Bence de abartmışsınız. Bu mesajlar size uymuyır olabilir, ağzını açıp gözünüzü yummak yerine kocanıza duygularınızı anlatabilirsiniz. Senin kötü bir niyetin olmadığından eminim ancak ben böyle bir kadın değilim. Senden de beklentim nasıl ben seni üzmemek adına hareketlerime dikkat ediyorsam, senin de bu kadınla arana mesafe koyman. Sana güvenim sonsuz ancak ne sen ne ben başka insanların niyetlerine birbirimize oldupu kadar güvenebiliriz. Lütfen, bu kadının sana böyle mesajlar atabilecek kadar samimi davranmasına izin verme, şu an rahatsız olmasan bile…
Artık kocanız neyden anlayacaksa insan gibi açıklayabilirsiniz. Böylece mesajları sizden saklamaz, anne nasihati dinlemiş gibi hissetmez, şirret bir eş tarafından kısıtlanıyormuş gibi de hissetmez. Kontrolün ve kararın kendinde olduğunu, kendi tercihi ile mesafe koyduğunu düşünür.
Ben böyle durumlarda, ne kadar laubali, sen nasıl cevap vereceğini mesafe koyacağını bilirsin aşkım diyip telefonu uzatır mesaja cevap yazmasını beklerim muhtemelen. Sonra da sarılır, onun gibi biri ile oldupum için şanslı olduğumu dile getiririm. Adam da mutluuu ben de