Anket Sizce İzmir'i hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

Sizce İzmir'i hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

• Nihat Zeybekci

OY: 108 44,6%
  • Tunç Soyer

OY: 134 55,4%

• Ankete Katılan
    242
Sagol o zaman durust aciklaman icin cunku ben yaziyorum arkadaslar izmirdekiler yazsin diye guzel izmir guzel izmir baska yazan yok

Chess ikinci yazansin off o koku aklima gelince midem kalkiyorizme suyuyla alakali bir sikinti var benim bildigim herkes cok memnun halbukikafam karisti

Chess ikinci yazansin herkes cok memnun halbuki
valla ben de sık sık dile getiriyorum bunu. izmirden, yerleşiminden, kokudan, yollardan vs. hiç ama hiç memnun değilim. gitme imkanı olsa gitmek istiyorum

Chess ikinci yazansin herkes cok memnun halbuki

hayır canım zaten ben ilk sayfalarda yazmıştım denizli belediyeciliğini biliyorum bu konuda başarılılardı diye, çok sıkı takip etmediğimden başka şikayetçi var mı bilmiyorum:)
hayatım bi izmirde bi denizlide ikisini de iyi biliyorum

Sorma bende bayagdir uzak duruyordum ama gecen saldim gitti bayag desarj oldumkotu muyum neyim

aslında izmir insanı çok güzeldir tanısan seversin dermişim şaka bi yana öyledir yani mesela ben anadolunun başka şehirlerinide gördüm izmirdeki selamlaşma kültürü hiç bi yerde yok, evet biraz ateşlilerdir o kadarda olsun, herkes kendi zümresi için bi hararetlenir yani, normal şeyler bunlar
bi de şöyle bişey var izmirliler anadoluda sevilmez, sebebini bilmiyorum

Anlatacağım hikaye de konu CHP gitsin AKP gelsin veya AKP gitsin CHP gelsin olarak anlaşılmasın. Hafta sonu Antalya'da bir veli ile yaptığım konuşmadan. Konuşma döndü dolaştı siyasete geldi (Kendisi Malatyalı ve AKP'ye oy vermiş.)

Kazen ; Malatya'da kim kazanır ?
Veli : Abi sana şunu sorayım önce; kaç gündür bu otelde kalıyorsun ?
Kazen : 3-4 gün oldu.
Veli : Aracını nereye koyuyorsun ?
Kazen : Bungalowların girişine...
(bu arada konuyu neye bağlayacağını hala anlamamıştım)
Veli : orası otopark mı ?
Kazen : Hayır ama her gün araç bana lazım vale gitsin getirsin vakit kaybı...
Veli : Yani 3-4 günde otelde nereye kaçak park edileceğini öğrendin ve bu açığı lehine mi kullanıyorsun ?
Kazen : Evet biraz öyle oldu ama dediğim gibi daha pratik....
Veli : Sen 3 günde otelin kurallarını altüst ettin, açıklarını buldun ve menfaatine doğru kullandın, belediyelerde de başkan ve ekibi 4 senede neler yapmaz ? Bu sebeple Başkanlar ekipleri ile gelmeli ve ekipleri ile gitmeliler zira 4 senede nasıl palazlanırlar nasıl menfaatlerine kullanırlar sen hesap et !

dedi ben kala kaldım....

bu olay tüm belediyeler için geçerlidir.... Hepsinde kan değişimi ekipler ile olmalıdır, eskiler tecrübeli ise gönüllü danışmanlık yapsınlar yetkileri olmadan tabi. Madem bu kadar seviyorlar hizmet etmeyi yetkisiz kaçı kalır sizce ?

Abi hakikaten çok iyi açıklamıştım tebrik ederim

Izmir'e Manisa tarafindan girerken deri tabakhanelerinin dereye akittiklari atiklarinin kokusu duyulur dereye yakin gecerken, baska da bir yerinde koku duymadim koca Izmir'de 21 yil yasarken, ne de sonradan ziyarete gittigimde.. Bahsi gecen dereye yakin oturanlar belki o kokuyu devamli duyuyordur, hala var mi o koku bilmem, deri tabakhanelerini baska yere tasiyorlardi gecmiste o dereyi islah ve kokunun onune gecmek icin. O kokunun tek getirisi Izmir'in tam girisinde oldugu icin Izmir'e vardiginizin farkina varmanizdir. Degisik bir "Hosgeldin" yani.. 5 dakikaligina.. Bunun disinda Izmir'in kokan hic bir yeri yok, mis gibi meltem ruzgari eser denizden yazin.. Ne kokusu?

Alsancak'ta, Hatay'da, Urla'da, Karsiyaka'da, Buca'da, Seferhisar'da, Cesme'de, Korfezin kiyisindaki Konak-Kemeralti'nda, Izmir'in herhangi bir yerinde bir Izmirliye sizin sehir kokuyormus deseniz once bir dakika dusunur, ne demek istiyor bu diye, sonra Korfez girisindeki kokuyu kasdettiginizi anlar. Yani.. Anlayin artik nelerle ugrasiyorsunuz Izmir'i kotulemek icin..

Bu arada.. Yillardir otobus yerine ucak ile gittigim icin cidden bilmiyorum karayolu girisinde o kokunun hala orada olup olmadigini..

Saraylim,
Manisa tarafından İzmir'e geçerken öyle bir koku almadım, arabanın camları açık geçmedim ama kapalı da olsa koku giriyor çünkü Ege'de zeytin fabrikaları meşhurdur bilirsin, özellikle Muğla tarafında zeytin fabrikalarının önünden geçerken küspe kokusu oluyor onu duyuyorum ama İzmir'e giderken koku almadım, yalnız Aliağa organize sanayi bölgesi fena, aynı Gebze Dilovası gibi, onun dışında diğer ilçeleri bilemeyeceğim çünkü Alsancak dışında bir yer gezmedim bilmiyorum, Alsancak güzeldi.

Giriste koku duymadiysan temizlemisler demek ki.. Aliaga diyorsun, oraya hic gitmedim, Izmir'in cok disinda bir yer.. En fazla Foca'ya kadar gittim, denize girmek icin bir defa, oradan oteye 40 km imis, o kadar yaklasmisim ancak. Foca mis gibi yer, o kokuyu hic duymadim. Izmir'de zeytin agaci cok, eskiden simdinin on misli idi, ama fabrikalarindan ve kokusundan haberim yok. Balikesir Akcay civari zeytini ile cok daha unlu, yollarda satiyorlar, oralarda da hic koku duymadim. Kuspesinin koktugundan bile haberim yoktu..Izmir'in koylerinden gecerken daha cok tezek kokusu gelir, mesela eskiden Seferihisar koy kadar bir yerdi ve orada bu kokuyu duyardim. Cocuklugumda cok gidip gelmisligim, kalmisligim var orada. Amerika'da da koylerden gecerken bu kokuyu duydugumda gozumu kapatiyorum, kendimi Seferihisar'da gibi hissediyorum..

Alsancak dogup buyudugum yer, bir de eski halini bilsen.. Alsancak disinda bir yer gezmedim ne demek, Izmir'e gidip Kemeralti'nda kaybolmadan donulur mu?

Valla İzmir'i bir uçtan diğer ucuna gezemedim bu benim ayıbım Her yerini karış karış bilmiyorum ama Alsancak bile epeyce fikir sahibi olmama yetti, Kemeraltı aklımda olsun kendimi kaybedeyim oralarda

Küspe kokar yoğun geniz yakan bir kokudur, tezek kokusuna razıyım küspe çok ağırdır, Akçay'da yol üstünde zeytin fabrikası yok ama Muğla'da var, benim dediğim fabrikalar büyük komplike işletmeler değil, köylünün işlettiği küçük fabrikalar belki onun da etkisi vardır.

Kemeralti'na gidersen ac git, bir yandan alisveris yaparken bir yandan yemezsen olmaz. Kizlaragasi Haninin kapisindaki sokakta toptancilara alisverise gir hatira esyasi filan almak istersen, kitapcilarda ucuz basim da oralarda. Arka kapisi Hisar camisine dogru gider, arkasindaki sokakta dibek kahvesi icilen yerlere git, orada adini simdi hatirlayamadim, Kofteci Mehmet Usta miydi ne, bir kofteci var, orada ucuz lezzetli koftelerden veya cop sis ye, yaninda piyaz, ustune ayni sokakta kahve.. Fal da bakiyorlar isteyene.. Oralardayken unlu Kemeralti tursucusundan bir bardak acili tursu suyu icmeden donme. Icerken sergisindeki envai cesit tursulari gozden gecirmek bile zevkli. Konak'tan girersen bir ana caddesi var, bir de Anafartalar karakolundan sonra baslayan ve Sadirvanalti Camiinden devam eden paraleli. Iste o paralelinde dolanmak daha da zevkli. Mezarlikbasina cikarken tazecik findik fistik satan yerler var, tadindan yenmez. Neyse.. Bir dahaki sefere..

dün zeybekçi tv ye çıktı soru geldi, yelkencilik için müsait olmasına rağmen çok zayıf yelken sporu izmirde bu konu da napıcaksınız diye, zeybekçi dedi ki, izmir önemli bir deniz ticareti merkezi olcak, soruya bak cevaba bak
ayrıca balıkçı barınaklarını kaldırıp liman yapcaz barınakları diyor, iyi de zaten güzelliği barınak olmasında...
yani akp yine hep aynı, beton dök, beton dök, beton dök...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…