Sizce ne yapmalıyım? (Komşu ve köpek)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
köpeğinizi profesyol bir eğitime vermelisiniz. aksi halde daha başınız çok ağrıycak, onlar da haklı. bizim üst komşunun çocukları saat 6da başlıyor akşam 10a kadar mesai gibi bir uçtan bir uca evi tavaf ediyorlar. o kadar gürültü yapıyorlar ki; her gün her gün hem de. zıplıyorlar deliler gibi. çalışan insanların kafa dinlemesi lazım.
Eğitime mi vermeliyim? Bir yere gidip eğitim alıp düzeleceği bir sorun değil bu, evde benimle halletmesi gereken birşey

İnsan komşusuna tahammül edemiyorsa gidip dağ başımda yaşayacak. Sizin köpeğiniz havlar, ötekinin çocuğu ağlar, öteki tadilat yapar, öteki eşi ile kavga eder, diğeri içip nara atar. Böyle bu hayat. Siz elinizden geleni yapıyorsunuz, veteriner hekim olduğunuza göre yasal haklarınızı da biliyorsunuz, köpek aşılı ve karneli olduğu sürece bir şey yapamazlar.

Hayret bi seysiniz cabuk o köpeği barınağa yollayin 4/4lük yaşar yani bissürü de köpek var arkadas olurlar. Veteriner de zaten köpekle özel ilgilenir. Calisanlar temizliğini de yemeğini de aksatmaz. Di mi ama ?
Herhalde olumsuz yoeum yapanlar böyle düşünüyor
Bu yorumları yapanlar Ordu da ki hayvan barınağında o selin koptuğu zamanlar hayvanların geldiği durumu görmeyenler ! göremeyenler daha doğrusu.. daha 1-2 aylık mevzu oysa ki.. hayvnlar dizlerine kadar suyun içinde hepsi dışarı da ve hepsi ağlıyor ama kmse yardım etmiyor.
ama olsun orası barınak.. ne de olsa köpeklerin yeri orası .. evde köpek bAKMAK ne alaka canım daha neler

Köpek bakmak bu veya köpek sevgisi bu diyen oldu mu? Balkonda bakın diyen oldu mu? Yanlış örnekleri niye köpek bakmak bu olarak düşünüyorsunuz?

Aklı başında, doğru düzgün hangi köpek sahibine sorarsanız zaten balkonda köpek bakılmaz der.

Hatta balkonda bakılan köpekleri kurtarmak için insnalar seferber olur, bir şekilde sahibini ikna edip o köpeği alırlar. Çünkü balkonda köpek bakılmaz, evde köpek bakan aklı başında kimse de bunu desteklemez.

Ben komşum için söyledim konunun sahibi arkadaş zaten veterinermiş neyi nasıl yapacağını gayet bilen biridir. Böyleleri de var ben de bunu yaşadım demek için yazdım yoksa herkesin köpeği istediği gibi bakarlar ve bana zararı olmadıkça da beni ilgilendiren bir durum yok açıkcası. Sözlerimi neden ters anladınız ki anlamadım ??

Ben köpeğe balkon gibi max 5 metrekare olan bir alanda bakmıyorum. Ayrıca sizin balkon yıkama sebebiniz köpek kılıymış. Ben bahçeyi kapatmadan tam 2 sene komşuların halı pisliklerini, boklu bebek bezlerini, sofra artıklarını, sigara izmaritlerini temizledim. Hatta bir seferinde 8 m2 halı vardı da onu sırtlayıp 2 kişi çöpe atmıştık. Bu insanlar mı anlayış bekliyor hem de travmalı bir köpekten? Az ötede ağlayacaklar

Mesajımın sonunu iyice tekrar okuyun lütfen . Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok dedim hala da aynı şeyi düşünüyorum . Bu arada yanlış anlamayın ama ne biçim yerde oturuyorsunuz komşularınızı şikayet etme gibi birşeyiniz olmadı mı? Apartman yöneticisi yok mu ?

Adam uyuyamiyorsa hakli. Gece calismasi zordur. Ha konu bu kadar basit degil, köpeğin evden atin demiyorum tabiki, sizin de hakli taraflariniz varmiş. Ama bi çözüm bulmalisiniz köpeğe

Simdi ablacim travmatize olsun olmasin zaten kopek yalniz birakilmamali. Kopekler yalniz kalabilen hayvanlar degiller. Uzuluyorlar, agliyorlar, bunalima giriyorlar, kopekler sosyal hayvanlar yalniz birakmamalisiniz asla. Komsu sikayetci oldugu icin degil, hayvani uzmemek icin evde birakmamalisiniz. Ya kopek daycare stili yerler oluyor onlara birakirsiniz, ya da bakicilik yapacak birine.

Bizim isyerine kopek getiriliyor, herkes kendi masasina bagliyor. Sahibi uzun sureligine bir yere gidecekse kopehi baska birine emanet ediyor hayvan yalniz kalip daralmasin diye.

Ise goturme sansiniz yok mu? Siz isteyken birakabileceginiz biri var mi?
Çalıştığınız sektörü cidden merak ettim güzel bi uygulaması varmış

3 Yıldır köpek bakan biriyim.
3 yıl boyunca Allah şahit olsun 1 kez oğlumu balkona bırakmadım ! bırakmam, bırakamam ! sizin evladınız size nasıl kıymetli ise gerçek köpek sahipleri içinde köpekleri o kadar kıymetli. Siz evladınızı severken kızım oglum her neyse bağrınıza basarak seviyorsunuz ya , heh ! bizde öyle yapıyoruz ben oglumun ağzının içini öpüyorum ! ne balkonda bakması :) benimle aynı yatakta yatıyor. üstelik şuan da hamileyim.
Genelleme yapmayın, hiç bir gerçek hayvansever köpeğine bu tür işkence çektirmez.
Kimse de köpek beslerken vs kılı tüyü komşunun balkonuna gider m,i gitmez mi düşünmez, he keza düşünmek zorunda da değil ( bana göre ) evime 2 haftada 1 yardımcı bayan gelir. aşağıda ki komşuma da 1 gün önceden camı pencereyi kapatmasını halıların havalandırılacağını söylerim. bu benim insanlığımdan kaynaklanıyor tabi. eve bir dost alırken kimseye danışamam kimse kusura bakmasın. ev benim hanem, özelim, benim mülküm.

Ya ne kadar okuduğunu anlamayan insanlar var cidden şaşırıyorum sizlere . Ben komşumdan bahsettim böyle bir insan var diye . Siz öyle yapmış olabilirsiniz yatağınızda da yaptırabilirsiniz muhtemelen komşu da öyle yapıyor , bana ne ?

Beni rahatsız edecekse düşünmek zorundasınız . Kimsenin köpek kılını da hiçbir şeyini de çekmek zorunda değilim. Evde köpek bakılabilir beni ilgilendirmez . Beni engellememesi laxım bu durumun. Rahatsız etmemesi lazım. Yaşam alanına saygı diye birşey var . Ben de çok severim köpekleri kıldan vsden çekinmesem alır ben de beslerim. Ben bundan kaçınıyorsam komşunun köpeğinib kılları filan da balkonuma gelmeyecek. Eğildiğim zaman zor doğruluyorum 3 çocuğum var çalışıyorum diyorum Allahtan da mı korkunuz yok??? BEnim yardımcı kadın almaya durumum yok. Sizin vardır alıyorsunuzdur . Köpek kılları bütün çamaşırları kaplamıştı 8 aylık hamileydim 2 tane de küçük çocuğum vardı hanımefendi balkondan silkelemiş halısını ve o halimle 3 makina çamaşırı tekrardan yıkadım. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun böyle hayvan sevgisi diyip zerre insan sevgisi saygısı olmaması olur mu ya? Beni düşünmeyen çocuğumu düşünsün güzel dille rica ediyorum komşum da böyle sizin gibi düşünse kesin kavga çıkardı ne demek beni ilgilendirmez ? Beslemeyin o zaman karşıdakine soruyor musunuz ? Karşıdaki diyor mu tamam ben her türlü şeye razıyım diye niye maruz bırakıyorsunuz ? Yeminle saygı kalmamış insanlarda nasıl bu hale geldik anlamak güç. Akıl fikir diliyorum sizin gibilere acilen. Yazık.

Neden herkes tintinn tintinn e hayvani eve kapatmissin, hayvana yazık,sorumshz demiş anlayamadım. Yetişkin bir köpek günde iki kere disari cikinca gayette evde tek durabilir. Siz cocugunuzu evde hiç yalnız bırakmıyor musunuz ? Kaldi ki konu sahibi de toplasaniz 6 saat falan yalniz birakmıştır. Anlam veremiyorum gerçekten.

cünkü bu köpek zaten tramva yasamis bi köpek. elbette evde tek de kalabilecegi zamanda gelecektir ama bunun icin egitilmesi güven kazanmasi gerekli. bunuda kendi mi yapar yardim mi alir bilemem. ama napiiiimmmmmm hic mi gitmeyyyyiiiimmmmm tavri dogru degil.

cocuguda alismadan birakamazsin evde tek basina.

Herkese selamlar..
Sorunu kısaca anlatmaya çalışıcam. Barınağa terk edilen, 3 yaşlarında bir köpek sahiplendik. İlk zamanlar bize çok yaklaşmıyordu ama daha sonra aramız düzeldi ve ufaklık biz evden çıktığımızda ayrılık anksiyetesi yaşamaya başladı.
Bir gün yalnız kaldığında yan komşum gelip köpek havladı tüm gün, ben uyuyamıyorum. Şikayetçiyim bu köpekten hal çaresine bakın dedi ve ondan sonra çalışmalara başladım, tabiki anında düzelen birşey değil. Az az yalnız kalabiliyor eğitimler sonucunda ama sabah ikimizinde çıkması çok strese sokuyor onu.
Bugün yine yalnız kalması gerekiyordu ve evdeki kameradan takip ettim sabah 3 saat aralıksız havladı, daha sonraki saatlerde sakinleyip arada bir kaç kez havlıyordu. Akşam eve girmemizle komşunun kapıyı çalması bir oldu. Biz gece çalışıyoruz ve uyuyamıyoruz. Köpek tüm gün havladı bu şartlarda uyunmuyor. Buna çözüm bulun dedi. Anlattık ama adam çözün deyip duruyor. Yavaş yavaş öğrenecek desek de anlamadı. Bir dahaki gelişinde (ki kesin gelecekler, 2 gün uzun süre yalnız kaldı ve 2sinde de kapıda bittiler. Köpekten şikayetçilermiş vs vs) benim çocuğum varmış ve ağlıyormuş gibi düşünün. Yapabildiğimi yapıyorum bir daha kapıya gelmeyin deyip konuşmayı bitirmek istiyorum. Eşim öyle dememem yönünde ısrarcı.
Siz olsanız ne yapardınız?
Zorunlu güncellemeler:
1. Köpek 2 gün boyunca yalnız kalmadı.
2. Köpek gün içerisinde ayda 2 kez yalnız kaldı. İlk kez kaldığında ne kadar havladığını bilmiyorum, ikinci kez kaldığında kamera takibi yaptığım için sadece 3 saat havladığını söyledim.
3. Kedi kardeşleri var evde ama sorun insanların gitmesi, terkedildiğini düşünüyor şu an.
4. Evim kapalı, bana ait bahçesi olan bir yer. Burada oturma sebebim de bahçe zaten.
5. Oturduğum semt öyle nezih bir yer değil. Her gün halı silken komşuların, bir sürü iş yerinin olduğu, 3 bahçe yanımda tavuk kümesi olan, sokak hayvanlarının bol olduğu, kentsel dönüşüm bölgesi.
6. Bebek sesine takılanlar için köpek küçük desibel olarak aynı. Kolikse vs geçtim ay içinde 2 kez yüksek sesle bir gürültü çıkarmayan çocuk var mı gün içinde? Beni şikayete gelen komşunun torunu gelince bile kaldıkları süreyi biliyorum ben çünkü çocuk ağlıyor, hopluyor, zıplıyor ve bunlar akşam oluyor. Komşu yaşlı değil bu arada erken evlendiği için torunu var. 40-50 yaş bandındalar karı koca.
7. Ben hayvandan anlamayan, eğitim bilmeyen biri değilim. Veteriner hekimim.
8. Kanunlardaki boşluğu kullanıyorsun diyenlere de şunu söylemek istiyorum. Okb sahibi bir komşunuzu her gün temizlik yapıyor diye nasıl şikayet edip evden attıramıyorsanız, anksiyete hastası bir köpeği de ayda 2 kez havladı diye attıramazsınız.

Başka güncelleme yapmama inşallah gerek kalmaz.
Hem kopegınıze hemde komsunuza yazık kendı yerınıze koyun o kişilerı

Biz de bir dönem bahçeli evde oturduk, yan komşumda köpek vardı,sadece ben değil bütün komşular havlamasından şikayetçiydiler,gece havlıyordu çünkü. Gerçekten hiç kolay bir durum değil. Bir kaç yeri aradım nereye şikayet etmem gerekiyor diye,en son görüştüğüm yer şikayetim devam ederse ve komşumla uzlaşamazsam köpeği alıp uyutacaklarını söyledi, tabi benim şikayetim olan köpek pittbul cinsiydi ve tasmasız da saldıkları için bu cevabı vermiş olabilirler. Böyle bir şeye kimsenin gönlü el vermez tabi ki, komşunla uzlaşacağımı söyledim ve şikayetçi olmadım. Sonuç olarak o evden taşındım zaten birkaç aylık taşındığım bir evdi, o kadar masraf yapmıştım ve başka bir eve geçmek zorunda kaldım. Evet hayvanları seviyorsunuz biz de seviyoruz ama bakabilecek uygun ortamınız varsa sahiplenmelisiniz, diğer türlü kul hakkına giriyorsunuz.

cünkü bu köpek zaten tramva yasamis bi köpek. elbette evde tek de kalabilecegi zamanda gelecektir ama bunun icin egitilmesi güven kazanmasi gerekli. bunuda kendi mi yapar yardim mi alir bilemem. ama napiiiimmmmmm hic mi gitmeyyyyiiiimmmmm tavri dogru degil.

cocuguda alismadan birakamazsin evde tek basina.
Eee yapiyormus zaten daha ne yapsın ha deyince olmuyor bu işlet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X