cidden yorucu ve pahalı bir şehir.... iş bulabilecek msiniz, tabii bulursunuz ama İzmirü Bursa gibi yerler bence daha iyi.. İst. stresili, pahalı. Mesleğim var hemen iş bulurum deseniz de tek maaş ve kira götürüsü getirisinden hep fazla oluyor.Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sizce istanbulda yaşamak?
- Konu Sahibi selen3434
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Kendi adima istanbulda neden yasadigimi anlatayim.
18 yasinda universiteyi kazandim geldim. 4 yil ogrencilik harikaydi. Gez toz vakit sorunu yok, para sorunu yok, fistik gibi sehir, kışın sinema yazin festivaller konserler. Tatillerde yazliga gittigim halde sıkılıyorum. O yuzden pek bir tozpembe gorunuyordu hayat.
Okul bitti evlendik, eşim gazeteci zaten baska şehirlerde is imkani yok gibi bisey. Iki kisi calisip birinin maasini ev kirasina vererek yasadik bir süre, sonra baktik olmuyor bu sehirde bu gelirlerle ev sahibi olmamiz duze cikmamiz imkansiz, esim askere gitti geldi, is basvurularina basladi ankara hic dusunmedik izmir ve antalyada is aradi, bulamadi, zaten bikac yerel tv ve gazete var onlar da aile sirketi gibi, eleman bile aramiyorlar, ulusal medyada yine oyle bikac temsilci var onlar da o sehirlerdeki torpilliler. Velhasi 6 aydan uzun bir is arama surecinin sonunda pes etti istanbulda ise girdi.
Su an ben kizimiz kucuk oldugu icin calismiyorum, dogumdan sonra ayrildim. Tek maas 1000 tl kira+aidat oduyoruz ustelik varosun dibindeyiz, faturalarla 1500 tl sabit gider, millet bu parayla geciniyor kucuk sehirlerde, en basiti annem domatesi 1 liraya aliyor ben 3 liraya, suyu bile pahali, neyse gectim para kismini. Hafta sonu kadikoye gidiyoruz 18 km yol 2 saat, gittin arabayi park edecek yer yok, katli otoparkta sira bekle, yolda pert oldun zaten, gez dolas yemek ye eve donus yine 2 saat. 4 saatin yolda gecti, aldigin keyifi bile unutuyorsun o yorgunluktan. Herkesin evi metroya metrobuse yakin degil, otobus çile hele de cocukla, arabayla cikarsin park yeri sorun. Avm kalabalik, piknik yeri kalabalik, surekli sira bulma ve yer kapma stresi... yazin haftasonlari tasdelene piknige gidelim dersin 10 dan sonra masa yok, Şile ye gidersin plaj tiklim tiklim yuzde 80 i erkek grup.
Simdi kizimiz okula baslamadan baska bir sehre kapak atma derdindeyiz, esim gelmis 35 yasina mesleginden baska is yapmamis bir adam. Kucuk bir dukkan acalim kazanirsak yer kazanamazsak ac kaliriz yine de kizimizi su sehirden kurtaralim diyoruz, aklimizdaki yer ailemin yazliginin oldugu balikesir ilcesi... insallah kurtuluruz da istanbul sevenlerine, tinercilerine ve suriyeli komsularina kalir gul gibi gecinir giderler :)
18 yasinda universiteyi kazandim geldim. 4 yil ogrencilik harikaydi. Gez toz vakit sorunu yok, para sorunu yok, fistik gibi sehir, kışın sinema yazin festivaller konserler. Tatillerde yazliga gittigim halde sıkılıyorum. O yuzden pek bir tozpembe gorunuyordu hayat.
Okul bitti evlendik, eşim gazeteci zaten baska şehirlerde is imkani yok gibi bisey. Iki kisi calisip birinin maasini ev kirasina vererek yasadik bir süre, sonra baktik olmuyor bu sehirde bu gelirlerle ev sahibi olmamiz duze cikmamiz imkansiz, esim askere gitti geldi, is basvurularina basladi ankara hic dusunmedik izmir ve antalyada is aradi, bulamadi, zaten bikac yerel tv ve gazete var onlar da aile sirketi gibi, eleman bile aramiyorlar, ulusal medyada yine oyle bikac temsilci var onlar da o sehirlerdeki torpilliler. Velhasi 6 aydan uzun bir is arama surecinin sonunda pes etti istanbulda ise girdi.
Su an ben kizimiz kucuk oldugu icin calismiyorum, dogumdan sonra ayrildim. Tek maas 1000 tl kira+aidat oduyoruz ustelik varosun dibindeyiz, faturalarla 1500 tl sabit gider, millet bu parayla geciniyor kucuk sehirlerde, en basiti annem domatesi 1 liraya aliyor ben 3 liraya, suyu bile pahali, neyse gectim para kismini. Hafta sonu kadikoye gidiyoruz 18 km yol 2 saat, gittin arabayi park edecek yer yok, katli otoparkta sira bekle, yolda pert oldun zaten, gez dolas yemek ye eve donus yine 2 saat. 4 saatin yolda gecti, aldigin keyifi bile unutuyorsun o yorgunluktan. Herkesin evi metroya metrobuse yakin degil, otobus çile hele de cocukla, arabayla cikarsin park yeri sorun. Avm kalabalik, piknik yeri kalabalik, surekli sira bulma ve yer kapma stresi... yazin haftasonlari tasdelene piknige gidelim dersin 10 dan sonra masa yok, Şile ye gidersin plaj tiklim tiklim yuzde 80 i erkek grup.
Simdi kizimiz okula baslamadan baska bir sehre kapak atma derdindeyiz, esim gelmis 35 yasina mesleginden baska is yapmamis bir adam. Kucuk bir dukkan acalim kazanirsak yer kazanamazsak ac kaliriz yine de kizimizi su sehirden kurtaralim diyoruz, aklimizdaki yer ailemin yazliginin oldugu balikesir ilcesi... insallah kurtuluruz da istanbul sevenlerine, tinercilerine ve suriyeli komsularina kalir gul gibi gecinir giderler :)
Kardeşim de inşaat mühendisi ve İzmir'de 1500 tl ile işe başladı.Seninki de o civarlarda olur.İstanbul zor şehir..Ben de oraya gelin olucam nasipse,benim de nişanlımın da maaşlarımız iyi olmasına rağmen korkuyorum..Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
Kimse kızmasın da ben hiçbir yanını sevemedim istanbulun.
Neden, çünkü bence istanbul paran varsa güzel arkadaş. Yani baya baya paran olacak.
O zaman dibine kadar yaşayacaksın işte.
Onun dışında gördüklerim çok baskıcı yerleri mevcut, kirlilik ve kalabalık çok yoğun, trafiği bir zulüm.
Para desen zaten öyle hoppa çok zengin değilim.
Yanisi bence iyi düşün taşın.
İstanbul yerine Ankara ya da İzmiri tercih edebilirsin, bence büyük şehir olarak daha düzenli, daha güzel ankara ya da izmirde yaşamak.
Neden, çünkü bence istanbul paran varsa güzel arkadaş. Yani baya baya paran olacak.
O zaman dibine kadar yaşayacaksın işte.
Onun dışında gördüklerim çok baskıcı yerleri mevcut, kirlilik ve kalabalık çok yoğun, trafiği bir zulüm.
Para desen zaten öyle hoppa çok zengin değilim.
Yanisi bence iyi düşün taşın.
İstanbul yerine Ankara ya da İzmiri tercih edebilirsin, bence büyük şehir olarak daha düzenli, daha güzel ankara ya da izmirde yaşamak.
Istanbuldan kaçmaya çalisiyorum dua ediyorum eşim işinı ayarlasın diye zaten hic sevmemistim yasamaya baladim yine sevemedim istedigi kadar guzel olsun kalabalık bunalim yaratiyor bende alisamadimda zaten pismanim ben :/
Edit: parasal olarak degil ben kendi buyudugum sehri ozluyorum para havuzum olsa memleketim derim istanbul bana uymadi yada ben ona anlasamadık ne havasi ne suyu nefret ediyorum tam
Edit: parasal olarak degil ben kendi buyudugum sehri ozluyorum para havuzum olsa memleketim derim istanbul bana uymadi yada ben ona anlasamadık ne havasi ne suyu nefret ediyorum tam
Semtine göre değişir, tabi fiyatlar da öyle... Tek başına yaşamak bir köyde
kasabada tek başına yaşamaktan daha güvenilir diye düşünüyorum. Kurduğunuz çevre ve ilişkileriniz de önemli tabii.
Tek başına yaşamanın verdiği duyguyla daha bi tedbirli de olursunuz herhalde, bence deneyin.
kasabada tek başına yaşamaktan daha güvenilir diye düşünüyorum. Kurduğunuz çevre ve ilişkileriniz de önemli tabii.
Tek başına yaşamanın verdiği duyguyla daha bi tedbirli de olursunuz herhalde, bence deneyin.
Arkadaşlar hepinizin yorumunu tek tek onudum kusura bakmayın net yoktu ancak yazabıliyorum. Evet istanbul göz korkutacaj bir şehie ama genelde kaçmak isteyenler evli olanlat yaşamak isteyenler bekar olablar gibi bi izlenim geldi bana:) ya ne bilim farklı bişiler olsn istiyorum istanbulda hayat zordur ama yapamazsam dönerim olmadı diyorum. 5-5 gibi işten cıktıkran snra evde tv karsısında uyuklamaktansa gezmek keşfetmek istiyorum. Belki evlenince bende bıkar kaçarım:)
Ben bir izmirli olarak eş durumundan İstanulda yaşıyorum.Fakat limitli kazancı olan için İstanbul resmen sürgün şehri.artık taşı toprağı altın olmaktan çıkmış durumda.benim için kültürel ve sosyal imkanları dışında yaşanacak şehir değil.hayata yeni başlayacak çifler için küçük ilçelerde hayata başlamalı.birikim imkanı daha kolay.İzmir sonderece uygun şehir. çevresinde bir çok ilçeler var . hayat nispeten ucuz ve medeniği..eşimi kandırabilsem İzmire yerleşmek istiyorum.
Istanbulda is imkanı ne kadar çoksa, şirketler içinde çalışan imkanı o kadar çok. Çok yönlü bir bolluk söz konusu çünkü. O açıdan küçük bir yerde başlayıp biraz cv doldurup sonra gelmenizi tavsiye ederim çünkü mühendis maaşları istanbulda çok büyük adı sani duyulmus bir sirket değilse maksimum 1800 tl olucakki oda en iyisi yani. Hiç bir firmada yeni mezuna dilin filanda yoksa 2000 vermiyolar annem mühendis oradan biliyorum. Kendisi büyük bir firmada genel müdür olmasına karşın maaşı 3500 yani. Baktığın zaman iyi de, firmanın kendisi ve annemin konumu ve sorumluluguna bakılınca az kalıyor. Annemin yanında yardimci çalışan mimar ve muhendislerde 1400-1800 arası alıyorlar. O yüzden güvenlik li bilmemneli sitede 1+1e 1000 tl veremezsin. Elektrik su dogalgazda var malum market filan. Hiç mantıklı değil yani iyi bir universiteden iyi bir yabancı dille mezun değilsen bidaha düşün derim. Surunursun :s
Açıkçası, kıyaslamak için şu soruları sorman lazım kendine.
Şuan nerede oturuyorsun.? Oturduğun yerde ki iş potansiyeli ne? Evin barkın olacağı için ilk maaşlar çok önemli değil, fakat orada 5 yıllık 10 yıllık mühendisler kaç tl maaş alıyorlar? Önü açık şirketlerin ilerleme, eğitim potansiyeli varmı? Yada seni iyi eğitecek şirket var mı?
İstanbuldan
Hiç iş başvuruna cvp geldi mi? Kaç görüşme yaptın? İnş için yeni mezun maaşları ortalama ne kadar? Ha bir de ailenle İstanbul'un büyüklerinde çalışmış, ayrıca y.içi, y.ddışı şantiye deneyimi olan akraba var mı? Bunların yardım etme olasılığı var mı?
Son olarak ilk 3 yıl ailenin sana destek olacak kadar parası var mı? En azından o süre boyunca kiranı ödeyebilirler mi?
Yada ev arkadaşı ile yaşayabilir misin?
Bunlar yeni bir şehre geldiğinde, özellikle metropolitan yerlerde yaşamak için, önemli konular.
Şuan nerede oturuyorsun.? Oturduğun yerde ki iş potansiyeli ne? Evin barkın olacağı için ilk maaşlar çok önemli değil, fakat orada 5 yıllık 10 yıllık mühendisler kaç tl maaş alıyorlar? Önü açık şirketlerin ilerleme, eğitim potansiyeli varmı? Yada seni iyi eğitecek şirket var mı?
İstanbuldan
Hiç iş başvuruna cvp geldi mi? Kaç görüşme yaptın? İnş için yeni mezun maaşları ortalama ne kadar? Ha bir de ailenle İstanbul'un büyüklerinde çalışmış, ayrıca y.içi, y.ddışı şantiye deneyimi olan akraba var mı? Bunların yardım etme olasılığı var mı?
Son olarak ilk 3 yıl ailenin sana destek olacak kadar parası var mı? En azından o süre boyunca kiranı ödeyebilirler mi?
Yada ev arkadaşı ile yaşayabilir misin?
Bunlar yeni bir şehre geldiğinde, özellikle metropolitan yerlerde yaşamak için, önemli konular.
Ben İstanbulun en eski semtlerinden birinde oturuyorum . Yalan söyleyemem oturduğum muhitte ev sahibi değilsen işin zor olur ama İstanbulda yaşayabileceğin geçinebileceğin daha uygun semtlerde var . Sırf boğazı seyretmek bile yetiyor yani bana hiç kaçmayı gitmeyi düşünmedim .Çok seviyorum İstanbulu ben .
Ben universiteyi tek başıma yaşayarak okudum istanbulda. Evlilik durumundan dolayı burada kalmaya devam ettim. Üniversite son sınıf dahil olmak üzere çalışarak kendi kendime ayakta durmaya çalıştım. He tabi aldığın maaş yaşamsal ihtiyaçlarını ancak karşılıyor. Sosyal anlamda bir harcama yapamıyorsun, kıyafet bile alamıyorsun. Çok zor bi süreç. Ben bunlara katlanırım, çok istiyorum diyorsan göze al derim ama istanbula gelsen bile o çalışma şartlarında istanbulda olduğunu bile anlayamıyorsun. Tabi iyi bir iş iyi bir maaş, ki bundan kastım 1000 lira kira öderken 200 lira aidat da ekleyip faturaları hesaplar, harcamalarını minimumda tutarsan 2000tl, tamam yaşanabilir bir şekilde. Zaten kendini gösterdikçe bu maaş artar. Ama o maaşı küçük bir ilçede alıp paşalar gibi yaşamayı tercih ederdim, huzur da yanında cabası. Bir de yeni mezun olarak o maaşı verirler mi bilmiyorum. Ne iş görüşmeleri yaptım onca iş yükü beklentisinin üzerine 1200tl teklif ettiler. Azmedip kendini ezdirmemen lazım. Bunları istanbula büyük hayallerle gelmiş biri olarak söylüyorum, elimde bir fırsat olsa durmam kaçarım. Allah kolaylık versin şimdiden.Bu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
İstanbulda yasayan biri olarak elimden gelse su dakika kacip gidicem bi yere gidiceksin tiklim tiklim insan dolu bi yere gidiyorsun cins cins insanlar her kafadab bir ses sıfır yesil alan heryer bina araba yol sigara dumani fabrika ucak sesleri trafik valla acikcasi ben oyle bi bunaldimki :) iyi yonleri yokmu var bak bakkalin marketin ayaginin altinda gezmek istedofin yerler var is imkani olarak tabiki istanbulda daha fazla is imkani var egitim olarakda ayni sekilde ekonomi olarak paralel bi dalgalanma var bi yerde ekmegi 3 den alirsin bi yerde 1 liradan ama eger diyorsanki benim kafam rahat olsun istanbulu kesinlikle tercih etme ama diyorsanki yok is imkanim iyi olsun ben herseye katlanirim tum trafige cilesine o zaman istanbuldan iyisi yokBu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan