Anket Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

• Binali Yıldırım

OY: 410 50,1%
  • Ekrem İmamoğlu

OY: 409 49,9%

• Ankete Katılan
    819
Milli savunma bakanı Hulusi akarın sarf ettiği sözleri okudunuz mu? Pes artık ya nasıl bir konusmadır
Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz. Tepkinizi gösterdiniz” diye başlayan bir konuşma yaptı ardından sükunete davet etti.

Ordunun basindaki taraf tuttugunda bunlarin olmasi dogal, tuttugu taraf zaten saldirmaktan kuvvet aliyor. Ordu Anayasada yazdigi gibi tarafsiz olmali. Bunu tesbit edip "goreve geldigimde onun apoletlerini sokecegim" dedigi icin burada bile herkes Ince'yi kinamisti. Kalsin da milletin birbirine saldirip yakmaya kalkarak tepki gostermesini mesru kilsin diye mi? Iste sonuc bu. Bu daha baslangic, nabiz yoklama..

Ic savasa giden yolu mesru kildiran soylemler bunlar.. Saldirin! Yakin! Tepki gosterin diyor. "Sonra da sessizce evlerinize dagilirsiniz, biz sizi ellemeyiz" in garantisini veriyor.

Bence hata burda işte
Aşırı genelleme yapıyoruz
Ben akp ye oy verdim tamamında olmasada
Ama akp hep doğru diyen biri değilim
Chp liler çapulcu vs kafasındada değilim
Hepimiz desteklediğimiz partiye bire bir benziyormuyuz
Bence hayır
Ve eminim benzemekte istemeyiz
Hepsinde asla onaylamayacağımız yönler var
Ben yapmacık olacağını düşünmüyorum
Yada ben kabullenemiyorum belkide :)
Benim ailem göçmen
Göç yolunda birbirini kaybedip yıllar sonra bulan
Bu süreçte din, siyaset, örf gibi her açıdan çok farklılaşan iki ailenin çocuğuyum
İnançsızıda var çarşaflısıda
CHP’den milletvekili olanıda var akp den olanıda :)
Ve inan burdaki siyasi konuşmalarla alakası yok
Kimse kimseye çarşaflı yada inançsız diye dahi saygısızlık yapmaz
Burda a desen suç
B desen hemen bir gruba dahil ediyorlar :)

Ben nameaver degilim fakat "karsit görüslüyüm". Chp'de "asla onaylamayacagim yönü" olsa, imamoglunu desteklemezdim. Chp'nin en fazla muhalefet seklini begenmiyorum. Chp bu ülkenin basinda olup, ayristirici konussa, para hortumlasa, iftira ve hakaret atsa, yanlis ekonomi yöntemi ile insanlari ac biraksa, egitime destek vermese, fetö'yü destekleyip, devlet'in icine gitmesine izin verse, sonrada ayni seyi menzililere yapsa,.. Ben asla ve asla desteklemezdim o partiyi. Ister tüm yollar altindan yapilsin.

Yani o kadar, o kadar cok sey var ki. Bir degil iki degil mazur görülsün. Baska ülkelerde hükümetin en fazla 4 bilmeden 5 yili var baze seyleri degistirmek icin. Iktidar'in koca 17 senesi oldu. 17 sene ile "tabi dahada iyi olacaz" süresi degil. 17 seneden sonra sucuklu yumurta bir zengi yemegi oldu ve muhalefet partiye saldiri oldu. Yerel secimlerdede mazbata verilmesine karsi direnildi.

Karsit görüslülere capulcuda denildi, teroristte denildi, zilllet ittifakkida denildi. Bunun karsisinda biz ne yapalim? Sevgi pitircigimi olalim? Diger konuda bana "sen ateistsin, ac olman benim umrumda degil" diyen vardi. Artik kusura bakma ama olay artik sag/sol olayi degil. Akp sadece siyasi bir parti degil. Etrafa nefret sacan bir olusum.

Senin dedigin tipki sey gibi, Amerikada bir siyah adama "ama kkk'in fikirlerinede saygi duymalisin" gibi birsey. Ben bu kadar cok seyi yapmis bir partiyede, ona oy verenlerede artik bu saatten sonra saygi duyamiyorum. Cünkü o partiye oy verenler otamatikmen bana ve benim görüsmerimede saygi duymuyorlar.

Son düzenleme:
Biber gazı mı? Degerli arkadaşlarına nasıl yapsınlar ama
Ne acı dimi bugünkü olayda en üst mevkiden biri çıkıp sırtlarını sıvadı, değerli arkadaşlarım dedi, tepkinizi gösterdiniz dedi. Hiç kimse biber gazı yemedi onca zaman .
Oysa iktidara karşı kafasını çıkaranlar ya cop yedi, yada biber gazı yedi yada ters kelepçe takıldı.
( Sakın bunu terörizm olarak ele almayın , her eleştiriyi yapanları terörist olarak yaftalamayı bırakın artık)
Aslında buradaki tartışma ondan kaynaklanıyor. Zamanında haksızlıklara ses çıkarmayanlar, sadece İstanbul konu bile olsa çok hassaslaştılar. Kaybetmeyi unutmuşlardı .

Milli savunma bakanı Hulusi akarın sarf ettiği sözleri okudunuz mu? Pes artık ya nasıl bir konusmadır
Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz. Tepkinizi gösterdiniz” diye başlayan bir konuşma yaptı ardından sükunete davet etti.

Utanıyorum utandım şu sözlerden sonra.

Görmeni saglamak istemistim🙆😌
Ben seni hep yapici buluyorum dogru konusan duzgun bir insansin Allah icin konusmak gelekmezmi sence pkk yi kim sardi basimiza davullarla karsilanmasi normalmiydo ?yada bugun fetocu diyorsak icerde beslenen vekiller degilmi sorun ben sana birsey diyeyimmi malesef RTE kadrosu fiyasko ve kendini asagi cekiyorlar onunda kin nefret dolu soylemleri iyce dibe cekti artik ayrica ulke yoneticileri oncelikle ekonomiyi yonetmeli degilmi ee oda yok yani neresinden tutsan elinde kaliyor sorun parti falan degil ama artik ulkeyi gercekten hak hukuk adalet ve ekonomiyle yonetecek yeni kanlar lazim olmuyor elifcim artik olmuyor :KK43: oglumu agustosta kucagima aldim sukur 8 ayda mama ve beze 5 defa zam geldi normalmi sencd

Ben nameaver degilim fakat "karsit görüslüyüm". Chp'de "asla onaylamayacagim yönü" olsa, imamoglunu desteklemezdim. Chp'nin en fazla muhalefet seklini begenmiyorum. Chp bu ülkenin basinda olup, ayristirici konussa, para hortumlasa, iftira ve hakaret atsa, yanlis ekonomi yöntemi ile insanlari ac biraksa, egitime destek vermese, fetö'yü destekleyip, devlet'in icine gitmesine izin verse, sonrada ayni seyi menzililere yapsa,.. Ben asla ve asla desteklemezdim o partiyi. Ister tüm yollar altindan yapilsin.

Yani o kadar, o kadar cok sey var ki. Bir degil iki degil mazur görülsün. Baska ülkelerde hükümetin en fazla 4 bilmeden 5 yili var baze seyleri degistirmek icin. Iktidar'in koca 17 senesi oldu. 17 sene ile "tabi dahada iyi olacaz" süresi degil. 17 seneden sonra sucuklu yumurta bir zengi yemegi oldu ve muhalefet partiye saldiri oldu. Yerel secimlerdede mazbata verilmesine karsi direnildi.

Karsit görüslülere capulcuda denildi, teroristte denildi, zilllet ittifakkida denildi. Bunun karsisinda biz ne yapalim? Sevgi pitircigimi olalim? Diger konuda bana "sen ateistsin, ac olman benim umrumda degil" diyen vardi. Artik kusura bakma ama olay artik sag/sol olayi degil. Akp sadece siyasi bir parti degil. Etrafa nefret sacan bir olusum.

Senin dedigin tipki sey gibi, Amerikada bir siyah adama "ama kek'in fikirlerinede saygi duymalisin" gibi birsey. Ben bu kadar cok seyi yapmis bir partiyede, ona oy verenlerede artik bu saatten sonra saygi duyamiyorum. Cünkü o partiye oy verenler otamatikmen bana ve benim görüsmerimede saygi duymuyorlar.
Herkes aynı değil işte
İki tarafta artık o kadar tahammülsüzleştiki ama onlar şöyle bunu yaptı vs vs
Aşırı ötekileştik
Chp tutanlar tek tip akp tutanlar tek tip gibi davranıyoruz
Aslında alakası yok
Siz chp ye oy veren her birey ile aynımısınız
Mümkün değil
İnsanlar bunaldı
Bi taraftan anlıyorumda kızgınlıkları vs
Ama bunuda dile getirmenin bin türlü yolu var
Aşağılamak, küçümsemek kendince yaralamak için yazınca ne oluyor ?
O şikayet ettiğimiz, onaylamadıklarımızdan ne farkımız kalıyor
Nefreti artırmaktan başka işe yaramıyor
Üst tabakadaki hata bu
Birbirlerine laf atmaktan çözüm yolunda tek adım atmıyorlar
Karışılıklı harcadıkları enerji bir adım ileri götürmediği gibi halkıda iyice böldü
Söylemlerim Amerika örneği kadar ütopik değil aslında
Sizler hep bu ortamdaki gibi siyasi topluluklarda bulunuyorsanız ondan ütopik geliyor olabilir
Mesela ben burada herhangi birisine verdiği oydan dolayı saygısızlık yapmamışımdır
İmamoğlu kazanınca tebrik etmişimdir
Sürecin uzamasının gereksiz olduğunu söylemişimdir vs

Yahu hdp nin veyahut baska herhangi bir kürt partisinin meclise girmesinin hazımsızlığı nedendir? Herhangi bir ülkede yaşayan sayısı binleri anca bulan türkler için kıyameti koparıyorsunuz, soydaşım da soydaşım diye ortalarda dolanıyorsunuz da, nüfusu bir cok avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olan türkiyel kürt seçmenlerin bir partilerinin olması ki içinde epey farklı yapıda insan var( türk kürt eröenş escinsel vs) neden batıyor? Siyaset yapmasını engellemeye hangi hakla yelteniyorsunuz? Bu ülkede kürtçe yasaklandı, basitçe çözülebilecek sorunlar dağ gibi oldu, yeni nesil kürtlrr türkler birbirine düşman oldu kimin eline ne geçti? Bu işten kim kazanclı cıktı, kürt komsun kürdüm dediğinde kürtçe konustugunda ülken mi bölündü, yoksa sen yasaklayınca hayır kürt değilsin dağ türküsün deyince mi ülken bölündü! Kürtler kürlüklerinden vaz mı geçti! . Ee o kadar dil yasagına ragmen Araplar iki senede tüm büyük sehirleri Arapça tabelalar ile donattılar hem de her yeri!( karşı değişim bu arada çelişkiyi görün diye yazıyorum) eee bu be perhiz hu ne lahana turşusu.

Bu ülkede neredeyse 25 milyon kürt var hala “ hdpyi meclise sen soktun o soktu bu soktu” diye boştan tartışmalar döndürüyorsunuz. Hdpyi meclise kürtler soktu, kürtleri destekleyen türkler soktu, aynen bulgaristanda türk partisini meclise sokan türkler gibi!

Vazgeçin bu boş tartışmalardan, cok olmak haklı olmak demek değildir. Türk ordusunun gelecek 10 -20 yıllık sürecinde askerlerinin büyük bir kısmı kürt kökenli olacak , ee ne diyeceksiniz “ sen dağ türküsün, bu vatan senin değil, ay dilinde çok iğrenç konuşursan bölünürüz ama ben konuşursam kendi dilimi bütünlük sağlarız mo” sahi çözümünüz nedir?

Ay bu düşmanlık hallerinden gına geldi bana mhp gibi bir nato artiği ırkcı parti mecliste iken sorun yok( maras ve 80 öncesinin failleri) , herkese hakaret ediyor güya Türklüğü savunuyor” ama kürtler olmasın mecliste! Meclis dediğiniz yer halkı türkiye halkını temsil ediyor ve o halkların içinde begenseniz de, begenmeseniz de kürtlerde var ve Türkiye’nin önemli parçaları. Ha hepsi top yekün hdp ye de t vermez, cogunlugu agır akplidir, bir kısmı CHP’li vs vs. Aynı türkiyenin diğer halkları gibi! Cidden içim şişti, ömrüm bu sacma düşmanlığın içinde büyüyerek geçti, saçma sapan politik tartışmalarla, ben domates ekimi konuşmak, ertesi gün kaygısı gütmeden, öldürülme korkusu olmadan yaşamak istiyorum cok mu zor! Daha az insandan daha az nefret etmek cok mu zor!

Yahu hdp nin veyahut baska herhangi bir kürt partisinin meclise girmesinin hazımsızlığı nedendir? Herhangi bir ülkede yaşayan sayısı binleri anca bulan türkler için kıyameti koparıyorsunuz, soydaşım da soydaşım diye ortalarda dolanıyorsunuz da, nüfusu bir cok avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olan türkiyel kürt seçmenlerin bir partilerinin olması ki içinde epey farklı yapıda insan var( türk kürt eröenş escinsel vs) neden batıyor? Siyaset yapmasını engellemeye hangi hakla yelteniyorsunuz? Bu ülkede kürtçe yasaklandı, basitçe çözülebilecek sorunlar dağ gibi oldu, yeni nesil kürtlrr türkler birbirine düşman oldu kimin eline ne geçti? Bu işten kim kazanclı cıktı, kürt komsun kürdüm dediğinde kürtçe konustugunda ülken mi bölündü, yoksa sen yasaklayınca hayır kürt değilsin dağ türküsün deyince mi ülken bölündü! Kürtler kürlüklerinden vaz mı geçti! . Ee o kadar dil yasagına ragmen Araplar iki senede tüm büyük sehirleri Arapça tabelalar ile donattılar hem de her yeri!( karşı değişim bu arada çelişkiyi görün diye yazıyorum) eee bu be perhiz hu ne lahana turşusu.

Bu ülkede neredeyse 25 milyon kürt var hala “ hdpyi meclise sen soktun o soktu bu soktu” diye boştan tartışmalar döndürüyorsunuz. Hdpyi meclise kürtler soktu, kürtleri destekleyen türkler soktu, aynen bulgaristanda türk partisini meclise sokan türkler gibi!

Vazgeçin bu boş tartışmalardan, cok olmak haklı olmak demek değildir. Türk ordusunun gelecek 10 -20 yıllık sürecinde askerlerinin büyük bir kısmı kürt kökenli olacak , ee ne diyeceksiniz “ sen dağ türküsün, bu vatan senin değil, ay dilinde çok iğrenç konuşursan bölünürüz ama ben konuşursam kendi dilimi bütünlük sağlarız mo” sahi çözümünüz nedir?

Ay bu düşmanlık hallerinden gına geldi bana mhp gibi bir nato artiği ırkcı parti mecliste iken sorun yok( maras ve 80 öncesinin failleri) , herkese hakaret ediyor güya Türklüğü savunuyor” ama kürtler olmasın mecliste! Meclis dediğiniz yer halkı türkiye halkını temsil ediyor ve o halkların içinde begenseniz de, begenmeseniz de kürtlerde var ve Türkiye’nin önemli parçaları. Ha hepsi top yekün hdp ye de t vermez, cogunlugu agır akplidir, bir kısmı CHP’li vs vs. Aynı türkiyenin diğer halkları gibi! Cidden içim şişti, ömrüm bu sacma düşmanlığın içinde büyüyerek geçti, saçma sapan politik tartışmalarla, ben domates ekimi konuşmak, ertesi gün kaygısı gütmeden, öldürülme korkusu olmadan yaşamak istiyorum cok mu zor! Daha az insandan daha az nefret etmek cok mu zor!
Bence sorunu yanlis anlamissin kimsenin sorunu kurtler degil hdp nin pkk yi desteklemesi ve bunu acikca dile getirmesin bir teror orgutunude alkislayamayiz

X