• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce hangi ev?

büyükşehirlerde 75 metrekare hiçte küçük sayılmaz, hatta sade ve iyi bir dizaynlada oldukça ferah gözükebilir.Asla eski bina tercihim olmazdı 10_15 sonra dahada eskiyecek bir binanın ömrü neki zaten.üstelikte ısıtma, yalıtım vb konularda yeni binalar çok daha avantajlı.birde kaç kişide yaşadıgınız önemli tabiki.. Tercih sizin

70 M2 evde oturuyorum tek sıkıntım mutfağımın küçük olması. 110 m2 evden geldim buraya. Tüm eşyalarımı bıraktım oh be dedim yıllarca amma kalabalıkla uğraşmışım . L koltuk aldım küçük bir tv ünitesi,3 lü zigon sehpa ,2 kanadı kapanan masalar varya altına sandalyeleri konandan bir de ondan aldım. değerlendirebildiğim her yere ölçülü dolap yaptırdım. Genç odası ve yatak odam tüm odalar doldu.Eve göre eşya alınır eşyaya göre ev değil. Her zaman yeni ev tercihimdir. Eski her daim sorun çıkarır.

70 M2 evde oturuyorum tek sıkıntım mutfağımın küçük olması. 110 m2 evden geldim buraya. Tüm eşyalarımı bıraktım oh be dedim yıllarca amma kalabalıkla uğraşmışım . L koltuk aldım küçük bir tv ünitesi,3 lü zigon sehpa ,2 kanadı kapanan masalar varya altına sandalyeleri konandan bir de ondan aldım. değerlendirebildiğim her yere ölçülü dolap yaptırdım. Genç odası ve yatak odam tüm odalar doldu.Eve göre eşya alınır eşyaya göre ev değil. Her zaman yeni ev tercihimdir. Eski her daim sorun çıkarır.

Bu arada eski evden çıktığımda 2 ailelik eşyayla yaşadığım anladım kullandığım eşyalarım minimuma indi. saklanan battaniyeler yorganlar kullanılmayan kap kaçakalar vs cabası

25 yıllık binada oturmayın.derdi bitmiyor.içini yaptırsanız da diğer dairelerden akanlar kokanlar patlayanlar gelip sizi buluyor.

yeni bina dicem ama o kadar küçük yerde ruhum daralır benim. siz evi satıp az borca girip yeni ve büyük bir ev alsanız daha iyi bence:)

Bu arada ev gerçekten 75 m2 mi? Bizim eski evimiz 3+1 Di. Kiralarken bize 85 m2 demişlerdi. Bende küçük bir 3+1 diye düşünüyordum. Ama salonuna oturma grubu sığmaz yani. 3 lu ve tekli o kadar. 2 li koltuğu koymaya yer yok. Neyse banyok minicik. Odalardan biri de ardiye gibi küçücük içine beşik belki sığar gibiydi. Neyse evden çıkarken evin 64m2 olduğunu öğrenmiştim. O zaman aydınlanma yaşamıştım. Sizinki de o hesap olmasın.

75m2,
Az eşya.
Eski evin derdi bitmez. Akarı, kokarı, uğraşır durursunuz...

Bu arada ev gerçekten 75 m2 mi? Bizim eski evimiz 3+1 Di. Kiralarken bize 85 m2 demişlerdi. Bende küçük bir 3+1 diye düşünüyordum. Ama salonuna oturma grubu sığmaz yani. 3 lu ve tekli o kadar. 2 li koltuğu koymaya yer yok. Neyse banyok minicik. Odalardan biri de ardiye gibi küçücük içine beşik belki sığar gibiydi. Neyse evden çıkarken evin 64m2 olduğunu öğrenmiştim. O zaman aydınlanma yaşamıştım. Sizinki de o hesap olmasın.
Yok kuzum 75 metre kare. Ekspertiz filan geldi. Şirin aslında ama gönül büyük bir ev istiyor yemek odası masası vs. Bide yeni evli olunca ozeniyorum haliyle

Evde kaç kişisiniz yetmiyor mu odalar?

kimi evi yeni olsun ister kimi genis
ben kucuk evde yasayamam mesela
eski de olsa icini yeniler genis evde otururum , basiyo bana kucuk evde

Bizim oturduğumuz bina 10 yıllık şimdiden dökülüyor. Asansör yok, yalıtım yok, doğru düzgün otomat yok. Küf kokusu var, boyaları aşınmış korkuluklar var, camları kırılmış yangın alarmları var. Tabi bu içinde oturan insanların bilinçli olmasıyla da ilgili. Bir de misafir için yaşamayın kendi mutluluğunuz daha önemli; gelmeyiversin kalabalık misafir, olsun bitsin. Yeni bina diyorum ben.

....Düzeninizi bozmayın..küçük evin temizliği daha çabuk biter.. çabuk ısınır.. masrafı az olur..
.... eski ev alacasınız, tadilat yapacaksınız.. ama ne kadar tadilat yapılırsa yapılsın.. zamanla su boruların da, elektriğinde, vb sorunları çıkarbilir...hem geniş evin temizliği oyalar... çabuk ısınmayabilir...

Eski binadansa küçük yeniyi tercih ederim. Ev içi yapılı olsa bile binanın içi kof. Yatılı misafir de gelmesin daha iyi :KK48:

Kızlar bizim 75 m2 evimiz var yeni yapı yani biraz küçük olmasından muzdaribim. 3+1 ev bulduk eski bina ama 25 yıllık içinde tadilat gerekli parke kapı doğalgaz filan. Şimdiki evimizi sattıktan sonra elimizde biraz para kalıyor. Sizce mantıklı olan şimdiki evi satıp daha geniş bir ev mi yoksa küçük da olsa oturmalımıyız? Muhit aynı bu arada.
Muhit aynıysa eski geniş evi alırım

İnşaat mühendisi olarak düşüncem yeni ama m2 si küçük ev.Birçok arkadaşın dediği gibi eski evin sorunları bitmez.25 yıl önceki evinde sağlamlığı konusunda da düşünmek gerekir..Önceden hiçbir bina doğru düzgün kontrol edilmiyordu.99 depreminden sonra ve günümüzde yapılan evlerin çoğu her aşamasında kontrol ediliyor.25 yıllık binada Mantolama olacağını sanmıyorum sonradan yapılmadıysa,şuan tüm binalarda zorunlu biliyorsunuz..kapı,pencere,laminant,mutfak dolabı,banyo seramik ve dolapları hepsini değiştirmeye kalktığınızda da baya masrafı olacak..Mantolama yoksa bina da zaten hiç düşünmeyin,ısınma probleminiz çok olur...

Çocuk var mı?
2 çocuk var bende, evim 2+1, zor oluyor, bir odaya daha ihtiyaç duyuyorum, çocukların odası ayrı olsun isterdim, biri diğerini uyandırıyor gece.

İhtiyaca göre değerlendirmek lazım. Günümüzde küçük ev daha avantajlı, hem daha az masraflı, hem temizliği bakımı kolay.

İnşaat mühendisi olarak düşüncem yeni ama m2 si küçük ev.Birçok arkadaşın dediği gibi eski evin sorunları bitmez.25 yıl önceki evinde sağlamlığı konusunda da düşünmek gerekir..Önceden hiçbir bina doğru düzgün kontrol edilmiyordu.99 depreminden sonra ve günümüzde yapılan evlerin çoğu her aşamasında kontrol ediliyor.25 yıllık binada Mantolama olacağını sanmıyorum sonradan yapılmadıysa,şuan tüm binalarda zorunlu biliyorsunuz..kapı,pencere,laminant,mutfak dolabı,banyo seramik ve dolapları hepsini değiştirmeye kalktığınızda da baya masrafı olacak..Mantolama yoksa bina da zaten hiç düşünmeyin,ısınma probleminiz çok olur...
Mantolama yok sonradan yapılacak alırsak eğer. Binanın temelinden parça alınıp numune yani depreme dayanıklı mı diye bakılmış gayet iyiymiş binanın durumu

Back
X