Sizce doğru mu yapıyorum ?

Sende de kabahat yokmu.Alnını terletiyorsun canını dişine takıyorsun kendi rahatını bozup biriktirdiğini al ye diye elin oğlunun avucuna sayıyorsun.o 4000 lira ile kenara bir şey koyamıyor ama senin asgari ücretle aldığın iki altınına göz dikiyor.Verde yiyeyim diyor.

Ailesine o kadar şey alacak olan iki altınamı kaldı.Hesabını kitabını yapsın lüx alacağına ekonomik olanları bulacak.Ayağına göre yorgan hesabı

Altınları annem bulmuş ben de mecburen söyledim de, altınları bozdurmaktan kurtul.

Ve ayrıca ekle "aşkım altınları bozduramycam diye üzüldüm ilk önce. Sorna düşündüm de benimle gezmek icin param yok diyen adam ailesini gezdirmeye kardesine gereksizce pahali ayakkabi almaya para bulabiliyor. O halde ben neden üzülüyorum ki dedim. Zaten evlenince de böyle olacak, o hep beni erteliycek ama ailesine para göndermek icin borc cekecek. Ve böyle bir evlilik hayal etmiyorum ben." Gibi gibi ekle. Sana paragöz derse de, bana paragöz damgasi yapıştıran bir adamla ne sevgili ne de evli olurum diyip kalk masadan.

Ailene soyle para biriktiricem derse de, ben ailemin karşısına güvenemedigim, ailesi icin habire borc cektiren bir adam cikartamam. Ailemin lafını isitecek olan benim. He dersen ki ailenin lafına bakma, o zaman sen de bakmıycaksın bir kere de bende de para yok diyip borca girmiyceksin, dersin.

Sana yüklendikçe sen de ona yüklen. Bu adam istiyor ki bütün maası ailesine gitsin ama karısı ondan bisey istemesin 3 kuruşa tamam desin. Yok öyle bir şey. Adamın parası olmaz ne sana ne ailesine, eyvallah. Ama burada sürekli sürekli sana "idare et kelebek" deniliyor. Biraz uyanık ol ve gör bunları. Bulmus yumuşak başlı kızı, oh ne isterse yapıyor.

bence kelebegin sevgilisinin kizin altinlarina göz dikti demek biraz yanlis olur zamaninda yanindayken hicbirseyden kismamis ne istedigiyse yapmis bu biraz haksizlik olur. Kelebek altinlarimi bozdururuz diyince adama rahatlik gelmis ohh be tamam gezme isi kelebekte bende aileme bulup bulusturup hediye alayim. Ha kelebek altinlarindan bahsetmeseydi bu adam yine bulup ailesiyle gezecek hediye alacakti

Şöyle düşün..
Doğumgününü yeni öğrenmedi sonuçta kendini en azından bir ay önceden ayarlayabilirdi.
Ailesini tabiki düşünebilir, hediye almak isteyebilir ama gezeceksiniz diye sana para harcattırarak olmaz.
Bu adam böyle gider bence. Kaçamak falan yapma. Seni gerçekten seven senin için önemli olan ve senede birgün olan doğumgününe kendini maddi-manevi hazırlardı.

Felix bunların hepsini dersem zaten o benden kendisi ayrılır :) Daha önce dedim bu tarz birşeyler bana yine konusurken hayatım benim durumum belli ben istemez miyim sana en güzelini almak, en güzellerini yapmak ama bende de yok işte dedi bende bi sinirlendim ailene gelince var ama bana niye yok hayır sende olmasa anlıcam dedim. Sen kimsin ki benm parama karısıyosun onlar benim ailem dedi yerin dibine soktu beni laflarıyla.Ama bu kez kararlıyım o üste çıkarsa ben daha da üste çıkıcam

Valla haklısınız, ben 3 ay maaş almadan sadece yol parasına çalıştım bi dönem sırf işi öğrenmek için. O zamanlarda da onun doğum günü vardı 2 ay öncesinden doğum günü için hediye parası ayarladım kendi cebimde abartmıyorum 1 tl yokken 2 ay boyunca 150 tl yi gözüm gibi sakladım . Helali hoş olsun , keşke daha fazlasını yapabilsem ama ben böyleyken ondan da aynı seyleri bekliyorum

Ya pamukşeker şu bir gercek, eğer ben altınları vereyim demeseydim de biz yine o kaçamağı da yaparız ailesiyle de gezer hediye de alır borçla yapar ama yinede yapar. Param yok biz gezmeyelim yemeyelim demez bana buna eminim, daha öncede hiç cebnde yokken gayet güzel vakit geçiriyorduk ben hallederim diyip borçla yapıyordu birşeyler bu konuda hakkını yiyemem

Adam yolunu bulmuş ki
Para akmasa damlasa ailesine gitsin evlenmek istediği kadın ufacık bir şey istese laf kalabalığı. Kiz bir laf etse de yapıştır paragöz de. Seni susturmak için paragöz diyor
Ama anlamadığım bu adamın bu kadar falsosuna hala ayrılmamak.
Bu adam seni ikinci plana atacak ve onceligi hep ailesinde olacak. Maddi sıkıntıdan burnunu kaldiramayacaksin ailesi hep kemirrcek belli. Bu adamla daha neden dvam ettiğini anlamıyorum.
İnsan mutlu olmak için ilişki kurar bu adam hep mutsuz ediyor hep daha neden dvam ediyorsun?

Bana ayıp geliyor kız iyi niyetli söylemiş olsa da ben erkek olsam gurur yapardım istemezdim.Aşkım onlar sende kalsın biriktirmeye devam et derdim.

Kızın iki katı maaş alıyor bu yüzsüzlük bence.

Erkek arkadaşı önünü ardını düşünmeyen ,evliliği çocuk oyuncağı gibi gören ,sorumsuz biri gibi geldi bana.

Fedakarlığı sürekli kızdan bekliyor.

Önceki konusunda da kızı Cizreye çağırmıştı.

Canım ben seni anlıyorum. Benzer bir durum yaşamıştım. İnan böyleleri adam olmuyor. Seven insan böyle yapmaz lütfen bu sözlerimi dikkate al. Sen asgari ücretle bunu yapmışsın o bir de polis. Tamam çok para harcasın sana mükemmel bi doğumgünü yapsın demiyorum ama en azından bir ay önceden parasını ayarlayıp doğumgününde elinde bir Çiçek'le kapında belirse sana yeterdi bence. Böyle para muhabbeti yapmaktansa.
Bu arada kasımın sonunda benimde eşimin doğumgünü var şimdiden doğumgünü menüsünü hazırladım kafamda. Para da biriktiriyorum. Demek ki istese o da yapabilirmiş.

Çünkü ben daaha önceden kimseyle ciddi bi ilişki yaşamadım , çok güzel günlerimiz oldu sağolsun hep destek oldu korudu kolladı. Bugüne kadar da ben hep maaşı güzel msleği de var halleder gözüyle bakıyodum maddi yönden. Bide bana bunun sıkıntısını hiç çektirmedi, bir kerede benm param yok kelebek bugün de şunu yemeyelim demedi. Bende durumun ciddiyetini pek farkına varamadım sıkıntısını çekmediğm için ama ne zamana kadar böyle devam edecek ki

Bu işte sorumsuz olduğunu gösteriyor hep borç ,sürekli borç ...o borç dağ gibi olur icralık hale gelir.

Ailesinede hayır diyemiyor onlarada para gönderecek.

Bu kafada bir adam nasıl ev geçindirecek.

Zaten sorun bu. Parası yokken de sorumsuzca devam ediyormuş aynı ailesi gibi.
Biz de bazen parasız kalirdik sevgiliyken parkta bahçede gezerdik eve falan tikilirdik. Hovardalık etse bu ekşi puan olurdu.
Geleceğin Nyks'nin ki gibi olacak konularına bak. Aynı aileci sorumsuz adam.
İleride borç odeyeceksin hep. Azıcık azalsa o borç ya araba büyütülecek ya ailesinin salon takımı falan.
Gormek için müneccim olmaya gerek yok.
Hayatinin hatasını yapacaksin

Sen kimsin dedi öyle mi

Kimsin sen, kendini ne olarak görüyosun

Sevgili iken bu lafları eden adam evlenince ahh karıcım 1.sırada sen varsın mı diyecek

Canım belki sana süpriz yapıcak.
3ün 5in lafı olmaz vermen gerekiyorsada ver. Gercekten olmayabilir sonuçta ev tutmak fuzuli bir çoçuğu sevindirmeye ailenden birini mutlu etmeye göre.. Birazda onların gözünden bakmalıyız

Şimdiden ikinci plana atmış geleceği görmüyormusun.

Ailesine yok diyemiyor ama gücü sana yetiyor .Zeytinyağı gibi üste çıkacak.

Sen fedakarlık yapacaksın sen istemeyeceksin.Sende genç bir kızsın hayallerin var.

Sen kimsin ki dedikten sonra ayrılmalıydın bence.

Evlenmek isteyen o herşeye karışma diyende o.

Sen emin olmak için tabi ki soracaksın ortak hareket edeceksiniz.Para biriktireceksiniz.O yüzden sen kimsin diyemez.

Haklisin tabiki sorumsuz evlenecek olgunlukta degil. Ama zaten birikim yapmaya alisik olmadigi icin o boyutunu düsünmemis ki.

Borca borc ekliyor isine maasinami bu kadar güveniyorda ekledikce eklemis kafasi nasil rahat ediyor ben anlamadim vallahi.

Bir evliligi bitiren % 90 sebep eşin ailesiyle ilişkisi. Ben bunu bilirim bunu söylerim . Gördüğüm duyduğum tecrübelerim de bu yönde. Burda bile nerden baksan çoğu sorun adamin ailesiyle dengeyi kuramamasi. Asıl meselen senin bence bu olmalı. Önceki konularını da biliyorum. Ayni yaslardayiz benimde 3 yildir beraber olduğum sözlum var. Bizimde aramizda para soz konusu degil. Evlenme yolunda gidiyoruz insallah ama onu ve ailesini tanimaya cok dikkat ediyorum hala. Benim sözlum ilk önce kendi bütçesini kendi ilerisini düşünür. Olmasi gereken bu. Mesela annesi buyuk masrafli bir sey istese bir dusuneyim der. Acil mi degil mi . ?Gerekli mi gerekesiz mi.? Benim bütçem yeter mi? Beni ilerde bu harcama zorlar mi? Vs. Diye düşünür. Bakti olmuyor ben suan alamam dedigini der annesine. Yada hic alamam der. Biraz destek olabilirim der. Ama acil muhtaç bir sey olursa herkes çıkarır verir. Yani demek istediğim ilerde coook sıkıntı çekersin. Bu inssan seni ailesine karşı koruyamaz. Küçük çocuk gibi parasini yönetemeyen insam ilerde seni evini ailesini bir arada hiç yurutemez. Uzulmeni istemem ama görünen bu kardeşim ben boyle gördüm en azından. Cok cok cok iyi taniman gerek evlencegin kisiyi. Evlenince değişir diyorlar ama herkes değişiyor. Kadinda evlenince değişiyor. Ama bu karakter degismez. Ben sadece romantiklik duzeyi ve heyecan duzeyinin değiştiğine inaniyorum. Yoksa tamamen bir insan karakteriyle birlikte degismez bama göre. Hakkinda hayırlısı olsun ama yinede cok iyi düşün bak gozlemle kendini ateşe atma.

Bak canım bir abla tavsiyesi,bir ilişkiye para mevzusu girdimi ilşki çirkinleşir.Gelip gezmke için 1500 liraya gerek yok.Herkes ayağını yorganına göre uzatsın.Varsın kaçamakta yapmayıverin.
Sana gelince kılı 40 yaran,bilmem nesine adidastan nıke dan hediye alacakmış.Sen neden para mevzularından bahsediyorsun.Altınından bahsediyorsun.Yazık günah değil mi sana,zor bela altın biriktirmişsin.Sana yaptığı harcamayı lütuf sayıyorsun.Yani bir erkek kız arkadaşını bir yere götüremiyorsa,bi çayın bir yemeğin parasını ödeyemiyorsa kusura bakmasın sevgili edinmesin o zaman.Uçak biletine kadar hesaplıyor sanki sırf gelince seni görecek gibi.O altınlarını bildiği için yol yapmış.Taviz verme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…