- 9 Temmuz 2018
- 401
- 1.074
- 113
- Konu Sahibi kendihalinde_
-
Mart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
Daha önce 90 liralık bir isteği olmuştu. O zaman bir iki hafta sonra havaleyle göndermişti. Bu defa aklından çıktı sanırım. Hiç paranın lafını etmiyor.
Haftada en az 3 defa konuşuruz haberleşiriz. 8 senelik arkadaşlığımız var. Ama para geçişimiz olmaz birbirimize mesela bir yere gidince herkes kendi yediğini içtiğini öder vs.
Şimdi paraya ihtiyacım olan bir dönemde olmasam 40 lira için bu kadar düşünmem. Ona hatırlatmam kötü bir davranış mı olur sizce hanımlar?? Siz olsanız napardınız? Hangi kelimelerle istemeliyim? Ya da bu konuyu açma mı dersiniz?
Fikirleriniz enim için çok önemli.
Sonuçta ben sana hediye alırım denilmemiş. Bu nedenle ücreti ne kadardı canım parayı vereyim demesi gerekirdi. He sen parayı alırsın almazsın sana kalmış ama parayı teklif etmeliydi.Mart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
Daha önce 90 liralık bir isteği olmuştu. O zaman bir iki hafta sonra havaleyle göndermişti. Bu defa aklından çıktı sanırım. Hiç paranın lafını etmiyor.
Haftada en az 3 defa konuşuruz haberleşiriz. 8 senelik arkadaşlığımız var. Ama para geçişimiz olmaz birbirimize mesela bir yere gidince herkes kendi yediğini içtiğini öder vs.
Şimdi paraya ihtiyacım olan bir dönemde olmasam 40 lira için bu kadar düşünmem. Ona hatırlatmam kötü bir davranış mı olur sizce hanımlar?? Siz olsanız napardınız? Hangi kelimelerle istemeliyim? Ya da bu konuyu açma mı dersiniz?
Evet 40 TL büyük bir miktar değil. İste diyenlerden cesaret aldım ama hala tam emin değilim. Şunu da düşünüyorum. Sonra yine bir şeyler isteyebilir. O zaman ne yapmalıyım. Ve aldığım ürün ihtiyaç değil keyfi. Kendim çalışırken asgari ücret altı ve yarı zamanlı mağazadaydı işim. Kendime keyfi olan çoğu şeyi erteledim hep.
Yok olmadı. Hiç birbirimizinkini ödemeyiz zaten.
8 yıllık bi geçmişiniz var ve haftada 3 kere konuştuğunuza göre gayet yakın arkadaşsınız... Hoş parasal olarak alman usulü ilerletmişsiniz arkadaşlığınızı fakat 40TL için arayıp laf söylemeniz çok ayıp olur gibi geldi. İyi gününüzde kötü gününüzde yanınızda olduğunu düşünüyorum arkadaşınızın. 40TL mi yani sorun derdim ben olsam arkadaşınızın yerinde.Mart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
Acikca soyle bence bunda kotu bisey yokMart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
valla ben 10 yıldır bir firmada çalışıyorum bana çok emekleri var bazen ofise gerekli olan şeyler oluyor ben alıyorum istemiyorum hatta maaşı bile utanarak istiyorum. Velhasıl isteyemezdim hele ki yakın dediğimiz birinden
40liralık paranin lafi yapmazdim.
unutur geçerdim Allaha havale ederdim.
bi daha isterse hayır derdim.
Peki siz geri vermeyi unutmuş olsanız ve size paranın sahibi bunu hatırlatsa ne yapardınız ve ne düşünürdünüz arkadaşlığınızın geleceği için?40 lira istenmez
Ben çok bozulurdumPeki siz geri vermeyi unutmuş olsanız ve size paranın sahibi bunu hatırlatsa ne yapardınız ve ne düşünürdünüz arkadaşlığınızın geleceği için?
O isterdi gibi geliyor şu an bana.Siz ondan bir şey isteseydiniz ve ödemeyi unutsaydınız o gelip sizden parasını ister miydi? Bunun cevabı da önemli.
Bunlar çok komik rakamlar ama bazen işte 1 tl ye bile insanın ihtiyacı olabiliyor.
İnşallah en kısa sürede iş bulursunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?