu ama dün gece uykusu da bozuldu mahvoldum 😪 hep böyle mi devam edecek diyorum çok mutsuzum bir de üstüne lohusa depresyonundayım o da ayrı bir konu. Herkes geçecek düzene girecek diyor ama inancım kalmadı...
İnan geçiyor aynılarını hissettim ne zamana kadar böyle sürer diye düşünüp durdum 3. Aydan sonra düzeldi

Bizim 5. Ay bitti hala öyle.. öyle mızmız ki çevrem aç mı diye baskılıuor bir yere bile götüremiyorum :)) almadığım oyuncak oynatmadığım oyun yok dediğiniz gibi. En fazla on dk. Acaba böyle mi kalacak yoksa düzelecek mi bir gün o da mutlu olacak mı diye bekliyorum hahaha
Yaaa korkutmayın beni 🫣 herkes gelip geçici bu günler diyor, bir bildikleri vardır inşallah en yakın zamanda bebişlerimiz mutlu, neşeli, keyifli olurlar 🙏🏻

Merhaba aynı durumları yaşadım 🫣şuan kızım 4 aylık ilk iki ay sürekli ağladı uyanık kaldığı süre boyunca ağladı ilk bebeğim tecrübesizim ne yapacağımı bilemiyordum annemi arayıp ağlıyordum bi çocuk hep ağlar mı diye 3. Aya girdiğinde bu ağlamalar azaldı sadece uykusu geldiğinde mızırdanmaya başladı oyuncak falan gösteriyordum oyalanıyordu ana kucağında mutfağa götürüyorum ben iş yaparken bana bakıyor geçiyor yani biraz sabırrr önerim sık sık uyutmanız uykusuz kaldıklarında çok mutsuz oluyorlar yani benim çocuğum ağladığı anda anlıyorum ki uykusu gelmiş hemen uyutuyorum
Evet aynı şekilde beni de en çok strese sokan şey ilk bebeğim olması ve bebek bakımına dair hiçbir şey bilmemem. Ayy ne güzel 3. Ay gerçekten sihirli bir aymış neyse ki bizim de çok az kaldı. Kendi kendine oyalanabilmesi çok güzel inşallah bizim de o günlerimiz gelecek. 1,5 saat uyanık tutuyoruz genelde, ama bugünden itibaren 1 saate düşürücem bakalım belki o da etkiliyordur biraz fazla geliyordur belki uyanık kaldığı süre

Back