cidden yorucu ve pahalı bir şehir.... iş bulabilecek msiniz, tabii bulursunuz ama İzmirü Bursa gibi yerler bence daha iyi.. İst. stresili, pahalı. Mesleğim var hemen iş bulurum deseniz de tek maaş ve kira götürüsü getirisinden hep fazla oluyor.Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
Kardeşim de inşaat mühendisi ve İzmir'de 1500 tl ile işe başladı.Seninki de o civarlarda olur.İstanbul zor şehir..Ben de oraya gelin olucam nasipse,benim de nişanlımın da maaşlarımız iyi olmasına rağmen korkuyorum..Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
Ben universiteyi tek başıma yaşayarak okudum istanbulda. Evlilik durumundan dolayı burada kalmaya devam ettim. Üniversite son sınıf dahil olmak üzere çalışarak kendi kendime ayakta durmaya çalıştım. He tabi aldığın maaş yaşamsal ihtiyaçlarını ancak karşılıyor. Sosyal anlamda bir harcama yapamıyorsun, kıyafet bile alamıyorsun. Çok zor bi süreç. Ben bunlara katlanırım, çok istiyorum diyorsan göze al derim ama istanbula gelsen bile o çalışma şartlarında istanbulda olduğunu bile anlayamıyorsun. Tabi iyi bir iş iyi bir maaş, ki bundan kastım 1000 lira kira öderken 200 lira aidat da ekleyip faturaları hesaplar, harcamalarını minimumda tutarsan 2000tl, tamam yaşanabilir bir şekilde. Zaten kendini gösterdikçe bu maaş artar. Ama o maaşı küçük bir ilçede alıp paşalar gibi yaşamayı tercih ederdim, huzur da yanında cabası. Bir de yeni mezun olarak o maaşı verirler mi bilmiyorum. Ne iş görüşmeleri yaptım onca iş yükü beklentisinin üzerine 1200tl teklif ettiler. Azmedip kendini ezdirmemen lazım. Bunları istanbula büyük hayallerle gelmiş biri olarak söylüyorum, elimde bir fırsat olsa durmam kaçarım. Allah kolaylık versin şimdiden.Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
İstanbulda yasayan biri olarak elimden gelse su dakika kacip gidicem bi yere gidiceksin tiklim tiklim insan dolu bi yere gidiyorsun cins cins insanlar her kafadab bir ses sıfır yesil alan heryer bina araba yol sigara dumani fabrika ucak sesleri trafik valla acikcasi ben oyle bi bunaldimki :) iyi yonleri yokmu var bak bakkalin marketin ayaginin altinda gezmek istedofin yerler var is imkani olarak tabiki istanbulda daha fazla is imkani var egitim olarakda ayni sekilde ekonomi olarak paralel bi dalgalanma var bi yerde ekmegi 3 den alirsin bi yerde 1 liradan ama eger diyorsanki benim kafam rahat olsun istanbulu kesinlikle tercih etme ama diyorsanki yok is imkanim iyi olsun ben herseye katlanirim tum trafige cilesine o zaman istanbuldan iyisi yokBu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?