Tespitleriniz tam yerinde..Harika bir gözlemcisiniz..Bu kürt düşmanlığı bu farkındalığın farkında oluşmadığı sürece ne yazık ki bitmez..Bugün Arap seviciler yüzünden yarın kafatasçılar yüzünden ne yazık ki!Bu ülkede neredeyse 25 milyon kürt var hala “ hdpyi meclise sen soktun o soktu bu soktu” diye boştan tartışmalar döndürüyorsunuz. Hdpyi meclise kürtler soktu, kürtleri destekleyen türkler soktu
Herkes aynı değil işte
İki tarafta artık o kadar tahammülsüzleştiki ama onlar şöyle bunu yaptı vs vs
Aşırı ötekileştik
Chp tutanlar tek tip akp tutanlar tek tip gibi davranıyoruz
Aslında alakası yok
Siz chp ye oy veren her birey ile aynımısınız
Mümkün değil
İnsanlar bunaldı
Bi taraftan anlıyorumda kızgınlıkları vs
Ama bunuda dile getirmenin bin türlü yolu var
Aşağılamak, küçümsemek kendince yaralamak için yazınca ne oluyor ?
O şikayet ettiğimiz, onaylamadıklarımızdan ne farkımız kalıyor
Nefreti artırmaktan başka işe yaramıyor
Üst tabakadaki hata bu
Birbirlerine laf atmaktan çözüm yolunda tek adım atmıyorlar
Karışılıklı harcadıkları enerji bir adım ileri götürmediği gibi halkıda iyice böldü
Söylemlerim Amerika örneği kadar ütopik değil aslında
Sizler hep bu ortamdaki gibi siyasi topluluklarda bulunuyorsanız ondan ütopik geliyor olabilir
Mesela ben burada herhangi birisine verdiği oydan dolayı saygısızlık yapmamışımdır
İmamoğlu kazanınca tebrik etmişimdir
Sürecin uzamasının gereksiz olduğunu söylemişimdir vs
A Arya Stark
Vallahi bende bu sağ duyulu olalım yalanına inanasım gelmiyor devlet bahçelinin açıklamalarından insanları yakın diye çığıran kadın müsveddesinden sonra
Evet Twitter da yayınladılar hattaKadınmı dedi yakın diye ben bunu kaçırdım tv de gösterdimi bunu
A Arya Stark
Vallahi bende bu sağ duyulu olalım yalanına inanasım gelmiyor devlet bahçelinin açıklamalarından insanları yakın diye çığıran kadın müsveddesinden sonra
Evet Twitter da yayınladılar hatta
Çok az r ses ama duyuluyor
Nedense hep biz sag duyulu olmak zorundayiz. Bize hakaret edilsin, alay edilsin, biber gaza maruz kalinsin, hapis'e girilsin, ölünsün, ölüler ike bile alay edilsin,..
Hak cignensin, torpillin en alasi yapilsin, isinden olunsun, ac kalinsin, cocuga üniforma alamayinca intihar edilsin,...
Ama sag duyulu kalalim. Tas olsa catlar. Bende artik sabir kalmadi. Yok öyle bir dünya. Hem ayristir, hem karsi taraf birsey demesin. Baska?!!
Evet ben ikisininde ayrıştırdığını düşünüyorum bi çok örnek var elbet ama tek tek yazabilecek durumda değilim şuandaSen iki partide ayristiriyor diyorsun.
Hayir. Sadece tek parti ayristiriyor, o'da akp. Ve tepki olarak bunu normal sekilde ifade ettik olmadi. Gezi eylemlerinde gözünü kaybedenler oldu, ölenler oldu. Bu ülkenin basbakani tutup bir 14 yasindaki cocuk icin terorist deyip topluma yuhlatti. Üstüne cenazesine toma yolladi. Sonra "duran adam" tepkisi vardi. Ona bile toma ile biber gazi ile girildi, hastaneye toma ile girildi.
Üstüne camide icki ictiler, basörtülü bacimiza tecavüz ettiler diye iftirada atildi.
Yerel secimde oy verildi ve ona karsi bile 17 gün direnildi. Imamoglu istanbullunun kopyalanmasini istedi ve o'da karar ile durduruldu.
Tekrar diyorum, sivas katliamin failleri akp icinde. Erdogan Aleviligi bir din olarak görmeyip alay etti. Üstüne sivas zaman asamasina ogradiginda "hayirli olsun" dedi.
Buna karsi tepki ne olsun? Söyler misin? Ben yurtdisinda yasiyorum. Burda sagci partilerde var. Müslümanlara karsi gelenlerde var, nefret söylemlerinde bulunanda var. Ben o partiye oy versem nasil olur? Saygimi duymaliyim? Sana söyleyim, ben asla o partiye oy vermem. Ister en güzel yolu, köprüyü yapsin. Ki ben ateist bir insanim fakat ayristirici, irkci zihniyetlere tahamülüm yoktur.
Ayrıştıranların sözlerine cevap versinler bakalım.
Desinlerki ne yapıyorsunuz oda yok.
Sorsalar bile ne olur? Halen oy veriyorlar, demek ki onayliyorlar. Cidden yanlis bulsalardi, oy vermezlerdi.
Arya bunu benim için yazdıysan asla sadece siz sağduyulu olun kafasında değilimNedense hep biz sag duyulu olmak zorundayiz. Bize hakaret edilsin, alay edilsin, biber gaza maruz kalinsin, hapis'e girilsin, ölünsün, ölüler ike bile alay edilsin,..
Hak cignensin, torpillin en alasi yapilsin, isinden olunsun, ac kalinsin, cocuga üniforma alamayinca intihar edilsin,...
Ama sag duyulu kalalim. Tas olsa catlar. Bende artik sabir kalmadi. Yok öyle bir dünya. Hem ayristir, hem karsi taraf birsey demesin. Baska?!!
Evet ben ikisininde ayrıştırdığını düşünüyorum bi çok örnek var elbet ama tek tek yazabilecek durumda değilim şuanda
Aslında bizlerin rahatsız olduğu konuların çoğu ortak
Ben müslümanım daha önceki mesajlarımda var ailemde ateist de var farklı inançları olanlarda
Ben burda en çok genelleme yapılıp
Sizi direk yaftalamalarına , ötekileştirmelerine, kindar yaklaşıma ve saygısızlığa tepki veriyorum
Kimseni kimseyi bu şekilde sınıflamdırmaya hakkı yok
Ben size dinsiz vs diye söylemlerde bulunarak saygısızlık yapabilirmiyim ?
Gerçek hayatta dahi tanışıyor olsak beni ilgilendirmez
Beni ırgalayan kısım insani yönlerdir
Partisi , dini kişiyi ilgilendirir
Fikir alışverişi tabiki yapacağız ama bi sınırı var
Tabi bu düşünceler karşılıklı olmayınca bi anlamı kalmıyor
Hepimizin dileği daha iyi bir Türkiye
Dilerim çocuklarımızın huzurla yaşam süreceği bir ülke olur
Artık saygı duyup duymamakda sizin kararınız
Dilimiz döndüğünce kendimizi anlattık
Ne ben size ne siz bana yanlışsında diyemeyiz
Sizde bende yaşadıklarımızla , çevremizdeki olgularla yön buluyoruz
Sizin etkenleriniz başka benimkiler başka demekki
İki farklı renk olarak kalırız bizde
Ne deyim arya :)Ama oy verdigin parti bunu yapiyor. Daha önceki verdigim örnekler ile.
Kusura bakma ama bircok süslü cümle kullaniyorsun ama sonuc yine ayni.
Neticede bana terorist diyen, zillet diyen partiye oy veriyorsun. Belediyeleri milyonlarca lira borc ile birakan partiye oy veriyorsun. Millet biber alamazken, sarayda beyaz cay ve ejderha soothie icenlere oy veriyorsun. Ergenekonda "bu davanin savcisi benim" diyen partiye oy veriyorsun. Gezide "talimati ben verdim" diyen partiye oy veriyorsun.
Ali Ismail korkmazi biliyormusun? Cocuk öldü ve ülkenin basbakani havai fisek patlatti. Üstüne gurur ile kendisi talimat verdigini söyledi. Bu anne kendini nasil his ediyor bir düsün. Böyle bir partiye oy veriyorsun.
Ondan sonra "cocuklarimiz beraber büyüsün" felan diyorsun. Bunlar samimi olmayan süslü cümleler. Sonucta oy verdigin parti buna karsi geliyor. Oy verdigin parti bana karsi geliyor. Terorisi diyor. Kisisel olarak beni "kabullenmen" hicbir sey ifade etmiyor, eger bana karsi gelen partiye oy verirsen.
Ayni sekilde ben burda sagci, müslümanlara karsi bir partiye oy versem ve müslüman arkadaslarima "dilerim cocuklarimiz huzur icinde büyür" desem ne düsünürsün? Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu demezmisin?
Bence sorunu yanlis anlamissin kimsenin sorunu kurtler degil hdp nin pkk yi desteklemesi ve bunu acikca dile getirmesin bir teror orgutunude alkislayamayiz
Tam bilgisayarı kapatıcağım bu mesajı gördüm. Askerlik yapmadı iki oğlu da. Çürük raporu almışlar.ya o değil de erdoğan ın çocukları askerliğini nerede yaptı