Arkadaşlar siz hiç 10 yıl kredi ödediniz mi? Faizlerden haberiniz var mı? Konu sahibi sırf geliri ülke ortalamasının bı tık üstünde diye linç ediliyormuş gibi hissediyorum ama zengin değiller inanın. O para O para değil yaniKadının 20 yıl yaşayacağının garantisi yok ki
İnsan annesi için ev alırsam erken ölürse kardayım geç ölürse zarardayım diye düşünmez yani sonuçta
Üstelik ödeyeceği miktar evini etkileyecek bi miktar da değil
Gerçi konu sahibinin eşi de zaten ölecek yeni evi ne yapacak diyen biri
Acaba hala ödüyor olabilir miyim?Arkadaşlar siz hiç 10 yıl kredi ödediniz mi? Faizlerde haberiniz var mı? Konu sahibi sırf geliri ülke ortalamasının bı tık üstünde diye linç ediliyormuş gibi hissediyorum ama zengin değiller inanın. O para O para değil yani
Peki kolay mı? Hiç zorlanmıyor musunuz? Bı de oturamadiginiz ve kiraya veremediğiniz hatta kayinvalidenizin ölene kadar yeni eşiyle oturacağı bir evin borcunu ödediğinizi hayal edin, damat haklı değil miAcaba hala ödüyor olabilir miyim?
Her maaş günü bakıyorum, evet ödüyormuşum
Ben ödedim tatlım..O dönem öyle bir faiz ile ev aldık ki 1.5 Ev de Bankaya almıştık.Arkadaşlar siz hiç 10 yıl kredi ödediniz mi? Faizlerde haberiniz var mı? Konu sahibi sırf geliri ülke ortalamasının bı tık üstünde diye linç ediliyormuş gibi hissediyorum ama zengin değiller inanın. O para O para değil yani
Kolay değil tabi kiPeki kolay mı?
Eşiniz şunu göremiyor. Annenizde yatırımını size yapmış oluyor, sonuçta 200 bin koyuyor ortaya, 200 bin de siz koyuyorsunuz ve ev sizin oluyor. Annenizde bu hayattaki tüm birikimini size vermiş oluyor.Simdi arkadaşlar iş insan ilişkilerine gelince sizin tecrubelerinize daha çok güveniyorum. Şöyle ki annem geçen bize dedi ki "benim 200 bin param var üstüne kredi çekiverseniz 150 bin belki 200 bin ev alsak bu evin tapusu senin üzerine olsa fakat içinde biz otursak olur mu kızım oglum" dedi. Eşim de inşallah anne dedi. Annem başkası ile evli ve yer ev gibi kışın rutubetli sayılabilecek bir evde yaşıyor. Beni de babamsız tek başına okuttu büyüttü. Bizim de aylık gelirimiz 18bine yakın ev kredimiz seneye yazın biter alt model bi arabamız var tek hedefimiz onu yükseltmek. Ama tabiki yine de biraz tereddutteyiz özellikle eşim. Oraya 200bin neden gömelim diyor altın bile yapsak daha kardayız diyor ama asıl itirazı şu yönde annemin bu parasının 150bini mirastan gelecek para ve 50binini kendi biriktirdi. Üvey babamın da arazisi ve müteahhide verilebilecek arsası var fakat o 2 oğlu var onları düşünüp kendine ev yapmayıp ya da müteahhide vermeyip yer evde oturmayı tercih ediyor. Annemi de buna mecbur bırakıyor. Bu arada ev yasanamayacak bir ev değil fakat yer evi bilenler bilir altında yükseklik bile olmayınca ve biraz eski olunca dökülüyor denilebilir. Annem de bi apartmanda yaşamak istiyor. Ama eşime göre aslında eşinin düşünmesi gereken şeyleri kızı olarak bizim düşünmemiz doğru değilmiş aslında adam istese apartmana geçebilirmis ama oğullarını düşünüyormuş bu doğru (2si de asgari ücretli bekar annemlerle yaşamıyor ayrı) Ama ben de bahane adamdan ben anneme ev alıyorum kaldı ki tapusu bile benim olacak diyorum kaldı ki üvey babamı severim oğullarını sevmem ama yine de kendisi iyidir. Eşime göre evin bizim olmasının bi önemi yok onlara 200bin hibe edecekmisiz gibi bir hissiyat var. Bizim de çocuğumuz var diyor.
Bilemedim... siz ne düşünüyorsunuz? seneye düşünülecek bir mesele ama yine de yorumlarınızı merak ettim
Bilirim nasıl bir şey olduğunu:) Umarım faizler biraz düşerde yapılandırırsıniz.Acaba hala ödüyor olabilir miyim?
Her maaş günü bakıyorum, evet ödüyormuşum
Evet. Hatta planima göre ödeyemeyecegimi anladigimda satışa çıkarmak zorunda kaldım. ( Daha güzelini alacagim inşallahArkadaşlar siz hiç 10 yıl kredi ödediniz mi? Faizlerden haberiniz var mı? Konu sahibi sırf geliri ülke ortalamasının bı tık üstünde diye linç ediliyormuş gibi hissediyorum ama zengin değiller inanın. O para O para değil yani
Kolay değil tabi ki
Ama ödediğim evin tamamını kendimiz karşılamak zorundaydık
Yarı yarıya karşılanmış ev kredisine göre daha ağır yani ödeme şartları kıyaslarsak
Konu sahibininki gibi yarı yarıya ödense 10 değil de 5 öderdik mesela
Güle oynaya da öderdik hatta
Ki konu sahibinin evine giren toplam gelire pek de yakın değil toplam gelirimiz
Şimdi bir de kayinvalideniz ve yeni eşi ölene kadar oturacağı için oturamadiginiz ve kiraya veremediğiniz bir evin borcunu ödediğinizi hayal edinBen ödedim tatlım..O dönem öyle bir faiz ile ev aldık ki 1.5 Ev de Bankaya almıştık.
Tabi bitireli 6 sene olmuştur. Kendin için çektiğinde zaman akıyor. Ama şimdiki faizlerle nasıl olur bilemedim.
Oturduğu ev rahat değilse, yaşlılığında rahata ermesinde bi katkım olacaksa ben sorun etmezdim açıkçasıŞimdi bir de kayinvalideniz ve yeni eşi ölene kadar oturacağı için oturamadiginiz ve kiraya veremediğiniz bir evin borcunu ödediğinizi hayal edin
Ben de ödedim, bilirim o ya odeyemezsek korkusunu, 10 yıl her ay....sen daha güzellerini alırsın inşallah canımEvet. Hatta planima göre ödeyemeyecegimi anladigimda satışa çıkarmak zorunda kaldım. ( Daha güzelini alacagim inşallah)
Herseyi tek başıma yapmaya, tirnaklarimla kaziya kaziya yapmaya öylesine alışmışım kiBen de ödedim, bilirim o ya odeyemezsek korkusunu, 10 yıl her ay....sen daha güzellerini alırsın inşallah canımsağlık olsun, ev sahibi olmak çok zor, ya da sen alma ilerde sırtına çıkacak bir damat bulursan sen de "ben kirağlarda oturamammm" dersin aliverirler şipşak konudaki anne gibi
Aslında aynı ama siz üvey babanın gayet varlıklı olmasina rağmen hiç elini taşın altına sokmadigi ve annesinin de konu sahibinin "güzel bir eve çıkın ben kirasını öderim" teklifini reddettiğini gözden kaciriyorsunuz, damat da bundan ötesini kabul etmek zorunda değil haklı olarakOturduğu ev rahat değilse, yaşlılığında rahata ermesinde bi katkım olacaksa ben sorun etmezdim açıkçası
Kayınvalidemden bir zarar görmedim, eşimin üzerinde de çok emeği var
Dediğiniz gibi sonunda ev bize kalacak sonuçta
Maaşımın yarısını verip zar zor geçinerek o işe giremem tabi ki ama maaşımın beni etkilemeyecek bir kısmını vererek yatırım gözüyle bakabilirim
Ayrıca benim kar zarar gözüyle baktığım annem ya da kayınvalidem umarım bize tek kuruş miras bırakmaz valla
Bence bakış açılarımız tamamen farklı olaya
Kayınvalidem ile birbirimizi hiç incitmedik. 3 çocuğuna da emeği çoktur.Şimdi bir de kayinvalideniz ve yeni eşi ölene kadar oturacağı için oturamadiginiz ve kiraya veremediğiniz bir evin borcunu ödediğinizi hayal edin
Kar zarar bakarsak 20 yıl yaşayacak birine kredinin yarısı kadar kira ödeyeceğim ve bu sefer öldüğünde ev bana bile kalmayacakAslında aynı ama siz üvey babanın gayet varlıklı olduğu ve annenin konu sahibinin "güzel bir eve çıkın ben kirasını öderim" teklifini reddettiğini gözden kaciriyorsunuz
Risk yok, faiz yokKar zarar bakarsak 20 yıl yaşayacak birine kredinin yarısı kadar kira ödeyeceğim ve bu sefer öldüğünde ev bana bile kalmayacak
Bu bana daha zarar geliyor
Madem anneme de eşine de evlerini alıp ben bakicam bosansin o zaman, anneme kayınvalideme belki bakmak zorundayım, ev almak zorundayım ( bu da tartışılır) ama Karun da olsam annemin hali vakti yerinde yeni eşine kredi çekip ev almak zorunda değilim, bunu hiç bir gelin damat da kabul etmez , atıp tutarken empati kuralım biraz, kusura bakilmasinKayınvalidem ile birbirimizi hiç incitmedik. 3 çocuğuna da emeği çoktur.
Açıkçası eşimle böyle konularda birbirimizin Ailelerini ön planda tutarız.
Maddi anlamda birbirimize çok destek olduk. Düzenimi çok zorlamadıktan sonra seve seve Kayınvalideme destek olurum..
Konu sahibinin hanesine giren gelire göre düşünürsem bu desteği esirgemezdim. Konu sahibinin eşi çok ince hesaplıyor her şeyi.. Oysa ki o ev yine kendilerine kalacak. Zararları olsa bile eşini tek başina büyütmüş meslek sahibi eden Anneye yapacakları çok değil.