Hay ağzını öpeyimAdam çocuklarını düşünüp kötü evde oturuyor kadın iyi evde oturmak için kızına ödetmeye çalışıyor üstelik kendini düşünmeyen adamı da iyi evde yaşatacak böyle erkekleri el üstünde tutup kızlarını harcayan kadınlara sinir oluyorum
Olaya yorumları atıp tutmak diye değerlendirmek ne kadar empati oluyor? Sen kendi yaşadıklarına göre konuyu değerlendirip yorumladın biz de kendi yaşadıklarımıza göre..Madem anneme de eşine de evlerini alıp ben bakicam bosansin o zaman, anneme kayınvalideme belki bakmak zorundayım, ev almak zorundayım ( bu da tartışılır) ama Karun da olsam hali vakti yerinde yeni eşine bakmak zorunda değilim, bunu hiç bir gelin damat da kabul etmez , atıp tutarken empati kuralım biraz, kusura bakilmasin
Eşinizle boşanmak ve çocuğunuzu mağdur etmek pahasına kredi çekip hiç ihtiyacı olmayan annenize ve yeni eşine ev aldiysaniz ancak takdir ederim, gerçekten büyük hayır islemissiniz der cekilirimOlaya yorumları atıp tutmak diye değerlendirmek ne kadar empati oluyor? Sen kendi yaşadıklarına göre konuyu değerlendirip yorumladın biz de kendi yaşadıklarımıza göre..
benzer şeyler yaşamış biri olarak konuyu yorumladım.
Sorun olacak bir kısmı yok tapulu eviniz olacak.SimdiSimdi arkadaşlar iş insan ilişkilerine gelince sizin tecrubelerinize daha çok güveniyorum. Şöyle ki annem geçen bize dedi ki "benim 200 bin param var üstüne kredi çekiverseniz 150 bin belki 200 bin ev alsak bu evin tapusu senin üzerine olsa fakat içinde biz otursak olur mu kızım oglum" dedi. Eşim de inşallah anne dedi. Annem başkası ile evli ve yer ev gibi kışın rutubetli sayılabilecek bir evde yaşıyor. Beni de babamsız tek başına okuttu büyüttü. Bizim de aylık gelirimiz 18bine yakın ev kredimiz seneye yazın biter alt model bi arabamız var tek hedefimiz onu yükseltmek. Ama tabiki yine de biraz tereddutteyiz özellikle eşim. Oraya 200bin neden gömelim diyor altın bile yapsak daha kardayız diyor ama asıl itirazı şu yönde annemin bu parasının 150bini mirastan gelecek para ve 50binini kendi biriktirdi. Üvey babamın da arazisi ve müteahhide verilebilecek arsası var fakat o 2 oğlu var onları düşünüp kendine ev yapmayıp ya da müteahhide vermeyip yer evde oturmayı tercih ediyor. Annemi de buna mecbur bırakıyor. Bu arada ev yasanamayacak bir ev değil fakat yer evi bilenler bilir altında yükseklik bile olmayınca ve biraz eski olunca dökülüyor denilebilir. Annem de bi apartmanda yaşamak istiyor. Ama eşime göre aslında eşinin düşünmesi gereken şeyleri kızı olarak bizim düşünmemiz doğru değilmiş aslında adam istese apartmana geçebilirmis ama oğullarını düşünüyormuş bu doğru (2si de asgari ücretli bekar annemlerle yaşamıyor ayrı) Ama ben de bahane adamdan ben anneme ev alıyorum kaldı ki tapusu bile benim olacak diyorum kaldı ki üvey babamı severim oğullarını sevmem ama yine de kendisi iyidir. Eşime göre evin bizim olmasının bi önemi yok onlara 200bin hibe edecekmisiz gibi bir hissiyat var. Bizim de çocuğumuz var diyor.
Bilemedim... siz ne düşünüyorsunuz? seneye düşünülecek bir mesele ama yine de yorumlarınızı merak ettim
Sebep?Konuyla kan bağı olmayan Enişte + sen+ ben kötü evlat ilan edildikişin enteresan tarafı ortada konuyla direkt alakalı 2 evlat daha var ama onlar evlatlıktan muaf tutuldu nedense
Herkese yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim
Bu arada şunu da söylemek istiyorum içimde kalacak annem beni calisarak okuttu ben de hep burslar kazandım ona yük olmamak için Allah razı olsun hakkını ödeyemem ama bu annemin 3uncu evliliği ben çocukken de evlenip üvey baba dayağına maruz bıraktı ve daha birçok şey uzatmak istemiyorum hep sevmeyi sevilmeyi aradı "seni istesem yurda verirdim vermedim şükret " falan diyerek büyüttü slında çok da beni düşünmedi diyeceğim ama nankörlük gibi olacak sanki. şu anda da düşünüyorsa eminim eşine misilleme yapıyor yani eşi bu kadar çocuklarım çocuklarım demese bana bırakacaklarını düşünmez demeyeyim de hani çok düşünmez yer içer gezer (ki normal olan bu zaten) Yani tüm bunlar sebebiyle Allah rızası için anneme yardım etmek istiyorum ama kendimi ve ailemi üzmüş olmayacak şekilde olsun istiyorum.
bu annemin 3uncu evliliği ben çocukken de evlenip üvey baba dayağına maruz bıraktı ve daha birçok şey uzatmak istemiyorum hep sevmeyi sevilmeyi aradı "seni istesem yurda verirdim vermedim şükret " falan diyerek büyüttü aslında çok da beni düşünmedi diyeceğim ama nankörlük gibi olacak
Da üvey babaya iyi demesine şaşırdım.Olaylar tam da tahmin ettiğim şekilde ilerlemiş, her ana kutsaldır diyenlere selam olsun....aldığınız karar hayırlı olsun ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim, 42 yaşımdan bildiriyorum; faiziyle birlikte, sokağa attığında içinin yanmayacagi kadardan fazlasını ödeme, değmez
Zaten anne gibi anne olsaydı ne kadar cahil olursa olsun bu teklifle gitmezdi kızına, en baştan karşı çıktım o yüzden ama kötü evlat ilan edildimBen yeni okuyorum
Da üvey babaya iyi demesine şaşırdım.
Bu üçüncüye mi iyi diyor.
Ki bu anne iyi biri degil.
Kendi yağında kavrulsun konu sahibi.
Evlenmese zorlukla okutsa amenna ama bu durumda özlük uveylik de var
Gereksiz bencede.
Tek başına mücadele ile okutan eski kocadan hayır görmeden buyutenlere emek verenlere canla başla saygim sonsuz.Zaten anne gibi anne olsaydı ne kadar cahil olursa olsun bu teklifle gitmezdi kızına, en baştan karşı çıktım o yüzden ama kötü evlat ilan edildimÇok üzgünüm ama bizim toplumda çok sakat bir analık tabusu var, burda. " kocamı boşarim, çocuğumu sokağa atarım yine de anama ev de saray da alirim" diye atıp tutanlarin annelerini kurcalasak neler dökülecek aslında ama toplum olarak temel sorgulama becerimiz yok kaldi ki anayı sorgulamak için celik gibi bir irade ve gelişmiş bilinç lazım , nerdeeee Bu kızcağız da gerçekleri görüyor ( görülmeyecek gibi değil zaten) ama vicdan yapıp, annesine sırtını döndü demesinler diye ikircikli davranıyor haklı olarak
Valla ne yeni koca ne eski koca, öz babası dahil fiske vuramaz , çocuğuma kalkan eli , üzen dili kıvırıp, başka bir yerine monte etmek zorunda olduğumu herkese hissettiremediysem zaten en başta bana yazıklar olsun....Tek başına mücadele ile okutan eski kocadan hayır görmeden buyutenlere emek verenlere canla başla saygim sonsuz.
Ama yeni kocaya dovduren kimseye saygim olamaz.
Aslında aynı ama siz üvey babanın gayet varlıklı olmasina rağmen hiç elini taşın altına sokmadigi ve annesinin de konu sahibinin "güzel bir eve çıkın ben kirasını öderim" teklifini reddettiğini gözden kaciriyorsunuz, damat da bundan ötesini kabul etmek zorunda değil haklı olarak
Zaten anne gibi anne olsaydı ne kadar cahil olursa olsun bu teklifle gitmezdi kızına, en baştan karşı çıktım o yüzden ama kötü evlat ilan edildimÇok üzgünüm ama bizim toplumda çok sakat bir analık tabusu var. Burda " kocamı boşarim, çocuğumu sokağa atarım yine de anama ev de saray da alirim" diye atıp tutanlarin annelerini kurcalasak neler dökülecek aslında ama toplum olarak zaten temel sorgulama becerimiz yok, kaldi ki anayı sorgulamak için celik gibi bir irade ve gelişmiş bilinç lazım , nerdeeee Bu kızcağız da gerçekleri görüyor ( görülmeyecek gibi değil zaten) ama vicdan yapıp, annesine sırtını döndü demesinler diye ikircikli davranıyor haklı olarak
Arkadaslar tabiki haklısınız ama ne kadar kafama kakmış bilr olsa eğer beni babama ya da yurda bıraksaydı halim perperişan olurdu ikinci kocasından da beni dövdüğü için ayrıldı "beni seviyordu senin için ayrıldım" dese bileTek başına mücadele ile okutan eski kocadan hayır görmeden buyutenlere emek verenlere canla başla saygim sonsuz.
Ama yeni kocaya dovduren kimseye saygim olamaz.
Ben de farkındayım da işte...++++
O akıllı gecinen üvey babaya zırnııııııııık koklatmazdım. Gariban adam olsa, duzgun adam olsa basimin ustunde yeri var ama bu sartlar altinda bir tl vermezdim. Anne akilli olsaydi zaten varyemeze bir ev aldirip otururdu ya da bosanir kacardi
Anne senden benden akıllı cherry, düşünsene bu hatun nasıl bir Royal ki hem eski evde oturamaz hem kirada oturamaz illa tapulu olacak ama yeni kocası da hiç üzülmesin , cebinden beş kuruş çıkmasın yeter ki sabahlar olmasın diyor belli ki. Nasılsa finansörü konu sahibi, evlat olduğu için yapmak zorunda++++
O akıllı gecinen üvey babaya zırnııııııııık koklatmazdım. Gariban adam olsa, duzgun adam olsa basimin ustunde yeri var ama bu sartlar altinda bir tl vermezdim. Anne akilli olsaydi zaten varyemeze bir ev aldirip otururdu ya da bosanir kacardi