Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kader, Allah'ın olmuş ve olacak her şeyi bilmesidir. Bu açıdan insanların iradesini ilgilendiren konularda insan iradesine bırakılmıştır.
Kaderi ikiye ayırabiliriz: ızdırari kader, ihtiyari kader.
"ızdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.
İkinci kısım kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir. Sizin sorduğunuz soruda bu alanda müzakere edilmektedir. Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah’ta sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Sizde bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Alah’ın alacağınız eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz’i irade dediğimiz insanın sorumluluk sınırlarıdır.
Evlilik de irademize bağlı olan ihtiyari kader kısmındandır. Yani insan kimi ister, kimle evlenirse o kaderi olur.
İnsan evleneceği kişiyi kendi iradesiyle mi seçiyor, yoksa Allah mı (cc) belirliyor?[/COLOR]
bence o insanın elinde değil diğerlerini bilmem ama nasip diye bişey var ya herkezin bir nasibi var onuda rabbim belirlemiş ızdırari kader bence bu evlilik işi...yoksa herkez neden istediğiyle evlenemiyor...bir şer oluyor bakmışsınki başkasıyla evlenmişsin hemde hiç aklından bile geçmeyecekle...işte bu nasiptir yani kadere yazılmış kişidir.
bende kader diyorum
ben erkeklerden kaçan biriydim diyebilirim çekingendim sevgili konularında sana birini bulalım diyenlere kızardım bigün eski çalıştığım işyerine eltim girdi işe girdiğinin 2.ci haftasında kaynım var tanışmak istermisin diye kabul ettim kaynımda senin gibi sessiz dedi eşimde aynısıymış resimlerimizi verdik görüştük şimdi 3.5 aylık evliyim
:1hug:mutluluklar canım en güselini yapmışsınnopuyorumnanaktanzemuszemus[/QU
amin cnm
eşim tanıştığımızda çalışıyodu çalıştığı fabrika kapandı sözlendiğimiz zaman çalışmıyodu düğünden sonra tatil dönüşü işbuldu o arada ustalarla ilgilendi evimizle çalışmıyo olmasına rağmen vazgeçmedim buna kaderden başka bişey denemez bence
:1hug:mutluluklar canım en güselini yapmışsınnopuyorumnanaktanzemuszemus[/QU
amin cnm
eşim tanıştığımızda çalışıyodu çalıştığı fabrika kapandı sözlendiğimiz zaman çalışmıyodu düğünden sonra tatil dönüşü işbuldu o arada ustalarla ilgilendi evimizle çalışmıyo olmasına rağmen vazgeçmedim buna kaderden başka bişey denemez bence
umarım agız tadını hep böyle devam eder canım benim..
hep mutlu olun inş...
umarım agız tadını hep böyle devam eder canım benim..
hep mutlu olun inş...
amin cnm inş cümlemize
amin cnm inş cümlemize
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
bana göre kesinlikle kader...a.s.
yaşanılanlar gösterdi ki, KADERRRRrrrrrrrr........kafamçokkarıştı
İnsan bazen kaderini kendi belirler. Hatta çoğunlukla öyle bence önce kaderdir belki çıkar karşına ama doğruyu yanlışı biliriz yanlışı seçmekten alıkoyamayız kendimizi o zaman kendi seçimimizdir ama evlenir mutlu olamazsakta kaderimde bu da varmış deriz bence çok karışık bir konu hiç girmeyelim.
kaderdir benimde çocukluğum divriğide geçti 7 yaşımda babamın tayını memlketişmize çıktı ve tokata taşındık okulumu orda bitirdim 2005de kayseriye gittik ve ben 2007 de divriğiye atandım ve tekrar geldim ki babam bir daha divriğiye gelmemk için yemin etmişti sürekli beni tekrar götürebilmek için uğraştı ama olmadı hatta hastaneye ilk işe başladığım gün gördüm eşimi oda benden 2 gün önce başlamıştı işe ve dedimki keşkee bu benim sevgilim olsaydı aradan 2 yıl geçti ve biz nişanlandık ozamana kadar bunu ona hiç söylememiştim bu yazda düğünüm oldu kader işte yıllar sonra beni tekrar buraya getirdi ve eşimle karşılaştırdı![]()
dimi ama..çok iyi olmuş...allah gönlüne göre vermiş canım:81::81::81: