Sizce mantıklı mı? Olur demeli miyim?

Bunlar ayrı da müteahhite vermeyi düşündükleri ev kendi evleri değil.
Yok ev üvey babanın, mutahite vermeyi düşünüyorlar, arsalar ayrı, 4. Sayfada özellikle sorduk, durum bu yani sen atlamış olabilirsin....onun dışında sorduklarıniza gelince gelir kıyaslaması yapılarak hayırlı evlat olunacaksa herkes gücü dahilinde destek olsun konu sahibi tek başına sorumlu değildir diye özellikle belirttim. Anne Lüxe kacmasa, diğer eş ve çocuklar da biraz Destek olsa konu sahibinin yuvası sarsılmayacak. Hepsi bu

Eşinin üzerine çok eski bir ev verilse verilebilir muteahhite ama 1 ev veriyormuş bekletiyorlar degerlensin diye
cilek.yagmuru buldum yorumu, adam istese ev+2 arsa+emekli ikramiyesi ile eşini çok rahat ettirebilecek durumda, +annenin de mirası ve birikmisi var bu durumda kızını zor durumda bırakması gerçekten size doğal mı geliyor? Hadi diyelim ki ben taraflı bakıyorum, burda hergun annesi veya kardeşi için kredi cekmek isteyen kocalarla ilgili açılan başlıklarda kadının hakkını savunurken sırf kadının annesi yeni eşiyle eski evde veya kirada oturmak istemiyor diye damada saydirmak tarafsızlik mi sizce? Geliri üvey kardeşlerinden yüksek diye çalışan bir kadının hem miras hakkını hem aile huzurunu bozacak bir anne profilini nasıl görmezden gelebiliyorsunuz? İlginc

Kesinlikle size katılıyorum. Annenin şimdiki eşi keşke elinden geleni yapıp şartları daha yaşanılır hale getirse..

Doğru bir düşünce değil fakat büyük ihtimal bey amca ile annesi kendi emeklerini kendi evlatlarına ayrı ayrı bırakmak istiyor olabilirler..

İlerde Miras olaylarının karışmasını Evlatların karşı karşıya gelmelerini istemiyor olabilirler..

Beni başkasının düşüncesi ilgilendirmez, beni tek başına büyütüp okutan, iyi bir gelire sahip olmama vesile olan Anneme şu yaşlılığında onu iyi hissettirecek bir evde oturması için elimden geleni yapardım.

Canım konu sahibi de ne hali varsa görsün demiyor. İyi bir eve kiraya çıkın ben ödeyeceğim demiş, annesi ben kirada oturamam ille ev alınacak diyor. Kendince belki iyi birşey yaptığını zannediyor ama konu sahibi zor durumda çünkü eşi haklı olarak zarara girmek istemiyor. Bence anneyle oturulup konuşulmalı

Kiralarda artık çok ucuz değil ki onun yerine evi alıp kendi üzerine yapabilir.. Annesi keyfince otursun.Allah ömür verirse ailesinden kalan tüm mallar onun.

Dört evladım var ulasimiz hani olur da bir gün gönlümün kapılarını aralayan bir adam çıkarsa, evlatlarımı evladı kabul etmeyen, biz demeyen, bir adamı çok sevsem de Allah benden uzak eylesin.

Iki kişi evlilik akdiyle bir araya geliyorsa kizi kızımdır, oğlu oğlumdur. Rabbim bu hususta ayrımcılık yapacak kıl kadar şüpheyi aklıma sokmasın.

Eşi ikna olursa neden olmasın. Ama benim de aklıma yatmıyor, damat haklı yani
Tabi ki eşinin fikri önemli ama bizim düşündüğümüz şartlarda olursa Anneye değmez mi ? Tapu kızının üzerine olsa 150 bin liralik krediyle küçük bir ilçeden orta halli yaşanılır bir ev alınır.

Küçük bir yatırım gibi düşünsünler hem de annenin gönlü olur.

Kiralarda artık çok ucuz değil ki onun yerine evi alıp kendi üzerine yapabilir.. Annesi keyfince otursun.Allah ömür verirse ailesinden kalan tüm mallar onun.
Ailesinden kalacak tek şey borcunu ve faizini kendi ödediği ve en az 20 yıl kullanım ve tasarruf hakkinin olmadığı bir ev olacak, 20 yıl sonra satsa da eskimiş olacağı için enflasyon karşısında çöp olacak bir ev

Kadının 20 yıl yaşayacağının garantisi yok ki
İnsan annesi için ev alırsam erken ölürse kardayım geç ölürse zarardayım diye düşünmez yani sonuçta
Üstelik ödeyeceği miktar evini etkileyecek bi miktar da değil
Gerçi konu sahibinin eşi de zaten ölecek yeni evi ne yapacak diyen biri

Kadın evli olmasa fikrim farklı olurdu ama üvey babanin gayet malı mülkü yerinde annesinin de birikmişleri ve mirası var, üvey baba hiç taşı elinin altına koymuyor, kızdan 10 yıl borç ve faiz ödeyerek ölü yatırım yapmasını istiyorlar bana hiç mantıklı gelmiyor

Allah evlatlarını sana bağışlasın.. Dilerim her şey, hayat gönlünce olur.

Ama maalesef böyle ince hesap yapan insanlar olabiliyor. Belki konu sahibinin annesi bile öyle düşünmüş olabilir.

Elindeki miras parasını bu şekilde değerlendirmek bile isteyebilir. Evi, kızının üzerine yaparak elindeki parayı somutlaştirarak evladına bırakmak istiyor olabilir. Ki şimdi ki kocasının bir talebi olmasın diye.
piraye nin de dediği gibi kendince doğru bir şey yaptığını düşünüyordur.

Ama ben yinede ne olursa olsun Annemi düşünüp gönlünü yapardım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…