Sizce haksız mıyım? Kötüyüm yorumlarınız en büyük yardımcım olacak

oyyyh iyiki tek cocugum.. akannehirakannehir
umarım yaza kadar, tatile kadar kardesınızle aranız duzelir sevgili utmeras..

şöyle düşünüyorum her hatasını affettim .. artık onda bu yalama oldu sanki ben yaparım ve beni herkez affeder nasıl olsa...

iyi olan doğru değilmidir ? olması gereken yani .. ıyi davranmak iyi bi insan olmak övülmesi gereken bi davranışmıdır bence normal olandır .. ama sevdiğin bi insanın (somut hatalar vardır mesela ders çalışmaması,yalan atması,içki kullanması... vss herkezce yanlıştır bunlar) yanlış şeyler yaptığını hissedince hemen gardını alıp onu korumak için eleştirdiğim çok olmuştur ama bu hatalardan dolayı omzumda da çok ağlamıştır o zamanda yanında olan yine bendim ....
Evet canım işte benim bahsettiğimde bu siz doğru olanı söylersiniz oda doğruluğunu biliyordur ama bunu yapmak işine gelmez o zaman hırcınlaşır size düşman olur.Bu kadar üzmeyin kendinizi eminimki o sizden daha üzgün ve mahcuptur ama belli etmek istemez,zamanla herşey düzelir hatalarının farkına varır ama siz ona dahada soğuk davrandıkça sizden dahada uzaklaşır ılımlı olun,ilk adımı atın demiyorum ama evime giremez edemez benim için bitti gibi sözler söylemeyin

gitmemek çözüm değilki anne ve babamı cezalandırmış olmammı?

hayır. zaten ben anneme babama olanlarıda anlatırdım. onlarda kızlarıyla konuşmamalılar. bir çekidüzen vermeli kendine... çünkü size resmen saldırmış canınızı yakmış. bunu bildikleri zaman neden gelmediğinizi anlarlar.ben söylerdim sizi bilemem...

ne olursa olsun kardeş;kan-can demekdir bana göre..
hataları,suçları olabilir ama birbirinizi silmeniz mantıklı değil.
eninde sonunda görüşceksiniz bu bir ömür süremez zaten.
umarım oda hatalarını anlamışdır bu yaşadıklarınızdan sonra
herşey düzelir

düzelmesi için inanmam lazım ve onun hayatta bazı kazıklar yemesi çevresinde onu satan arkasından konuşan ayağına çelme takmak isteyen gerçekten art niyetle tartışanlar anlayacağın biraz yontulması lazımki gerçek hayat ve ona gerçekten değer verenlerin kıymetini bilmesi için şimdi affettim yine aynı şeyler olacağını düşünüyorum ne değişecek ...bide affetmeyi çok kullanmak istemiyorum çünkü o af dilemiyor öle bi niyeti yok

hayır. zaten ben anneme babama olanlarıda anlatırdım. onlarda kızlarıyla konuşmamalılar. bir çekidüzen vermeli kendine... çünkü size resmen saldırmış canınızı yakmış. bunu bildikleri zaman neden gelmediğinizi anlarlar.ben söylerdim sizi bilemem...

konu açılışında yazdığım gibi olay anında annem yanımızdaydı .. babam dışarıdaydı onuda para almak için bekledi aldı parayı gitti kalması daha kötü olacaktı herkez olayı yaşadı anlayacağın

o zaman sizi anlayacaklarından eminim.
özür dilemedikçe asla gitmem ben... sizin bu şekilde oraya gidip o ortamda huzursuzluk yaşamanız,ve ortamın gerginliği anne ve babanızı dahada üzecektir. gitmemeniz daha hayırlı bence...

Öncelikle 8 yaş çok değil.
Siz 32 yaşındasınız ki benim kardeşinizin yaşındayken bu yaşta dostlarım vardı.
Kardeşiniz henüz büyümemiş,şımarık ve vurdumduymaz.Davranışları 13 yaşında ergen davranışları.
Ne olursa olsun ablasısınız ,yarın büyüyecek el mecbur.
Görüşmemek çözüm değil bence onu adam etmek gerekli.
Ailenizle paylaşın bu durumu şikayet eder gibi değil de onlara karşı da öyle mi acaba..?
siz mi bu tavrı,sizinle mi bir derdi var..?

o zaman sizi anlayacaklarından eminim.
özür dilemedikçe asla gitmem ben... sizin bu şekilde oraya gidip o ortamda huzursuzluk yaşamanız,ve ortamın gerginliği anne ve babanızı dahada üzecektir. gitmemeniz daha hayırlı bence...

gitmezsem çok üzülürler tatlım .. hemde çokkkk..onlara bunu yapamam bunu biliyorum onlar torunlarıyla ilgileneceklerinden gerginliği çok takmayacaklardır .. hatta bizi bir araya getirmeye çalışıyorlarkı barışalım diye çünkü şimdiye kadar hep barıştık hep affettim annem dediki o senin kardeşin anne dedim 15 yaşında kardeşten değil 24 yaşına koca bi kızdan bahsediyoruz herkez onun büyüdüğünü kabul etmeli dedim elimde olmadan gergin bi havayla söyledim o uzatmadı gerildiğimi anlayınca

Öncelikle 8 yaş çok değil.
Siz 32 yaşındasınız ki benim kardeşinizin yaşındayken bu yaşta dostlarım vardı.
Kardeşiniz henüz büyümemiş,şımarık ve vurdumduymaz.Davranışları 13 yaşında ergen davranışları.

işte aynı bende bunu söylüyorum ama anlatamıyorum kimseye karşımda 24 yaşında biri var anlaması lazım diyorum çocukça diyorum artık hep alttan almak istemiyorum diyorum

Ne olursa olsun ablasısınız ,yarın büyüyecek el mecbur.
Görüşmemek çözüm değil bence onu adam etmek gerekli.

onun olgunlaşması için dışardan yontmak için birileri lazım

Ailenizle paylaşın bu durumu şikayet eder gibi değil de onlara karşı da öyle mi acaba..?
siz mi bu tavrı,sizinle mi bir derdi var..?

kendi arkadaşları dışında hep böyle mutsuz suratsız suskun devamlı uyuyan devamlı sorun anlatan ve herşeye mecburmuşuz gibi davranan bi kız ama arkadaşlarıyla hep kahkaha eğlence ama onlar yarın hayatında olmayacak bunu unutuyor

mesela hep amcalarımızı ve dayılarımızı kötüler ona özel ilgi göstermedikleri için ve zenginler parayla herşeyi satın alacaklar zanneder der bayramlarda ona biraz öğrenci diye fazla para verdikleri için sözde ilgi göstermelilermiş

ama kendi teyzeliği nasıldı hiç sorgulamaz 1 kere arayıp nasıl yeğenim diye sormaz

oysa benim içim acır arkadaşlarımın yeni doğan yeğenlerinin resimlerini gezdirip her saat başı yenge yada ablalarını arayıp yeğenlerini sorduklarında

işte diyorum ya,yaptığını ,yanlışını anlamalı. sizin hiçbirşey olmamış gibi davranmanızı, anne ve babanız beklemiyordur herhalde sizden.
onlara düşüyor görev birazda. çekecekler kızlarını karşılarına ,şiddetin çok yanlış bir şey olduğunu,hatalarını,hele ablaya el kaldırmanın kabul edilmeyecek bir davranış olduğunu, anlatacaklar. ve sizi arayıp yaptıkları için özür dilemesini sağlayacaklar. bu olmadığı müddetçe, nasılsa ben yapıyorum yaptığımda yanıma kar kalıyor,bak ablam geldi hiçbirşey olmamış gibi burada sorun yok diye düşünüp,aynı şeyleri tekrarlaması muhtemel.biraz burnunun sürtülmesi gerek.
.

eşim eve geldiğinde yüzümü gördü demiştim yüzümde gördüğü morluklar ve tırnak izleriydi..gitmesine engel olmak istediğim için o duruma geldim...ne diyebilirdim evde bir kasfet havası kardeşim gitmiş..önce sessiz kaldı .. ben 2 hafta hasta oldum ağzımda yaralar çıktı üzüntüden sana yemin ediyorumki pipetle su ve çorbadan başka bişey yiyemedim vazelin sürüyorduk damaklarıma sırf üzüntünün dışarı çıkmasıydı bu ... ben haketmedim oysaki

Olaylar tahminimden ciddi. Ben dövdü derken öyle kolundan tuttuğunuz için kolunu filan savurdu sandım. Ama bu anlattıklarınız sadece hıraçınlıktan olacak şeylere benzemiyor. Temelinde başka sorunlar var gibi. Belki de bir psikolojik yardıma ihtiyacı var.
Ne olursa olsun, sizin değilse de ailenizin destek olması ve uzaklaştırmaması lazım.
Allah kolaylık versin.
Ben gene de barışın derim yazın bir bahaneyle.

işte diyorum ya,yaptığını ,yanlışını anlamalı. sizin hiçbirşey olmamış gibi davranmanızı, anne ve babanız beklemiyordur herhalde sizden.
onlara düşüyor görev birazda. çekecekler kızlarını karşılarına ,şiddetin çok yanlış bir şey olduğunu,hatalarını,hele ablaya el kaldırmanın kabul edilmeyecek bir davranış olduğunu, anlatacaklar. ve sizi arayıp yaptıkları için özür dilemesini sağlayacaklar. bu olmadığı müddetçe, nasılsa ben yapıyorum yaptığımda yanıma kar kalıyor,bak ablam geldi hiçbirşey olmamış gibi burada sorun yok diye düşünüp,aynı şeyleri tekrarlaması muhtemel.biraz burnunun sürtülmesi gerek. .

24 yaşındaki kıza .. benim bildiğim bu eğitim 2 yaşından sonra başlıyor .. ama bunları yaşayan başkası olsa aynı dediklerini kardeşim başkasına söylerdi ... o sadece bize olgun değil

bence sonuna kadar haklısınız
elbette gıdeceksınız annenızın evıne ve katıyen de muhattap olmayın
surtsun burnu, yokmus gıbı davranın
hatta sıze sozle saldırmaya calıssa bıle duymayın gormezden gelın kendısını
zıra bır kardes olarak bunu haketmıs bana gore
cok yuz bulmus o cevresınden

aılenızın bu duruma el atması lazım
ama adım atan taraf sız degıl kardesınızın olması lazım
olmuyorsa da zorlamamak lazım

Tabiki haksız değilsiniz
Yazdıklarınızı okuyunca hem çok üzüldüm :çok üzgünüm: hem de çok sinir oldum. :eek:klava:
Kardeşiniz çok büyük terbiyesizlik,saygısızlık etmiş. :mymeka:
Umarım yaza kadar bazı şeyler düzelir. :nazar:
Şiddetin her türlüsüne karşıyım ama madem kardeşiniz siz onun gidişini engellemenize rağmen sizin yüzünüzü gözünüzü morarttı,tırmaladı,hırpaladı...Annenizin yerinde olsam bu duruma hemen müdahale eder ona orda okkalı 2 tokat atardım, :mymeka: ablaya el kaldırmak da neyin nesi oluyormuş?
Kardeşinizden az büyüğüm ablamda sizden biraz büyük.Aylarca ablamın evinde kaldım,onunda bebekleri vardı ve ben kardeşinizden çok çok daha küçüktüm tam bir ergendim o zamanlar ama asla bu tür davranışlarım olmadı.Saçlarının teline zarar gelsin istemem,ablam benim ikinci annemdir.

Allah kardeşinize akıl fikir,biraz da merhamet versin :Saruboceq:

Ergenlik çağında gibi aynı.

Kardeşiniz olması demek, her yaptığına susup oturmak anlamına gelmiyor bence. Karşıdaki ne kadar kardeş ve insansa, aynı şekilde sizinde bir sabrınız vardır mutlaka.

Bu misafirlik olayı bana ters geldi, çünkü zaten misafir gibi davranmamış ki, hangi insan misafirliğe gittiği yerde, bütün gün yatar ve istediği şekilde davranır.

İnsan kardeşine, bak kardeşim çocuk uyuyor bile diyemeyecek mi, misafir ya da kardeş, kırkel yabancı olsa, başkasının evinde azıcık dikkat eder. Parlamasına ve küfür etmesine gerek yok.

Elinizden geleni yapmışsınız bence. Kovmamışsınız ki, herşeyi alttan almışsınız. Şöyle bir lüks yok kusura bakmasın, ablamın evi, ablamıda saymam, yer içer yatar, keyfime bakar, bir de üstüne en ufak bir uyarıya bile tahammül edemem denirse, nerede kaldı kardeşlik. Karşıdaki kardeşse, siz de kardeşsiniz, aynı saygıyı ve sevgiyi bekleyeceksiniz tabi ki.

Zamanı gelince, barışırsınız inş. Kardeşsiniz sonuçta, iyi ya da kötü, kardeşsiniz. Olur böyle şeyler arada.

bence sonuna kadar haklısınız
elbette gıdeceksınız annenızın evıne ve katıyen de muhattap olmayın
surtsun burnu, yokmus gıbı davranın
hatta sıze sozle saldırmaya calıssa bıle duymayın gormezden gelın kendısını
zıra bır kardes olarak bunu haketmıs bana gore
cok yuz bulmus o cevresınden

aılenızın bu duruma el atması lazım
ama adım atan taraf sız degıl kardesınızın olması lazım
olmuyorsa da zorlamamak lazım

haklısın

bide daha öncede okadar çok özür dilediki canım ama aynı son .. artık bi özür ne kadar geçerli bilmiyorum... zaten af dileyeceğini sanmam .. herşeyi mahfetti onu çok seven ve hayatı boyunca yanında olacak ablasını kaybetti bundan sonra mesafeli bi şekilde bayramlarda merabalaşırız belki ama onu hayatımın odağına koymayacağımı hissediyorum.. o ne düşünüyor bilmiyorum belki asla af dilemem diye çıkışıyodur yada af dilerim oo yine herşey süt liman olur diyodur... ama bu sefer olmayacak dediğim gibi ...ben çok yıkıldım bu olaydan sonra çok basit bazılarının hergğn yaptığı tarttışma konularını biz ne kadar da bi yıkımla yaptık meğerse ne kadarda kinliymiş bana küçük bi olay bekliyormuş bizi küfürleri o bağırırken uyanan kızımını ağlaması ama yanına gidemeyişim annemin hadi kızının yanına git diye beni çekmesi kızıma sarılışıp oyun gibi yapıp gülüşüm onu eğlendirişim falan rüya gibi bölük bölük aklıma geliyor sonra bi başkası .. bi başkası ..

Ergenlik çağında gibi aynı.

Kardeşiniz olması demek, her yaptığına susup oturmak anlamına gelmiyor bence. Karşıdaki ne kadar kardeş ve insansa, aynı şekilde sizinde bir sabrınız vardır mutlaka.

Bu misafirlik olayı bana ters geldi, çünkü zaten misafir gibi davranmamış ki, hangi insan misafirliğe gittiği yerde, bütün gün yatar ve istediği şekilde davranır.

İnsan kardeşine, bak kardeşim çocuk uyuyor bile diyemeyecek mi, misafir ya da kardeş, kırkel yabancı olsa, başkasının evinde azıcık dikkat eder. Parlamasına ve küfür etmesine gerek yok.

Elinizden geleni yapmışsınız bence. Kovmamışsınız ki, herşeyi alttan almışsınız. Şöyle bir lüks yok kusura bakmasın, ablamın evi, ablamıda saymam, yer içer yatar, keyfime bakar, bir de üstüne en ufak bir uyarıya bile tahammül edemem denirse, nerede kaldı kardeşlik. Karşıdaki kardeşse, siz de kardeşsiniz, aynı saygıyı ve sevgiyi bekleyeceksiniz tabi ki.

Zamanı gelince, barışırsınız inş. Kardeşsiniz sonuçta, iyi ya da kötü, kardeşsiniz. Olur böyle şeyler arada.

beni gerçekten çok iyi anlamışsınız çok teşekkürler

Tabiki haksız değilsiniz
Yazdıklarınızı okuyunca hem çok üzüldüm :çok üzgünüm: hem de çok sinir oldum. :eek:klava:
Kardeşiniz çok büyük terbiyesizlik,saygısızlık etmiş. :mymeka:
Umarım yaza kadar bazı şeyler düzelir. :nazar:
Şiddetin her türlüsüne karşıyım ama madem kardeşiniz siz onun gidişini engellemenize rağmen sizin yüzünüzü gözünüzü morarttı,tırmaladı,hırpaladı...Annenizin yerinde olsam bu duruma hemen müdahale eder ona orda okkalı 2 tokat atardım, :mymeka: ablaya el kaldırmak da neyin nesi oluyormuş?
Kardeşinizden az büyüğüm ablamda sizden biraz büyük.Aylarca ablamın evinde kaldım,onunda bebekleri vardı ve ben kardeşinizden çok çok daha küçüktüm tam bir ergendim o zamanlar ama asla bu tür davranışlarım olmadı.Saçlarının teline zarar gelsin istemem,ablam benim ikinci annemdir.

Allah kardeşinize akıl fikir,biraz da merhamet versin :Saruboceq:

canım annem mutfaktaydı ben gitmesin diye onun yattığı odaya gitmiştim eşyalarını toplamasına engel olmak için öyle çığlık çığlığa bi ses yoktu ama kızımı uyandırmaya yetti annem o sese geldi zaten çabuk kızının yanına gibi bişey dedi bizi ayırdı öle bölük pörçük hatırlıyorum hayal gibi sanki

bende kardeşimin küçük annesiydim..eskiden

Durum vahim..
ışi gücü var mı? Ne ile meşgul ?
Çevre tarafından nasıl tanınır.
Size karşı olan düşmanlığının bir sebebi olmalı..??
Deli mi bu kız,çok mu şımarttılar sizinkiler..

X