- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
Yaw zeytincim bu kızlar kafayı yemiş.. babanem anlatıyodu bikaç yıl önce köyden bi komşularına görücü gelmiş. Kız istememiş çocuğu. Sebep de çocuk efendiymiş.. onun evleneceği çocuk sigara içicekmiş alkol alıcakmış maço tavırlı sert erkek olcakmış.. arada bi kavga ettiklerinde hırpalıycakmış kızı.. bunlar kıza çok çekici geliyomuş..
Konu sahibinin sevgilisine benzeyen biri vardı hayatımda. Tabi bana gerçek yüzünü son 1 senede gösterdi afalladım ben haliyle.. 3 küsur senemi verdim neticede ve benim bu adamla işim olmaz deyip terketmiştim.. adam beni kaçırmaya kalktı.. intihar etti.. bi türlü düşmedi yakamdan.. terketmesem ben terketmezdim.. bu 9 ayımı verdim muhabbeti çok boş muhabbet o yüzden..
40 yıllık evlilikler bitiyo.. herif amerikanın sömürdüğü gibi sömürüyo kızı üstüne de o biçim küfürler edepsizlikler kabalıklar diz boyu.. kızımız da ondan iyisini bulamam diyo.. Allah mesut etsin ne diyelim
Ne güzel demişsin canım. Sen öyle bir ilişkiden kurtulabilmişsin, insanlar yıllarca süren evliliklerini bitirebiliyor oysa, değil mi? Ama bunun benzeri bir çok konu dönüyor bir yandan da, özellikle tabi yaşı küçük olan kadınlarda oluyor bu... İnanır mısın ben bugün artık konuları da karıştırdım birbirine, yorumunu önce başka bir konu sanarak okudum, çünkü ikisine de uyuyordu, sonradan fark ettim hangi konu olduğunu. O konuda da 17 yaşında bir kızcağız, 4 aylık ilişkisinde çocuk onu seviyor mu sevmiyor mu şüphesini paylaşmış, sonra biraz kurcalanınca çocuğun kısıtlamadığı şey olmadığı çıktı ortaya, konu sahibi beni sahipleniyor herhalde seviyordur diyor. Hayret ediyorum, bu kızlar bu çocuklara "Sen kim oluyorsun yahu? Ne haddine?" diye nasıl hesap soramıyorlar? Kısıtlamanın adı sevgi, küfrün adı ciddi düşünmek olmuş.
Ama ben onlarda da çok suç bulamıyorum. Evet bir tuhaflık var ama her şeyi bildiklerini sanarak aslında hayata ve ilişkilere dair hiçbir şey onlara öğretilmeden, gördükleriyle, duyduklarıyla yaşamaya çalışıyorlar bu ilişkileri bir yandan da. Sosyal medya tek bilgi kaynakları neredeyse. Bir anne kızı artık genç kız olurken oturup ilişkiler hakkında konuşmazsa, bir baba kızına verdiği kıymeti belli etmezse, aileler erkek arkadaşın olacak elbet ama olunca tanımak istiyoruz demezse, böyle oluyor sanırım, tabi hepsinde değildir, elbet bazılarında aileler de iyidir. Ama bana çoğu babasından ya da toplumdaki, çevrelerindeki erkeklerden gördüğü höthöt tavrı arıyor gibi geliyor.
Biz anlatıyoruz burada sabırla annesinin babasının yetiştirirken, öğretmenlerin okullarda anlatması gerekenleri belki. Ama onlar hep "Nasıl ayrılacağım çok bağlandım" diyor.
Daha ne diyelim artık. Her birinin kendi kıymetini acı yoldan tecrübe ederek anlamaması tek temennim
Son düzenleme: