Sizce mantıklı mı? Olur demeli miyim?

Arkadaşlar siz hiç 10 yıl kredi ödediniz mi? Faizlerden haberiniz var mı? Konu sahibi sırf geliri ülke ortalamasının bı tık üstünde diye linç ediliyormuş gibi hissediyorum ama zengin değiller inanın. O para O para değil yani

Acaba hala ödüyor olabilir miyim?
Her maaş günü bakıyorum, evet ödüyormuşum

Acaba hala ödüyor olabilir miyim?
Her maaş günü bakıyorum, evet ödüyormuşum
Peki kolay mı? Hiç zorlanmıyor musunuz? Bı de oturamadiginiz ve kiraya veremediğiniz hatta kayinvalidenizin ölene kadar yeni eşiyle oturacağı bir evin borcunu ödediğinizi hayal edin, damat haklı değil mi

Ben ödedim tatlım..O dönem öyle bir faiz ile ev aldık ki 1.5 Ev de Bankaya almıştık.
Tabi bitireli 6 sene olmuştur. Kendin için çektiğinde zaman akıyor. Ama şimdiki faizlerle nasıl olur bilemedim.

Kolay değil tabi ki
Ama ödediğim evin tamamını kendimiz karşılamak zorundaydık
Yarı yarıya karşılanmış ev kredisine göre daha ağır yani ödeme şartları kıyaslarsak
Konu sahibininki gibi yarı yarıya ödense 10 değil de 5 öderdik mesela
Güle oynaya da öderdik hatta
Ki konu sahibinin evine giren toplam gelire pek de yakın değil toplam gelirimiz

Eşiniz şunu göremiyor. Annenizde yatırımını size yapmış oluyor, sonuçta 200 bin koyuyor ortaya, 200 bin de siz koyuyorsunuz ve ev sizin oluyor. Annenizde bu hayattaki tüm birikimini size vermiş oluyor.
Anneniz kocasıyla ortak ev alsa, Allah uzun ömürler versin ama ailenize birşey olursa o evde sizin ve üvey babanızın 2 oğlunun hakkı olacak.

Ayrıca anneniz ortak ev alma fikrine sıcak yaklaşmıyor bence kocasıyla, çünkü kendi birikimini sadece tek evladı olan size bırakmak istiyor. Niye başkaları ortak olsun ki. Herşeyden ziyade ben yine de hiçbirşeyi olmasa bile durumum varsa anneme bir ev alırdım

Evet. Hatta planima göre ödeyemeyecegimi anladigimda satışa çıkarmak zorunda kaldım. ( Daha güzelini alacagim inşallah)

Ben ödedim tatlım..O dönem öyle bir faiz ile ev aldık ki 1.5 Ev de Bankaya almıştık.
Tabi bitireli 6 sene olmuştur. Kendin için çektiğinde zaman akıyor. Ama şimdiki faizlerle nasıl olur bilemedim.
Şimdi bir de kayinvalideniz ve yeni eşi ölene kadar oturacağı için oturamadiginiz ve kiraya veremediğiniz bir evin borcunu ödediğinizi hayal edin

Şimdi bir de kayinvalideniz ve yeni eşi ölene kadar oturacağı için oturamadiginiz ve kiraya veremediğiniz bir evin borcunu ödediğinizi hayal edin
Oturduğu ev rahat değilse, yaşlılığında rahata ermesinde bi katkım olacaksa ben sorun etmezdim açıkçası
Kayınvalidemden bir zarar görmedim, eşimin üzerinde de çok emeği var
Dediğiniz gibi sonunda ev bize kalacak sonuçta
Maaşımın yarısını verip zar zor geçinerek o işe giremem tabi ki ama maaşımın beni etkilemeyecek bir kısmını vererek yatırım gözüyle bakabilirim

Ayrıca benim kar zarar gözüyle baktığım annem ya da kayınvalidem umarım bize tek kuruş miras bırakmaz valla

Bence bakış açılarımız tamamen farklı olaya

Evet. Hatta planima göre ödeyemeyecegimi anladigimda satışa çıkarmak zorunda kaldım. ( Daha güzelini alacagim inşallah)
Ben de ödedim, bilirim o ya odeyemezsek korkusunu, 10 yıl her ay....sen daha güzellerini alırsın inşallah canım sağlık olsun, ev sahibi olmak çok zor, ya da sen alma ilerde sırtına çıkacak bir damat bulursan sen de "ben kirağlarda oturamammm" dersin aliverirler şipşak konudaki anne gibi

Herseyi tek başıma yapmaya, tirnaklarimla kaziya kaziya yapmaya öylesine alışmışım ki piraye , "erkeğe naz nasil yapilir?" bilmiyorum... Neyse damadı bulalım da bir konu açmak nasip olur belki

Bide soyle bir durum.var konu sahibi bu evi alirsa uvey babasi kendi yerevini kiraya verip bide artı gelir elde edecek muhtemelen o parada kendi cocuklarina gidecek konu sahibi ve eside senelerce kullanamayacaklari bir evin kredisini odeyecek .konu sahibi duy sesimi bunlar anneninkandirmis senin kiz ev alsin oturalim kafasindalar.gerci oturduklari evi begenmeyende annen muhtemelen adam ona bu fikri verdi .esin hakli siz senelerce kredi faizi ödeyeceksiniz ustune esinle aran acilcak annen 125 bin lira vercek sen 200 bin cekip 300 bine yakin bisi odicen.sonundada elinde eski bir kalacak kadin olsan kicani borca sok yapamasin derdim ama sen gene arabayi falan degis annene borcumuz var esim istemiyor de.

Aslında aynı ama siz üvey babanın gayet varlıklı olmasina rağmen hiç elini taşın altına sokmadigi ve annesinin de konu sahibinin "güzel bir eve çıkın ben kirasını öderim" teklifini reddettiğini gözden kaciriyorsunuz, damat da bundan ötesini kabul etmek zorunda değil haklı olarak

Kayınvalidem ile birbirimizi hiç incitmedik. 3 çocuğuna da emeği çoktur.
Açıkçası eşimle böyle konularda birbirimizin Ailelerini ön planda tutarız.

Maddi anlamda birbirimize çok destek olduk. Düzenimi çok zorlamadıktan sonra seve seve Kayınvalideme destek olurum..

Konu sahibinin hanesine giren gelire göre düşünürsem bu desteği esirgemezdim. Konu sahibinin eşi çok ince hesaplıyor her şeyi.. Oysa ki o ev yine kendilerine kalacak. Zararları olsa bile eşini tek başina büyütmüş meslek sahibi eden Anneye yapacakları çok değil.

Aslında aynı ama siz üvey babanın gayet varlıklı olduğu ve annenin konu sahibinin "güzel bir eve çıkın ben kirasını öderim" teklifini reddettiğini gözden kaciriyorsunuz
Kar zarar bakarsak 20 yıl yaşayacak birine kredinin yarısı kadar kira ödeyeceğim ve bu sefer öldüğünde ev bana bile kalmayacak
Bu bana daha zarar geliyor

Kar zarar bakarsak 20 yıl yaşayacak birine kredinin yarısı kadar kira ödeyeceğim ve bu sefer öldüğünde ev bana bile kalmayacak
Bu bana daha zarar geliyor
Risk yok, faiz yok sadece vefa borcu için anneye yapılan jest var. Borcta zarar edilir ama jestte zarar olmaz...anne sonuçta...üstelik faiz ödeyerek aldığınız ev zaten 20 yıl sonra çöp olacak

Madem anneme de eşine de evlerini alıp ben bakicam bosansin o zaman, anneme kayınvalideme belki bakmak zorundayım, ev almak zorundayım ( bu da tartışılır) ama Karun da olsam annemin hali vakti yerinde yeni eşine kredi çekip ev almak zorunda değilim, bunu hiç bir gelin damat da kabul etmez , atıp tutarken empati kuralım biraz, kusura bakilmasin

Son düzenleme:
Anneniz mirası üvey babanıza vermek istemiyor size vermek istiyor ama eşinede bu durumu itiraf edemediği için tapusu senin üzerine olsun ortak ev alalım diyor.
Ev almasa o para çar çur olup gider, belki eşi kendi oğullarına verir. Bende olsam tıpkı anneniz gibi düşünürdüm.

Ama bir taraftan da eşinizede hak veriyorum. Bu durumu eşiniz kendi ailesinde yaşasaydı, sizde yanaşmazdınız kayınvalidenize ev almaya.

Kenarda birikmiş paranız varsa durmayın alın derdim ama kredi çekmeniz gerekiyormuş, bilemedim.

Peki kredi çekerseniz ödemekte zorlanırmısınız? Eğer zorlanmayacaksanız ben evi alma taraftarıyım

Adam çocuklarını düşünüp kötü evde oturuyor kadın iyi evde oturmak için kızına ödetmeye çalışıyor üstelik kendini düşünmeyen adamı da iyi evde yaşatacak böyle erkekleri el üstünde tutup kızlarını harcayan kadınlara sinir oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…