Yok ev üvey babanın, mutahite vermeyi düşünüyorlar, arsalar ayrı, 4. Sayfada özellikle sorduk, durum bu yani sen atlamış olabilirsin....onun dışında sorduklarıniza gelince gelir kıyaslaması yapılarak hayırlı evlat olunacaksa herkes gücü dahilinde destek olsun konu sahibi tek başına sorumlu değildir diye özellikle belirttim. Anne Lüxe kacmasa, diğer eş ve çocuklar da biraz Destek olsa konu sahibinin yuvası sarsılmayacak. Hepsi buBunlar ayrı da müteahhite vermeyi düşündükleri ev kendi evleri değil.
Eşinin üzerine çok eski bir ev verilse verilebilir muteahhite ama 1 ev veriyormuş bekletiyorlar degerlensin diye
Kesinlikle size katılıyorum. Annenin şimdiki eşi keşke elinden geleni yapıp şartları daha yaşanılır hale getirse..ulasimiz son çarem kesinlikle bu olurdu. Ama önce hırsızın hic mi suçu yok? Yani bu üvey baba annemle onu rahat ettirmek icin evlenmedi mi? Emekli olali bir yil olmus bir emekli ikramiyesi var, niye bu paraya annenin 50 bini eklenip öncelikle kendileri bir ev almaya gidebilecekken anne virane bir evde yaşamaya mahkum ediliyor, kizi dahil ediliyor?
Ve damat beyin fikrine itibar etmez son nihai duragimda anneme elimden geldiğince bir ev alırdım.
Sonradan alinan mal oldugu icin haklisinizO zaman annenin vefatı durumunda ev üvey baba ve oğullarının olur
Canım konu sahibi de ne hali varsa görsün demiyor. İyi bir eve kiraya çıkın ben ödeyeceğim demiş, annesi ben kirada oturamam ille ev alınacak diyor. Kendince belki iyi birşey yaptığını zannediyor ama konu sahibi zor durumda çünkü eşi haklı olarak zarara girmek istemiyor. Bence anneyle oturulup konuşulmalıKesinlikle size katılıyorum. Annenin şimdiki eşi keşke elinden geleni yapıp şartları daha yaşanılır hale getirse..
Doğru bir düşünce değil fakat büyük ihtimal bey amca ile annesi kendi emeklerini kendi evlatlarına ayrı ayrı bırakmak istiyor olabilirler..
İlerde Miras olaylarının karışmasını Evlatların karşı karşıya gelmelerini istemiyor olabilirler..
Beni başkası değil, beni tek başına büyütüp okutan, iyi bir gelire sahip olmama vesile olan Anneme şu yaşlılığında onu iyi hissettirecek bir evde oturması için elimden geleni yapardım.
Fakat tapuyu kızının üzerine yapacaktı. Ev üvey babaya kalmaz ki.Sonradan alinan mal oldugu icin haklisiniz
Hayır canim bu cevabı ev annenin üstüne yapılsa olmaz mi diyen bir üyeye yazmıştıFakat tapuyu kızının üzerine yapacaktı. Ev üvey babaya kalmaz ki.
Kiralarda artık çok ucuz değil ki onun yerine evi alıp kendi üzerine yapabilir.. Annesi keyfince otursun.Allah ömür verirse ailesinden kalan tüm mallar onun.Canım konu sahibi de ne hali varsa görsün demiyor. İyi bir eve kiraya çıkın ben ödeyeceğim demiş, annesi ben kirada oturamam ille ev alınacak diyor. Kendince belki iyi birşey yaptığını zannediyor ama konu sahibi zor durumda çünkü eşi haklı olarak zarara girmek istemiyor. Bence anneyle oturulup konuşulmalı
Eşi ikna olursa neden olmasın. Ama benim de aklıma yatmıyor, damat haklı yaniKiralarda artık çok ucuz değil ki onun yerine evi alıp kendi üzerine yapabilir.. Annesi keyfince otursun.Allah ömür verirse ailesinden kalan tüm mallar onun.
Hım o sayfaları okumadım açıkcası. Eğer ki Anne tapuyu kendi üzerine istiyorsa o zaman durum farklılaşır.Hayır canim bu cevabı ev annenin üstüne yapılsa olmaz mi diyen bir üyeye yazmıştı
bu evin tapusu senin üzerine olsa fakat içinde biz otursak olur mu kızım oglum" dedi.
Anne evi kendi üstüne istemiyor diye okudum ben deHım o sayfaları okumadım açıkcası. Eğer ki Anne tapuyu kendi üzerine istiyorsa o zaman durum farklılaşır.
Dört evladım varKesinlikle size katılıyorum. Annenin şimdiki eşi keşke elinden geleni yapıp şartları daha yaşanılır hale getirse..
Doğru bir düşünce değil fakat büyük ihtimal bey amca ile annesi kendi emeklerini kendi evlatlarına ayrı ayrı bırakmak istiyor olabilirler..
İlerde Miras olaylarının karışmasını Evlatların karşı karşıya gelmelerini istemiyor olabilirler..
Beni başkasının düşüncesi ilgilendirmez, beni tek başına büyütüp okutan, iyi bir gelire sahip olmama vesile olan Anneme şu yaşlılığında onu iyi hissettirecek bir evde oturması için elimden geleni yapardım.
Tabi ki eşinin fikri önemli ama bizim düşündüğümüz şartlarda olursa Anneye değmez mi ? Tapu kızının üzerine olsa 150 bin liralik krediyle küçük bir ilçeden orta halli yaşanılır bir ev alınır.Eşi ikna olursa neden olmasın. Ama benim de aklıma yatmıyor, damat haklı yani
Evet ben de konu sahibinin ilk mesajinda öyle okumuştum.Anne evi kendi üstüne istemiyor diye okudum ben de
Ailesinden kalacak tek şey borcunu ve faizini kendi ödediği ve en az 20 yıl kullanım ve tasarruf hakkinin olmadığı bir ev olacak, 20 yıl sonra satsa da eskimiş olacağı için enflasyon karşısında çöp olacak bir evKiralarda artık çok ucuz değil ki onun yerine evi alıp kendi üzerine yapabilir.. Annesi keyfince otursun.Allah ömür verirse ailesinden kalan tüm mallar onun.
Krediyi kızı çekeceği için ev kızın üzerine olacakEvet ben de konu sahibinin ilk mesajinda öyle okumuştum.
Kadının 20 yıl yaşayacağının garantisi yok kiAilesinden kalacak tek şey borcunu ve faizini kendi ödediği ve en az 20 yıl kullanım ve tasarruf hakkinin olmadığı bir ev olacak, 20 yıl sonra satsa da eskimiş olacağı için enflasyon karşısında çöp olacak bir ev
Kadın evli olmasa fikrim farklı olurdu ama üvey babanin gayet malı mülkü yerinde annesinin de birikmişleri ve mirası var, üvey baba hiç taşı elinin altına koymuyor, kızdan 10 yıl borç ve faiz ödeyerek ölü yatırım yapmasını istiyorlar bana hiç mantıklı gelmiyorTabi ki eşinin fikri önemli ama bizim düşündüğümüz şartlarda olursa Anneye değmez mi ? Tapu kızının üzerine olsa 150 bin liralik krediyle küçük bir ilçeden orta halli yaşanılır bir ev alınır.
Küçük bir yatırım gibi düşünsünler hem de annenin gönlü olur.
Allah evlatlarını sana bağışlasın.. Dilerim her şey, hayat gönlünce olur.Dört evladım varulasimiz hani olur da bir gün gönlümün kapılarını aralayan bir adam çıkarsa, evlatlarımı evladı kabul etmeyen, biz demeyen, bir adamı çok sevsem de Allah benden uzak eylesin.
Iki kişi evlilik akdiyle bir araya geliyorsa kizi kızımdır, oğlu oğlumdur. Rabbim bu hususta ayrımcılık yapacak kıl kadar şüpheyi aklıma sokmasın.
Evet doğru söylüyorsun krediyi kim çekerse tapu onun üzerine oluyor.Krediyi kızı çekeceği için ev kızın üzerine olacak