- 28 Ocak 2009
- 33.804
- 55.285
- 1.123
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Yaptığı borçları gereksiz olarak görmüyor ki, onlar benm annem babam diyor başkada bişey demiyor. Bende sizin dediğiniz gibi ne zamana kadar borçla harcla birşeyler yapcaksın dedim kelebek seni duyanda parayı boşa harcıyorum keyfmden borç yapıyorum sanacak ihtiyacım oluyo yetmiyo borç yapıyorum napayım yani benm şu hayatta bi annem babam var onlarada helali hoş olsun nolur yani borç nedir ödenir yeterki para için kalp kırmayalım dimi diyo bana imalı imalı
ALLAH söyletti insaALLAH... insaALLAH bir cocugum olur . :)Kocanıza sımsıkı sarılın ve bence oğlunuz da bol boş babasıyla gezsin bu neslin devamı gelmeli
Yaptığı borçları gereksiz olarak görmüyor ki, onlar benm annem babam diyor başkada bişey demiyor. Bende sizin dediğiniz gibi ne zamana kadar borçla harcla birşeyler yapcaksın dedim kelebek seni duyanda parayı boşa harcıyorum keyfmden borç yapıyorum sanacak ihtiyacım oluyo yetmiyo borç yapıyorum napayım yani benm şu hayatta bi annem babam var onlarada helali hoş olsun nolur yani borç nedir ödenir yeterki para için kalp kırmayalım dimi diyo bana imalı imalı
Bir konu daha olmusti boyle. Bir arkafas derdiini yazdiginda...Yaptığı borçları gereksiz olarak görmüyor ki, onlar benm annem babam diyor başkada bişey demiyor. Bende sizin dediğiniz gibi ne zamana kadar borçla harcla birşeyler yapcaksın dedim kelebek seni duyanda parayı boşa harcıyorum keyfmden borç yapıyorum sanacak ihtiyacım oluyo yetmiyo borç yapıyorum napayım yani benm şu hayatta bi annem babam var onlarada helali hoş olsun nolur yani borç nedir ödenir yeterki para için kalp kırmayalım dimi diyo bana imalı imalı
Çeşminaz ne güzel bir ailen var, benm kendi ailemde maddi konularda oldukca beni yıprattılar öğrencilik zamanımdan beri, şimdi çalışıyorum hep eve harcamama rağmen ne cabuk bitti diyorlar bazen. 3 yıl önce sevglimle tanıştım 3 yıl boyuncada birgün bile bana maddi açıdan surat ekşitmedi taa ki şu evlilik konusuna gelinceye kadar. Ben o kadar mutlu oluyodum ki yemek yiyoruz mesela doymadıysan daha söyliyim diyen bi adam, herseyin en iyisini yesin en güzel yerlere oturalım diyen bi adam. Böyle bi duyguyu ben ilk defa yasadım belki size çok normal gelecek ama daha önce böyle şeylerle karsılasmadım ben hiç, kendimi çok değerli önemli hissettirdi bana sen özel bi kızsın akıllı zeki bi kızsın der hep. Şimdi bana diyor ki bugüne kadar 1 kere seni bu konularda üzdüğümü gördün mü diyor hayır diyorum sence ben evlenirken seni mutsuz eder miym otur bi düşün bunların hesabını yapman beni korkutuyo diyo sürekli.Kelebekcim, adam sana damardan girmeye çalışıyor ailemin hakkını ödeyemem bilmem ne diye de, nereye kadar devam edeceğini sormuyor musun hiç?
Benim çok zolru bir okul hayatım oldu, masraflı bir bölümde okuyordum, üstelik de şehir dışında. Üstelik okula ara verdim geri döndüm, sonra tekrar gittim, okul uzattım ev tuttum bir sürü şeyler. Mezun olup dönüp de memleketimde çalışmaya başladığımda haklarını ödeyemem ama dedim evde ufak katkılarım olsun. Annem oturma odasını değiştirmek istiyordu taksitle ona istediği takımı aldım (gerçekten uygundu fiyatı), babama da telefon aldım, faturama ek olarak ödüyorum. Yakında düğünüm var, ailem hem üstlerine düşeni yapıyorlar hem de benim onlara aldığım şeyleri evlendikten sonra ödememem için bana diretiyorlar, onlar ödeyecekmiş bundan sonra onlara aldıklarımı.. Olmaz dedim ama senin artık başka bir evin var, kendini geçindirmen lazım bizi boşver dediler.
Bak bu da bir aile, araba alacam bana kredi çek, ben ödeyemedim sen öde, evin tadilatını yapcaz kredi çek, ben ödeyemedim sen öde diyenler de aile. Neden kendini onlara mahkum ediyorsun ki?
Siz yanlış anladınız ben o ödesin demiyorum kii, madem parası yok niye ailesine gelince var bu para diyorum. Adil gelmiyor bana parası yoksa yoktur yani bana yok diyipte arkasından aileme şunları şunları yapcam dynce kendimi kötü hissettim, üstelik de şöyle birşey var ben eminim ki biz ne kadar kıssak da o yine o parayı ailesine harcayacakSen tum maasini ailene ver masraflari hep o odesin. Bir kerelik tam tersi durum olunca aklina acabalar gelsin. Uzgunum haksizsin. Bu zamana kadar elini cebine attirmamis. Kadinlardaki bu her seyi erkek oder mantigindan hic hoslanmiyorum. Hayat musterek. Eller cebe gidince de musterek.
tamamen katiliyorum ne bu simdi zaten kendiniz soylemissiniz elinize cebinize hic attirmamis bi kere de siz vereceksiniz cok mu bayanlari da anlamiyorum yeri gelince esitlikten soz ederler bu durumda esitsizlikleri tutuyor. ohooo simdiden ailesine bunu bunu harciyorun hesabina gitmissin bile adamin kursaginda kalir valla altinlarin incitmek istemiyorum durustce yazmissin aslindaBence haksızsınız. Sürekli erkeğe yüklenmek bana çok mantıklı gelmiyor.
Ben de uzaktan ilişki yürüttüm bir gelip gitmek en kötü 1000 liraya mal oluyor. Paranız yoksa görüşmeyin. Siz bütün paranızı ailenize verirken sıkıntı yok ama o ailesine bir şeyler alınca mı sıkıntı oluyor?
ama olmayan parayı harcayarak yapıyor herşeyi.Çeşminaz ne güzel bir ailen var, benm kendi ailemde maddi konularda oldukca beni yıprattılar öğrencilik zamanımdan beri, şimdi çalışıyorum hep eve harcamama rağmen ne cabuk bitti diyorlar bazen. 3 yıl önce sevglimle tanıştım 3 yıl boyuncada birgün bile bana maddi açıdan surat ekşitmedi taa ki şu evlilik konusuna gelinceye kadar. Ben o kadar mutlu oluyodum ki yemek yiyoruz mesela doymadıysan daha söyliyim diyen bi adam, herseyin en iyisini yesin en güzel yerlere oturalım diyen bi adam. Böyle bi duyguyu ben ilk defa yasadım belki size çok normal gelecek ama daha önce böyle şeylerle karsılasmadım ben hiç, kendimi çok değerli önemli hissettirdi bana sen özel bi kızsın akıllı zeki bi kızsın der hep. Şimdi bana diyor ki bugüne kadar 1 kere seni bu konularda üzdüğümü gördün mü diyor hayır diyorum sence ben evlenirken seni mutsuz eder miym otur bi düşün bunların hesabını yapman beni korkutuyo diyo sürekli.
Bende artık evlenecek ve sorumlulukları olan bir adam gibi davranmasını istiyorum bekliyorum o zamanda sen önce bi ailene söyle babana söyle diye üste çıkıyor
Evet yine kredi çekecek valla ailesinin borcu olmasında ben kendi düğün borcumuzu birlikte ödemeye razıyım hiç sıkıntı değil evlendik düğün yaptık vs. borç bizim borcumuz derim. Doğuda en azından takı biriktirir diye düşünüyodum sevglimi bakalım yapabilecek mi diye ama şimdilerde diyor ki kredi çekip takı almak çok büyük bi masraf yarın öbür gün satarken hep zarar birde yastık altında altınım var bileziğim var ama ben borç ödeycem diye k*çımı yırtcam böyle bi saçmalık mı var diyor. Evet bu saçmalık ama benm bildiğim takıyı erkeğin ailesi birikitrir hadi bizimki kendisi biriktirsin ama niye krediyle alıyoruz kiİyi güzel hoş da,evlilik planı yapan bir insan ucundan kıyısından biraz birikim yapar,yapmali.Dugunuydu,takisiydi,eviydi,esyasiydi epey paraya ihtiyaç olacak.Ailesi evlendirmeyi dusunmuyor mu ogullarini? Onların dert edinip destek olmaları gerekirken ,olan paraya goz dikmisler.Yine kredimi çekecek nasıl olacak.Siz evlenmek istiyorsunuz ama ortada borctan başka hiç bir şey yok.
Çeşminaz ne güzel bir ailen var, benm kendi ailemde maddi konularda oldukca beni yıprattılar öğrencilik zamanımdan beri, şimdi çalışıyorum hep eve harcamama rağmen ne cabuk bitti diyorlar bazen. 3 yıl önce sevglimle tanıştım 3 yıl boyuncada birgün bile bana maddi açıdan surat ekşitmedi taa ki şu evlilik konusuna gelinceye kadar. Ben o kadar mutlu oluyodum ki yemek yiyoruz mesela doymadıysan daha söyliyim diyen bi adam, herseyin en iyisini yesin en güzel yerlere oturalım diyen bi adam. Böyle bi duyguyu ben ilk defa yasadım belki size çok normal gelecek ama daha önce böyle şeylerle karsılasmadım ben hiç, kendimi çok değerli önemli hissettirdi bana sen özel bi kızsın akıllı zeki bi kızsın der hep. Şimdi bana diyor ki bugüne kadar 1 kere seni bu konularda üzdüğümü gördün mü diyor hayır diyorum sence ben evlenirken seni mutsuz eder miym otur bi düşün bunların hesabını yapman beni korkutuyo diyo sürekli.
Bende artık evlenecek ve sorumlulukları olan bir adam gibi davranmasını istiyorum bekliyorum o zamanda sen önce bi ailene söyle babana söyle diye üste çıkıyor
Benim derdim yeğenine hediye alması değil bana para yok diyipde sonrasında ailesiyle ilgili yapacağı harcamaları anlatmasa çok abes geldi, Şöyle ki eğer bizim gezmekten tozmaktan kıstığımız parayı ailesine tekrar harcamıcağını bilsem hiç sorun değil tabiki dünya kadar borcu var borç üstüne borç yapmasın derim, keşke 2 çeyrek aldık yanına 2 tane daha katalım düşüncesi olsa sevglimdeiyi de iki gün için 1500 harcamayın
yani iki yaşındaki çocuğa alınacak hediye kaç lira eder bunu bile hesaplıyorsanız kaçamaktan vazgeçin
gelecek gidecek yenilecek içilecek zaten masraf
ayağımızı yorganımıza göre uzatmak çok mu zor
ki yani altınları vs neden satasınız
madem paramız yok az harcayalım iki altını 4 yapalım bir an önce yuvamızı kuralım denir ama siz nasıl harcasak planındasınız
eşimle sevgili iken de tek kuruşumuzu bölüştük hala da öyle
bakın ben paramı, maaşımı aileme, kardeşime vs vereyim ama onun iki yaşındaki yeğenine alacağı hediye bile sizi rahatsız ediyorsa biraz şapkanızı önüne koyup düşünün
Ayda 2.000 taksit tam 3 sene var 2 ay falan oldu bu krediyi çekeli60 binin aylık ne kadar taksitle ödüyor ve kaç senesi var daha.
kredi bitmeden evlenmeyin o zaman.Ayda 2.000 taksit tam 3 sene var 2 ay falan oldu bu krediyi çekeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?