Sizce bir şey olurmu ?

yahu bir şey olmaz diyenleri anlamıyorum. tamam siz şanslıymışsınız olmamış, ama olursa şu an aşı olunduğunda sorun yok. aşı olmazsa konu sahibi ölecek, tedavisi yok kuduzun. böyle dan dan konuşuyorum kusura bakmayın ama bu gerçekten ciddi bir durum. siz niye eşinizden bekliyorsunuz. çıkıp gidin kendiniz aşı yaptırın.

Bir benmi rahatım ya birsuru kediden pati yedim heryerim kan eve gelirdim çok şükür hiç sıkıntı da yaşamadım yani aklıma bile gelmedi kuduz aşısı

Kuduz salya ile geçiyor o yüzden tırnıklama ile geçmez diyor vet arkadaşlarım. Ancak tırmalamadan hemen önce patisini yalayacak öyle tırmalayacak o zaman geçme ihtimali varmış. Yani çok çok az ihtimal.
Gene de riske atılmaz. Beni tırmaladığında gidip aşımı olmuştum. Sizde olun

Kuduz salya yoluyla bulaşan bir hastalık yalnız. Hadi ısırsa anlarım ama kedi tırmalamış. Tırmalamayla kuduz bulaşmaz

Eşiniz nekadar gamsız.
Sağlıklımı değilmi bilemessiniz.
Taksiyle gidin baktırın.

bir kediye yavruları vardi yavrularına verdim yiyorlardi sonra sevmek istedim anne kedi elime pati attı tirmaladi elim kanadı hemen suya tutup yıkadım ama
Anne kediler bebeklerine dokunulmasından huzursuz olup patilerler muhtemelen öncesinde gelme diye tepki göstermiştir:)
Hamile kediler karnına dokunulmasından nefret eder tırmalar misal.
O içgüdüsel pati kuduz olsa orda tutmazlar, bebekleri sağlıklı olmaz. İçiniz rahat olsun, kuduz değil o hayvan.

kedilerde kuduz salgını olduğunu hiç duymadınız mı
ayrıca eşiniz de eş değil
adam bile değil

Bilinenin aksine kedilerin daha çok kuduz taşıdığına dair bir yazı okudum hatta mahallemde böyle bir kedi vardı anlayamiyorduk kayboldu gitti şu an düşününce neredeyse eminim
Mutlaka gitmelisiniz süre de önemli. Otelin doktoruna iletirseniz yardımcı olur

Kuduz salya yoluyla bulaşan bir hastalık yalnız. Hadi ısırsa anlarım ama kedi tırmalamış. Tırmalamayla kuduz bulaşmaz
kedi tırmalamasıyla devlet hastanesine gittiğimde benim talebim olmadan doktor kuduz aşısı yapması gerektiğini söyledi. Peki siz bu bilgiyi neye istinaden verdiniz? siz de doktor musunuz?

kedi tırmalamasıyla devlet hastanesine gittiğimde benim talebim olmadan doktor kuduz aşısı yapması gerektiğini söyledi. Peki siz bu bilgiyi neye istinaden verdiniz? siz de doktor musunuz?

Abim doktor. Geçenlerde ailecek açık havadayken beni kedi tırmaladı o da elime bakıp salya yok diyerek bu bilgiyi paylaştı. Oturup yemeğimize devam ettik. Kuduzun salya yoluyla bulaştığını araştırabilirsiniz. Size doktorunuz kedinin patisini yalayıp sonra tırmalaması ihtimaline karşı risk almamak adına tedbir için aşı vermiştir.

konu sahibinin durumunda da böyle bir ihtimal olduğuna göre aşı yapılması gerekiyor demek ki.. bu olasılık yüzde kaç olursa olsun neticede tedavisi olmayan ölümcül bir hastalık varsa ve sadece 1 aşıyla bunu önleyebileceksek “ bir şey olmaz yaa” demek ne kadar rasyonel bir davranış olur?

Islaklık olsa net anlardı bence. Sadece pati atmış kanamış bu bilgiyi vermiş. “Bir şey olmaz yaa” demiyorum ayrıca bu cümle benim tarzım değil. Bilirkişi edasıyla aşı olmazsa ölecek demek çok mu rasyonel bir davranış?

aşı olmazsa ölür demiyorum ama bu olasılık ki göze alınabilecek bir şey değil ortadan kalkar diyorum.

beni kedi tırmaladığı için aşı yapan doktorun diploması sorgulanlamı ve derhal görevine son verilmeli. kadınlar kulubü üyelerinin kararıyla aşıyı ziyan ettiği ortaya çıktı.
Ahahahh aşı olmasın mı demişiz doktor çok yanlış mı yapmış demişiz Banane gitsin olsun aşı. Pink arkadaşımız kuduzun nasıl bulaştığını söylemiş siz de doktor musunuz demişsiniz ben de bunu bilmek için doktor olmaya gerek yok dedim. Gözünüzle okusaydıniz keşke.

yahu biz burda tıp kongresinde değiliz. kedi tırmalamasıyla kuduz bulaşır mı aşı olunmalı mı onu sormuş üye. salyayla, ısırıkla bulaşır bilgisini vermeniz tırmalamada gerek yok demeniz ile eş değer “şu durumda”.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…