Isini bul gerisi kolayBu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
bende istanbulda okudum ailem sonrasında orada kalmam için neredeyse baskı yaptı ama kaçarak geldim buraya asla yaşanılacak bir yer değil yeni mezunsun maaşın düşük olacak alan yerler köle gibi çalıştıracak aldığın maaşın zaten %80'i kira ,elektrik, su, doğalgaza gidecek istanbulda gezmek için kalırız ki akşam 7de çıktıktan sonra nereyi ne kadar gezeceksiniz onca yorgunluğun üstüne ? ha bir de özel sektör olacağı için cumatesi dahil çalışacaksınız kısacası eşşekler gibi çalışıp ev iş arasında mekik dokuyacaksınız (tabi ki devlet düşünüyorsanız orası bambaşka ona birşey diyemem ) öte yandan ileride aile kurarsanız çocuk yetiştirmek ne mümkün ? küçük şehir çok huzur diyorum emin olun pişman olmazsınız istanbulu özlersiniz ama pişman olmazsınız cidden yaşadım gördümBu yıl inşaat mühendisliğinden mezun oluyorum. İstanbulda yaşayıp orada çalışmak istiyorum çocuklugumdan beri hayalim bu benim. Ama gözüm korkmuyorda değil açıkcası tek başına yaşamaktan.. Sizce istanbulda tek başına geçinilebilir mi? Maaşları falan nasıl bi bilgim yok tabiki ama fikrinizi almak istedim. Özellikle yaşayanlardan
Kesinlikle katılıyorum.Evim kira olsaydı asla ama asla İstanbulda hele ki yalnız kalamazdım.Evimin yakınına Marmaray ve metro yapılmasından solayı 1500 olan kiralar 2.300-2.500e cıktı.Apartmanlar eski.Eski apartmanlarda maalesef kombi kullanımı fazla yaygın değil.Merkezi sistemle aidatlar 400-500 arası .Elektrik faturası desen zaten %100 zamlı geliyor.30-40 tl gelen elektrik geçen ay 200 tl gelmiş.Sadece bana değil bütün apartmana.Yol desen 1 saaten aşağı hiçbir yere gidemiyorsun.Eğer yeni mezunsan hele hele hiç iş deneyimin yoksa 1.200-1.300 arasından fazla vermıyorlar malesef.Cumartesi çalıştırıyor çoğu firma.Hele birde trafiği hayal et.İstanbul harici daha keşmekeşi az olan şehirler tercih edebilirsin mesela Bursa Ankara İzmir gibi..bende istanbulda okudum ailem sonrasında orada kalmam için neredeyse baskı yaptı ama kaçarak geldim buraya asla yaşanılacak bir yer değil yeni mezunsun maaşın düşük olacak alan yerler köle gibi çalıştıracak aldığın maaşın zaten %80'i kira ,elektrik, su, doğalgaza gidecek istanbulda gezmek için kalırız ki akşam 7de çıktıktan sonra nereyi ne kadar gezeceksiniz onca yorgunluğun üstüne ? ha bir de özel sektör olacağı için cumatesi dahil çalışacaksınız kısacası eşşekler gibi çalışıp ev iş arasında mekik dokuyacaksınız (tabi ki devlet düşünüyorsanız orası bambaşka ona birşey diyemem ) öte yandan ileride aile kurarsanız çocuk yetiştirmek ne mümkün ? küçük şehir çok huzur diyorum emin olun pişman olmazsınız istanbulu özlersiniz ama pişman olmazsınız cidden yaşadım gördüm
istanbulda gez eğlen ama yaşamak dedin mi yok anacım çekilmiyor insan sinir hastası oluyor iyi ki de kalmamışım oradaKesinlikle katılıyorum.Evim kira olsaydı asla ama asla İstanbulda hele ki yalnız kalamazdım.Evimin yakınına Marmaray ve metro yapılmasından solayı 1500 olan kiralar 2.300-2.500e cıktı.Apartmanlar eski.Eski apartmanlarda maalesef kombi kullanımı fazla yaygın değil.Merkezi sistemle aidatlar 400-500 arası .Elektrik faturası desen zaten %100 zamlı geliyor.30-40 tl gelen elektrik geçen ay 200 tl gelmiş.Sadece bana değil bütün apartmana.Yol desen 1 saaten aşağı hiçbir yere gidemiyorsun.Eğer yeni mezunsan hele hele hiç iş deneyimin yoksa 1.200-1.300 arasından fazla vermıyorlar malesef.Cumartesi çalıştırıyor çoğu firma.Hele birde trafiği hayal et.İstanbul harici daha keşmekeşi az olan şehirler tercih edebilirsin mesela Bursa Ankara İzmir gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?