Usulsüzlük yok, oy çalma yok, hayalet seçmen yok.
Asıl acıtan da bu ya. Hakkıyla kaybettiler
İnanamadıkları o ya zaten. Nasıl kaybederiz? Hangi seçmeni ile konuşsam "durun daha ya sayım bitmedi". Hayır kardeşim bitti, görmek istemiyorsunuz, kandırılıyorsunuz.
Mesela ben seçim akşamı fox tvden takip ettim, ama arada diğerlerine de baktım. Hani onlar ne diyor? Sorduğum hiçbir partili yandaş dışında kanal izlememiş. Uyumayı, uyutulmayı tercih etmiş. İnanamadım. En olmadı insan merak etmez mi? Etmemiş.
Eşimle ben karşıt siyasi görüşteydik evlendiğimizde, hepi topu 4 sene önce yani. Şimdi işler değişti, ortak görüşteyiz, haftasonu arkadaşları eşime ya sen x partili değil miydin sen bizden değil miydin, niye ittifaka oy vermedin muhabbeti olmuş, bu seçimde onun partisinin adayı olmayınca CHPye verdi o da. Tabi sonraki muhabbet belli "projeler çizilmiş şurası genelev olacakmış, şurası meyhane olacakmış" eşim başta bayağı gülmüş çünkü muhabbet zaten meyhanede rakı masasında geçiyor, sonra insan gibi açıklamış, daha göreve gelmedi ne projesi ne genelevi diye. Ama bazı zihinler cidden yeni bilgiye komple kapalı. Kafa yerine koli bandı çekilmiş kutu taşıyor sanki.
Ortalık cidden kötü, eşim işi itibari ile insanlarla çok fazla iç içe. Biri de "bu ekreme kim oy verdiyse Allah belasını versin, biri oy verdi ise çıksın söylesin" falan yapmış. Yaşlı başlı adam, eşim oraya iş verdiği için eşime ses çıkaramayacak belli, eşim de "dayı yüzüme gel bir daha söyle bakalım, Ekrem imamoğluna verdik ailece biz" deyince adam geri vitesi yapmış. Ha dövecek mi, hayır. Dedim ya yaşlı başlı adam. Sadece sorunu terbiyesizin teki olması.
Çok doldum artık. İnsanların saçma sapan hareketlerinden, seçim muhabbetinden... Daha dün babama dedim, Ekrem İmamoğlu çarşıda pazarda çok geziyor, biri çıkıp vurmaz etmez inşallah diye. Kimse de "yok yaaa olur mu öyle şey sene 2019" demedi, en fazla "başkanlık seçimi değil canım bu" diyen oldu.
Üzülüyorum cidden. Bağlamayamadım da mesajı, verin lan mazbatayı.