Ama yok işte, konu sahibinin de yokMuhtemelen. Ama annemin teklif etmesine gerek kalmadan ikinci bir ev alabilecek gelirim varsa o teklifi ben yapardım zaten.
Yahu kadın var diyor. Sen yok diyorsun diye yok olmuyor kiAma yok işte, konu sahibinin de yok
Kadın sozkonusu annesi olunca gözü karartıp var diyor ama eşi net şekilde benim sokağa atacak param yok demiş. Zaten birikmişleri yok ki kredi borcuna girecekler , 10 yıl bı dünya faiz ödeyecekler. Demek ki durumları o kadar da iyi değilYahu kadın var diyor. Sen yok diyorsun diye yok olmuyor ki
Tamam gidip hep birlikte anne ve eşine bir dayak çekelim kendilerine gelsinler.Kadın sozkonusu annesi olunca gözü karartıp var diyor ama eşi net şekilde benim sokağa atacak param yok demiş. Zaten birikmişleri yok ki kredi borcuna girecekler , 10 yıl bı dünya faiz ödeyecekler. Demek ki durumları o kadar da iyi değil
Evet buda çok mantıkllı şu konu kv seklinde yazilsa herkes itiraz ederdiArsayı satıp oğullarının üzerine ev alsın üvey baba, anneniz eşine bunu teklif etse ?
Ama asla kabul etmez baba, çünkü amacı oğullarına birer ev vermek eşi ve kızı sayesinde de sıkıntı çekmeden kendisine ev aldırmak. Evlerden birinde baba otursa oğullar havadan birer ev alamayacaklar veya bir kira geliri eksilecekEvet buda çok mantıkllı şu konu kv seklinde yazilsa herkes itiraz ederdi
Anne 200 bin lira feda etmiyor .baba olunce 150 bin lira kalmis anne ustune 50 bin daha koymus .miras olarak anneye yarisi kalda 75 bin eder.konu sahibi hem kendine kalan 75 bini verecek hemde uzerine 200 bin lira kredi çekecek.200 bin kredide 200 bin lira olarak ödenmiyor uzerine faiz biniyor .en az 250 bin 280 bin olarak geri odeyecekler . Yani konu sahibinden min 325 bin cikacak anneden 75 bin .konu sahibinin eşi %100 haklı .Eşiniz çok bencilce düşünüyor. Anneniz 200 bin lirayı feda ediyor ileride size bırakacağı ve tapusunun sizin üzerinizde olacağı kalan ömründe rahat edeceği bir ev istiyor.. Annenize, hala emek vermesine değmez mi?
Sizin yerinizde olsam, eşimin fitneciliğini bırakıp anneme o evi alırdım.
Güzel bir evde kirada oturmaya tenezzül etseler yeter aslinda, konu sahibi zaten ben ödeyeceğim diyorTamam gidip hep birlikte anne ve eşine bir dayak çekelim kendilerine gelsinler.
Yani konu sahibi evi kendi üstüne yaparsa 200bine ev sahibi olacak. Diğer türlü harcayıp gider belki annesi. Hoş ben annesi yerine olsam gelecek parayla ev kiralar otururum.simdiki ev de kendisininse onu da kiraya veririm o da karşılar biraz. Niye alengirli işlere girip ağız eğiyor ki damada falan.Tam olarak öyle Zaten, sıkıntı da bu
Anne üstüne 50bin daha koyunca 125 ediyor yalniz.Anne 200 bin lira feda etmiyor .baba olunce 150 bin lira kalmis anne ustune 50 bin daha koymus .miras olarak anneye yarisi kalda 75 bin eder.konu sahibi hem kendine kalan 75 bini verecek hemde uzerine 200 bin lira kredi çekecek.200 bin kredide 200 bin lira olarak ödenmiyor uzerine faiz biniyor .en az 250 bin 280 bin olarak geri odeyecekler . Yani konu sahibinden min 325 bin cikacak anneden 75 bin .konu sahibinin eşi %100 haklı .
Anne ac degil acikta degil sadece ustkatta oturcam diye tutturmus kendi 75 bin lira verip min 325 bin kiziyla damadina odetip cici kocasiyla oturmak istiyor.madem evi begenmiyor anne bosansin, kizinin yuvasini dagitmasin .heralde 2. Kocasiyla 15 yasinda evlenmedi o evde oturacagini biliyordu ama simdi kizjna yeni ev aldirip 30 sene kocasiyla oturacak.Pirayecim sen anlamamakta diretiyorsun ama söz konusu olan anne. Annem istesin dünyayı yıkarım ben ekonomik zarar neymiş. Kendi evimden çıkar anamı oturturum hiç bir şey yapamazsam. Gerekirse kocayı bile satarım, boşarım. Burada çoğu insan bilir aileme düşkünlüğümü. O yüzden bu konuda hemfikir olmamız mümkün değil.
Sinirle atlamisim haklisiniz konuya kizdimAnne üstüne 50bin daha koyunca 125 ediyor yalniz.
Bence kadına bu parlak Fikri eşi verdi, kadın da ne bilsin banka faizi, yatırım maliyeti filan , kızıma da faydalı olacak herhalde diye kızına söyledi. Kadını suçlamıyorum baksana bizim buradaki uyanık hatunlar bile ev senin üstüne olacak , yarısını annen verecek kafasına girdiler hemen halbuki kızı maddi manevi ağır zarara uğrayacak kadının haberi yok ? ama üvey baba hesaplı kitaplı gibi geliyor bana. Asla kirada oturamam diyen de anneymis gerçi bilemiyorum benim de kafam karıştıYani konu sahibi evi kendi üstüne yaparsa 200bine ev sahibi olacak. Diğer türlü harcayıp gider belki annesi. Hoş ben annesi yerine olsam gelecek parayla ev kiralar otururum.simdiki ev de kendisininse onu da kiraya veririm o da karşılar biraz. Niye alengirli işlere girip ağız eğiyor ki damada falan.
Konuyu özetlemissiniz resmen .kandırilan bir anne ve annesine kıyamayan ama konu aklina yatmadigi ixin burda fikir soran bir kiz evladi var. Erkek tarafina hak verdigim nadir konulardan .Tatlım konu sahibini de ise ben almadım o yüzden onun geliri de beni zerre ilgilendirmiyor. Ortada muhtemelen eşi tarafından kandirilip kızıyla yüzyüze getirilen bir anne ve sırf annesine kiyamadigi için evliliği sarsilacak bir konu sahibi var. Yoksa bana ne?
Ben 4 yıldır aynı botu babası 9 yıldır aynı kabanı giyiyor, çünkü kızımız özel okula gidiyor.... umarım son nefesimize kadar ona destek olmaya devam edebiliriz ve umarım hayatının hiçbir döneminde bizim yüzümüzden zor durumda kalmaz.tek başına çocuk büyüten anne olarak bildiriyorum
üç yıldır aynı botu giyiyorum kızıma aldığım bir kalem 80 lira
inşallah ilerde burda konu açmaz zira mezardan kalkıp hakkımı helal etmeyebilirim
18 bin diyorsunuz türkiye şartlarında daha da yorum yapacak bi şeyim yok
Üvey babamın da arazisi ve müteahhide verilebilecek arsası var
Yok ev ayrı arsalar ayrı emekli ikramiyesi ayrı onlar hiç konusulmuyor..adam hiç elini cebine sokmuyor sinir bozucu olan bu
Ya arkadaşlar bu ülkede insanlar asgari ücretle aile gecindiriyor, 2 bekâr kardeş + konu sahibi eşit oranda bile değil 1+2 pay bolusseler kirayı 500 TL bile düşmez kardeşlere, evlat hakkı deyince niye bi tek konu sahibi geliyor akla? Aylık 7000 kazanıyor diye mi? Üstelik kadın üvey kardeşler gibi bekar değil, çoluğu çocuğu var