Sizce normal mi ?

Teşekkürler :)

Teşekkürler :)

Çocuğunuz karşı tarafın ödeyeceği hesabı dahi gözetirken; çocuğunuz için nasıl zeka olarak bir geriliği mi var dersiniz ?

Çocuğunuzu dinlerken, konuşmasına müdahale ediyor musunuz ? Belki de o yüzden bir süre sonra "boş ver" deyip, anlatmayı bırakıyordur.

Çocuğunuzu eleştirirken kendi yanlışlarınızı da düzeltmeye ne dersiniz ? Akrabağı şeklinde bir kullanım bulunmuyor, doğrusu akraba.

Pardonda sizin üslubunuz nedir ? Bu şekilde dik dik konuşamazsınız . İster akrabağa yazarım ister akraba :) Çocuğumun bi sıkıntısı olabilir mi acaba dışarıdan bir göz olarak yorum istedim sadece fikriniz yoksa benim yazım yanlışlarıma takılmayın yorum yapmayın . Ayrıca Shermin hanımcım nickiniz tdk ile çok uyum içimde iyi akşamlar . :)

Dikkat eksikligi kisminda destek alabilirsiniz. Okul basarisini arttiracaktir.

Ama mizaç olan tarafi degistiremezsiniz bu cocuk sakin bir cocuksa hic bir zaman o “yirtik” denen cocuklardan olmayacak.

Konusma konusunda da oglunuzun sevdigi oyun, cizgi film vs hakkinda sohbet edin ailece. Mesela ben de okulla ilgili konu acinca oglum pek anlatmiyor ama sevdigi cizgi filmdeki karakterleriyle ilgili muhabbet acinca bir saat sohbet ediyor.

Teşekkür ederim deneyeceğim.

Merhabalar benim de oğlum 10yasinda ve çok benzer şeyler söylediniz.Oglum da bir aslan:)
Markete gitse bir tane alır,bebekliginden beri hiçbir zaman aç gözlü olmadı..Okulda olan hicbirseyi anlatmazdi ben hep başkalarından duyardım ne olmuş ne bitmiş.Saygili efendi empatik çocuklar bunlar.Ben gurur duyuyorum empatisinden ,merhametinden.Konusmasi için bol bol kitap okumalı,yeni kelimeler öğrenmeli ve kullanmalı.Eger tablette oyun oynayip video izliyorsa sinir koyun ,en fazla günde bir saati olsun.
Babasıyla tiyato sinema vb etkinlikler yapsın.
Ben önceden oğluma müdahale etmiyordum ama artik insanların niyetlerini okuması gerektiğini söylüyorum.Ornegin o arkadaşın seni dusunseydi yazılın varken top oynamaya ısrarla cagirmazdi.Ya da marketten birleşip bir şey alacaklar ,bizimki hep en fazla parayı koyar,aldıkları da ortak olur.Bunu da artık aştık,kimsenin hakkına girme kimseye de hakkını yedirme gibi...Hep cikarimda bulunup söylüyorum ki o da biraz gerçek pencereden bakabilsin.
Duzelmeyecek bir şey değil,sadece konuşma için yine de bir psikiyatri uzmanına götürün derim

Bende her zaman anlatıyorum arkadaş konusunda ne yapması gerektiğini inşallah zamanla farkına varır diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…