genizden gelen bir konuşma sorunum var ameliyat vs oldum. fakat hala genizden gelen sesim var. sizce ilkokul yada ortaokul öğretmeni olarak çalışsam sorun olur mu. ikinci üniversite olarak sınıf öğretmenliği okumak istiyorum. Ama bu yüzden biraz cekiniyorum öğrenciyle veliyle sorun yaşar miyim diye
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
sizce bu sekilde ogretmenlik yapabilir miyim?
- Konu Sahibi aysel kar
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #bir derdim var #eğitim #saglık #sıkıntı
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 18 Kasım 2014
- 4.473
- 5.676
- 358
Öğrenci-veli kısmını bilemem ama bazen yüksek ses kullanmanız gerekecek (sesinizi duyurabilmeniz adına), gün boyunca sürekli konuşmak zorunda olduğunuz günler olacak. Sizi zorlar mı bu durumlar ona bakmak gerek sanırım.genizden gelen bir konuşma sorunum var ameliyat vs oldum. fakat hala genizden gelen sesim var. sizce ilkokul yada ortaokul öğretmeni olarak çalışsam sorun olur mu. ikinci üniversite olarak sınıf öğretmenliği okumak istiyorum. Ama bu yüzden biraz cekiniyorum öğrenciyle veliyle sorun yaşar miyim diye
o zorlamaz ama anlaşılmak ve diksiyon önemli oluyor tabi öğretmen olunca ama bir yandanda cok istiyorumÖğrenci-veli kısmını bilemem ama bazen yüksek ses kullanmanız gerekecek (sesinizi duyurabilmeniz adına), gün boyunca sürekli konuşmak zorunda olduğunuz günler olacak. Sizi zorlar mı bu durumlar ona bakmak gerek sanırım.
yaaa nasil anlatırdı hic mi konuşamıyordu. bende çok istiyorum öğretmenlik ama bu durumdan dolayı da hep bir dusuncedeyimLisedeyken matematik öğretmenim vardı kadının ses telleri alınmıştı sanırım yani hiç sesi çıkmazdı düşünün ondan matematik öğrendik fen gruplarına ders verirdi üstelik. Sorun olsaydı sosyal ya da eşit ağırlıkçı sınıflara ders verirdi sanıyorum.
- 18 Kasım 2014
- 4.473
- 5.676
- 358
Anlaşılmaz bir konuşmanız mı var?o zorlamaz ama anlaşılmak ve diksiyon önemli oluyor tabi öğretmen olunca ama bir yandanda cok istiyorum
- 25 Temmuz 2013
- 12.849
- 52.673
- 798
maalesef biraz var ilk başta konuşunca bazı insanlar şaşırıyor ama sonra alışınca anlaşılmasa sorun olmuyorAnlaşılmaz bir konuşmanız mı var?
iste genizden gelince bazı harflerde anlaşılmaz oluyor ama alışınca insanlar anlıyor bazı insanlar hic anlamıyorKonuşmanız anlaşılmaz değilse neden olmasın ki?
- 25 Temmuz 2013
- 12.849
- 52.673
- 798
İlk konuşmada öyle olabilir. En fazla anlaşılmayan b harfi olur ama sonrasında herkes alışır ve anlamakta sorun yaşanmaz diye düşünüyorum. Yarık damak/dudak olunca böyle bir sorun olabiliyor ve tanıdığım biri de var. Öğretmenlik yapabilir mi deseniz yapar neden yapamasın derim.iste genizden gelince bazı harflerde anlaşılmaz oluyor ama alışınca insanlar anlıyor bazı insanlar hic anlamıyor
Burada önemli olan şu: siz çocuklar ya da diğer insanlar sizi anlamadığında bundan olumsuz etkilenecek misiniz? Ona göre karar verin bence.
yorumunuz cok bilinçli. cok sagolun öncelikle. evet hemen demoralize olan biriyim. cok takıyorum bu konuşma olayını. ama işimi her zaman daha mükemmel yapmaya çalışırım eksiğimi hep artı yönde telafi etmek isterim. Bir veliyle vs sorun yaşar miyim acabaİlk konuşmada öyle olabilir. En fazla anlaşılmayan b harfi olur ama sonrasında herkes alışır ve anlamakta sorun yaşanmaz diye düşünüyorum. Yarık damak/dudak olunca böyle bir sorun olabiliyor ve tanıdığım biri de var. Öğretmenlik yapabilir mi deseniz yapar neden yapamasın derim.
Burada önemli olan şu: siz çocuklar ya da diğer insanlar sizi anlamadığında bundan olumsuz etkilenecek misiniz? Ona göre karar verin bence.
- 25 Temmuz 2013
- 12.849
- 52.673
- 798
Konuşmanızda hiçbir sorun olmasa da velilerle sıkıntı yaşayabilirsiniz. İnsanlarla sıkıntı yaşamamak mümkün değil inanın.yorumunuz cok bilinçli. cok sagolun öncelikle. evet hemen demoralize olan biriyim. cok takıyorum bu konuşma olayını. ama işimi her zaman daha mükemmel yapmaya çalışırım eksiğimi hep artı yönde telafi etmek isterim. Bir veliyle vs sorun yaşar miyim acaba
Mesela ana sınıfı deseniz çok zor olabilir sizin için derdim ki o çocuklar da harfleri sizin gibi çıkarmaya çalışırlardı yaşları sebebiyle ve aileleri sorun çıkarabilirdi bu konu yüzünden. Ama ilkokuldaki ortaokuldaki çocuk artık harfleri nasıl çıkaracağını biliyor.
Kendinizle, durumunuzla barismaniz gerekiyor. Yaşınızı bilmiyorum, çok gencseniz bunun sizi demoralize etmesi normal, yaş aldıkça geçecek bir şey. Ama çok genç değilseniz ve geçen her yıla rağmen bir değişiklik olmuyorsa bu duruma karşı olan hislerinizde belki ozguveninizi desteklemek için yardım alabilirsiniz.
yaşım cok yok zamanla bu ozguvensizlik oluştu. kesinlikle anaokulu olsa sorun daha çok yaşardım. diğer yaş gruplarında alışınca hic sorun kalmaz belki ama öğretmen olursam mesleğimin hakkını vermek istiyorum.kotu yada faydasız olduktan sonra neye yarar diyorum icimdenKonuşmanızda hiçbir sorun olmasa da velilerle sıkıntı yaşayabilirsiniz. İnsanlarla sıkıntı yaşamamak mümkün değil inanın.
Mesela ana sınıfı deseniz çok zor olabilir sizin için derdim ki o çocuklar da harfleri sizin gibi çıkarmaya çalışırlardı yaşları sebebiyle ve aileleri sorun çıkarabilirdi bu konu yüzünden. Ama ilkokuldaki ortaokuldaki çocuk artık harfleri nasıl çıkaracağını biliyor.
Kendinizle, durumunuzla barismaniz gerekiyor. Yaşınızı bilmiyorum, çok gencseniz bunun sizi demoralize etmesi normal, yaş aldıkça geçecek bir şey. Ama çok genç değilseniz ve geçen her yıla rağmen bir değişiklik olmuyorsa bu duruma karşı olan hislerinizde belki ozguveninizi desteklemek için yardım alabilirsiniz.
- 25 Temmuz 2013
- 12.849
- 52.673
- 798
Öğretmenlikte önemli olan karşı tarafa aktarabildiginiz bilginin kalitesidir, biginizi karşı tarafa aktarabilmektir. Konu çocuklar olunca bu aktarım sadece sınıfta ders anlatarak olmuyor maalesef, davranış çok etkili diye düşünüyorum. Çocuk sizi sever can kulağıyla dinler, çocuk sizi sevmez sessizce bakar ama dinlemiyordur.yaşım cok yok zamanla bu ozguvensizlik oluştu. kesinlikle anaokulu olsa sorun daha çok yaşardım. diğer yaş gruplarında alışınca hic sorun kalmaz belki ama öğretmen olursam mesleğimin hakkını vermek istiyorum.kotu yada faydasız olduktan sonra neye yarar diyorum icimden
Faydasız olmak konuşma tarzıyla alakalı değildir yani.
Siz kendinizi ölçün tartın, yapabilmek de yapamamak da sizin elinizde. Önemli olan neye inandığınız bence.
tek bildiğim öğretmen olmayı çok istiyorum çocukları çocukların sevgisini seviyorum. cok sagolun teşekkür ederimÖğretmenlikte önemli olan karşı tarafa aktarabildiginiz bilginin kalitesidir, biginizi karşı tarafa aktarabilmektir. Konu çocuklar olunca bu aktarım sadece sınıfta ders anlatarak olmuyor maalesef, davranış çok etkili diye düşünüyorum. Çocuk sizi sever can kulağıyla dinler, çocuk sizi sevmez sessizce bakar ama dinlemiyordur.
Faydasız olmak konuşma tarzıyla alakalı değildir yani.
Siz kendinizi ölçün tartın, yapabilmek de yapamamak da sizin elinizde. Önemli olan neye inandığınız bence.
- 25 Temmuz 2013
- 12.849
- 52.673
- 798
Rica ederim, her şey gönlünüzce olsun. ❤tek bildiğim öğretmen olmayı çok istiyorum çocukları çocukların sevgisini seviyorum. cok sagolun teşekkür ederim
cok teşekkür ederim tekrardan sağlıcakla kalinRica ederim, her şey gönlünüzce olsun. ❤
artikülasyon genizden gelen konuşma sorunum var.kelimeler yutulmasindan ziyade boğuk cikiyorNasıl bir sorun? Biraz detaylandırabilir misiniz? Artikülasyon bozuklugunuz mu var? Kelimeler yutuluyor mu?
- 21 Aralık 2014
- 9.005
- 28.485
- 798
Bende bademciklerimi aldırdıktan sonra bu sorunu yasamaya basladım ara sıra yutarım ne dedigim anlasılmaz. Bunun yanında diksiyon dersleri melodik konusma gibi denemeler fayda ediyor. Yalnız sizin sesiniz boğuk çıkıyorsa ses bozukluklarına bir müddet görünebilirsiniz.artikülasyon genizden gelen konuşma sorunum var.kelimeler yutulmasindan ziyade boğuk cikiyor