Sizce kötü biri miyim ??

10 senelik evliyim arkadaşlar. Eşimle nişanlıyken babası vefat etti. O yüzden evlendikten bir süre sonra kaynanamı yanımıza aldk. 9 yıldır bizimle. 60-65 yaşlarında okuma yazması olmayan, anlatılanlara göre zamanında çok çekmiş bir kadın. Sessiz sakin kendi halinde biri. Hani ensesine vur lokmasını al o tarzda. Ama bir okadar pis bir okadarda tembel. Öyle böyle değil hemde psikolojim bozuldu artk. kimseye anlatamiyorum valla patladm artk anlatıcam herşeyi. Tuvalete gider mesela bi çıkar leş. Afedersinz akıta akıta banyoda gezinir. Bende tuvalet konusunda çok titizim inanin ağlayacak gibi oluyorm giresim gelmiyor oraya. Ki üsengeçlikten bazen kalkıp tuvalete bile gitmiyor sonra üşendim gitmeye şimdi altıma kaçırdm diyor. Sonra benim bütün evi yıkıyasm geliyor acaba bir yere bulaştırmışmıdır diye kafayi yiyorum. Soğan yemeyi çok sever sonra o ellerle tüm gün evde gezinir. Haliyle dokunduğu heryer leş gibi kokar. Bir şey diyemem hemen alınır küser ağlar çünkü.Banyosunu bile yapmaz bazen ekşi ekşi kokar artk ayni odada bile duramam düşünün. Dayanamam artk anne bayadır banyo yapmiyorsun ben suyu açayım ısınsın banyo yap istersen derim üşenip yapmaz. Beni sömürebildiği kadar sömürüyor. Yapabileceği şeyleri bile yapmiyor. üşengeçlikten herşeyi benden bekliyor. Direk söylemez istediğini hep dolaylı yoldan şunu yapaym ben der mesela kendi evinde bir yeri toplayacaktr ama yapmaz. Günlerce aynı şeyden bahseder ama yine yapmaz. Sonra artk sussun diye gidip ben yaparm. Hasta olduğumda bile kılını kıpırdatmaz. Artk ciddi ciddi halim yoktur rica ederim çok kötüyüm anne şunu da sen yapar misin derim mesela bana derki dizimi izliyorum ama yaaa 🤦🏻‍♀️ ben ne zaman bir şey istesem bahaneleri bitmez zaten. Mesela buaralar gece uyku sorunum var uyuyamiyorum haliyle sabah çok geç kalkıyorum. Kaynanamda beni bekler kahvaltı için sonra oram ağriyor buram ağriyor ilaçlarımı içemedim flan söyler durur. Bende derimki sabahları beni bekleme kahvaltını yap. Tek yapacağı şey kahvaltilikları masaya koymak ve çay yapmak kendine. Bukadarck şeyi bile yapmıyor. Ama gezmeye sıra gelince öyle bir gezerki turp gibidir. Kendimi enayi gibi hissetmeye başladm artk. Daha anlatamadğm okadar çok şeyi varki. Eşimin 2 tane ablası var onlar da bi tuhaf. Annelerini başıma attılar hiç ilgilendikleri yok. Kadın bazen çok daralır onlara gidip kalmak ister inanın bahanelerle kadını gelip almazlar. Benim gibi uğraşamıyorlar çünkü. Görüntüde çok iyi evlatlardır ama. Binde bir alırlar 2 gün sonra geri getirirler. Normalde bizim tarafta, kardeşler dönüşümlü olarak bakarlar annelerine yada babalarına. Hani biri 2 ay baktiysa diğerleride o şekil.ama ne eşim ne görümcemler yapmıyor böyle bir şeyi. Eşimle defalarca konuştum annemin sana ne zararı var diyor yanlş anlıyor. Belkide işine geliyor bilmiyorum. Kaynanamın emekli maaşını alıyor çünkü. Son zamanlarda kadına hiç tahammülüm kalmadı. Her şeyi gözüme batıyor. Ölsede kurtulsam diye düsünmeye başladm ya ben böyle biri değildim.Evde ne yaparsam söylenerek yapıyorum. Bıktm nedir benim çilem.ben bu evde hizmetçiyim tarzında. Aynı zamanda çok aksileştim kaynanamada eşime de. Hiç benlik hareketler değil ama elimde değil. 1-2 senedir böyleyim. Sinir hastası oldum. Saçma sapan şeylere parlıyorum. Saçma sapan şeyleri büyütüp sorun haline getiriyorum. Kaynananı al karşına konuş demeyin.öyle biri değil çok cahil ne demek istediğimi anlamaz.ocak bile yakamaz hatta.ben artk engelli olduğunu düşünmeye başladm. Aşağılamak için demiyorum gerçekten belliki bir rahatsızlığı var bana söylemiyorlar. Bu zamana kadar bu kadın nasl yaşamış nasl bu kadar çocuğu büyütmüş bilmiyorum. Gerçi söylenenlere göre hep akrabalar yardm etmiş. Buarada Eşimin çocuğuda olmuyor bir taraftan o skıntımz var. Anlayacağnz çok daralmş durumdaym sırf kaynanamdan dolayı boşanip arkama bile bakmadan kaçasım var. Bunları düşündüğüm için kötü biri mi oluyorum. Dayanıp sabır mı göstermeliyim sizce? Kendimi eşimin yerine koyuyorum ama ben bukadar eşime yüklenmezdim sanırım ya. Kardeşlerimle konuşur onlarada gönderirdim. Sanırım onlarda kaynanaya gelin bakıyor 🤦🏻‍♀️ Biraz uzun oldu kusura bakmayın okuyup cevap verenlere teşekkür ederim.
Siz kötü değilsiniz. Sadece kendinize ait bir düzeniniz olmamasından şikayetçisiniz. Anlattığınız kadarıyla kayınvalide artık kendisini salmış. Depresyonun da ötesinde bir ruhsal sıkıntıları var.
Siz de bıkmışsınız belli ama kayınvalideniz için bir psikiyatr desteği almanızı öneririm derdinizin çözümü orada gibi görünüyor. O sizi gerektiği gibi yönlendirir.

O parayla bakıcı tutulsun Üstüne biraz daha katılıp kardeşler katsın üstüne para
Bence bu mantıklı geldi bana
İşte bacım anlamıyorsun ki adam o parayı alıp kullanıyor, bakıcıya verir mi? Anammm der karısı bakıyor nasılsa bunu ona görev biçmiş o da belki baştan parasını da kendileri alacaklar ne zararı olur ki diye kabullenmiştir.

Kardesleri toplayacaksin ben artik annenizi sirtimda tasimak istemiyorum madem kadinin emekli maasi var kendi evinde oturshn haftada bir iki kadin gelsin yemegini temizligini yapsin ben ilgilenmiycem diyin. Surekli evimde basimda istemiyorum deyin. Acimasiz olacak ama cocugunuzda yokmus neden katlaniyorsunuz buna? Karsinizda sizi anlayan anlayis gosteren yardimci olan kimse yok. Sizi kullaniyolar atmislar annelerini basiniza buyuk konusmiyim ama boyle biseyi asla kabul etmem

İşte bacım anlamıyorsun ki adam o parayı alıp kullanıyor, bakıcıya verir mi? Anammm der karısı bakıyor nasılsa bunu ona görev biçmiş o da belki baştan parasını da kendileri alacaklar ne zararı olur ki diye kabullenmiştir.
Yok canım klasik türk kocasını yazdım zaten de
Djdjdj ya ben anlıyorum
Kusurs bakmayın gundem yordu

Genç arkadaşım siz kötü biri değilsiniz,
tersine nesli tükenmiş insanlardansınız.
Kv'niz muhtemelen mental anlamda hasta, ayrıca buna eşlik eden psikolojik sıkıntıları var.
Eşiniz hem gamsız, hem paragöz.
Siz de ailenin saf'ı oluyorsunuz.

Merak ettiğim şu:
Dokuz yıldır ben ne yaşıyorum?
Sorusunu hiç sormadınız mı kendinize.
Ortada bir çocuk olsa bir nebze anlayacağım.
Gözünüzü seveyim gözünüzü açın ve bu saçma gidişata 'dur' deyin.
Gerekirse boşanma seçeneğini de gözönünde tutun.

Bakım konusunda çok haklısın. Sen kim olursa olsun pisliğini temizlemek zorunda değilsin. Kesinlikle kızlarının elini taşın altına sokması lazım.eşin yanlış yapıyor sana yıkmaya hakları yok.

kadına gelecek olursam,
Eş kaybı ömrünü kocasının bakıcısı olarak geçirmiş bir kadın için hayat vazifesinin bitmesi demek. Baba evinden koca evine gelmiş, ömrünü hizmet etme bilinciyle geçirmiş, hiç ‘kimsesiz’ kalmamış.hayatı boşalmış kadının.hayat gayesi yok, vazifesi yok, görevi yok.
O kadın bilinçaltında yalnız ölmekten korkuyor. Ölürken yanında kimsenin olmamasından korkuyor. Sizin yanınızda banyo bile yapmayacak kadar hayatından vazgeçmiş ve hayat enerjisini tüketmiş biri olarak ölümü bekliyor. Ve aynı zamanda ölmekten çok korkuyor.( baba yok, koca yok yaslanacak, hayatındaki güç-bakım eksikliğini oğlu ile tamamlıyor. Anne oğul arasında vicdan bağı. Asla koparamazsın.)
9 yıldır sen alıştırmışsın tuvaletten çıkınca arkasını temizlemeye..
Sen ne olursa olsun bunu yine eşinle çözmek zorundasın. Yapma temizlik eşin görsün. Eğer hava kaçırmazsan paylayacak kadar şişmişsin. Eşine sakın annesini kötüleme, o bunu kendi üstüne alınacaktır. Zaten çocuğuda olmuyor diye yetersizlik tribii vardır bide annesinden şikayet edersen seni nankörlükle suçlar. Üste çıkmak için sana saldırır sözlü olarak.
annesini çok sevdiğini, ama bazen bakımının zor geldiğini söyle. Sonuçta yaşlı insan oda gitsin hava alsın kafası dağılsın kadın depresyonda falan de. Bana da ağır geliyor gücüm yetmiyor bazen bende doluyorum sonuçta insanım de. Benimde biraz yalnız kalmaya seninle karı koca evde yalnız vakit geçirmeye ihtiyacım var de.

yani patlayacak noktaya gelmişsin. Tatlı tatlıhava kaçırmazsan patlarsın. Sonunda da haklıyken haksız duruma düşersin.
Durumu okadar iyi anlamışsınzki çok teşekkür ederim. Evt kaynanam hiç yanlz kalmamiş.hatta devamli söyler şukadar kişiydik şukadar çocuğum vardi.şimdi tek kaldm yapayalnzm der ağlar. En küçük oğlunü doğurduktan sonra bunalıma girmiş.ondan sonra pislesmiş ve tembelleşmiş. Zaten çok da çekmiş bu duruma gelmesi normal. Bir sürü rahatsizliği var.yaşı genç olmasına ragmen şekerdi tansiyondu kalp yetmezliğiydi. Ayrıca psikolojik ilaçlarda kullanıyor ama işte bende insanım. Tek bana yüklenmeleri zoruma gidiyor. Ne yalan söyleyeyim.annesini eşime çok şikayet ediyorum. Ablalarınıda. çünkü dayanıcak gücüm kalmadı. O da ya susar ya rahatlatmaya çalişir yada öfkelenir bağirir çağirir.annesi varken ikimizde çok gerginiz. Ama annesi yokken herşey yolunda. Sizin dediğinz gibi alıp karşıma artk resti çekicem. Bakalm ne olacak hayırlısı

Siz bayağı iyi ve vicdanlı bir kadınsınız.
Şikayetlerinize haklısınız, eşinizle bu durumu konuşup, ablalarından yardım almayı teklif edin.
9 sene, dile kolay.
Sizin de ohh deyip toto devirmek hakkınız.
Teşekkür ederim bu güzel sözlerinz için çok ihtiyacm vardı çünkü son zamanlarda kendimi sorgular oldum. Kötü birimiyim diye. İnşallah o günlerde gelecek

Genç arkadaşım siz kötü biri değilsiniz,
tersine nesli tükenmiş insanlardansınız.
Kv'niz muhtemelen mental anlamda hasta, ayrıca buna eşlik eden psikolojik sıkıntıları var.
Eşiniz hem gamsız, hem paragöz.
Siz de ailenin saf'ı oluyorsunuz.

Merak ettiğim şu:
Dokuz yıldır ben ne yaşıyorum?
Sorusunu hiç sormadınız mı kendinize.
Ortada bir çocuk olsa bir nebze anlayacağım.
Gözünüzü seveyim gözünüzü açın ve bu saçma gidişata 'dur' deyin.
Gerekirse boşanma seçeneğini de gözönünde tutun.
kaynanam para göz değil hiç eline para geçmez istemezde kolay kolay çünkü devamlı bizde. Kaynanamin maaşıda sorun değil kardeşler arası hani eşim maaşını alıyor diye bakmamazlk değil onlarnki.çünkü maaşı biz alalm diye diretmiyoruz. İsteyen anneyide maaşıda alır. Sorun rahatları bozulmasn istiyorlar bence. Ama benimde dayanacak gücüm kalmadı zaten resti çekme vakti geldi

Annenizin evi var anladığım kadarıyla..Siz bakmak zorunda değilsiniz evlatları düşünsün y görümcelerin sıraları gelince bakmıyolarsa bakıcı ayarlasınlar..Sizde bakın bakmayın demiyorum ama sizde bakmak istemiyorum derseniz sizin sıranızdada eşiniz bakıcı ayarlasın..

Üşenip altına mı kaçırıyor.:KK57:50 yaş genç yahu daha:KK57:Eşinizle ciddi bir şekilde konuşun bence.O evladı olarak çekebilir çoğu şeyine göz yumabilir ama siz böyle olmak zorunda değilsiniz.Yakınınızda bir ev tutarsınız çoğunluk eşinizde olmak üzere maddi manevi ihtiyaçlarını karşılarsınız.Doğurdum diye evladın üzerine yıkılmak kolay geliyor bizim topluma:KK12:Erkeklerde anasına babasına beleş naz çeken bakıcı arıyor yok öyle dünya :duduk:

Siz kötü değilsiniz. Sadece kendinize ait bir düzeniniz olmamasından şikayetçisiniz. Anlattığınız kadarıyla kayınvalide artık kendisini salmış. Depresyonun da ötesinde bir ruhsal sıkıntıları var.
Siz de bıkmışsınız belli ama kayınvalideniz için bir psikiyatr desteği almanızı öneririm derdinizin çözümü orada gibi görünüyor. O sizi gerektiği gibi yönlendirir.
Senelerdir gidiyor devletede gidildi özelede halada devam ediyor ama maalesef fayda yok yillarn birikimi demekki.belki bazı rahatsizliklarida tetikliyor olabilirmiş.ilaçlarla anca bukadar olabildi. Evt evlendiğimden beri hiç düzen sağlayamadm. İlk 5 sene o yüzden çocuk yapmadm zaten istemedim ama sonra hasret ağir basti denemeye kalktk sonra olmayınca öğrendikki eşimde sorun varmş. Tüp bebek de denedik olmadı.

kaynanam para göz değil hiç eline para geçmez istemezde kolay kolay çünkü devamlı bizde. Kaynanamin maaşıda sorun değil kardeşler arası hani eşim maaşını alıyor diye bakmamazlk değil onlarnki.çünkü maaşı biz alalm diye diretmiyoruz. İsteyen anneyide maaşıda alır. Sorun rahatları bozulmasn istiyorlar bence. Ama benimde dayanacak gücüm kalmadı zaten resti çekme vakti geldi
Kuzum yazdığımı iyi oku paragöz diye eşine dedim kv'ne değil.

10 senelik evliyim arkadaşlar. Eşimle nişanlıyken babası vefat etti. O yüzden evlendikten bir süre sonra kaynanamı yanımıza aldk. 9 yıldır bizimle. 60-65 yaşlarında okuma yazması olmayan, anlatılanlara göre zamanında çok çekmiş bir kadın. Sessiz sakin kendi halinde biri. Hani ensesine vur lokmasını al o tarzda. Ama bir okadar pis bir okadarda tembel. Öyle böyle değil hemde psikolojim bozuldu artk. kimseye anlatamiyorum valla patladm artk anlatıcam herşeyi. Tuvalete gider mesela bi çıkar leş. Afedersinz akıta akıta banyoda gezinir. Bende tuvalet konusunda çok titizim inanin ağlayacak gibi oluyorm giresim gelmiyor oraya. Ki üsengeçlikten bazen kalkıp tuvalete bile gitmiyor sonra üşendim gitmeye şimdi altıma kaçırdm diyor. Sonra benim bütün evi yıkıyasm geliyor acaba bir yere bulaştırmışmıdır diye kafayi yiyorum. Soğan yemeyi çok sever sonra o ellerle tüm gün evde gezinir. Haliyle dokunduğu heryer leş gibi kokar. Bir şey diyemem hemen alınır küser ağlar çünkü.Banyosunu bile yapmaz bazen ekşi ekşi kokar artk ayni odada bile duramam düşünün. Dayanamam artk anne bayadır banyo yapmiyorsun ben suyu açayım ısınsın banyo yap istersen derim üşenip yapmaz. Beni sömürebildiği kadar sömürüyor. Yapabileceği şeyleri bile yapmiyor. üşengeçlikten herşeyi benden bekliyor. Direk söylemez istediğini hep dolaylı yoldan şunu yapaym ben der mesela kendi evinde bir yeri toplayacaktr ama yapmaz. Günlerce aynı şeyden bahseder ama yine yapmaz. Sonra artk sussun diye gidip ben yaparm. Hasta olduğumda bile kılını kıpırdatmaz. Artk ciddi ciddi halim yoktur rica ederim çok kötüyüm anne şunu da sen yapar misin derim mesela bana derki dizimi izliyorum ama yaaa 🤦🏻‍♀️ ben ne zaman bir şey istesem bahaneleri bitmez zaten. Mesela buaralar gece uyku sorunum var uyuyamiyorum haliyle sabah çok geç kalkıyorum. Kaynanamda beni bekler kahvaltı için sonra oram ağriyor buram ağriyor ilaçlarımı içemedim flan söyler durur. Bende derimki sabahları beni bekleme kahvaltını yap. Tek yapacağı şey kahvaltilikları masaya koymak ve çay yapmak kendine. Bukadarck şeyi bile yapmıyor. Ama gezmeye sıra gelince öyle bir gezerki turp gibidir. Kendimi enayi gibi hissetmeye başladm artk. Daha anlatamadğm okadar çok şeyi varki. Eşimin 2 tane ablası var onlar da bi tuhaf. Annelerini başıma attılar hiç ilgilendikleri yok. Kadın bazen çok daralır onlara gidip kalmak ister inanın bahanelerle kadını gelip almazlar. Benim gibi uğraşamıyorlar çünkü. Görüntüde çok iyi evlatlardır ama. Binde bir alırlar 2 gün sonra geri getirirler. Normalde bizim tarafta, kardeşler dönüşümlü olarak bakarlar annelerine yada babalarına. Hani biri 2 ay baktiysa diğerleride o şekil.ama ne eşim ne görümcemler yapmıyor böyle bir şeyi. Eşimle defalarca konuştum annemin sana ne zararı var diyor yanlş anlıyor. Belkide işine geliyor bilmiyorum. Kaynanamın emekli maaşını alıyor çünkü. Son zamanlarda kadına hiç tahammülüm kalmadı. Her şeyi gözüme batıyor. Ölsede kurtulsam diye düsünmeye başladm ya ben böyle biri değildim.Evde ne yaparsam söylenerek yapıyorum. Bıktm nedir benim çilem.ben bu evde hizmetçiyim tarzında. Aynı zamanda çok aksileştim kaynanamada eşime de. Hiç benlik hareketler değil ama elimde değil. 1-2 senedir böyleyim. Sinir hastası oldum. Saçma sapan şeylere parlıyorum. Saçma sapan şeyleri büyütüp sorun haline getiriyorum. Kaynananı al karşına konuş demeyin.öyle biri değil çok cahil ne demek istediğimi anlamaz.ocak bile yakamaz hatta.ben artk engelli olduğunu düşünmeye başladm. Aşağılamak için demiyorum gerçekten belliki bir rahatsızlığı var bana söylemiyorlar. Bu zamana kadar bu kadın nasl yaşamış nasl bu kadar çocuğu büyütmüş bilmiyorum. Gerçi söylenenlere göre hep akrabalar yardm etmiş. Buarada Eşimin çocuğuda olmuyor bir taraftan o skıntımz var. Anlayacağnz çok daralmş durumdaym sırf kaynanamdan dolayı boşanip arkama bile bakmadan kaçasım var. Bunları düşündüğüm için kötü biri mi oluyorum. Dayanıp sabır mı göstermeliyim sizce? Kendimi eşimin yerine koyuyorum ama ben bukadar eşime yüklenmezdim sanırım ya. Kardeşlerimle konuşur onlarada gönderirdim. Sanırım onlarda kaynanaya gelin bakıyor 🤦🏻‍♀️ Biraz uzun oldu kusura bakmayın okuyup cevap verenlere teşekkür ederim.
Ben tamamen kültürel olduğunu düşünüyorum ya.
Doğuda anne- babaya gelinin bakması bir zorunluluk mesela.
Kız kardeşi var diyorsunuz ama anneler sadece oğullarının yanında rahat ediyor.

Okurken daraldım. Evinizde yalnız yaşama özgürlüğünüz elinizden alınmış. Anne olma hakkınız elinizden alınmış. Tercih yapma hakkınız elinizden alınmış. Anlaşılma ihtiyacınız elinizden alınmış.Her evli çiftin çocuğu olmuyor mesela bu konuda eşler birbirini seviyorsa Kadir kıymet biliyorsa kısmet deyip oturursun. Ama ben bu hakkınızdan feragat edeceğiniz bir evlilik göremiyorum ortada. Yaşınız çok ilerlemeden gidip kendinize göre birini bulup anne olmaya çabalayın bence. Yaşadığınız hayat değil. Canınıza yazık

Öncelikle hayvanla insan arasındaki fark nedir? Köpekler kediler bile altına yapmıyo. Tuvalete akıta akıta gezmek ne. Tuvaleti temizlemeyin eşinize gösterin al bak annenin bu zararı var diye. Gerçi ekşi kokan soğanlı elini oraya buraya süren birinin iğrençliğini bilmiyor olamaz yani kendi de pasaklı demek ki. Bu araya pasaklı demek de istemiyorum pasaklı insan ne biliyim haftada 1 banyo yapan ya da evini süpürmeyene denir bu rezalete pasaklı bile denemez. Herkesin sabır noktası ve kırmızı çizgisi farklıdır. Bu olaylar benim için çekilmesi imkansız şeyler gayet de boşanma sebebi. Siz 10 sene dayanmıssınız gerçi sizin için değil demek ki. 60 yasında insan da tuvaletini tutamayacak kadar yaslı değildir merhamet gösteremeyeceğim. Cidden bu kadarı tembellik falan değil ciddi ciddi neyse söylemicem.

Eşiniz sizi zerre düşünmüyor. Madem annesinin zararı olmadığını düşünüyor, temizlik vs. ile o ilgilensin.

Baştan beri yanlış kurulmuş düzen. Anneye yakınlarda ayrı bir ev tutmanız lazımdı. Siz birlikte yaşamaya başladığınızda kadın 50-55 yaşlarında gencecik bir kadınmış. Anladığım kadarıyla sağlık sorunu da yok. Hiç mi olmuyor; evlatlarının hepsinde dönüşümlü kalmalıydı. Tabi emekli maaşını da sadece eşiniz almamalıydı. Eşiniz maaşı alıyor, bakımı da size yaptırıyor, annesine de iyi bakılıyor. Ne güzel dünya.

Büyük konuşmayayım ama illa biriyle yaşayacaksam gider kendi anne babamla yaşarım. Onların temizliğini yaparım.
Aslnda kaynanam bana en fazla 2 senelik diye geldi.evi yapilinca gidecekti ama bana aliştiği için mi bilmiyorum evi olsada bizimle durmak istiyor. Tek durmaktan da korkuyor. Kalp yetmezliğiydi şekerdi tansiyondu ne ararsan var aslnda. Son zamanlarda çok yıprandigimi görünce eşim evdeyken annesinin ihtiyaçlarinida gidermeye başladi.yatagini bile eşim kurar.bana yaptirmaz ama keşke okadar basit olsa işte

Kaynanaya dememiş ki, kocanıza paragöz demiş arkadaş

Ben yerinizde olsam, konuştum laftan anlamıyor mu, en pratik çözüm istediğim eşyaları alır, gider kaynananın evine yerleşirdim. Zaten alt katınızmış.

Kadın yalnız kalamıyor, oğlu anamın sana ne zararı var diyor, ana oğul baksınlar birbirlerine

Ben tek yaşıyorum, gayet de huzurlu mutluyum valla

X