• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

Aileme bile söylememiştim altınları sadece o bliyor, önümüzdeki ay kardeşimin gözlerinden rahatsızlığı var evdekiler onu hastaneye götürcekti şehir dışına onlara da vercektim maaştan, sevgilimde istersen altınları da onlara ver dedi bende bişey demedim. Mahcup olamamak adına öyle dedi gibi geldi bana
Söyleme kimseye hicbir yatırımını söyleme.benim başım ağrımıştı bu sebepten.

İyi de o herşeyi karşılarken bişey olmuyorda bi kere de sen verince mi sorun oluyor?
Ee sende aldığın parayı ailene kardeşine harcıyormuşsun, onun da harcaması mantıklı. İyi valla o fedakarlık yapıyorsa sende yap ne olacak?
He yapmak istemiyosan da kaçamak yapmicaksın.

Benim en büyük korkumda bu zaten, beni ve çocuğumu o duruma düşürür mü ya o kadar bencil olabilir mi . Allah'ım düşünmek bile istemiyorum. Ben bazen kardeşim benden birşey istiyor alamayınca oturup hüngür hüngür ağlıyorum evladım istese alamasam kahrolurum ,dediğin gibi bunu ailesinin engel olduğunu düşündükçe çıldırırım

O zaman ona göre yol cizeceksin kendine. Ben cocugumu bebek yasta biraktim calistim ki kimseye muhtac olmayalim diye, yarin birgün bisey istediginde ben herseferinde hayir demek zorunda kalmayayim diye. Ben yeri geldi cocuguma ucuzunu aldim giydirdim. Eger bu durumda esim ailesine para verseydi kiyametleri koparardim. Insan anne olunca daha farkli düsünüyor.
Erkek arkadasinin hayattaki amaci belli, elimde avucumda ne varsa aileme gitsin. Seninle gezip tozmasida sana göz boyasi malesef. Rabbim hakkinda hayirlisini versin.

aslında hesap sormak senin haddin değil ama doğu göreviyle birlikte 5 bine yakın maaş alıyordur. orda harcama lüksü de yok malesef. biz de hakkarideydik. para olduğu gibi kalıyordu. sevgilisiyle 2 gün birlikte harcamak için parasının olmamsı ilginç
hani dedin ya, bu zamana kadar elimi cebime attırmadı diye, acaba artık sana harcamak zoruna mı gidiyor? yani aklıma tek gelen şey bu.
zira param yok diyor, ama yalan söylemeyi beceremediğinden mi yoksa Allah mı şaşırtıyor ya da bilerek mi diyor, ama yapacağı bütün harcamaları birbir anlatmış ve bunun içinde sen yoksun.

normal şartlarda derdim ki sen de harcamalısın, sonuçta birlikte yeyip içiyorsun diye , şu durumda harca ama biraz da gözlemle değişiklik var mı amacı sana da para harcatmak mı diye?? eğer öyleyse artık onun tek başına harcamasına izin verme. belli ki rahatsız oluyordur.
Gerçekten maddi açıda ciddi sıkıntıları var biliyorum ben gezmem yemem içmem razıyım ama o yine ailesi için borca girecek bizden kıssak da ordan açılacak biliyorum.Acaba beni deniyor olablir mi diyede düşünüyorum çnkü sevgilim borcu sıkıntı yapan bi adam değil hatta dün gece o kadar sasırdım ki sevindim de, bu adam nasıl oluyoda bunları diyo Allah Allah diyorum çnkü hep derdi ki aman hayatım gezelim tozalım sen yanımda ol öderiz falan filan dedim demekki artık hesaplı yapacak herseyini . Sevgilime de aferin aşkım söz konusu ben bile olsam böyle ilerisini düşün işte dedim pat 2 dk sonra ailesiyle planlarını anlattı ben yine hüsran yine hayal kırklığıyla kaldım

Bence haksızsın sankı mılyar saklıosun . Senın kdr ailesınınde hakkı var onları da sevndrmek istıorsa çok haklı.

Evet o bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben buna fırsat vermedim. İmkanım oldukça bende faz fazla birşeyler yaptım elbette. Sorun altınları vermek değil veya benden para çıkması değil. Madem parası yok madem çok borcu var bu durum ailesine gelnce neden söz konusu değil. Benim kızgınlığım bana yok diyipte ailesiyle planlar yapması, parası olmayan bi adam ailesine nasıl para harcayacak ?
Bakın sizler beni yanlış anladınız ben ünv.deyken sevgilimin cebnde hiç parası olmadığı halde babasına para gönderdiği günleri biliyorum peki ben ne yapıyordum bliyo musunuz o sabah işten çıkıyodu 8 de benim tatil günümde olsa o saatte uyanıp hazırlanıp yurttaki kahvaltı hakkımla 2 poğaça bir paket zeytin bal alıp evine gidiyordum sürpriz yapıp. Niye çnkü parası yok evde de birşey yoktur diye yolda giderken de sigaradan nefret etmeme rağmen onu içiyo paketi bitmiştir diye 100 lira sigara parası verdim 10 paket sigara aldım kiii bana göre sigaraya verilen 1 tl bile boş... Bunlar sadece birkaçı , kısacası ben aman o versin o ödesin diyen bir kız olsam bunları yapmazdım. Ünv.den dönerken burs karttımı ona bıraktım daha 3 ay para yatacaktı aylık 350 tl öyle döndüm arada sırada yanıma gelirsin belki arabaya bensiz parası yaparsın diye.
ne guzel bir iliskiniz varmis oyle dusunmekte hakliymissin aslinda ama yine durustlukle soyledigin bi sey var( bu yonunu de cok sevdim belirteyim ;-). ) yoksada cebinde gonderiyormus zaten bu sevgilinizin zaafi ailesine karsi cok hassas ama bu durumda bence sevgilinizde sorun yok takdirlik evlat.bana gore sorun ailesinde onlarin kabul etmemesi lazim cocugun iyi niyetinu gormeleri ve onu zor duruma dusurduklerinin farkina varmalari lazim.

offfff bilmiyorum

akıllı bi kızsın, artık geleceğini düşünmeye başla derim ben senden yaşça büyük biri olarak.
4.300 tl maaş aldı diyosun, 2000'i krediye gitse 2300 tl daha var elinde olması gereken. ama o aradaki 2000 lira da uçmuş gözüküyor. Düzene girmesi lazım, sağlam bir ultimatom vermen lazım. Böyle devam ederse 3 yıllık geçmişin 4-5 yıl olacak, daha da çok evlenmek zorunda hissedeceksin kendini.

Bu adam zaten sürekli elini cebine atmış yedirmiş içirmiş hani hep siz harcasanız neyse. Ayrıca siz de maaşınızdan ailenize veriyormuşsunuz ilk defa 2 altın atabilmişsiniz onun ailesine harcamasına neden içerliyorsunuz peki. İhtiyaçlarını alması gayet doğal değil mi. Bencilce geldi bu durum.

Kaldı ki madem maddi durum iyi değilse neden tatile gitmeyi düşünüyorsunuz? kalacak yer parası ayrı, araba kiralama ayrı bunlar fuzuli şeyler. Gitmeyin bir yere, makul yerlerde yemek yiyin önemli olan bir arada olmak değil mi? Hani her zaman her şeyi size ödetir tamam ama siz nasıl ki ailenize tüm maaşınızı veriyorsanız o da ailesine yapacak tabii ki. Gezmek için de altın bozdurulmaz ama.

kenarda biriken paralar altınlar sevgiliyi gectim yeri gelir eşe de söylenmez ben soylemem .
mecbur kaliyoruz cunku soylememeye kenarda param muhakkak olur kendime harcarim
yoksa bisey almak istesem ne gerek var der durur
birde hemen sıkışınca benim lenardaki uc kurusuma göz diker...
bak iste dedigine pisman ettirirler.bana da cok oyle olmustur
bende dersimi aldim
seninde bu son olsun
bi de madem oarasi yok daha dünkü cocuga orjinal adidas da nedir ya..ates pahasi resmen..
hem masallah cizrede polisse bayagi da guzel maasi vardir
ne karti ya sevgilin hic evlilik icin kenara para atmiyor mu
ne kadar savurgan..

ne guzel bir iliskiniz varmis oyle dusunmekte hakliymissin aslinda ama yine durustlukle soyledigin bi sey var( bu yonunu de cok sevdim belirteyim ;-). ) yoksada cebinde gonderiyormus zaten bu sevgilinizin zaafi ailesine karsi cok hassas ama bu durumda bence sevgilinizde sorun yok takdirlik evlat.bana gore sorun ailesinde onlarin kabul etmemesi lazim cocugun iyi niyetinu gormeleri ve onu zor duruma dusurduklerinin farkina varmalari lazim.
Teşekkür ederim :KK36: Sorun kimde ben bilmiyorum ya vallahi çözemiyorum 3 yıldır, Maddi açıdan sevgilim ve sevgilimin ailesinin bakış açısı farklı benim ve benm ailemin ki çok farklı... O ailesinden nasıl görüyosa öyle ilerliyo bende aynı şekilde. Onun ailesinin borcu çok babasının doğru düzgün işi yok tek sıkıntıyı çeken sevgilim ama yinede mutlular bizim evde babam çok şükür ki 3.000 tl maaşı var ama yinede karkarak harcıyoruz çnkü borçlarımız var öncelik onlar...

Onunla konuşmayı dene aileme bu kadar harcamak yerine biraz kış bende satiçam zaten e biraz rahat gezeriz de çok fazla da abartma sikilmasin

de ki bi muddet sonra annem agir hasta oldu ozele goturduk bi suru oara gitti mecbur altinlarimi bozdurdum
annemin sağlığı soz sonusu de...
sakin bozdurma altınlarını sevgilin icin ..

Bence haksızsın sankı mılyar saklıosun . Senın kdr ailesınınde hakkı var onları da sevndrmek istıorsa çok haklı.
Zaten varını yoğunu ailesine yatırdı daha ne yapması lazım lamadım kız kardeşini evlendirdi babasının altına araba aldı annesine evi tadilat yaptırdı erkek kardeşine deniz kendine kıyafet alır ona verir ayakkabı alır ona verir.. Böyle böyle 60.000 tl borc yaptı şimdi bana param yok borcum çok diyipte arkasından ailesine yapacaklarını sayması bencilce geldi

Bu adam zaten sürekli elini cebine atmış yedirmiş içirmiş hani hep siz harcasanız neyse. Ayrıca siz de maaşınızdan ailenize veriyormuşsunuz ilk defa 2 altın atabilmişsiniz onun ailesine harcamasına neden içerliyorsunuz peki. İhtiyaçlarını alması gayet doğal değil mi. Bencilce geldi bu durum.

Kaldı ki madem maddi durum iyi değilse neden tatile gitmeyi düşünüyorsunuz? kalacak yer parası ayrı, araba kiralama ayrı bunlar fuzuli şeyler. Gitmeyin bir yere, makul yerlerde yemek yiyin önemli olan bir arada olmak değil mi? Hani her zaman her şeyi size ödetir tamam ama siz nasıl ki ailenize tüm maaşınızı veriyorsanız o da ailesine yapacak tabii ki. Gezmek için de altın bozdurulmaz ama.
İyi parası yoktu hani bu adamın ? Ailesine nasıl yapıyor parası yokken ... He bu arada şunuda belirteyim parasının olmamsının sebebide ailesi. 3 yıl boyunca 2.000 tl kredi ödeyecek her ay ailesi için kredi çekti de, bu ay babasının araba taksiti kalmış 500 tl para göndermiş gün parası sevgilime denk gelmiş ordan da 1.000 tl atmış öbür ayda son bi araba taksiti yine 500 gönderecekmiş babasına... Bütün hespine para varda bizemi yok ben ona kızıyorum. Yoksa maaşımın hepsini vereyim yeterki ilerisini düşünsün biraz bana dese ki aşkım ben bi borcumu kapatcam senle harcayacak param yok hepsini veririm. Ama bana dediği şu çok borcum var izne gelince maddiyatı düşüğnmek istemiyorum. Tamam sen gel yeterki hallederiz dedim sonra kardeşime ayyaknı anneme babama şu bu dynce kötü oldum

Onunla konuşmayı dene aileme bu kadar harcamak yerine biraz kış bende satiçam zaten e biraz rahat gezeriz de çok fazla da abartma sikilmasin
Dedim zaten artık paranı iyi hesap et, söz konusu bende olsam hesaplı harca dedim çkendimden örnek vererek ailkesinede gönderme yaptım sen merak etme dedi sadece

İyi parası yoktu hani bu adamın ? Ailesine nasıl yapıyor parası yokken ... He bu arada şunuda belirteyim parasının olmamsının sebebide ailesi. 3 yıl boyunca 2.000 tl kredi ödeyecek her ay ailesi için kredi çekti de, bu ay babasının araba taksiti kalmış 500 tl para göndermiş gün parası sevgilime denk gelmiş ordan da 1.000 tl atmış öbür ayda son bi araba taksiti yine 500 gönderecekmiş babasına... Bütün hespine para varda bizemi yok ben ona kızıyorum. Yoksa maaşımın hepsini vereyim yeterki ilerisini düşünsün biraz bana dese ki aşkım ben bi borcumu kapatcam senle harcayacak param yok hepsini veririm. Ama bana dediği şu çok borcum var izne gelince maddiyatı düşüğnmek istemiyorum. Tamam sen gel yeterki hallederiz dedim sonra kardeşime ayyaknı anneme babama şu bu dynce kötü oldum
hep aynı şeyi yazıyorsun da evet apaçık ortada değil miz aten.
ailesine hep parası olacak bu adamın.
hep kredi çekecek hep ödeyecek vs.
bunu kabul etmemekte ısrarcısın ama düzelmez asla değişmez bu adam

Dedim zaten artık paranı iyi hesap et, söz konusu bende olsam hesaplı harca dedim çkendimden örnek vererek ailkesinede gönderme yaptım sen merak etme dedi sadece
Bi bak bakalım napiyor yine dediği gibi ailesine bu kadar harvarsa açık açık söylersin ben boyle boyle bir fedakarlık yaptım sende boyle yaptın de

kenarda biriken paralar altınlar sevgiliyi gectim yeri gelir eşe de söylenmez ben soylemem .
mecbur kaliyoruz cunku soylememeye kenarda param muhakkak olur kendime harcarim
yoksa bisey almak istesem ne gerek var der durur
birde hemen sıkışınca benim lenardaki uc kurusuma göz diker...
bak iste dedigine pisman ettirirler.bana da cok oyle olmustur
bende dersimi aldim
seninde bu son olsun
bi de madem oarasi yok daha dünkü cocuga orjinal adidas da nedir ya..ates pahasi resmen..
hem masallah cizrede polisse bayagi da guzel maasi vardir
ne karti ya sevgilin hic evlilik icin kenara para atmiyor mu
ne kadar savurgan..
Yokkkk abla nerdee... Kenara para atmasını geçtim şu borçlardan kutulsun yeni borç yapmasın yeter bana

Back