Sagol o zaman durust aciklaman icin cunku ben yaziyorum arkadaslar izmirdekiler yazsin diye guzel izmir guzel izmir baska yazan yokbaska konu da vardı bununla alakalı . birisi ev arıyordu kiralık izmir de orada çok dile geldi bu.
insanlar yazmak istemiyor artık. yalanmış gibi hemen savunmaya geçiyorlar çullanıyorlar.
ama bu maalesef izmir in acı gerçeği.
Chess ikinci yazansin off o koku aklima gelince midem kalkiyorizmirde bi koku problemi var malesef, onun çözümü neden bulunamıyor bilmiyorum, bir kaç gece kokudan uykumdan uyandım yazın o derece, ama denizli belediyeciliğini daha çok beğenmeme rağmen yine de zeybekçiye oy vermem sanırım, çünkü gelen kişi partisinin bi suretini de getirmiş olacak. İzmir böyle kalsa hiç değişmese yeter sadece koku bi problemi ve geri dönüşüme önem verilmemesi problemi var. Denizlide çöp poşetleri bedava dağıtılır bi geri dönüşüm bi normal çöp için ve ben denizlide yaşadığım süre boyunca katı bi şekilde geri dönüşüm çöpüne önem verdim, izmirde bu yok yaşadığım yerde en azından, halbuki denizliye göre çoğu insana göre nezih bi yerde oturuyorum
bir de yeşile sanıldığı kadar önem verilmiyor oturduğum yerde tek bir ağaçlı büyük park yok tamamen bina, halbuki ıslah edilip değerlendirilebilecek çok boş yer var popüler yerlerde, mesela denizlide hem insan yapımı hem doğal çok park var nüfusa göre
valla ben de sık sık dile getiriyorum bunu. izmirden, yerleşiminden, kokudan, yollardan vs. hiç ama hiç memnun değilim. gitme imkanı olsa gitmek istiyorumChess ikinci yazansin herkes cok memnun halbuki
Chess ikinci yazansin herkes cok memnun halbuki
Seven arkadaslar hemen kovuyorlar zatenvalla ben de sık sık dile getiriyorum bunu. izmirden, yerleşiminden, kokudan, yollardan vs. hiç ama hiç memnun değilim. gitme imkanı olsa gitmek istiyorum
Ahaannda benle didisenler kaybolmus bi ben kalmisimhayır canım zaten ben ilk sayfalarda yazmıştım denizli belediyeciliğini biliyorum bu konuda başarılılardı diye, çok sıkı takip etmediğimden başka şikayetçi var mı bilmiyorum:)
biliyorsun ki ben polemiklere karışmıyorum bilemicem:)Ah
Ahaannda benle didisenler kaybolmus bi ben kalmisimkacirdim herkesi desene
Sorma bende bayagdir uzak duruyordum ama gecen saldim gitti bayag desarj oldumbiliyorsun ki ben polemiklere karışmıyorum bilemicem:)
Sorma bende bayagdir uzak duruyordum ama gecen saldim gitti bayag desarj oldumkotu muyum neyim
Abi hakikaten çok iyi açıklamıştım tebrik ederimAnlatacağım hikaye de konu CHP gitsin AKP gelsin veya AKP gitsin CHP gelsin olarak anlaşılmasın. Hafta sonu Antalya'da bir veli ile yaptığım konuşmadan. Konuşma döndü dolaştı siyasete geldi (Kendisi Malatyalı ve AKP'ye oy vermiş.)
Kazen ; Malatya'da kim kazanır ?
Veli : Abi sana şunu sorayım önce; kaç gündür bu otelde kalıyorsun ?
Kazen : 3-4 gün oldu.
Veli : Aracını nereye koyuyorsun ?
Kazen : Bungalowların girişine...
(bu arada konuyu neye bağlayacağını hala anlamamıştım)
Veli : orası otopark mı ?
Kazen : Hayır ama her gün araç bana lazım vale gitsin getirsin vakit kaybı...
Veli : Yani 3-4 günde otelde nereye kaçak park edileceğini öğrendin ve bu açığı lehine mi kullanıyorsun ?
Kazen : Evet biraz öyle oldu ama dediğim gibi daha pratik....
Veli : Sen 3 günde otelin kurallarını altüst ettin, açılarını buldun ve menfaatine doğru kullandın, belediyelerde de başkan ve ekibi 4 senede neler yapmaz ? Bu sebeple Başkanlar ekipleri ile gelmeli ve ekipleri ile gitmeliler zira 4 senede nasıl palazlanırlar nasıl menfaatlerine kullanırlar sen hesap et !
dedi ben kala kaldım....
bu olay tüm belediyeler için geçerlidir.... Hepsinde kan değişimi ekipler ile olmalıdır, eskiler tecrübeli ise gönüllü danışmanlık yapsınlar yetkileri olmadan tabi. Madem bu kadar seviyorlar hizmet etmeyi yetkisiz kaçı kalır sizce ?
Saraylim,Izmir'e Manisa tarafindan girerken deri tabakhanelerinin dereye akittiklari atiklarinin kokusu duyulur dereye yakin gecerken, baska da bir yerinde koku duymadim koca Izmir'de 21 yil yasarken, ne de sonradan ziyarete gittigimde.. Bahsi gecen dereye yakin oturanlar belki o kokuyu devamli duyuyordur, hala var mi o koku bilmem, deri tabakhanelerini baska yere tasiyorlardi gecmiste o dereyi islah ve kokunun onune gecmek icin. O kokunun tek getirisi Izmir'in tam girisinde oldugu icin Izmir'e vardiginizin farkina varmanizdir.Degisik bir "Hosgeldin" yani.. 5 dakikaligina.. Bunun disinda Izmir'in kokan hic bir yeri yok, mis gibi meltem ruzgari eser denizden yazin.. Ne kokusu?
Alsancak'ta, Hatay'da, Urla'da, Karsiyaka'da, Buca'da, Seferhisar'da, Cesme'de, Korfezin kiyisindaki Konak-Kemeralti'nda, Izmir'in herhangi bir yerinde bir Izmirliye sizin sehir kokuyormus deseniz once bir dakika dusunur, ne demek istiyor bu diye, sonra Korfez girisindeki kokuyu kasdettiginizi anlar. Yani.. Anlayin artik nelerle ugrasiyorsunuz Izmir'i kotulemek icin..
Bu arada.. Yillardir otobus yerine ucak ile gittigim icin cidden bilmiyorum karayolu girisinde o kokunun hala orada olup olmadigini..
Giriste koku duymadiysan temizlemisler demek ki.. Aliaga diyorsun, oraya hic gitmedim, Izmir'in cok disinda bir yer.. En fazla Foca'ya kadar gittim, denize girmek icin bir defa, oradan oteye 40 km imis, o kadar yaklasmisim ancak. Foca mis gibi yer, o kokuyu hic duymadim. Izmir'de zeytin agaci cok, eskiden simdinin on misli idi, ama fabrikalarindan ve kokusundan haberim yok. Balikesir Akcay civari zeytini ile cok daha unlu, yollarda satiyorlar, oralarda da hic koku duymadim. Kuspesinin koktugundan bile haberim yoktu..Saraylim,
Manisa tarafından İzmir'e geçerken öyle bir koku almadım, arabanın camları açık geçmedim ama kapalı da olsa koku giriyor çünkü Ege'de zeytin fabrikaları meşhurdur bilirsin, özellikle Muğla tarafında zeytin fabrikalarının önünden geçerken küspe kokusu oluyor onu duyuyorum ama İzmir'e giderken koku almadım, yalnız Aliağa organize sanayi bölgesi fena, aynı Gebze Dilovası gibi, onun dışında diğer ilçeleri bilemeyeceğim çünkü Alsancak dışında bir yer gezmedim bilmiyorum, Alsancak güzeldi.
Valla İzmir'i bir uçtan diğer ucuna gezemedim bu benim ayıbımGiriste koku duymadiysan temizlemisler demek ki.. Aliaga diyorsun, oraya hic gitmedim, Izmir'in cok disinda bir yer.. En fazla Foca'ya kadar gittim, denize girmek icin bir defa, oradan oteye 40 km imis, o kadar yaklasmisim ancak. Foca mis gibi yer, o kokuyu hic duymadim. Izmir'de zeytin agaci cok, eskiden simdinin on misli idi, ama fabrikalarindan ve kokusundan haberim yok. Balikesir Akcay civari zeytini ile cok daha unlu, yollarda satiyorlar, oralarda da hic koku duymadim. Kuspesinin koktugundan bile haberim yoktu..Izmir'in koylerinden gecerken daha cok tezek kokusu gelir, mesela eskiden Seferihisar koy kadar bir yerdi ve orada bu kokuyu duyardim. Cocuklugumda cok gidip gelmisligim, kalmisligim var orada. Amerika'da da koylerden gecerken bu kokuyu duydugumda gozumu kapatiyorum, kendimi Seferihisar'da gibi hissediyorum..
Alsancak dogup buyudugum yer, bir de eski halini bilsen.. Alsancak disinda bir yer gezmedim ne demek, Izmir'e gidip Kemeralti'nda kaybolmadan donulur mu?
Arkadaşım madem İzmiri bu kadar düşünüyorsun, bugün İstanbul ve Ankara'da tanzim satış noktaları oldu. Neden üçüncü büyük ilimizde olmadı diye dile getirebilir mısın? Konuda en çok hırslı bir şekilde yazan siz olduğunuz için yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?