Sizce bu para istenilmeli mi?

kendihalinde_

🌸
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2009
2.372
601
723
32
Mart ayında görev yaptığı ilçede kozmetikçi olmayan arkadaşım için istediği bir şeyi aldım. Bunu onun isteği üzerine aldım. Geleceği tarih belli değildi geldiğinde indirimler biter diye benden almamı istedi. 40 lira tuttu. Şimdi 40 lira belki çok aşırı bir para değil. Ama son üç aydır işsizim. Şu an işsizlik maaşı vs. bir gelirim yok. Arkadaşım kadrolu hemşire. Yani geliri düzenli. Geldiğinde ona ürün ile birlikte fişi teslim ettim. Şöyle bir baktı cüzdanına kaldırdı. Ama paranın lafını hiç açmadı.
Daha önce 90 liralık bir isteği olmuştu. O zaman bir iki hafta sonra havaleyle göndermişti. Bu defa aklından çıktı sanırım. Hiç paranın lafını etmiyor.
Haftada en az 3 defa konuşuruz haberleşiriz. 8 senelik arkadaşlığımız var. Ama para geçişimiz olmaz birbirimize mesela bir yere gidince herkes kendi yediğini içtiğini öder vs.
Şimdi paraya ihtiyacım olan bir dönemde olmasam 40 lira için bu kadar düşünmem. Ona hatırlatmam kötü bir davranış mı olur sizce hanımlar?? Siz olsanız napardınız? Hangi kelimelerle istemeliyim? Ya da bu konuyu açma mı dersiniz?
Fikirleriniz enim için çok önemli.

Samimi arkadaşıma paranın lafını yapmazdım.
Bugün bana yarın ona..
Dostum olmayan yada güvenmediğim biri zaten benden birşey rica edemez, etsede kabul etmem.

Ben olsam isteyemezdim sanırım ama zordaysam, istemek zorundaysam, "ya lafı dolandırmayı bilmem, başkası olsa isteyemezdim ama senin beni yanlış alamayacağını bildiğim için samimiyetine güvenerek ve çok utanarak söylüyorum ama, benim bu ara paraya ihtiyacım var. Geçenlerde sana bi alışveriş yapmıştım. İhtiyacım olmasa istemezdim" der geçerdim

Neden siparişi geldiğinde parayı vermiyor ki .
Sipariş verdi ise onun parasının hazır durmasi gerekir.
Rahat davranmış ne kadar samimi olursan ol para işlerinde kimsenin kimseyi mağdur etmeye hakkı yok..
Bence hatırlat..Canım ya senin sipariş parasını unuttun herhalde normalde söylemezdim ama biliyorsun durumları de direk..

Tabii ki isterim :) ne var çekinecek, hiç endişe etmeyin bence.

İş başka arkadaşlık başka
Elbette isteyin
Bazen gerçekten aklından çıkabiliyor insanın
Hatırlatmakta bir sakınca yok
İster 8 senelik ister 80 senelik arkadaş olsun. Bu arkadaşlık değil, iş. O yüzden vermeli ücretini. Durumunuz iyi olsa da istemelisiniz çünkü demin dediğim gibi iş başka arkadaşlık başka.

Suan çok utandim ya. Sebebine gelirsek bende hemşireyim ve bir arkadasima parayi internet bankacılığından ödeyecektim. O sirada, site uyari verdi. 3 aydır sifre ayni vs değiştir diye. Bende degistirdim ama parayi gondermeyi unutmuşum. Baya sonra yine o arkadaşa para gondercem, iban atma bende kayıtlıdır zaten dedim. Girdim baktim kayit yok. Eski transferlere baktim, kıza giden para yok. Bir utandim ama. Hemen telefona sarildim, böyle böyle geldimi sana para diye. Kiz yok dedi, yerin dibine girdim valla. Sonra ikisini bir odedim. Simdide her odemede dekont alıp attığım kisiye yolluyorum. Amac islemin tamamlamdigindan emin olayim, yoksa dekont soran yok yani.
Kisaca; bence hatirlat. Unutmus olabilir, sonra daha çok utanir. Borc borctur neticede.

Ben soyleyemezdim ki bir öğrenci olarak 40 lira benim için degerli bir para. Karşıdakinin düşünmesi lazım yanlış bir durum. Belki aldiginiz seyle ilgili konu açıp memnun musun güzel miymiş ya da o zaman 40 liraydı şimdi olmuş 60 lira ya iyi ki almışız falan gibi laf açsanız :)

Bence hatırlatın,zor durumdasınız hoş paranın azı çoğu olmaz.Onun da aklından çıkmıştır,bunda utanacak bir şey yok.Ayrıca Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…