Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sizce istanbulda yaşamak?
- Konu Sahibi selen3434
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Şu İstanbul'da yaşanmaz diyenler, kalabalığından, trafiğinden vs şikayet edenler şu şehri
terketse de gerçekten yaşamak isteyenler için daha yaşanılabilir bir şehir olsa keşke diyorum hep..
Nedense pek çok kişi İstanbul için böyle yorumlar yapar ama nedense de inadına orada yaşarlar..
Hiç bir yere gitmeye niyetleri yoktur.
Üzülüyorum çünkü benim eşim de aynı gerekçelerle mesleğinden ötürü ( polis), bu
mesleği yaparken İstanbul'u unut hayatta gitmem falan diyor, gözü korkuyor.
Şu şehri sevmeyen gereksiz kalabalık yapmasın, rahatlasın biraz güzel İstanbul'um..
Benim eşimin de bakışı değişsin diyorum..
Konu sahibi tek başına orada bir hayat kuracaksan en azından 2000 tl maaş ile iş bulman gerekir.
Çünkü güvenlikli bir sitede 1000 tl olur en azından kiralar. Arkadaşlar o konuda haklı..
Bana göre pahalı bir şehir değil, daha pahalısını gördüm.
En önemlisi 24 yılda neyin ucuzu nerededir öğrendim.
Aylık akbil ile de hem işine gider hem gezersin aylık 170 tlye..
keşke istanbul dısındaki diğer şehirlerde de aynı derecede iş imkanı sağlansa da herkes istediği sehırlerde yaşasa.
bilmem hiç iş aradınız mı hiç kariyer sitelerine başvurdunuz mu?.. ben de bir büyüksehırde yasıyorum ama gunde 10 ilan belki veriliyor ama istanbulda her gün bir iş görüşmesi sınav iş imkanı çıkıyor. yani şartlar insanları orada yaşamaya ama mutsuz olmaya mecbur bırakıyor.
bu yüzden üzgünüm ama kimsenin bir yere gitmeye niyetinden çok şansı ve imkanı yok. inadına yaşamak da değil. para kazanmak geçinmek adına yaşamak!
keşke istanbul dısındaki diğer şehirlerde de aynı derecede iş imkanı sağlansa da herkes istediği sehırlerde yaşasa.
bilmem hiç iş aradınız mı hiç kariyer sitelerine başvurdunuz mu?.. ben de bir büyüksehırde yasıyorum ama gunde 10 ilan belki veriliyor ama istanbulda her gün bir iş görüşmesi sınav iş imkanı çıkıyor. yani şartlar insanları orada yaşamaya ama mutsuz olmaya mecbur bırakıyor.
bu yüzden üzgünüm ama kimsenin bir yere gitmeye niyetinden çok şansı ve imkanı yok. inadına yaşamak da değil. para kazanmak geçinmek adına yaşamak!
Ama en pahalı da diyorlar ya hani kazandığını yiyor şehir ne anlamı var?
Az kazansınlar mutlu olsunlar bari diyorum ben de..
Şehri gerçekten sevenler için rahatlasın şehir..
Bakıyorum trafik var rezil trafik var diye ağlayan millete sinir oluyorum hakikaten.
Bir başına özel aracıyla çıkarsa herkes yola trafik felç olur tabi.
İş gibi özel sebepler dışında keyfi yapıyor bunu millet bir ton tanıdığım var.
Sonra da vayy efendim trafiği çekilmez!!
O şehirde gül gibi toplu ulaşım araçları var yaa çeşit çeşit.
Metrobüs gibi bir nimet var, marmaray ayrı bir güzellik.
Bu kadar imkan varken orada hayatı zorlaştıran insanlar kimse kusura bakmasın..
Ankara gibi bir şehirde dolmuş sıkıntısı yüzünden her gün 20 dk yürüyerek işe varmak zorundayım ben karda da böyle.
Otobüs durağında yarım saat önceden hiç bir araca bindiğimi bilmiyorum.
İstanbul'da her şey var aslında, imkanlar geniş. Orada hayatı zorlaştıran insanlar..
Trafik buna basit bir örnekti. Daha nicelerini sayabilirim.
İş imkanı da çoksa o zaman kıymetini bilsin herkes.
Burada yaşanmaz diyenler başka şehirde iş bulsa da bırakıp gitmez.
Vallahi gitmez billahi gitmez. Kaç örnek gördüm böyle.
Iyyy, offf, pufff aman bulaşma deyip imkan verdiklerinde bile gitmeyen..
En azından karnımı doyuruyorum diye düşünüyorlar işte.Ama en pahalı da diyorlar ya hani kazandığını yiyor şehir ne anlamı var?
Bakıyorum trafik var rezil trafik var diye ağlayan millete sinir oluyorum hakikaten.
Ankara gibi bir şehirde dolmuş sıkıntısı yüzünden her gün 20 dk yürüyerek işe varmak zorundayım ben karda da böyle.
İstanbul'da her şey var aslında, imkanlar geniş. Orada hayatı zorlaştıran insanlar..
Misal benim eşimin başka yerde iş bulma ihtimali yok. El mecbur İstanbul'a.
Toplu taşımalar hiç de mis gibi değil yalnız:) bayağı leş gibi, her sabah balık istifi şeklinde bindiğim otobüsten inerken kavga ediyorum. Neymiş efendim otobüs çok doluymuş inmeyecekmişim:) 7 km yol gitmek için 2 vasıta değiştiriyorum ve 6.30'da çıkıp 7.30'da okula zorla yetişiyorum.
Geçen avm'ye gittik kırk yılın başı sinema için. Sıra beklemekten, yemek için oturacak yer aramaktan strese girdim valla evde otursam daha iyiydi dedim.
Yazın geldim ben İstanbul'a, o zaman çok güzeldi bu derece kalabalık değildi çok sevmiştim. Okulların açılmasıyla cehenneme döndü, öğleden sonra evdeyim ama dışarı çıkacak halim yok çünkü o curcunaya girmek istemiyorum. Her yerde sıra, her yerde kuyruk, her yerde korna sesi, stresli insanlar. Omuzuna çarpsan seni öldürecekler öyle ateş çıkıyor gözlerinden.
Havası pis, 2 ayda bir hastayım.
Her yerde 1 gün 24 saat iken burada daha kısa sanki. Yetmiyor zaman, hayatı ev-iş arası dışında yaşayamıyorsun.
İnsanlar konusunda katılıyorum, bu kadar insan İstanbul'da değil falanca şehirde olsa orası da çöplüğe dönerdi.
İstanbul şehir olarak güzel, çehresi güzel, imkanları güzel; insanları değil.
İmkanım olsa kesinlikle giderim, misal Çanakkale gibi bir şehre...
En azından karnımı doyuruyorum diye düşünüyorlar işte.
Misal benim eşimin başka yerde iş bulma ihtimali yok. El mecbur İstanbul'a.
Toplu taşımalar hiç de mis gibi değil yalnız:) bayağı leş gibi, her sabah balık istifi şeklinde bindiğim otobüsten inerken kavga ediyorum. Neymiş efendim otobüs çok doluymuş inmeyecekmişim:) 7 km yol gitmek için 2 vasıta değiştiriyorum ve 6.30'da çıkıp 7.30'da okula zorla yetişiyorum.
Geçen avm'ye gittik kırk yılın başı sinema için. Sıra beklemekten, yemek için oturacak yer aramaktan strese girdim valla evde otursam daha iyiydi dedim.
Yazın geldim ben İstanbul'a, o zaman çok güzeldi bu derece kalabalık değildi çok sevmiştim. Okulların açılmasıyla cehenneme döndü, öğleden sonra evdeyim ama dışarı çıkacak halim yok çünkü o curcunaya girmek istemiyorum. Her yerde sıra, her yerde kuyruk, her yerde korna sesi, stresli insanlar. Omuzuna çarpsan seni öldürecekler öyle ateş çıkıyor gözlerinden.
Havası pis, 2 ayda bir hastayım.
Her yerde 1 gün 24 saat iken burada daha kısa sanki. Yetmiyor zaman, hayatı ev-iş arası dışında yaşayamıyorsun.
İnsanlar konusunda katılıyorum, bu kadar insan İstanbul'da değil falanca şehirde olsa orası da çöplüğe dönerdi.
İstanbul şehir olarak güzel, çehresi güzel, imkanları güzel; insanları değil.
İmkanım olsa kesinlikle giderim, misal Çanakkale gibi bir şehre...
Koalinacım ben bunu anlamıyorum işte çok pahalı çok pahalı dedikleri şehrin
avmsinde adım atacak yer yok, yemek kuyruğu, sinema kuyruğu bitmez.
İnsanlar bu parayı nereden buluyor o zaman? Nasıl yettiriyor? :)
Pahalı olayına kesinlikle katılmıyorum yani göz korkutuyorlar ancak..
Evleri pahalı tamam, ama uygun kiralı semtler var oraları da uzak falan diye istemiyorlar.
Bunun dışında ulaşım, yemek, giyim bence gerçekten pahalı değil hepsinin ucuzu var, sen bana sor ben söyleyeyim.
Bilmiyorum otobüs kullanmak zorunda mısın ama yerinde olsam 3 vasıta giderim metrobüs, metro tercih ederim.
Arka arkaya gelen metrobüsler mutluluk sebebimdir..
Otobüs sayısı da çokmuş inan bana ben oradan gelince anladım.
Başka yeri görünce. Duraklarda yarım saat donunca anladım.
Ama insanı çok öyle çok ki yetmiyor o başka..
Ama en pahalı da diyorlar ya hani kazandığını yiyor şehir ne anlamı var?
Evde oturup hic para ve deneyim kazanamamktansa İstanbulda sürünür gider deneyim kazanirim mantigina ne dersiniz? Buna izin veriyor musunuz istanbulunuza girmemiz için?
Yani kusura bakmayin da Eşinizin istanbul kalabalık diye yasamak istememesinin sinirini başka insanlardan cikartmak saçma. ve başka is bulsalar gitmezler diye de genelleme yapmayiniz. Hayat sizin tanidignz bildigiiniz insanlardan ibaret değil.
Evde oturup hic para ve deneyim kazanamamktansa İstanbulda sürünür gider deneyim kazanirim mantigina ne dersiniz? Buna izin veriyor musunuz istanbulunuza girmemiz için?
Yani kusura bakmayin da Eşiniz istanbul kalabalık diye yasamak istememesinin sinirini başka insanlardan cikartmak saçma. ve başka is bulsalar gitmezler diye de genelleme yapmayiniz. Hayat sizin tanidignz bildigiiniz insanlardan ibaret değil.
Herkes tanıdığı insanlar üzerinden yorum yapıyor.
Ne bu siniriniz pardon?!
Ben gayet sakin yazdım tersine.
İstanbul'u çirkinleştiren, zorlaştıran açık net insanlar evet!
Sevmeyen, yerden yere vuran da mümkün mertebe durmasın diyorum.
Diğer büyük şehirlere gitsinler kendilerinin de mutlu olacakları..
Diğer insanları da rahatlatacak bir karar olur kendileri de mutlu olur.
Hem pastam duracak, hem karnım doyacak hem de dört dörtlük olacak öyle bir hayat mı var?
Deneyim ve para kazanıyorsan da İstanbul güzel şehir bir zararı var o da kalabalık de geç anlarım.
Yokkk sakıııııın bulaşma, aman yaşanmaaaaz, aman durulmazzzz
ay burda çocuk da büyütülmez diye abartırsan seni zorla tutan mı var diye sorarlar!
Soruyorum ben.. Rahatsız mı oldunuz bayan?
Size ne benim yorumumdan?
Hiç de böyle yazmam kolay kolay ama fazlasıyla hakettiniz.
Ama daha cevap vermem peşinen yazayım polemik yüzünden banlanmak istemiyorum çünkü...
Ben henüz bir ucuzluğuna denk gelmedim. Bir kaç pazar yeri söylendi ama oraya gidene kadar harcadığım yol parası+yemek parasına sayar hiç gitmem. İnsanlar bir hafta sonu nefes almak için soluğu avmlerde alıyor herhalde pahalı mahalı dinlemiyorlar biz gibi. Bir dışarı çıkmamızda en az 100 lira veriyoruz, olmazsa kredi kartından. Ben kendi şehrimde 2.5 liraya doyabilirken burada değil 2.5 lira 20 liraya ne eti olduğunu bilmediğim şeyler yiyorum:)Koalinacım ben bunu anlamıyorum işte çok pahalı çok pahalı dedikleri şehrin
avmsinde adım atacak yer yok, yemek kuyruğu, sinema kuyruğu bitmez.
İnsanlar bu parayı nereden buluyor o zaman? Nasıl yettiriyor? :)
Pahalı olayına kesinlikle katılmıyorum yani göz korkutuyorlar ancak..
Evleri pahalı tamam, ama uygun kiralı semtler var oraları da uzak falan diye istemiyorlar.
Bunun dışında ulaşım, yemek, giyim bence gerçekten pahalı değil hepsinin ucuzu var, sen bana sor ben söyleyeyim.
Bilmiyorum otobüs kullanmak zorunda mısın ama yerinde olsam 3 vasıta giderim metrobüs, metro tercih ederim.
Arka arkaya gelen metrobüsler mutluluk sebebimdir..
Otobüs sayısı da çokmuş inan bana ben oradan gelince anladım.
Başka yeri görünce. Duraklarda yarım saat donunca anladım.
Ama insanı çok öyle çok ki yetmiyor o başka..
Biz bayağı taşramsı bir yerde oturuyoruz, geçen sene ev ararken dönüp bakmayacağım evlere biçtikleri fiyatlar dudağımı uçuklattı. Doğal gaz, elektrik bana pahalı gelmedi yalnız, kışları bizim memleketteki kadar ağır değil çünkü. Bizde kulakları kopacak gibi olur soğuktan:)
Bizim burada metrobüs ve metro yok, gelmesi bir kaç yılı bulacak. O zamana kadar aracım olsa 10 dakikada gideceğim yolu 1 saat çekmeye devam:) Otobüs konusunda en azından alternatif olması güzel, falancayı kaçırdıysan diğerine binebiliyorsun vs. hepsi tıklım tıkış olsa da evet seçenek çok. Ulaşım bana da pahalı gelmedi, onca yolu gidip 1.5-2 lira vermek komik hatta. Bizde de böyleydi fiyatlar ama gittiğin yol 10 dakika:)
Avantajlı yönleri var elbette ama çok stresli şehir benim gibi sakinliğe alışkın biri için zor. Kafelerde oturduğum masada çantamı bırakabilirken, gece camlar açık uyuyabilirken burada kolumdaki çantayı kollamak, kapı pencere için ekstra önlemler almak garip.
Ben henüz bir ucuzluğuna denk gelmedim. Bir kaç pazar yeri söylendi ama oraya gidene kadar harcadığım yol parası+yemek parasına sayar hiç gitmem. İnsanlar bir hafta sonu nefes almak için soluğu avmlerde alıyor herhalde pahalı mahalı dinlemiyorlar biz gibi. Bir dışarı çıkmamızda en az 100 lira veriyoruz, olmazsa kredi kartından. Ben kendi şehrimde 2.5 liraya doyabilirken burada değil 2.5 lira 20 liraya ne eti olduğunu bilmediğim şeyler yiyorum:)
Biz bayağı taşramsı bir yerde oturuyoruz, geçen sene ev ararken dönüp bakmayacağım evlere biçtikleri fiyatlar dudağımı uçuklattı. Doğal gaz, elektrik bana pahalı gelmedi yalnız, kışları bizim memleketteki kadar ağır değil çünkü. Bizde kulakları kopacak gibi olur soğuktan:)
Bizim burada metrobüs ve metro yok, gelmesi bir kaç yılı bulacak. O zamana kadar aracım olsa 10 dakikada gideceğim yolu 1 saat çekmeye devam:) Otobüs konusunda en azından alternatif olması güzel, falancayı kaçırdıysan diğerine binebiliyorsun vs. hepsi tıklım tıkış olsa da evet seçenek çok. Ulaşım bana da pahalı gelmedi, onca yolu gidip 1.5-2 lira vermek komik hatta. Bizde de böyleydi fiyatlar ama gittiğin yol 10 dakika:)
Avantajlı yönleri var elbette ama çok stresli şehir benim gibi sakinliğe alışkın biri için zor. Kafelerde oturduğum masada çantamı bırakabilirken, gece camlar açık uyuyabilirken burada kolumdaki çantayı kollamak, kapı pencere için ekstra önlemler almak garip.
Sen benim hiç bilmediğim bir yerinde oturuyorsun sanki :) Merak ettim neresi ora yahu?
Evet ulaşım kesinlikle ucuz işte İstanbul'da .
2 hafta evvel ordaydım. Gezmeye çıktım.
Eyüp' e gitmek için bir tramwaya bindim 1.60 bastım, ordan vapura bindim aktarma oldu 85 kuruşa 1 saat boyu tüm
İstanbul'u gezdim vapurla resmen. Kasımpaşa, Karaköy, Eminönü, Üsküdar diyerek gezdirdi mis gibi.
Elimde 1 Tllik kağıt helvam aldığım keyfi bana sor.
Ankara'da 1, 5 yıldır hiç bir dışarı çıkışımda almadım o keyfi ben.
Harcadığım paraları yazıp toplamaya üşenirim inan.
Tabi sakinliği seven biri için zordur anlıyorum,
Ama o güvenlik olayını da anlamıyorum ben. Sapığı, manyağı her yerde artık.
Allah karşılaştırmasın.
24 yılda İstanbul'da görmediğimi 1,5 yılda yine burada gördüm ben.
Hiç belli olmuyor ki.. Abartıldığını düşünüyorum bu nedenle..
sinirli olduğum kanisina nereden vardiniz ?Herkes tanıdığı insanlar üzerinden yorum yapıyor.
Ne bu siniriniz pardon?!
Ben gayet sakin yazdım tersine.
İstanbul'u çirkinleştiren, zorlaştıran açık net insanlar evet!
Sevmeyen, yerden yere vuran da mümkün mertebe durmasın diyorum.
Diğer büyük şehirlere gitsinler kendilerinin de mutlu olacakları..
Diğer insanları da rahatlatacak bir karar olur kendileri de mutlu olur.
Hem pastam duracak, hem karnım doyacak hem de dört dörtlük olacak öyle bir hayat mı var?
Deneyim ve para kazanıyorsan da İstanbul güzel şehir bir zararı var o da kalabalık de geç anlarım.
Yokkk sakıııııın bulaşma, aman yaşanmaaaaz, aman durulmazzzz
ay burda çocuk da büyütülmez diye abartırsan seni zorla tutan mı var diye sorarlar!
Soruyorum ben.. Rahatsız mı oldunuz bayan?
Size ne benim yorumumdan?
Hiç de böyle yazmam kolay kolay ama fazlasıyla hakettiniz.
Ama daha cevap vermem peşinen yazayım polemik yüzünden banlanmak istemiyorum çünkü...
Ayrıca uslupsuzlugunuzu hak ettiniz diyerek aklamaya calismayin isterseniz komik oluyor çünkü.
Siz nasil o çok sevmediginiz şehirde yasamak zorunda kaliyorsaniz diğer insanlarda ayni şekilde bir çok sebepten istanbulda zorunlu yasiyor olabilir diyorum. Bu yüzden "gidin o zaman" gibi bir lafi yazmak size düşmüyor.
Bütün sinirinizi iki konuşma metnine akitacak kadar sinir harbinde olduğunuzu bilmiyordum ama inşallah sizi mutlu eden sehire en kisa zamanda kavusursunuz..bu kadar sinir iyi degil zira:)
Bizim de gundemimizde bu konu var.. esim istanbula mi gitsek diyor.kariyer icin, ama karar da veremedik orada yapabilir miyiz diye. Esim bekarken 2 sene yasamis orada, ama o zamanlar memurmus. Simdi uni de akademisyen.. bilmem ki istanbulda yasamak mantikli mi, guzel mi..yorumlarin hepsini okudum ama iyi diyen de var kotu diyen de.. bilemedim ki...
Sabiha Gökçen'e yakınız biz Pendik'te...Sen benim hiç bilmediğim bir yerinde oturuyorsun sanki :) Merak ettim neresi ora yahu?
Evet ulaşım kesinlikle ucuz işte İstanbul'da .
2 hafta evvel ordaydım. Gezmeye çıktım.
Eyüp' e gitmek için bir tramwaya bindim 1.60 bastım, ordan vapura bindim aktarma oldu 85 kuruşa 1 saat boyu tüm
İstanbul'u gezdim vapurla resmen. Kasımpaşa, Karaköy, Eminönü, Üsküdar diyerek gezdirdi mis gibi.
Elimde 1 Tllik kağıt helvam aldığım keyfi bana sor.
Ankara'da 1, 5 yıldır hiç bir dışarı çıkışımda almadım o keyfi ben.
Harcadığım paraları yazıp toplamaya üşenirim inan.
Tabi sakinliği seven biri için zordur anlıyorum,
Ama o güvenlik olayını da anlamıyorum ben. Sapığı, manyağı her yerde artık.
Allah karşılaştırmasın.
24 yılda İstanbul'da görmediğimi 1,5 yılda yine burada gördüm ben.
Hiç belli olmuyor ki.. Abartıldığını düşünüyorum bu nedenle..
Vapurda keyif yapmak için kalabalığı yararak öne geçmen ve depar atman lazım ki manzaralı yeri kapabilesin
Yaşamak için ilk teercihim olmazdı şahsen hele Çanakkale'yi gördükten sonra...
sinirli olduğum kanisina nereden vardiniz ?
Ayrıca uslupsuzlugunuzu hak ettiniz diyerek aklamaya calismayin isterseniz komik oluyor çünkü.
Siz nasil o çok sevmediginiz şehirde yasamak zorunda kaliyorsaniz diğer insanlarda ayni şekilde bir çok sebepten istanbulda zorunlu yasiyor olabilir diyorum. Bu yüzden "gidin o zaman" gibi bir lafi yazmak size düşmüyor.
Bütün sinirinizi iki konuşma metnine akitacak kadar sinir harbinde olduğunuzu bilmiyordum ama inşallah en yakin zamanda sizi mutlu eden sehire en kisa zamanda kavusursunuz bu kadar sinir iyi degil zira:)
Güzel dua için teşekkür ederim :)
Herkes mutlu olduğu şehirde, mutlu olduğu kalitede yaşasın inşallah..
Hiç sinirli olmadığım bir gündü aksine.
Neyse olur öyle şeyler..
Gidin o zaman deme nedenim şu, böyle bir kaç kişi öcü gibi anlattığı için adı çıktı güzelim şehrin..
Eksilerinden bahsederken artılarını da yazsınlar diyorum ben.
Çünkü sen ordaysan seni tutan artılar vardır kabul et diyorum.
Ben mesela sevmediğim bu şehrin artısını söylerim daha sakin.. Sakinliği sevenlere..
Başka da bir artısı yok. Hem vallahi hem billahi. Dürüstlükten yanayım..
Bakın Koalina ne güzel artısıyla eksisiyle yazıyor.
Bana göre yardımcı yorum da budur.
Sabiha Gökçen'e yakınız biz Pendik'te...
Vapurda keyif yapmak için kalabalığı yararak öne geçmen ve depar atman lazım ki manzaralı yeri kapabilesin
Yaşamak için ilk teercihim olmazdı şahsen hele Çanakkale'yi gördükten sonra...
Heheheh uyanık ol, küçük bir yer bulursan da otur oraya.
Millet yayıla yayıla oturuyor çünkü vapur sahibi sanırsın.
Hiç bakmam gözünün yaşına gider otururum.
Rahatsız olan kalksın Sana da tavsiye ederim
Ben çok seviyorum İstanbul aşktır aşk. Ayrıca mesleğin en iyi mühendislik dallarından birisi ve İstanbul'da iş bulma olasılığın çok yüksek. Benim arkadaşımın kardeşi 1 ayda iş buldu ilk girdiğinde 2500 lira vermişlerdi onun üstünden 1 yıl geçti şimdi bilmiyorum ne kadar alır. İlk maaşa aldanma zaten sonra yükseliyor... Bence geçinirsin ve burada yükselme olanağın daha yüksek. Benim annemin arkadaşı var aile dostu gibi, onun kızı var kadın şef şu anda. Altında arabası var, iphone5s telefon vermişler, notebook vermişler. Yurtdışına gidiyor. Baya iyi maaş alıyor ama o baya eski 10 yıllık falan, maaşıda çok iyi olmalı. Harcamalarından belli.
Ben seviyorum İstanbul'u aynı senin gibi sırf bu şehrin sevgisine geldim gayette güzel kalıyorum. Herşey güllük gülistanlık mı degil ama seviyorum bu şehri başka şehirlerde yaşayamam belki yaşım ilerleyip hızım azalırsa sakin yer ararım ama şu an degil. Kendimi geliştirebileceğim çok fırsat var çevre edinebiliyorum onu bunu geç işten çıktıktan sonra kafamı dağıtabilecek pek çok alternatif var küçük şehirlerde bu yok işte aynı dar çevre içinde boğulup kalıyorsun ben gibilere çok uymuyor öyle seven de var tabi ama bana göre degil. Ev kiraları aslında çok abes degildi fakat bu göç aldı Suriyeli filan ondan beridir kiralık ev bile bulunmuor neredeyse ama bu sadece İstanbula özgü degil kendi memleketimde de uçmuş fiyatlar yani.
Son paragrafınıza ithafen yazıyorum. İş güç yoktu ama koşarak terk ettik İstanbul'u. 2bin tl ile çalışmadan 3 ay geçindik, gezdik bile. İyi ki de yapmışız. Hiçbir zaman sevmedim İstanbul'u ve de sevmeyeceğim.Ama en pahalı da diyorlar ya hani kazandığını yiyor şehir ne anlamı var?
Sizin olsun terk eden birileri var yani belki rahatlarsınız :)
Son paragrafınıza ithafen yazıyorum. İş güç yoktu ama koşarak terk ettik İstanbul'u. 2bin tl ile çalışmadan 3 ay geçindik, gezdik bile. İyi ki de yapmışız. Hiçbir zaman sevmedim İstanbul'u ve de sevmeyeceğim.
Sizin olsun terk eden birileri var yani belki rahatlarsınız :)
Sevindim valla yazmanız iyi oldu ayrıca konu sahibi için.
2 bin lira bile kazanmadan 3 ay hem geçinip hem gezebilmişsiniz.
Pahalı değilmiş demek ki..
Nesini sevmediniz bilemem, herkesin sevgisini kazanmasın zaten..
Benim lafım sizin gibilere değildi ki..
Sevmiyorum, iğrenç, durulmaz deyip , üstüne başka imkanları olup yine de oraya yerleşenlere..
Siz sevmemişsiniz ve gitmişsiniz çok da iyi yapmışsınız.
Tebrik ederim.. :)
2. Sayfada zaten konu sahibine yardımcı olmak için yazmıştım :) teşekkür ederim. Allah herkesin gönlüne göre versin. Farkında değil birçok insan ama bunlar önemli şeyler. Cesaret yok ondan kalıyor sevmeyenlerin çoğu. Daha mutlu olabilecekken şikayet ile geçiyor günleri. O konuda katılıyorum.Sevindim valla yazmanız iyi oldu ayrıca konu sahibi için.
2 bin lira bile kazanmadan 3 ay hem geçinip hem gezebilmişsiniz.
Pahalı değilmiş demek ki..
Nesini sevmediniz bilemem, herkesin sevgisini kazanmasın zaten..
Benim lafım sizin gibilere değildi ki..
Sevmiyorum, iğrenç, durulmaz deyip , üstüne başka imkanları olup yine de oraya yerleşenlere..
Siz sevmemişsiniz ve gitmişsiniz çok da iyi yapmışsınız.
Tebrik ederim.. :)