- 24 Temmuz 2019
- 114
- 102
-
- Konu Sahibi Malefizz07
Bu kadar acımasız olmayın.bilip bilmedende atıp tutmayın. Eşimde bende gayet temiz insanlarz. Kaynanamda rahatszliklarndan dolayi bu duruma gelmiş. Yuva yıkmak sizin için kolay olabilir ama ben elimden geleni yapmayı vicdanli ve merhametli olmayı öğrendim ailemden. Elimden gelene kadar sabrederim ama baktmki gerçekten olmuyor pes etmesini bilirim. Herkesin bir dayanma gucü vardır benimkide buraya kadarmş demekki.Öncelikle hayvanla insan arasındaki fark nedir? Köpekler kediler bile altına yapmıyo. Tuvalete akıta akıta gezmek ne. Tuvaleti temizlemeyin eşinize gösterin al bak annenin bu zararı var diye. Gerçi ekşi kokan soğanlı elini oraya buraya süren birinin iğrençliğini bilmiyor olamaz yani kendi de pasaklı demek ki. Bu araya pasaklı demek de istemiyorum pasaklı insan ne biliyim haftada 1 banyo yapan ya da evini süpürmeyene denir bu rezalete pasaklı bile denemez. Herkesin sabır noktası ve kırmızı çizgisi farklıdır. Bu olaylar benim için çekilmesi imkansız şeyler gayet de boşanma sebebi. Siz 10 sene dayanmıssınız gerçi sizin için değil demek ki. 60 yasında insan da tuvaletini tutamayacak kadar yaslı değildir merhamet gösteremeyeceğim. Cidden bu kadarı tembellik falan değil ciddi ciddi neyse söylemicem.
Bu kadar acımasız olmayın.bilip bilmedende atıp tutmayın. Eşimde bende gayet temiz insanlarz. Kaynanamda rahatszliklarndan dolayi bu duruma gelmiş. Yuva yıkmak sizin için kolay olabilir ama ben elimden geleni yapmayı vicdanli ve merhametli olmayı öğrendim ailemden. Elimden gelene kadar sabrederim ama baktmki gerçekten olmuyor pes etmesini bilirim. Herkesin bir dayanma gucü vardır benimkide buraya kadarmş demekki.
Aslnda kaynanam bana en fazla 2 senelik diye geldi.evi yapilinca gidecekti ama bana aliştiği için mi bilmiyorum evi olsada bizimle durmak istiyor. Tek durmaktan da korkuyor. Kalp yetmezliğiydi şekerdi tansiyondu ne ararsan var aslnda. Son zamanlarda çok yıprandigimi görünce eşim evdeyken annesinin ihtiyaçlarinida gidermeye başladi.yatagini bile eşim kurar.bana yaptirmaz ama keşke okadar basit olsa işte
Aslnda banada alişması uzun sürdü ama ben elimden geldiğinde hoş görülü davrandm o yüzden benim yanimda çok rahat ediyor. Kendim kaşınmışım galiba.doğuda değilz marmaradayz. Kültür olarak aileler arasnda bir fark da yok ama işte eşimin annesine kıyamaması ablalarinin gaddarliği olmasa ara bulunsa. Bakalm eşim ne yapmaya karar verecek artk bende ona göre yolumu cızerimBen tamamen kültürel olduğunu düşünüyorum ya.
Doğuda anne- babaya gelinin bakması bir zorunluluk mesela.
Kız kardeşi var diyorsunuz ama anneler sadece oğullarının yanında rahat ediyor.
Tahammül konusunda evt gereğinden fazla sabır gösterdiğim doğru. Bazen kızıyorum kendime belki bu kadar sabır göstermesem herşey bir şekilde yoluna girerdi. Eşim beni anlar ona göre arayı bulurdu.bakalm bundan sonrasi için nasip miValla bence sen meleksin. Tahammülün derya deniz. İnsan bazen kendi ailesinden bile bıkar sen 9 sene cok iyi idare etmissin. Ah biz kadınlar hep kendimizden gençliğimizden vermek zorunda mıyız?
Evt sonradan farkettim pardon yanlş anlaşlma içinKuzum yazdığımı iyi oku paragöz diye eşine dedim kv'ne değil.
Çok haklısınız yerden göğe kadar sizin yaşadıklarınızın benzerini annem de yaşıyor dedemle babanem kış aylarında annemde kalırlar ve sabahlara kadar biri banyoda klozeti diğeri alaturka tuvaleti batırır duvarlara kadar hemde ama neyseki 5 ay felan sizin ki baya uzamış maalesef Allah'ım yardımcınız olsun .10 senelik evliyim arkadaşlar. Eşimle nişanlıyken babası vefat etti. O yüzden evlendikten bir süre sonra kaynanamı yanımıza aldk. 9 yıldır bizimle. 60-65 yaşlarında okuma yazması olmayan, anlatılanlara göre zamanında çok çekmiş bir kadın. Sessiz sakin kendi halinde biri. Hani ensesine vur lokmasını al o tarzda. Ama bir okadar pis bir okadarda tembel. Öyle böyle değil hemde psikolojim bozuldu artk. kimseye anlatamiyorum valla patladm artk anlatıcam herşeyi. Tuvalete gider mesela bi çıkar leş. Afedersinz akıta akıta banyoda gezinir. Bende tuvalet konusunda çok titizim inanin ağlayacak gibi oluyorm giresim gelmiyor oraya. Ki üsengeçlikten bazen kalkıp tuvalete bile gitmiyor sonra üşendim gitmeye şimdi altıma kaçırdm diyor. Sonra benim bütün evi yıkıyasm geliyor acaba bir yere bulaştırmışmıdır diye kafayi yiyorum. Soğan yemeyi çok sever sonra o ellerle tüm gün evde gezinir. Haliyle dokunduğu heryer leş gibi kokar. Bir şey diyemem hemen alınır küser ağlar çünkü.Banyosunu bile yapmaz bazen ekşi ekşi kokar artk ayni odada bile duramam düşünün. Dayanamam artk anne bayadır banyo yapmiyorsun ben suyu açayım ısınsın banyo yap istersen derim üşenip yapmaz. Beni sömürebildiği kadar sömürüyor. Yapabileceği şeyleri bile yapmiyor. üşengeçlikten herşeyi benden bekliyor. Direk söylemez istediğini hep dolaylı yoldan şunu yapaym ben der mesela kendi evinde bir yeri toplayacaktr ama yapmaz. Günlerce aynı şeyden bahseder ama yine yapmaz. Sonra artk sussun diye gidip ben yaparm. Hasta olduğumda bile kılını kıpırdatmaz. Artk ciddi ciddi halim yoktur rica ederim çok kötüyüm anne şunu da sen yapar misin derim mesela bana derki dizimi izliyorum ama yaaaben ne zaman bir şey istesem bahaneleri bitmez zaten. Mesela buaralar gece uyku sorunum var uyuyamiyorum haliyle sabah çok geç kalkıyorum. Kaynanamda beni bekler kahvaltı için sonra oram ağriyor buram ağriyor ilaçlarımı içemedim flan söyler durur. Bende derimki sabahları beni bekleme kahvaltını yap. Tek yapacağı şey kahvaltilikları masaya koymak ve çay yapmak kendine. Bukadarck şeyi bile yapmıyor. Ama gezmeye sıra gelince öyle bir gezerki turp gibidir. Kendimi enayi gibi hissetmeye başladm artk. Daha anlatamadğm okadar çok şeyi varki. Eşimin 2 tane ablası var onlar da bi tuhaf. Annelerini başıma attılar hiç ilgilendikleri yok. Kadın bazen çok daralır onlara gidip kalmak ister inanın bahanelerle kadını gelip almazlar. Benim gibi uğraşamıyorlar çünkü. Görüntüde çok iyi evlatlardır ama. Binde bir alırlar 2 gün sonra geri getirirler. Normalde bizim tarafta, kardeşler dönüşümlü olarak bakarlar annelerine yada babalarına. Hani biri 2 ay baktiysa diğerleride o şekil.ama ne eşim ne görümcemler yapmıyor böyle bir şeyi. Eşimle defalarca konuştum annemin sana ne zararı var diyor yanlş anlıyor. Belkide işine geliyor bilmiyorum. Kaynanamın emekli maaşını alıyor çünkü. Son zamanlarda kadına hiç tahammülüm kalmadı. Her şeyi gözüme batıyor. Ölsede kurtulsam diye düsünmeye başladm ya ben böyle biri değildim.Evde ne yaparsam söylenerek yapıyorum. Bıktm nedir benim çilem.ben bu evde hizmetçiyim tarzında. Aynı zamanda çok aksileştim kaynanamada eşime de. Hiç benlik hareketler değil ama elimde değil. 1-2 senedir böyleyim. Sinir hastası oldum. Saçma sapan şeylere parlıyorum. Saçma sapan şeyleri büyütüp sorun haline getiriyorum. Kaynananı al karşına konuş demeyin.öyle biri değil çok cahil ne demek istediğimi anlamaz.ocak bile yakamaz hatta.ben artk engelli olduğunu düşünmeye başladm. Aşağılamak için demiyorum gerçekten belliki bir rahatsızlığı var bana söylemiyorlar. Bu zamana kadar bu kadın nasl yaşamış nasl bu kadar çocuğu büyütmüş bilmiyorum. Gerçi söylenenlere göre hep akrabalar yardm etmiş. Buarada Eşimin çocuğuda olmuyor bir taraftan o skıntımz var. Anlayacağnz çok daralmş durumdaym sırf kaynanamdan dolayı boşanip arkama bile bakmadan kaçasım var. Bunları düşündüğüm için kötü biri mi oluyorum. Dayanıp sabır mı göstermeliyim sizce? Kendimi eşimin yerine koyuyorum ama ben bukadar eşime yüklenmezdim sanırım ya. Kardeşlerimle konuşur onlarada gönderirdim. Sanırım onlarda kaynanaya gelin bakıyor Biraz uzun oldu kusura bakmayın okuyup cevap verenlere teşekkür ederim.
Eşim ailem içinde elinden geleni yapar.yapmadi degil benim kadar olmasada o da hoşgörülüdür. Ama kötülük görme konusunda haklisnz bazi şeyleri anlaması lazm artk.İki kere oğlu temizlesin annesinin yaptığı tuvaleti, anlar ne zararı olduğunu. Bence de resti çekmenizin vakti gelmiş, ya düzgün bi doktora götürüp tedavi ettirsin ya da bakımını üç kardeş bölüşsünler. Sizin anneniz için o bunları yapar mıydı? Hele ki çocuğunuz olmasa ne laflar işitirdiniz kim bilir. Kötü falan değilsiniz hatta fazla iyisiniz, kocanız biraz kötülük görmeyi fazlasıyla haketmiş.
Seni ceken anlar ben bilirim eve sinen kokuyu.kayinperderim ve kayinvalidem gelir aylarca kalirlar salonuma kokudan giremem.sozde temizler. Esime konuyu acsam bagiriri cagiriir sana ne zararlari var hizmet etmiyosun yemek yapmisyon der. Ama sorun o degil aorun haksizlik.bende kalindigi kadar kayinpederm kizina gitmez diger ogullarinda kalmaz. Neden esim karisini ezdiriri. Her geldiklerinde aylarca kalirlar daha yeni gelindim ne masama beyaz ortu serebildim ne beyaz halilarimk diledignce serebildim.perdelerim sigaradan sapsari eni gelin evi degilde huzurevi gibi. Ben darda zorda kalsalrdi bakardim ama onca ev varken baska cocuklari varken enayi yerine konulmak cok agrima gitti.bu yuzden aon gidileri kavgali gurultulu oldu helalleseilmedi. Tabi her sene ayni kavga. Asla inankiyorum uzatsinlar. Seneye yine gelirler. Takmiyorum artik hakkimi hic bir evladina esimde dahi helal etmiyorum.sebin cpcugunda yokmus. Hic acima esine.o sana acimiyorsa sende acima. Bide ben suan inanmiyorum bu dunyada seninde sinavin bu diyorlar. Hayir kardesim olamaz. Benim sinavim kan bagim bile olmayan esimle esimin ailesiyle sinavim olamaz. Madem cocugun olmuyor birak baska biriyle evlen tabi bilincli bir evlilik yap kendi evinde cocugunu buyut. Gorumcelerin baksin annesine. Beni artik o kadar bezdirdilerki hayattan evim mezarim oldu resmen. Ben bsoanamiyorum aen bosan bacim10 senelik evliyim arkadaşlar. Eşimle nişanlıyken babası vefat etti. O yüzden evlendikten bir süre sonra kaynanamı yanımıza aldk. 9 yıldır bizimle. 60-65 yaşlarında okuma yazması olmayan, anlatılanlara göre zamanında çok çekmiş bir kadın. Sessiz sakin kendi halinde biri. Hani ensesine vur lokmasını al o tarzda. Ama bir okadar pis bir okadarda tembel. Öyle böyle değil hemde psikolojim bozuldu artk. kimseye anlatamiyorum valla patladm artk anlatıcam herşeyi. Tuvalete gider mesela bi çıkar leş. Afedersinz akıta akıta banyoda gezinir. Bende tuvalet konusunda çok titizim inanin ağlayacak gibi oluyorm giresim gelmiyor oraya. Ki üsengeçlikten bazen kalkıp tuvalete bile gitmiyor sonra üşendim gitmeye şimdi altıma kaçırdm diyor. Sonra benim bütün evi yıkıyasm geliyor acaba bir yere bulaştırmışmıdır diye kafayi yiyorum. Soğan yemeyi çok sever sonra o ellerle tüm gün evde gezinir. Haliyle dokunduğu heryer leş gibi kokar. Bir şey diyemem hemen alınır küser ağlar çünkü.Banyosunu bile yapmaz bazen ekşi ekşi kokar artk ayni odada bile duramam düşünün. Dayanamam artk anne bayadır banyo yapmiyorsun ben suyu açayım ısınsın banyo yap istersen derim üşenip yapmaz. Beni sömürebildiği kadar sömürüyor. Yapabileceği şeyleri bile yapmiyor. üşengeçlikten herşeyi benden bekliyor. Direk söylemez istediğini hep dolaylı yoldan şunu yapaym ben der mesela kendi evinde bir yeri toplayacaktr ama yapmaz. Günlerce aynı şeyden bahseder ama yine yapmaz. Sonra artk sussun diye gidip ben yaparm. Hasta olduğumda bile kılını kıpırdatmaz. Artk ciddi ciddi halim yoktur rica ederim çok kötüyüm anne şunu da sen yapar misin derim mesela bana derki dizimi izliyorum ama yaaaben ne zaman bir şey istesem bahaneleri bitmez zaten. Mesela buaralar gece uyku sorunum var uyuyamiyorum haliyle sabah çok geç kalkıyorum. Kaynanamda beni bekler kahvaltı için sonra oram ağriyor buram ağriyor ilaçlarımı içemedim flan söyler durur. Bende derimki sabahları beni bekleme kahvaltını yap. Tek yapacağı şey kahvaltilikları masaya koymak ve çay yapmak kendine. Bukadarck şeyi bile yapmıyor. Ama gezmeye sıra gelince öyle bir gezerki turp gibidir. Kendimi enayi gibi hissetmeye başladm artk. Daha anlatamadğm okadar çok şeyi varki. Eşimin 2 tane ablası var onlar da bi tuhaf. Annelerini başıma attılar hiç ilgilendikleri yok. Kadın bazen çok daralır onlara gidip kalmak ister inanın bahanelerle kadını gelip almazlar. Benim gibi uğraşamıyorlar çünkü. Görüntüde çok iyi evlatlardır ama. Binde bir alırlar 2 gün sonra geri getirirler. Normalde bizim tarafta, kardeşler dönüşümlü olarak bakarlar annelerine yada babalarına. Hani biri 2 ay baktiysa diğerleride o şekil.ama ne eşim ne görümcemler yapmıyor böyle bir şeyi. Eşimle defalarca konuştum annemin sana ne zararı var diyor yanlş anlıyor. Belkide işine geliyor bilmiyorum. Kaynanamın emekli maaşını alıyor çünkü. Son zamanlarda kadına hiç tahammülüm kalmadı. Her şeyi gözüme batıyor. Ölsede kurtulsam diye düsünmeye başladm ya ben böyle biri değildim.Evde ne yaparsam söylenerek yapıyorum. Bıktm nedir benim çilem.ben bu evde hizmetçiyim tarzında. Aynı zamanda çok aksileştim kaynanamada eşime de. Hiç benlik hareketler değil ama elimde değil. 1-2 senedir böyleyim. Sinir hastası oldum. Saçma sapan şeylere parlıyorum. Saçma sapan şeyleri büyütüp sorun haline getiriyorum. Kaynananı al karşına konuş demeyin.öyle biri değil çok cahil ne demek istediğimi anlamaz.ocak bile yakamaz hatta.ben artk engelli olduğunu düşünmeye başladm. Aşağılamak için demiyorum gerçekten belliki bir rahatsızlığı var bana söylemiyorlar. Bu zamana kadar bu kadın nasl yaşamış nasl bu kadar çocuğu büyütmüş bilmiyorum. Gerçi söylenenlere göre hep akrabalar yardm etmiş. Buarada Eşimin çocuğuda olmuyor bir taraftan o skıntımz var. Anlayacağnz çok daralmş durumdaym sırf kaynanamdan dolayı boşanip arkama bile bakmadan kaçasım var. Bunları düşündüğüm için kötü biri mi oluyorum. Dayanıp sabır mı göstermeliyim sizce? Kendimi eşimin yerine koyuyorum ama ben bukadar eşime yüklenmezdim sanırım ya. Kardeşlerimle konuşur onlarada gönderirdim. Sanırım onlarda kaynanaya gelin bakıyor Biraz uzun oldu kusura bakmayın okuyup cevap verenlere teşekkür ederim.
Aslnda birgün hepimiz yaslanıcaz kendimi kötü hissetmemdeki sebeplerden biride bu.ya çocuğum ben yaşlandiğimda bana böyle yaparsa.karisi beni istemezse ordan oraya sürüklenip durursam. Of çok zor. Allahm yaşatmasn. Ama yapacak bir şey yok 33 yaşındaym şuan.9 senedir bu yükle cebelleşiyorum. Bu kadar dayanabildim artık diğerleride çaresine baksn. Tek benim annem değil. Onlarnda annesi.Çok haklısınız yerden göğe kadar sizin yaşadıklarınızın benzerini annem de yaşıyor dedemle babanem kış aylarında annemde kalırlar ve sabahlara kadar biri banyoda klozeti diğeri alaturka tuvaleti batırır duvarlara kadar hemde ama neyseki 5 ay felan sizin ki baya uzamış maalesef Allah'ım yardımcınız olsun .
Eşinizle konuşun anne onun annesi yanınızda kalmasını istiyorsa elini taşın altına koysun yoksa annesini evine göndersin bakıcı tutsun sizinki de can
Çok konuştum ama resti çekmedim hiç. Bugün geldiğinde ciddi ciddi konuşacağm artk. Göze aldm hayırlısı neyse o olsun. Teşekkür ederim yorumunz içinAcık acık konusun eşinizle dönüşümlü olarak bakılmalı. O da kardeşleriyle ciddi sekilde konussun. Kayınvalideniz rahatsız bence ben öle düşündüm acıkcası. (nörolojik olarak bilinmeyen bir rahatsızlığı bile olabilir) sonucta o kadın da magdur olmasın sizde. 10 yıldır zaten sabretmissiniz. Bosanmayı düşünmeniz de sizi vicdansız yapmaz. Sizinle aynı sartlarda olsa idim belki bu kadar da sabırlı olamazdım.
Rica ederim sizin için hayırlısı olsun. Hepimiz insanız ve basımıza cesit cesit seyler geliyor. Sakin ve kararlı olun. Tavsiyem bu olabilir=)Çok konuştum ama resti çekmedim hiç. Bugün geldiğinde ciddi ciddi konuşacağm artk. Göze aldm hayırlısı neyse o olsun. Teşekkür ederim yorumunz için
Çok üzüldüm senin için dua edicem arkadaşm umarim hayatin yoluna girer bir şekilde. Ben gözümü kararttm artk çünkü daha fazla dayanacak gücüm kalmadı.buraya yazmadan önce sinir krizi geçirdim.vücudumda bu strese dayanamamaya basladi yani anlayacağn. Eşimde beni kaybetmeyi göze almak istemiyorsa bir çaresine bakacak artk. Allahm kerkese hayırlı ömürler versin.Seni ceken anlar ben bilirim eve sinen kokuyu.kayinperderim ve kayinvalidem gelir aylarca kalirlar salonuma kokudan giremem.sozde temizler. Esime konuyu acsam bagiriri cagiriir sana ne zararlari var hizmet etmiyosun yemek yapmisyon der. Ama sorun o degil aorun haksizlik.bende kalindigi kadar kayinpederm kizina gitmez diger ogullarinda kalmaz. Neden esim karisini ezdiriri. Her geldiklerinde aylarca kalirlar daha yeni gelindim ne masama beyaz ortu serebildim ne beyaz halilarimk diledignce serebildim.perdelerim sigaradan sapsari eni gelin evi degilde huzurevi gibi. Ben darda zorda kalsalrdi bakardim ama onca ev varken baska cocuklari varken enayi yerine konulmak cok agrima gitti.bu yuzden aon gidileri kavgali gurultulu oldu helalleseilmedi. Tabi her sene ayni kavga. Asla inankiyorum uzatsinlar. Seneye yine gelirler. Takmiyorum artik hakkimi hic bir evladina esimde dahi helal etmiyorum.sebin cpcugunda yokmus. Hic acima esine.o sana acimiyorsa sende acima. Bide ben suan inanmiyorum bu dunyada seninde sinavin bu diyorlar. Hayir kardesim olamaz. Benim sinavim kan bagim bile olmayan esimle esimin ailesiyle sinavim olamaz. Madem cocugun olmuyor birak baska biriyle evlen tabi bilincli bir evlilik yap kendi evinde cocugunu buyut. Gorumcelerin baksin annesine. Beni artik o kadar bezdirdilerki hayattan evim mezarim oldu resmen. Ben bsoanamiyorum aen bosan bacim
Evi varsa evine gönderin eşinizle oturup konuşun annen evine gitsin kardeşlerinde rahat rahat gelip ilgilensin onunla ben artık yetişemiyorum belki benden çekinip gelmiyorlar diye eşinize açın bu konuyu gerisi gelir.. ..Bu durumu ben 9 senedir yaşıyorum demekki artk sabrım tükendikaynanamın evi var zaten. Alt katimzda oturuyor ama tek durmaktan korkuyorm diye bizde durmak istiyor. ben bunuda bahane ettiğini düşünüyorum çünkü bendeyken iş yapmasına gerek kalmıyor.
Sizin iş zor , Allah kolaylık versinAslnda banada alişması uzun sürdü ama ben elimden geldiğinde hoş görülü davrandm o yüzden benim yanimda çok rahat ediyor. Kendim kaşınmışım galiba.doğuda değilz marmaradayz. Kültür olarak aileler arasnda bir fark da yok ama işte eşimin annesine kıyamaması ablalarinin gaddarliği olmasa ara bulunsa. Bakalm eşim ne yapmaya karar verecek artk bende ona göre yolumu cızerim