Sizce ne yapmalıyım ?

DilaraBursa16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2017
74
41
merhaba arkadaşlar
Fikirlerinize acilen ihtiyacım var
Direkt konuya giriyorum
Ben 26 yaşında bir kadınım 2016 yılında evlendim ve yurtdışına gelin geldim
Severek evlendim ve eşimin de beni sevdiğini düşünüyordum o zamanlarda...
Şu an 1,5 yıllık evliyim ve artık eşimle anlaşamaz olduk
Eşim dini bütün biridir ben de öyle olduğum kanaatindeyim bunu sadece bilginiz olsun diye söylüyorum herkesin dini yaşayışı kendinedir
Eşim önceleri çok kibar saygılı biriydi beni kırmamak için elinden geleni yapardı ancak son 6 aydır aralıklı olarak 4 büyük tartışma geçirdik ve her tartışmamızda ağza alınmayacak hakaretlere maruz kalıyorum ve her seferinde de tamam artık bu iş bitti diyip bavulumu topladım o da zaten git dedi her seferinde ama o gece ağlayarak uyuyakaldığımda yanıma gelip hastalıklı bir şekilde özür dileyip biz birbirimiz olmadan yapamayız diyip beni hep bam telimden vurdu
Bilirsiniz biz kadınlar biraz iyi niyetli oluyoruz
Neyse bu arada annem uzağa gidiyorum diye hiç istememişti evlenmemi ama maalesef o zamanlar dinlemedim büyük sözü...
En son tartışmamız Türkiye’de tatildeyken oldu benim annemde kalmama dahi izin vermedi sadece 1 gece kalabildim ona bile surat astı
Sürekli olur olmadık herşeye surat asan o ama ona göre hep ben de kusur var
O kadar ki sen zavallısın zaten 1 yıldır çocuğumuz olmadı kimbilir benden neler saklıyorsun gibi imalarla kalbimi çok kırdı küfürler vs onurumu fazlasıyla kırdı
Kendisi üniversite okumamış benim üniversite mezunu olmam çok zoruna gidiyor her seferinde diplomayla insan olunmuyor diyor halbuki ben hiç diploma konusunu bile açmam kimsenin yanında herkesi olduğu gibi severim
Bu arada okuldan mezun olur olmaz evlendim çalışma fırsatım olmadı sırf aile hayatım olsun diye uğraştım başka bir amacım yoktu ancak olmayacağını kesinle anladım bu son tartışmamızda
Ancak şu an barıştığımızı düşünüyor sineme çektiğimi düşünüyor ancak ben kafama koydum boşanmak istiyorum
Şu an eve birlikte döndük ama sırf kişisel eşyalarımı alabilmek için döndüm
Çok uzattım farkındayım ama sizce ben boşanmak istediğimi kendisine söylesem mi yoksa o işe gittiğinde Türkiye’ye uçup dava açıp habersizce mi yapsam kararsız kaldım
Kendisi çok sinirli bana engel olmaya kalkabilir pasaportumu saklayabilir
Bu konular beni düşündürüyor sizce ne yapmalıyım
Yoksa bir tartışma çıkararak boşanmanın konusunu mu açsam?
Şimdiden herkese teşekkürler

Merhaba, bu konuda sen kendi hissiyatını akılcı yanını dinlemelisin demek istiyorum ama, Yurtdışındaki türkler genelde çok kapalı bir ortamda yetişiyorlar malesef, psikolojileri genelde değişik olabiliyor, tabiiki genelleyemeyiz.. ama böyle eğer sınırlı biriyse, pasaportunu saklama potansiyeli varsa, Türkiyeye dön, onun etrafta olmadığı bir zamanda, bırak çer çöp, çok eşya alma yanına, al çantanı önemlileri, çık hemencecik git. İşlemleri başlat. Bir insan başka bir insanı hapsederek kendini sevdiremez, bağlayamaz. Gönül işi zora gelmez.. Bunu yaşamayan öyle kolay sanabilir bize söylemesi zor.. ama işin akılcı yani kalk git, o yokken işlemleri başlat diyor.. Bu kadar kötü şekilde sana karşı laflar sarfedebilen biri ne düzelir, ne değişir, ancak daha beter olur.. bunun dini bütünlükle değil, psikolojiyle alakası var. bunu aklından çıkarma. Huy cikmaz... Allah yardımcın olsun, allah korusun..

Öncelikle uzun yazımı okuyup cevap yazdığınız için teşekkür ederim
Sadece birşey sormak istiyorum Türkiye’de alışveriş yaptık vs şimdi onu bırakıp gidince bana Eminim ki beni kullandın kandırdın diyecek aslında ben onunla bir dk bile durmak istemiyordum sadece yurtdışında kişisel eşyalarım ve eğitim belgelerim bulunduğu için ona ayrılığı belli etmek istemedim çünkü ülkeye girmemi bile engelleyebilirdi
Sizce bundan sonraki lafları için ne yapmalıyım ?
Teşekkür ederim

Bundan sonraki laflari hic düşünme.

Ohhh bu kulaklar neler neler duydu....
Bende yurtdışındayim. Bazi türk erkekleri sirf ezebilmek icin trden evleniyorlar. Söyledikleri laf : mecbur oturacak evde benim sözümden cikamaz, çıkarsa geri postalarim...
Sen kendi işine bak. Eğer boşanmak istiyorsan al pilini pirtini atla uçağa.
Ne derse desin. Zaten diyecek... kalkip ben karimi ezdim, küfür etdim, kadin hakli olarak beni terketdi demez ama bunu genelde hangi erkek diyorki?

Bazen sırf yurtdışı diye evlendin sen diyip damarıma basıyor aslında biliyor ki öyle değil
Ayrıca kavga edeli 3 gün oldu sanıyor ki barıştık
Şimdi birden gidince birşey yokken gitti diyecek biliyorum ama artık olmayacağını biliyorum bir insan neyse odur değişmez diye düşünüyorum

Canim engel olacaksa sen o yokken gerekli butun evraklarini filan hazirla biletini al illa demek istiyorsan ucaga binerken mesaj at. Adam sinirli diyorsun ne yapacagini belli olmaz ailen de orda degil Allah korusun.

İşde standart sacma laflar.
Aman ne derse desin. Adam olsaymış oda

Tatile TR ye geliyorsunuz annenizde bir gün bile kalmanıza gönlü olmuyor.
Resmen piskolojik baskıda uyguluyor.
Tapulu malı gibi davranıyor. Neyine güveniyor bu erkek tipleri acaba.
Anlaşmalı boşanma yoluna gitmenizi tavsiye ederim.
Onun ailesi orada mı? onlarda biraz anlayışlıysa çocuk yokken ayrılmak istiyorum diye onlarla konuşun
Bir anda çekip gitmeniz boşanmayı zorlaştırabilir.

Maalesef ne benim ne de onun akrabaları YÖK burada hepsi Tr de
Ve anlaşmalı kabul edeceğini hiç sanmam

Laf söyleyecek diye kendini ezdirme. Madem ailesi de orada yok başka kimse yok, al biletini git. Ancak ve ancak evine ulaştıktan sonra evden onu arayıp, ben annemin evine döndüm, böyle böyle, beni merak etmene gerek yok. Yol yakınken dönmek en iyisi. Ben mutlu değilim olamadım. Kişiliklerimiz uygun değil, bunu ancak zamanla anlayabilirdik ve gördük de. Yıprandığım ve senle ilgili huzur değil korku hissi taşıdığım için bu şekilde dönmek zorunda kaldım. İşlemleri başlatıyorum ben, sende kağıtlar gelince uygun olduğu gibi gereğini yap, daha fazla üzülmeden bitsin de.
Aileni de aradım de ona.
Gerçekten de ara annesini babasını, saygı çerçevesi içinde konuş, sevgi dolu ol ki onlarda senin yanında dursun.
Sakın yakınıp anlatmaya kalkma ama annesi ve babası da duysun problemlerinizi anlat., onun şiddetle davrandığını ve bunun bir yere gitmeyeceğini şöyle. De ki : Bende bir ana evladıyım, kimse böyle olmasını istemez, sizin içinde istemem ama o da benle mutlu olsaydı buşekilde davranmazdı yani tek taraflı değil bu sorun de. Sadece ben başlatıyorum bir adım atıyorum de. Ailesine de, özellikle bir talebimde yok sakin yanlış anlamayın de, neleri varsa iade et, iade edemeyeceğin şeyler - mesela bir yere gittiniz yediniz içtiniz, veya tükenecek bir şeyin masrafını karşıladı ise, haklarınızı helal edin yapabileceğim birşey varsa söyleyin de. taki maki sakın gözün görmesin tamammı. sakin aslında benim onlar falan diye düşünme.
Bahane edip hep başına bela olur Allah korusun.
Elinde ondan gelen ne varsa topla bi yere, rica et anneleri senden gelip alsın sen gitme. Almaya başkalarını yollarlarsa da, iade ettiklerinin listesini yap kağıda sırala, bunları bugün şu kişiye iade ediyorum de, ismini yaz imzala, karşıdan gelen kişi de aynı şekilde imzalasın iki ayrı kağıda yap bunu biri sende kalsın biri onlarda. sonra efendim sen bunu vermedin çıkmadı içinden falan gibi çirkinlere mahal verme. İşler sarpa sarar sen basitçe ayrılacakken saçma yönlere kayar olay. Sakinlikle çözmek herzaman en iyisi canım.

Çok teşekkür ederim uzun ve ayrıntılı bir yazı yazmışsınız
Zaten bana alınan çok fazla birşey yok 2 bilezik var o kadar
Artık kararım kesin şu an o gayet normal davranıyor iyi konuşuyor ama tekrar aynı şeylerin olacağına Emin’im
Bu konuda vicdan azabı duymamak için bu kadar savbrettim ama olan benim 2 yılıma oldu

Tekrardan merhaba arkadaşlar
Dün gece eşime konuyu açtım sakin bir şekilde rahatsız olduğum konuları dile getirdim
Son söylediğin sözleri bir yere koyamıyorum unutamıyorum dedim
Ağzının kenarıyla özür diledi
Ayrılmak mı istiyorsun diye sordu
Sessiz kaldım gerçekten de çok fazla kararsızlığım var kaç gündür
Acaba ona haksızlık etmiş olur muyum diye vicdan muhasebesi yaptım
Eğer gerçekten ayrılmak istiyorsan ben imza atarım anlaşmalı bitiririz dedi
Ama baba sorarsan benim ayrılma gibi bir niyetim yok dedi
Benden bir cevap bekliyor
Ben ikilemde kaldım sanki ona haksızlık ediyormuşum gibi bir his var üzerimde
Lütfen bana bu ikilemim için yardım edin

Merhaba, aradan zaman gecmis suan nasilsin, durum nedir merak ettim, pesinen birsey yazmak istemedim..

Sonradan ben net tavır gösterip bavullarımı topladım biletimi aldım
Hatta seni ben götürürüm demişti havaalanına kadar
Daha sonra önümde dizlerinin üstüne oturup ağlamaya başladı biz birbirimiz olmadan yapamayız
Ben sensiz yaşamak istemiyorum bir şans ver diye çok fazla yalvardı maalesef ben ağlayan birini görünce dayanamıyorum biraz itirazdan sonra kabul ettim ama hiç içime sinmedi
Şu an pek bir sorun yok gibi ama benim işimde bir boşluk var
İlk iki gün çok üstüme düştü sevgi ptırcığıydı adeta
Ama şu günler eskisi gibi rutine döndük
Şahsen hala içimde gitme isteği var çünkü bana dediklerini hala sindirebilmiş değilim
Hatta bana sen borçlusun bile demişti tartışmamız esnasında yememiş içmemiş bana gönderdiği harçlıklara kadar not almış vize parası şu parası derken bir de borçlusun sesi bana bunlar bana ağır gelmişti
Ama bir ağladı bir acıtasyonla yine gidemedim
Ama içimde gitme isteği var ama o gücü kendimde bulamıyorum
Aslında hala desteğe ihtiyacım var

Merhaba, aradan zaman gecmis suan nasilsin, durum nedir merak ettim, pesinen birsey yazmak istemedim..
Sonradan ben net tavır gösterip bavullarımı topladım biletimi aldım
Hatta seni ben götürürüm demişti havaalanına kadar
Daha sonra önümde dizlerinin üstüne oturup ağlamaya başladı biz birbirimiz olmadan yapamayız
Ben sensiz yaşamak istemiyorum bir şans ver diye çok fazla yalvardı maalesef ben ağlayan birini görünce dayanamıyorum biraz itirazdan sonra kabul ettim ama hiç içime sinmedi
Şu an pek bir sorun yok gibi ama benim işimde bir boşluk var
İlk iki gün çok üstüme düştü sevgi ptırcığıydı adeta
Ama şu günler eskisi gibi rutine döndük
Şahsen hala içimde gitme isteği var çünkü bana dediklerini hala sindirebilmiş değilim
Hatta bana sen borçlusun bile demişti tartışmamız esnasında yememiş içmemiş bana gönderdiği harçlıklara kadar not almış vize parası şu parası derken bir de borçlusun sesi bana bunlar bana ağır gelmişti
Ama bir ağladı bir acıtasyonla yine gidemedim
Ama içimde gitme isteği var ama o gücü kendimde bulamıyorum
Aslında hala desteğe ihtiyacım var

Canım eşin senin zayıf noktanı bulmuş o da ağlayan bir insana dayanamaman. Haklısın bir evliliği bitirmek kolay değil heleki severek evlendiysen ama saygı bittiyse sevgide bir zaman sonra kalmıyor.

Oturup sorunlarınızı nasıl çözebilirsiniz bir bunu konuşun önce, kırıldığın ve unutamadığın ne varsa söyle ve pişman olduğuna bir daha tekrarlamayacağına emin ol. Yürütmeye çalış ama aklında soru işaretleriyle değil huzurlu olmaya çalışarak, düşünmeyerek.

Seni çok üzen kıran bir durum olursa ( ki inşallah olmaz ) ozaman tekrar düşünürsün.

Evlilikte iki de bir boşanırım boşanacağım demekte çok laçkalaştırıyor ve karşı tarafada inandırıcı gelmiyor bir süre sonra çünkü sözde kaldığını biliyor o yüzden bunu dillendirmeyin basit birşey olmadığı gibi basit algılanmasın

Konunun uzerinden zaman gecmis ama yazayım yinede. Acaba siz geriye döndüğünüzde insanların size biz sana demistik yapma evlenme demelerinden korkuyr olabilir msnz bundan cekinyrsunuz gibi geldi bana

Birde acaba esinizde hep ilgi istyr olabilir msnz. Aradaki kuşak farkından belkide ilgisiz davranması sizin yasitlariniza ozenmeniz felan olabilir mi acaba sorun..

Birde acaba esinizde hep ilgi istyr olabilir msnz. Aradaki kuşak farkından belkide ilgisiz davranması sizin yasitlariniza ozenmeniz felan olabilir mi acaba sorun..
Yok sorun benim ondan fazla ilgi istemem değil yaş farkı da değil eşim fazla inatçı ve bazen sabit fikirli olabiliyor
Şu an için iyiyiz ancak ailem düzelmez dön diyor bilemiyorum onlara da ben vazgeçtim devam etmek istiyorum diyemedim daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…