• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce nerde yanlış yapıyorum?

gelincikd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
60
14
88
27 yaşındayım. boyum 1.63 kilom da nerdeyse 62-63. bedenim 40.aslında aşırı değil ama bi 10 kilo fazlam var.
esas şaşırtıcı olan başkalarının diyet dediği şeyi hatta hayat tarzınız olsun diye önerilen şey benim hep doğal olarak hayat tarzım oldu.Egeli olduğum için sebze ağırlıklı büyüdüm ve hala damak tadım bu.Sebze ağırlıklı beslenirim, ( 20-30 çeşit değişik sebze yeriz biz)evime has zeytinyağından başka yağ girmez, et olarak yağsız beyaz et tercih ederim, kırmızı eti sadece yağsız ızgara olarak 10 günde bir filan yerim. Abur cubur yemem, ara öğünlerde meyve yerim, hamur işi sevmem.Ekmek günde toplam 2 -3dilim filan o da asla beyaz ekmek değil tam buğday, kepek, çavdar.Beyaz pilav hiç sevmem, yemem.Sebzeli bulgur pilavı yerim onun yerine o da sık değil.Şerbetli tatlı nefret ederim, sadece sütlü ve meyveli tatlı yerim o da arada.Kızartma sevmem, bütün yemeklerimi ya ağır ateşte kendi suyuyla pişiririm ya da fırında.Süt, yoğurt peynir her gün yetetrli miktarda tüketirim. Asitli içecekler şekerli çay kahve tüketmem.bitki çaylarını çok içerim.
Daha ne anlatayım size bilmiyorum ki işte ben bunları zorlanmadan, hayattarzı olarak , kendi isteiğimle 27 yıldır yapıyorum.
hareketli bir yaşam tarzım var, yoğun çalışan bir öğretmenim.Günde en az 7-8 saat hiç oturmadan ayakta ders anlatıyorum, tenefüslerde ordan oraya koşturuyorum. okul dışında hafta 2-3 kere yürüyüş yapıyorum, evde dans ediyorum.
yani doktorların diyetisyenlerin önerdiği herşey var.Peki ben nerde yanlış yapıyorum.aslında 5 yıl önce ideal kilomdaydım.hayatımda birşey değişmemesine rağmen Son 5 yılda 10 kilo aldım ve bir gram veremiyorum.ne yapsam olmuyor. sizce nerde yanlış yapıyorm? Kilo verirsem hamile kalmak da istiyorum ama en azından 5 kilo vermek istiyorum.Başka birisi benim yerimde olsa tığ gibi olurdu ama ben niye bir gram bile veremiyorum.Günden güne daha çok umutsuz ve mutsuz oluyorum sizce ne yapmalıyım?senağlama

bence öncelikle bir doktora gdin. çünkü bir sağlık probleminiz olabilir ve bu kilo almanızı verememenizi tetikliyor olabilir. bir doktora danışırsanız ona göre doğru bir çözüm bulabilirsiniz bence. çünkü bu şekilde bi yaşamda kilo vermemek hatta kilo almak ilginç geldi. yemek saatleriniz nasıl acaba dengesiz olabilirmi. yeme saatleriniz ve yeme şeklinizden dolayı da veremiyo olabilirsinz

doktora gittim,tahlillerimde hiçbir sorun yok.tiroid filan hapsi normal.Doktor kilonuz sorun oluşturacak kadar çok değil dedi ama o 10 kiloyu kesinlikle vermiyorum.yeme saatlerim de çok düzenlidir kahvaltı mutlaka ederim, ara öğünleri bile atlamam,çabuk acıkır çok çabuk doyarım yani doktorların önerdiği gibi az ve sık yerim, akşam yemeğini de en geç 7 de yerim ahtta kışın 6da. o saatten sonra da sadece meyve yerim.
bu yediğimden daha az yersem yaşayamam herhalde. şaşırdım kaldım ya. bilim bile çaresiz kalır herhalde bana.nolur yardım edin.

Bence de yaptıklarında bir yanlış yok. Ancak çeşitli nedenleri olabilir.
- Aldığın kalori ile harcadığın dengeli gidiyordur. Alınan kaloriyi azatmak gerekebilir.
- Tiroid sorunu olabilir.
- Sadece tartıya bağlı kalmak insanı yanıltabilir. Yağ oranın yeterlidir belki ve kas oranı artmıştır.
Yağ ölçümü yaptırmak gerekir.
- Veremiyorum diye çok kafaya takmışsındır. Beyine öyle emir verince vücut da onu dinler.
En önemlisi bu gibi geldi bana.

bu arada benimle aynı yemekleri ama ben 1 porsiyon yerken en az 3 porsiyon yiyen ve aynı mesleği ve hareketleri yapan eşim gayet zayıf, istese de kilo alamıyor.
bende ne var! bi akıl verin.

bende binbirrenke katılıyorum
en önemlisi kilo veremiyorum diye beyini şartlandırmışsın gibi geldi banada
biraz kafanı rahatlat kilo veremiyorum düşüncesini at aklından
herşey beyinde biter tatlım...

Metebolizmanmı çok yavaş acaba
Ama kendinide 10 kilo vermem lazım diye şartlandırma
Hem 10 kilo verirsen 52 olursun , buda zayıflıktır,
O kadar problem eddilecek bir kilon yok ki, belkide taktıkca veremiyosun
Beynine olumlu mesajlar vermiyorsun...

doktora gittim,tahlillerimde hiçbir sorun yok.tiroid filan hapsi normal.Doktor kilonuz sorun oluşturacak kadar çok değil dedi ama o 10 kiloyu kesinlikle vermiyorum.yeme saatlerim de çok düzenlidir kahvaltı mutlaka ederim, ara öğünleri bile atlamam,çabuk acıkır çok çabuk doyarım yani doktorların önerdiği gibi az ve sık yerim, akşam yemeğini de en geç 7 de yerim ahtta kışın 6da. o saatten sonra da sadece meyve yerim.
bu yediğimden daha az yersem yaşayamam herhalde. şaşırdım kaldım ya. bilim bile çaresiz kalır herhalde bana.nolur yardım edin.

Bende evlilik hazırlıkları yaparken 48 kiloydum ilk gelinlik provama 48 olarak gittim 1 ay 1,5 ay sonra son prova gittiğimde gelinlik bana olmadı şaşırtıcı ama olmadı her tarafım pörtledi ve anladıkki kiloo aldım tam 6 kilo
Herkes boğazını tut diyor ama ben öyle anormal yemiyorum sadece biranda açlık bastırınca yeme ihtiyacı duyuyordum.
Neyse gelinliğimi açtılar falan tekrar dikildi ve evlendim :)
Sonra akşamları fenalaşmaya başladım tansiyonuma bakıyoruz normal.
Genelde akşam iş çıkışı eve giderken oluyordu. Eczaneye girdim bir akşam tansiyonuma baktılar gayet normal ama benim başım dönüyor kalkamıyorum eve gitmek için sonra dedimki kan şekerine bakıyor musun evet dediler.
Bir baktı çocuk 43 e düşmüş.
Sonra hastaneye gittim dahiliye bölümünü bana birşeyin yok dedi ısrarım sonucu şeker yüklemesi yapıldı ve hipoglisemi çıktı ( gizli düşük şeker ) onun için 48 den 1,5 ay sonra 54 olmuşum meğersem
Şimdi 55 kiloyum azimle 49 a gidiyorum :))

Bence sende kan şekerine baktırmalısın cnm

canım teşekkür ederim bak bunu hiç düşünmemiştim.Şeker olabilir gerçekten.Şekerimin yüksek olmadığını biliyorum ama düşük de olabilir , bi baktırayım. Peki sen ne yaptın sonra tedavisi var mıydı? Herhangi birşey kullandın mı?

canım teşekkür ederim bak bunu hiç düşünmemiştim.Şeker olabilir gerçekten.Şekerimin yüksek olmadığını biliyorum ama düşük de olabilir , bi baktırayım. Peki sen ne yaptın sonra tedavisi var mıydı? Herhangi birşey kullandın mı?

İlaç tedavisi yok cnm sadece şuan bizim rejim diye yaptıklarımızı benim hayatım boyunca yapmam gerektiğini söyledi doktor diyet listesi verdi ( bir çok şey yasak ) ve egzersiz ama ben bundan 1 ay öncesine kadar hiç umursamıyordum
şimdi dikkat ediyorm etmezsem hem kilo olarak hemde yüksek şeker olarak bana geri dönecek.
Herşey çok güzel gidiyor az az ama sık sık yediğim sürece bu işi başarıcam :))
Sende geç kalmadan baktırmalısın cnm

Back
X