Kuzum aile yaşantın da zor, eski konularını da biliyorum. Benim ailemin de farklı zorlukları var, bu konu ile ilgili olduğu için övmüş gibi oldum ama herkes de var iyi ya da kötü huylar.
Sen zaten farkındasın gerçeklerin. Farkında olduğun şeyler söyleniyor üstüne geliniyor onun da farkındayım. Evet seni çok özel hissettirmiş ne güzel, belki evlenirken de her isteğini yapar. Peki ya sonra?
Kredi çekip borç ödeyecek, zoruna gitmeyecek mi o borçlar büyüdüğü zaman?
Sen akıllı, tutumlu bir insansın. Çocuğunun istediğini yapabilmek için kenarı 2 altın attığında, o zamanında ailesi için çektiği krediyi ödeyemedi diye o altınları isteyince zoruna gitmeyecek mi?
Hiçbirimiz ağaç kovuğunda yetişmedik, hepimizin iyi - kötü anne babası var. Bizi büyüttüler diye onların her zor anında koşacak olsak (ki araba almak, ya da ev tadilatı zor zaman değil) kimsenin kendine yuva kurmaması lazım.
Hani adam diyebilse ki sana, "bunca yıl beni büyüttüler ben de onlara yağdırdım parayı. Son bi kredi çektim o da bitsin artık sen benim ailem olacaksın. Hastalık kaza bela hariç ailem için kendimi zor duruma sokmayı bırakacağım, ne yaparsak ikimiz için yapacağım" o zaman 3 yıl ne ki beklenir, zaten yaşın da küçük. Ama bu adam hala bunu diyemiyor. Hala onlar beni bu yaşa getirdi borçlarını ne yapsam ödeyemem diyor. Hala borçlarına borç katıyor.
Ayrıl demiyorum, ama bi denesene onu. Altınları ailem istedi verdim, ne de olsa haklarını ödeyemem. Biz görüştüğümüzde harcamak için param kalmadı desene, bakalım o zaman ne tepki verecek? Ailesi ile yapacağı hiçbişeyden fedakarlık etmeyip direk sizin küçük tatilinize göz koyacak kelebek, istersen bi dene.