Sizce Geç mi Kaldım?

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.150
Herkese merhaba,
Ben daha önce İngilizce öğretmenliğini mecburen 3. Sınıfta bırakmıştım. Amerikan kültür gibi birçok kurumda çalıştım. İngilizcem iyidir ve iyi de öğretiyorum özel ders vs verdim çocuklarla aram iyidir.
Şuan 29 yaşındayım. Ve aklıma tekrar sınava girip yeniden İngilizce öğretmenliği okumak geldi. Daha önceki okulumdaki derslerimi okutabilir miyim bilmiyorum çünkü ordan kaydımı sildirmiştim. Baştan başlayıp 4 yıl okuma gibi bi durumum olabilir. Yani 33te falan anca mezun olurum galiba 🤦🏻‍♀️
Sizce geç mi kaldım bunun için? Gerçekçi düşünmek istiyorum. Özel ders vererek ve bi yandan okula giderek idare edebilir miyim acaba yoksa bu yaştan sonra zor mu olur herhangi bi işe girip çalışayım mı?
Bilemedim gerçekten fikirleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba,
Ben daha önce İngilizce öğretmenliğini mecburen 3. Sınıfta bırakmıştım. Amerikan kültür gibi bir çok kurumda çalıştım. İngilizcem iyidir ve iyi de öğretiyorum özel ders vs verdim çocuklarla aram iyidir.
Şuan 29 yaşındayım. Ve aklıma tekrar sınava girip yeniden İngilizce öğretmenliği okumak geldi. Daha önceki okulumdaki derslerimi okutabilir miyim bilmiyorum çünkü ordan kaydımı sildirmiştim. Baştan başlayıp 4 yıl okuma gibi bi durumum olabilir. Yani 33te falan anca mezun olurum galiba 🤦🏻‍♀️
Sizce geç mi kaldım bunun için? Gerçekçi düşünmek istiyorum. Özel ders vererek ve bi yandan okula giderek idare edebilir miyim acaba yoksa bu yaştan sonra zor mu olur herhangi bi işe girip çalışayım mı?
Okumanın yaşı yokki. Hiçbir şey için geç değil. Hedefinizin peşinden koşun insanlar 50 sinden sonra bile okuyor.

Af vs durumları vardı sizi kapsar mı tam olarak bilmiyorum ama istedikten sonra yaparsınız . Benim de imkanım olsa 3.üniyi okucam da bırakmıyorlar 😂

Af çıkmıştı aslında 2014te. Kendi isteğiyle kaydını sildirenler okula dönebiliyordu ancak af tarihinden önce kaydınızı sildirmiş olmanız gerekiyor. 2014teydi ama tam tarihi hatırlamıyorum onu bir araştırırsınız eğer bu tarihten evvel sildirdiyseniz. Belki yeni tarihli de çıkmıştır. Resmi Gazete'ye girip öğrenci affı var mı yok mu, varsa şartları sağlıyor musunuz bi bakın.

Af meselesini bilmiyorum ama yeniden İngilizce öğretmenliği kazanırsanız daha önce aldığınız derslerden muaf olabilirsiniz. kaydınızın silinmiş olması önemli değil. size ders içeriği ve aldığınız dersleri ve notlarınızı gösteren transkript belgesi lazım. onu da üniversitesinin öğrenci bilgi sisteminden alabilirsiniz

Geç değil kesinlikle

Benim Çok yakın bir akrabam 80 yasında okuyor.

Ama o çok istisna biri spor yapar , yüzer , dil kursuna gider , sosyal sorumluluk projelerine katılır vs.

Yani sizde yapabilirsiniz 29 bşy değil.

Benim arkadaşım tam hatırlamıyorum ama sağlıkla ilgili bir bolum okumuştu. Sonra ist üni de bir bölüm kazandı ve seneler sonra daha önce verdiği tarih matematik gibi ortak derslerden muaf olmuştu. Bunu bir araştırın bence birçok dersten muaf olursunuz. Ayrıca hiçte geç degil 29 ne ki bence vazgeçmeyin o kadar okumuşsunuz araştırın muaf derslerinizi falan üniv mezunu olun ❤

Herkese merhaba,
Ben daha önce İngilizce öğretmenliğini mecburen 3. Sınıfta bırakmıştım. Amerikan kültür gibi birçok kurumda çalıştım. İngilizcem iyidir ve iyi de öğretiyorum özel ders vs verdim çocuklarla aram iyidir.
okumanın yası yoktur onemlı olan sızın mutluluğunuz lutfen gıdın okuyun

Bence geç değil eşimin okuluna bir bayan öğretmen atandı 40 yaşında hiç birşey için geç değil bence çok güzel olur eğer kazanma imkanın varsa hiç durma süper olur

Mutlaka egitimizi tamamlayin. Sen bunu hak ediyorsun sakin vazgecme!

Herkese merhaba,
2. Öğretim okuyabilirsiniz. Hiç bilmeyen biri değilsiniz. Üstten ders alarak daha önce de bitirebilirsiniz

Abim 44 yaşında 3. Üniversitesini bitirdi, maaşını ve kariyerini yükseltti..sizin yaşınız da genç, ingilizcenizde iyiymiş. Ne duruyorsunuz, mutlaka okuyun bence...

Herkese merhaba,

Hayatta hicbir sey icin gec degildir. Ben 24 yasindayken bastan istedigim bolumu okusam mi dedim sonra yuhh o bitesiye ben 28 29 yasinda olurum dedim su an 28 yasindayim keske okusaymisim

Dersler ve ders içerikleri büyük oranda uyuşan bir bölüm kazanırsanız geçmiş olduğunuz derslerden muaf tutularak bölümü normal suresinden çok daha kısa surede bitirebilirsiniz.

X