Sizce bu para istenilmeli mi?

Bence 40 lira bu devirde sizin yüzünüzü güldürecek bir para değil boşuna kendizi düşünüp üzüyorsunuz. Size 40 lirayı verse onu ne yaparak değerlendireceksiniz mesela onu düşünün ve isteyip para konusunda yüz göz olmaya değer mi bir kıyas yapın. Çünkü genelde bu tip durumlarda isteyenin ihtiyacı var yok düşünülmeden hemen paragöz yaftası yapıştırılabiliyor. Ha diyorsanızki o 40 lira benim için çok önemli karnım aç yiyecek ekmek bile alamıyorum o zaman tabii ki hakkınızdır kusura bakma ihtiyacın olmasa asla lafını etmem ama zor günler geçiriyorum o paraya dahi ihtiyaç duyacak kadar der ve istersiniz. Hatta bunu söylediğiniz zaman arkadaşınızın özür dileyip üstüne borç para vermeyi teklif etmesi dahi gerekir.

Siz istemeden kendisinin düşünmesi gerekliydi. Bence bir şekilde istemelisiniz. Zaten bunu sorun eder size tavır alırsa en azından bir insanı daha tanımış olursunuz.

Bu tiplere gıcık olurum. 20 lira da olsa istediğiniz de 20 lira için ne gerek var tarzı konuşmalar geçerse valla hemen keserim arkadaşlığı. Madem küçük bir meblağ neden ödemiyorsun arkadaşım? 40 lira neden sizin cebinizden çıksın ki?

İhtiyacınız varsa elbette istenilmeli.
Sonuçta kendi isteği doğrultusunda sipariş vermişsiniz. Zaten yakınsanız, asla problem yapmaz.

Sonuçta ben sana hediye alırım denilmemiş. Bu nedenle ücreti ne kadardı canım parayı vereyim demesi gerekirdi. He sen parayı alırsın almazsın sana kalmış ama parayı teklif etmeliydi.

Bence isteme. 40 lira seni zengin de etmez fakir de. Yalnız aklında bulunsun bir daha böyle bir şey yapma.

valla ben 10 yıldır bir firmada çalışıyorum bana çok emekleri var bazen ofise gerekli olan şeyler oluyor ben alıyorum istemiyorum hatta maaşı bile utanarak istiyorum. Velhasıl isteyemezdim hele ki yakın dediğimiz birinden

İsteyin elbette sonuçta kendi paranızı istiyorsunuz.

Eğer ürün tam fiyatlı olsa belki istemezdim. Ama hem indirimden aldırıyor, hem vermiyor. Yani kendi kesesini düşünüyorsa, sizinkini de düşünmeli.

Ben söylemezdim dediginiz gibi miktar cok cok kücük ve işsiz kalsamda ac kalmadıgım sürece isteyemezdim
Ancak siz ben değilsiniz
Ben unutsam böyle hatırlatılmasını isterdim mesela yanlısta anlamaz hatta tam tersine ben utanırdım cıkmıs aklımdan tamamen atlamısım diye
Eger gercekten samimiyseniz yanlış anlamaz arkadaşlığınız bozulmaz ödemenizide utanarak yapar

8 yıllık bi geçmişiniz var ve haftada 3 kere konuştuğunuza göre gayet yakın arkadaşsınız... Hoş parasal olarak alman usulü ilerletmişsiniz arkadaşlığınızı fakat 40TL için arayıp laf söylemeniz çok ayıp olur gibi geldi. İyi gününüzde kötü gününüzde yanınızda olduğunu düşünüyorum arkadaşınızın. 40TL mi yani sorun derdim ben olsam arkadaşınızın yerinde.

Fakat sizin arkadaşlığınız da bizim arkadaşlıklarımıza benzemiyor. Biz aramızda asla para lafı yapmayız. O an kim hesap öderse bir dahaki gittiğimiz yerde "aaa öncesinde sen ödedin şimdi ben ödeyeceğim" kavgası yaparız.

Siz ondan bir şey isteseydiniz ve ödemeyi unutsaydınız o gelip sizden parasını ister miydi? Bunun cevabı da önemli.

Bence 50 tl borç isteyin bakalım ne diyecek? Bunlar çok komik rakamlar ama bazen işte 1 tl ye bile insanın ihtiyacı olabiliyor.

İnşallah en kısa sürede iş bulursunuz...

40liralık paranin lafi yapmazdim.
unutur geçerdim Allaha havale ederdim.
bi daha isterse hayır derdim.

İste valla
Kendinin düşünmesi laxım
Bu kız işsiz şu an parası yoktır diye
Bu tip insanları hiç sevmiyorum düşüncesiz tipler

Acikca soyle bence bunda kotu bisey yok

hesaplarıma bakarken göremedim d3 acaba yanlış hesaba mi gitti havalan diye hatirlatabilirsin

40liralık paranin lafi yapmazdim.
unutur geçerdim Allaha havale ederdim.
bi daha isterse hayır derdim.
40 lira istenmez
Peki siz geri vermeyi unutmuş olsanız ve size paranın sahibi bunu hatırlatsa ne yapardınız ve ne düşünürdünüz arkadaşlığınızın geleceği için?

O isterdi gibi geliyor şu an bana.

Evet 40 tl çok değil insanlar ne paralar kaybediyor diye de düşünüyorum ama dediğiniz gibi 1 tl bile çok önemli bazen. Minibüs parası.. kontör parası..

Bence istemelisiniz, sorun paranın miktarından çok arkadaşınızın sorumsuzluğu.

Kaldı ki 40 lira kimi için çerez parasıdır kimi için iki günlük harçlığır, üstelik işsizmişsiniz.

İnsan yeri geliyor kontör alamıyor yada beğendiği bir kıyafetin fiyatı mesela 120 liraysa pahalı geliyor almıyor 40 lira ucuz olsa 80 liraya görse iyiymiş fiyatı deyip alacakken.

Demem o ki arkadaşınız kendi iyi bir geliri olduğu halde kendi bütçesini düşünüp size indirimli ürün aldıracak kadar tutumluysa işsiz arkadaşını mağdur etmeyecek kadar da anlayışlı olmalı. Mırın kırın ederse de arkadaşınızı tanımış olursunuz.

Kimileri yazmış benden istese alınırdım diye ama bence işsiz olduğum için mecburiyetten o miktarı istedim diye( üstelik hakkı olan parayı) alınıyorsa arkadaşım ,zaten o benim arkadaşım hiç olamamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…