- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Benim zoruma giden şey madem ki parası yok borcu sıkıntı ediyor ailesiyle neden doya doya planlar yapıyor, tamam ben bütün deidklerinizi yaparım daha önceden de yaptık zaten ama o ailesinden fedakarlık edecek mi hayırr. Çünkü sevgilimi tanıyorum daha bu ay 500 tl babasına para gönderdi araba taksiti varmış babası ödeyememiş güne girmişti 1000 tl günden geldi onuda babasına sen al taksit kapatırsın demiş. Bunları duyunca tuhaf oluyorum haliyle. Ya inanır mısınız ben koltukta yatıyorum 21 yasında kocaman kızım kendime baza alcaktım neyse ben iader ederim dedim bazaya verceğim parayla birikim yaparım dedim. Öyle aldım o altınları o yüzden zoruma gidiyor sevgilkimde ben gibi kendi sıksa ama ona rağmen parası olamasa hiç dert değil. Ama onun ailesine gelince hep olamayan para var oluyor bianda
Sende de kabahat yokmu.Alnını terletiyorsun canını dişine takıyorsun kendi rahatını bozup biriktirdiğini al ye diye elin oğlunun avucuna sayıyorsun.o 4000 lira ile kenara bir şey koyamıyor ama senin asgari ücretle aldığın iki altınına göz dikiyor.Verde yiyeyim diyor.
Ailesine o kadar şey alacak olan iki altınamı kaldı.Hesabını kitabını yapsın lüx alacağına ekonomik olanları bulacak.Ayağına göre yorgan hesabı
Felix bunların hepsini dersem zaten o benden kendisi ayrılır :) Daha önce dedim bu tarz birşeyler bana yine konusurken hayatım benim durumum belli ben istemez miyim sana en güzelini almak, en güzellerini yapmak ama bende de yok işte dedi bende bi sinirlendim ailene gelince var ama bana niye yok hayır sende olmasa anlıcam dedim. Sen kimsin ki benm parama karısıyosun onlar benim ailem dedi yerin dibine soktu beni laflarıyla.Ama bu kez kararlıyım o üste çıkarsa ben daha da üste çıkıcamAltınları annem bulmuş ben de mecburen söyledim de, altınları bozdurmaktan kurtul.
Ve ayrıca ekle "aşkım altınları bozduramycam diye üzüldüm ilk önce. Sorna düşündüm de benimle gezmek icin param yok diyen adam ailesini gezdirmeye kardesine gereksizce pahali ayakkabi almaya para bulabiliyor. O halde ben neden üzülüyorum ki dedim. Zaten evlenince de böyle olacak, o hep beni erteliycek ama ailesine para göndermek icin borc cekecek. Ve böyle bir evlilik hayal etmiyorum ben." Gibi gibi ekle. Sana paragöz derse de, bana paragöz damgasi yapıştıran bir adamla ne sevgili ne de evli olurum diyip kalk masadan.
Ailene soyle para biriktiricem derse de, ben ailemin karşısına güvenemedigim, ailesi icin habire borc cektiren bir adam cikartamam. Ailemin lafını isitecek olan benim. He dersen ki ailenin lafına bakma, o zaman sen de bakmıycaksın bir kere de bende de para yok diyip borca girmiyceksin, dersin.
Sana yüklendikçe sen de ona yüklen. Bu adam istiyor ki bütün maası ailesine gitsin ama karısı ondan bisey istemesin 3 kuruşa tamam desin. Yok öyle bir şey. Adamın parası olmaz ne sana ne ailesine, eyvallah. Ama burada sürekli sürekli sana "idare et kelebek" deniliyor. Biraz uyanık ol ve gör bunları. Bulmus yumuşak başlı kızı, oh ne isterse yapıyor.
Valla haklısınız, ben 3 ay maaş almadan sadece yol parasına çalıştım bi dönem sırf işi öğrenmek için. O zamanlarda da onun doğum günü vardı 2 ay öncesinden doğum günü için hediye parası ayarladım kendi cebimde abartmıyorum 1 tl yokken 2 ay boyunca 150 tl yi gözüm gibi sakladım . Helali hoş olsun , keşke daha fazlasını yapabilsem ama ben böyleyken ondan da aynı seyleri bekliyorumŞöyle düşün..
Doğumgününü yeni öğrenmedi sonuçta kendini en azından bir ay önceden ayarlayabilirdi.
Ailesini tabiki düşünebilir, hediye almak isteyebilir ama gezeceksiniz diye sana para harcattırarak olmaz.
Bu adam böyle gider bence. Kaçamak falan yapma. Seni gerçekten seven senin için önemli olan ve senede birgün olan doğumgününe kendini maddi-manevi hazırlardı.
Ya pamukşeker şu bir gercek, eğer ben altınları vereyim demeseydim de biz yine o kaçamağı da yaparız ailesiyle de gezer hediye de alır borçla yapar ama yinede yapar. Param yok biz gezmeyelim yemeyelim demez bana buna eminim, daha öncede hiç cebnde yokken gayet güzel vakit geçiriyorduk ben hallederim diyip borçla yapıyordu birşeyler bu konuda hakkını yiyemembence kelebegin sevgilisinin kizin altinlarina göz dikti demek biraz yanlis olur zamaninda yanindayken hicbirseyden kismamis ne istedigiyse yapmis bu biraz haksizlik olur. Kelebek altinlarimi bozdururuz diyince adama rahatlik gelmis ohh be tamam gezme isi kelebekte bende aileme bulup bulusturup hediye alayim. Ha kelebek altinlarindan bahsetmeseydi bu adam yine bulup ailesiyle gezecek hediye alacakti
Felix bunların hepsini dersem zaten o benden kendisi ayrılır :) Daha önce dedim bu tarz birşeyler bana yine konusurken hayatım benim durumum belli ben istemez miyim sana en güzelini almak, en güzellerini yapmak ama bende de yok işte dedi bende bi sinirlendim ailene gelince var ama bana niye yok hayır sende olmasa anlıcam dedim. Sen kimsin ki benm parama karısıyosun onlar benim ailem dedi yerin dibine soktu beni laflarıyla.Ama bu kez kararlıyım o üste çıkarsa ben daha da üste çıkıcam
bence kelebegin sevgilisinin kizin altinlarina göz dikti demek biraz yanlis olur zamaninda yanindayken hicbirseyden kismamis ne istedigiyse yapmis bu biraz haksizlik olur. Kelebek altinlarimi bozdururuz diyince adama rahatlik gelmis ohh be tamam gezme isi kelebekte bende aileme bulup bulusturup hediye alayim. Ha kelebek altinlarindan bahsetmeseydi bu adam yine bulup ailesiyle gezecek hediye alacakti
Canım ben seni anlıyorum. Benzer bir durum yaşamıştım. İnan böyleleri adam olmuyor. Seven insan böyle yapmaz lütfen bu sözlerimi dikkate al. Sen asgari ücretle bunu yapmışsın o bir de polis. Tamam çok para harcasın sana mükemmel bi doğumgünü yapsın demiyorum ama en azından bir ay önceden parasını ayarlayıp doğumgününde elinde bir Çiçek'le kapında belirse sana yeterdi bence. Böyle para muhabbeti yapmaktansa.Valla haklısınız, ben 3 ay maaş almadan sadece yol parasına çalıştım bi dönem sırf işi öğrenmek için. O zamanlarda da onun doğum günü vardı 2 ay öncesinden doğum günü için hediye parası ayarladım kendi cebimde abartmıyorum 1 tl yokken 2 ay boyunca 150 tl yi gözüm gibi sakladım . Helali hoş olsun , keşke daha fazlasını yapabilsem ama ben böyleyken ondan da aynı seyleri bekliyorum
Çünkü ben daaha önceden kimseyle ciddi bi ilişki yaşamadım , çok güzel günlerimiz oldu sağolsun hep destek oldu korudu kolladı. Bugüne kadar da ben hep maaşı güzel msleği de var halleder gözüyle bakıyodum maddi yönden. Bide bana bunun sıkıntısını hiç çektirmedi, bir kerede benm param yok kelebek bugün de şunu yemeyelim demedi. Bende durumun ciddiyetini pek farkına varamadım sıkıntısını çekmediğm için ama ne zamana kadar böyle devam edecek kiAdam yolunu bulmuş ki
Para akmasa damlasa ailesine gitsin evlenmek istediği kadın ufacık bir şey istese laf kalabalığı. Kiz bir laf etse de yapıştır paragöz de. Seni susturmak için paragöz diyor
Ama anlamadığım bu adamın bu kadar falsosuna hala ayrılmamak.
Bu adam seni ikinci plana atacak ve onceligi hep ailesinde olacak. Maddi sıkıntıdan burnunu kaldiramayacaksin ailesi hep kemirrcek belli. Bu adamla daha neden dvam ettiğini anlamıyorum.
İnsan mutlu olmak için ilişki kurar bu adam hep mutsuz ediyor hep daha neden dvam ediyorsun?
Ya pamukşeker şu bir gercek, eğer ben altınları vereyim demeseydim de biz yine o kaçamağı da yaparız ailesiyle de gezer hediye de alır borçla yapar ama yinede yapar. Param yok biz gezmeyelim yemeyelim demez bana buna eminim, daha öncede hiç cebnde yokken gayet güzel vakit geçiriyorduk ben hallederim diyip borçla yapıyordu birşeyler bu konuda hakkını yiyemem
Çünkü ben daaha önceden kimseyle ciddi bi ilişki yaşamadım , çok güzel günlerimiz oldu sağolsun hep destek oldu korudu kolladı. Bugüne kadar da ben hep maaşı güzel msleği de var halleder gözüyle bakıyodum maddi yönden. Bide bana bunun sıkıntısını hiç çektirmedi, bir kerede benm param yok kelebek bugün de şunu yemeyelim demedi. Bende durumun ciddiyetini pek farkına varamadım sıkıntısını çekmediğm için ama ne zamana kadar böyle devam edecek ki
Felix bunların hepsini dersem zaten o benden kendisi ayrılır :) Daha önce dedim bu tarz birşeyler bana yine konusurken hayatım benim durumum belli ben istemez miyim sana en güzelini almak, en güzellerini yapmak ama bende de yok işte dedi bende bi sinirlendim ailene gelince var ama bana niye yok hayır sende olmasa anlıcam dedim. Sen kimsin ki benm parama karısıyosun onlar benim ailem dedi yerin dibine soktu beni laflarıyla.Ama bu kez kararlıyım o üste çıkarsa ben daha da üste çıkıcam
Bana ayıp geliyor kız iyi niyetli söylemiş olsa da ben erkek olsam gurur yapardım istemezdim.Aşkım onlar sende kalsın biriktirmeye devam et derdim.
Kızın iki katı maaş alıyor bu yüzsüzlük bence.
Erkek arkadaşı önünü ardını düşünmeyen ,evliliği çocuk oyuncağı gibi gören ,sorumsuz biri gibi geldi bana.
Fedakarlığı sürekli kızdan bekliyor.
Önceki konusunda da kızı Cizreye çağırmıştı.
Ya pamukşeker şu bir gercek, eğer ben altınları vereyim demeseydim de biz yine o kaçamağı da yaparız ailesiyle de gezer hediye de alır borçla yapar ama yinede yapar. Param yok biz gezmeyelim yemeyelim demez bana buna eminim, daha öncede hiç cebnde yokken gayet güzel vakit geçiriyorduk ben hallederim diyip borçla yapıyordu birşeyler bu konuda hakkını yiyemem
Bak canım bir abla tavsiyesi,bir ilişkiye para mevzusu girdimi ilşki çirkinleşir.Gelip gezmke için 1500 liraya gerek yok.Herkes ayağını yorganına göre uzatsın.Varsın kaçamakta yapmayıverin.Günaydın KK'nın güzel hatunları
Sevgilim Cizre'de görev yapıyor polis memuru, oraya gideli 2 ay oldu.
Önümüzdeki ay izne gelmeyi düşünüyor inşallah Rabbim nasip ederse
Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Bende olsun senin canın sağolsun dedim.
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Her neyse kısacası en az 1500 tl para gerekiyor bunlar için.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Bundan sevgilime de bahsetmiştim her neyse işte,
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
Utanıyorum da bunları düşünürken kararsız kaldım kısacası...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?