• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

ama olmayan parayı harcayarak yapıyor herşeyi.
bu çok önemli bir detay.
borçlar ödenemeyecek hale geldiğinde şu dediklerinin hiç bir anlamı kalmayacak.
sordum ama cevaplamadın.
bu adamla evlenmeye kararlımısın?
aslında bişeylerin yanlış olduğunun bilincindesin ama düzelsin diye bekliyorsun.
ama büyük ihtimal asla düzelmeyecek ve de borçlarını ödeyemeyecek hale gelecek.
Kusura bakmayın bazı yorumları atlıyorum ada cevap yazmayı unutuyorum yoğunluk olunca, evet ben herseyin bilincindeyim korkuyorum kötü bi sondan ama bazen de ya düzene girerse hersey diye dşünüyorum. Bu arada kararsızım kafam karmakarısık onu seviyorum hayaller kuruyorum ama biçok konuda korkularım var

Aileme bile söylememiştim altınları sadece o bliyor, önümüzdeki ay kardeşimin gözlerinden rahatsızlığı var evdekiler onu hastaneye götürcekti şehir dışına onlara da vercektim maaştan, sevgilimde istersen altınları da onlara ver dedi bende bişey demedim. Mahcup olamamak adına öyle dedi gibi geldi bana
Sen daha dur kelebek. Daha bu adamdan çoook çekeceksin.

Kusura bakmayın bazı yorumları atlıyorum ada cevap yazmayı unutuyorum yoğunluk olunca, evet ben herseyin bilincindeyim korkuyorum kötü bi sondan ama bazen de ya düzene girerse hersey diye dşünüyorum. Bu arada kararsızım kafam karmakarısık onu seviyorum hayaller kuruyorum ama biçok konuda korkularım var
aslında çok şanslısın ki adam çok açık veriyor.
gelecekte neler yaşayacağınız an be an ortada.
ama büyük ihtimal gözünü karartıp ya düzelirse diye evleneceksin.
bana sorarsan hemen ayrılman gerek.

Kuzum aile yaşantın da zor, eski konularını da biliyorum. Benim ailemin de farklı zorlukları var, bu konu ile ilgili olduğu için övmüş gibi oldum ama herkes de var iyi ya da kötü huylar.
Sen zaten farkındasın gerçeklerin. Farkında olduğun şeyler söyleniyor üstüne geliniyor onun da farkındayım. Evet seni çok özel hissettirmiş ne güzel, belki evlenirken de her isteğini yapar. Peki ya sonra?
Kredi çekip borç ödeyecek, zoruna gitmeyecek mi o borçlar büyüdüğü zaman?
Sen akıllı, tutumlu bir insansın. Çocuğunun istediğini yapabilmek için kenarı 2 altın attığında, o zamanında ailesi için çektiği krediyi ödeyemedi diye o altınları isteyince zoruna gitmeyecek mi?
Hiçbirimiz ağaç kovuğunda yetişmedik, hepimizin iyi - kötü anne babası var. Bizi büyüttüler diye onların her zor anında koşacak olsak (ki araba almak, ya da ev tadilatı zor zaman değil) kimsenin kendine yuva kurmaması lazım.
Hani adam diyebilse ki sana, "bunca yıl beni büyüttüler ben de onlara yağdırdım parayı. Son bi kredi çektim o da bitsin artık sen benim ailem olacaksın. Hastalık kaza bela hariç ailem için kendimi zor duruma sokmayı bırakacağım, ne yaparsak ikimiz için yapacağım" o zaman 3 yıl ne ki beklenir, zaten yaşın da küçük. Ama bu adam hala bunu diyemiyor. Hala onlar beni bu yaşa getirdi borçlarını ne yapsam ödeyemem diyor. Hala borçlarına borç katıyor.
Ayrıl demiyorum, ama bi denesene onu. Altınları ailem istedi verdim, ne de olsa haklarını ödeyemem. Biz görüştüğümüzde harcamak için param kalmadı desene, bakalım o zaman ne tepki verecek? Ailesi ile yapacağı hiçbişeyden fedakarlık etmeyip direk sizin küçük tatilinize göz koyacak kelebek, istersen bi dene.
Çeşminazcım samimi yorumların için çok çok tesekkür ederim, çok haklısın yazdıklarında. Dün akşam zaten konu konuyu açtı önümüzdeki ay babamlar kardesimi istanbula götürecekler gözlernde rahatsızlık var kontrole bende maaşımda babama destek olacağımı söylemiştim bu konu açıldı işte sevglimde aşkım unuttum ben onu ya istersen altınlarıda ver onlara dedi bende sessiz kaldım brişey demedim. Ailem altını blmiyorlar benden isterler diye söyelmedim şmdi sevglime aileme verdim dersem inanmaz ondan kıskanıyorum durumuna düşmek istemiyorum.Ama gercekten böyle birşey olmuş olsa yine borçla o tatili yapardık eminim. Paramız yok boşver gezmeyelim gitmeyelim demez bana

Keske bu adama %100 güvenmeden tatile çıkmasan. Hepten paranoyaya bağlıycak çünkü "sen benimsin. Aradm acmadin nerdesin hemen evden ara beni"...

Evet 10 bin liralık koltuk her eve gerekli, ya da kardeşe nike ayakkabı bunlar için kredi çekmeyeceğiz, kredi kartını şişirmeyeceğizde ne yapacağız??

Çok afedersiniz evimize erkek arkadaşının aldığı maaşın daha fazlası giriyor ve borcum da bu kadar değil ama gidip kendime ne nike alıyorum, ne 10 bin liralık koltuk alıyorum. Eşime bana nike al, bana ı-phone al desem muhtemelen zorluk çıkarmaz alır ama ben bunu yapamam. Eşim de para harcamayı sever ama ben onu frenlerim. Çok para harcaması, elinin açık olması iyi bir şey değil belli noktadan sonra. Telefonum bile son derece vasat kaldı ki evine bizim eve giren maaşın 3'te biri girenler I-Phone'un her yeni modelini denemiştir, ben i-phone'a uzaktan bakan biriyim ve umrumda bile değil çok pahalı bir telefonumun olup olmaması. Haa evet bazen gereksiz ve tutarı yüksek harcamalarım var ama bu saçma sapan harcamalarım için kredi çekmeyi hiç düşünmedim. Param varsa harcarım yoksa borca girerim mantığı kabul edilir gibi değil. Ev araba ya da mal harici borca girmek çok mantıksız bir eylem. Çünkü musluk çok akarken tutmak gerek bazen o musluk bir kesilir borçlarla dımdızlak kalırsın, hayattan tek öğrendiğim şey hiçbir şeye, hiç bir duruma, hiç bir işe, hiç bir kariyere, hiç bir insana güvenmemek. Bu çocuk işine çok güveniyor ama geçen sene mutlu mutlu memur olanlar bu yıl işten çıkarılıp fişlendiler. Sen de hayatın acı gerçeklerini anlat bir bir de o maaşa güvenmemesi gerektiğini algılasın. Yarın öbür gün işsiz kalırsa paraya boğduğu ailesi oğlumuz işsiz kaldı, borç içinde yüzüyor diye ağlanmasın sonra, para dediğin nedir ki diyip her ay hunharca para harcamak, bankadan keyfi kredi çekmek de ayrı kafa gerektirir. Bence paranın kulu kölesi onlar olmuş farkında değiller.
Bana uzun süredir evlenelim evlenelim diyor bende uygun zaman değil diyerek erteliyorum geçen ay yine buraya gel yanımda ol evlenelim dedi. Cizre'ye gidecekmişim. Bende herkes karsını çocuğunu memlekete gönderirken sen nasıl oaraya çağırıyosun dedim. Tamam madem sorun benm burda olmam istifa edeyim ohalden sonra asg. ücretle her türlü iş bulurum yaşadığın memlekette var mısın benmle dedi bende saçmalama asg. ücret borcuna bile yetmiyor dedim sende çalışırsın olmaz mı üstesnden gelemez miyiz ikimiz yanımda olmaz mısın benm dedi, dondum kaldım onun ailesinin borcunu niye ben ödüyorum salak mıyım ben yaa. Güya beni deniyo asg.ücretle çalışan bir olsaydım evlenmezdin ki benmle diyor, ailesi de orda sartlar kötü diye bırak işi gel oğlum senden önemli değil başka bi iş bulursun diyorlarmış tamam şartları zorda o çocuğa o kadar kredi çektirdiniz nasıl ödeyecek be insanlar hiç mi düşünmüyorsunuz. Sevgilimin maddi sıkıntısını neden sadece ben dert ediyorum içime anlamış değilim. Sevgilime ve ailesine göre hersey güllük gülistanlık borç nedirki ödenir üstesnden gelinir vs vs.. Benim içinse borç aşırı derecede insanın sırtına yük ve insanı kambur yapabilecek bir yük.

ALLAH söyletti insaALLAH... insaALLAH bir cocugum olur . :)

ALLAH razi olsun gercektende. Hatta benim aileme cok yardim etti... sen uzulme yeterki der... sen sevineceksen yaparim der... esim benden daha vok merhametlidir.
Gezmeye ciksam gozu etraftadir hep bir ihtiyaci olan varmi diye. Gordugunde ise bana sorar su kisiye yardim etsek mi diye... ALLAH ondan razi olsun.
Aminnnnnn :) Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah ne güzel Rabbim herkesi hayırlı insanlarla karsılastırsın

Erkek arkadasinin ailesine yanlis anlama ama ne kadar bencil (yada kurnaz) bir aile ya sinir oldum vallahi agizlariyla istemz oglum istifa et oglum sendne önemli mi para nedirki diyip diyip altan altan acindiriyorlar. Öyle birsey yapmayacagini bildikleri icin diyorlar iste.

Ailecek para idaresini bilmiyorlar erkek arkadasinin borc ve para konusunda bu kadar rahat olmasini normal karsiladim. Böyle insanlar genelikle ömrü boyunca borctan basini kaldiramaz ellerinde elle tutulur birseyleri bile olmaz (ev,araba,birikim gibi) Adamin aldigi maas türkiye standartlarina göre iyi yasadigi yerde o parayi harcayacak durumu yok ailesi olmasa büyük bir kismini biriktirip bir iki yilda borcsuz evlenebilir ama ömrü boyunca ailesine harcayacak o parasini o borc asla bitmez.

Belki işler ciddiyete binince durumun vehametinin farkına varır diye düşünüyorum ya ne bileyim

Yok canim, basta neyse sonda da. Tecrübe konusuyor burda. Bizde konu para degil yada aileye yedirmek degil ama degisir diye bekledigim diger bazi konular. Hep daha kötüye gidiyor.
Para olmayinca ask da huzurda olmuyor. Hele o parayi baskasi icin harciyorsa yada harcamissa daha da beter bi durum.
Ayrilmak 3 seneyi bosvermek sana her ne kadar da zor gelecek olsada derin derin kendinle konus düsün tasin. Her zaman ailesi sizin omuzunuda yük olarak kalacak bunu unutma, her zaman sen disimi sikayim dediginde o ailesine daha da cok verecek. Sen ve cocugun bazi seylerden mahrum kalirken onlar bolluk icinde senin paranla yasayacak. Düsün kendine dürüst ol, sor bakim cocuguna markette yok yavrum alamayiz dediginde o paranin ailesinin kredisi icin ayrilmis oldugunda senin durumun ne olacak. Ne hissedeceksin. Bu kararlastir kendinle bu durumlari.

Ya ömrübillah cekeceksin bu durumu böyle, yada sil bastan yoluna bakacaksin.

tamamen katiliyorum ne bu simdi zaten kendiniz soylemissiniz elinize cebinize hic attirmamis bi kere de siz vereceksiniz cok mu bayanlari da anlamiyorum yeri gelince esitlikten soz ederler bu durumda esitsizlikleri tutuyor. ohooo simdiden ailesine bunu bunu harciyorun hesabina gitmissin bile adamin kursaginda kalir valla altinlarin incitmek istemiyorum durustce yazmissin aslinda Yalnizkelebek Yalnizkelebek daha once hic tamah etmemis sende maasini hep kendi ailene harcamissin ama bir kere verince de hemen kullaniliyor muyum psikolojisine girmissin ama merak etme bence kullanilmiyorsun ama boyle dusunuyorsan sozunden donme ama bi daha da soyleme...
Evet o bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben buna fırsat vermedim. İmkanım oldukça bende faz fazla birşeyler yaptım elbette. Sorun altınları vermek değil veya benden para çıkması değil. Madem parası yok madem çok borcu var bu durum ailesine gelnce neden söz konusu değil. Benim kızgınlığım bana yok diyipte ailesiyle planlar yapması, parası olmayan bi adam ailesine nasıl para harcayacak ?
Bakın sizler beni yanlış anladınız ben ünv.deyken sevgilimin cebnde hiç parası olmadığı halde babasına para gönderdiği günleri biliyorum peki ben ne yapıyordum bliyo musunuz o sabah işten çıkıyodu 8 de benim tatil günümde olsa o saatte uyanıp hazırlanıp yurttaki kahvaltı hakkımla 2 poğaça bir paket zeytin bal alıp evine gidiyordum sürpriz yapıp. Niye çnkü parası yok evde de birşey yoktur diye yolda giderken de sigaradan nefret etmeme rağmen onu içiyo paketi bitmiştir diye 100 lira sigara parası verdim 10 paket sigara aldım kiii bana göre sigaraya verilen 1 tl bile boş... Bunlar sadece birkaçı , kısacası ben aman o versin o ödesin diyen bir kız olsam bunları yapmazdım. Ünv.den dönerken burs karttımı ona bıraktım daha 3 ay para yatacaktı aylık 350 tl öyle döndüm arada sırada yanıma gelirsin belki arabaya bensiz parası yaparsın diye.

Bana uzun süredir evlenelim evlenelim diyor bende uygun zaman değil diyerek erteliyorum geçen ay yine buraya gel yanımda ol evlenelim dedi. Cizre'ye gidecekmişim. Bende herkes karsını çocuğunu memlekete gönderirken sen nasıl oaraya çağırıyosun dedim. Tamam madem sorun benm burda olmam istifa edeyim ohalden sonra asg. ücretle her türlü iş bulurum yaşadığın memlekette var mısın benmle dedi bende saçmalama asg. ücret borcuna bile yetmiyor dedim sende çalışırsın olmaz mı üstesnden gelemez miyiz ikimiz yanımda olmaz mısın benm dedi, dondum kaldım onun ailesinin borcunu niye ben ödüyorum salak mıyım ben yaa. Güya beni deniyo asg.ücretle çalışan bir olsaydım evlenmezdin ki benmle diyor, ailesi de orda sartlar kötü diye bırak işi gel oğlum senden önemli değil başka bi iş bulursun diyorlarmış tamam şartları zorda o çocuğa o kadar kredi çektirdiniz nasıl ödeyecek be insanlar hiç mi düşünmüyorsunuz. Sevgilimin maddi sıkıntısını neden sadece ben dert ediyorum içime anlamış değilim. Sevgilime ve ailesine göre hersey güllük gülistanlık borç nedirki ödenir üstesnden gelinir vs vs.. Benim içinse borç aşırı derecede insanın sırtına yük ve insanı kambur yapabilecek bir yük.
Kelebek ben senin yerinde olsam; "Ben ailene hak veriyorum,orada şartlar zor,istersen istifa edip asgari ücretle iş bulabilirsin. Ben her türlü manevi desteğe hazırım. Gel burada garsonluk da olsa çalış,yeter ki tehlikede olma. Sen ailenin borçlarını öde,ben de ailemin borçlarını ödeyeyim. Malum ailelerimizin durumu ortada,onlara destek olmak zorundayız di mi,bize onca zaman emek verdiler. Borçlar bitince kendimiz için para biriktirip eşyalarımızı alıp hemen evleniriz." derdim bakalım,ne diyecek?
Madem aile emek verdi,senin anan baban da armut dağıtmadı sen okurken di mi?

aslında hesap sormak senin haddin değil ama doğu göreviyle birlikte 5 bine yakın maaş alıyordur. orda harcama lüksü de yok malesef. biz de hakkarideydik. para olduğu gibi kalıyordu. sevgilisiyle 2 gün birlikte harcamak için parasının olmamsı ilginç
hani dedin ya, bu zamana kadar elimi cebime attırmadı diye, acaba artık sana harcamak zoruna mı gidiyor? yani aklıma tek gelen şey bu.
zira param yok diyor, ama yalan söylemeyi beceremediğinden mi yoksa Allah mı şaşırtıyor ya da bilerek mi diyor, ama yapacağı bütün harcamaları birbir anlatmış ve bunun içinde sen yoksun.

normal şartlarda derdim ki sen de harcamalısın, sonuçta birlikte yeyip içiyorsun diye , şu durumda harca ama biraz da gözlemle değişiklik var mı amacı sana da para harcatmak mı diye?? eğer öyleyse artık onun tek başına harcamasına izin verme. belli ki rahatsız oluyordur.

Çeşminazcım samimi yorumların için çok çok tesekkür ederim, çok haklısın yazdıklarında. Dün akşam zaten konu konuyu açtı önümüzdeki ay babamlar kardesimi istanbula götürecekler gözlernde rahatsızlık var kontrole bende maaşımda babama destek olacağımı söylemiştim bu konu açıldı işte sevglimde aşkım unuttum ben onu ya istersen altınlarıda ver onlara dedi bende sessiz kaldım brişey demedim. Ailem altını blmiyorlar benden isterler diye söyelmedim şmdi sevglime aileme verdim dersem inanmaz ondan kıskanıyorum durumuna düşmek istemiyorum.Ama gercekten böyle birşey olmuş olsa yine borçla o tatili yapardık eminim. Paramız yok boşver gezmeyelim gitmeyelim demez bana

Cidden soruyorum, daha ne kadar bekleyeceksin düzene girecek hayatı, borçları bitecek ve biz evleneceğiz düşüncesi ile?

Yok canim, basta neyse sonda da. Tecrübe konusuyor burda. Bizde konu para degil yada aileye yedirmek degil ama degisir diye bekledigim diger bazi konular. Hep daha kötüye gidiyor.
Para olmayinca ask da huzurda olmuyor. Hele o parayi baskasi icin harciyorsa yada harcamissa daha da beter bi durum.
Ayrilmak 3 seneyi bosvermek sana her ne kadar da zor gelecek olsada derin derin kendinle konus düsün tasin. Her zaman ailesi sizin omuzunuda yük olarak kalacak bunu unutma, her zaman sen disimi sikayim dediginde o ailesine daha da cok verecek. Sen ve cocugun bazi seylerden mahrum kalirken onlar bolluk icinde senin paranla yasayacak. Düsün kendine dürüst ol, sor bakim cocuguna markette yok yavrum alamayiz dediginde o paranin ailesinin kredisi icin ayrilmis oldugunda senin durumun ne olacak. Ne hissedeceksin. Bu kararlastir kendinle bu durumlari.

Ya ömrübillah cekeceksin bu durumu böyle, yada sil bastan yoluna bakacaksin.
Benim en büyük korkumda bu zaten, beni ve çocuğumu o duruma düşürür mü ya o kadar bencil olabilir mi . Allah'ım düşünmek bile istemiyorum. Ben bazen kardeşim benden birşey istiyor alamayınca oturup hüngür hüngür ağlıyorum evladım istese alamasam kahrolurum ,dediğin gibi bunu ailesinin engel olduğunu düşündükçe çıldırırım

Back