Sizce ben çok mu bencilim?Off bu huyumdan nefret ediyorum...

ayers

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2007
7.609
3
0
İstanbul
Sevdiceğimle 2007 yılında nisan başı bir arkadaşımında vesile olmasıyla tanıştık.Msn üzerinden gelişen bir arkadaşlık oldu aslında.Bir hafta sonu karşılaştık ve tüm gün boyunca pc başından kalkmadan konuştuk.Uzun zamandır ilk kez o gece hayal kurarak uyudum.Daha sonraki iletişimimizde onunda aynı duygular içinde olduğunu öğrendim ama korkuyordum.Bir yanım duygularının sesini dinle derken diğer yanım daha çok erken diyordu.Neyse fazla uzatmiyim ısrarı üzerine görüştük sadece bir kesz ve utancımdan yüzüne bile bakamadığım bir buluşma oldu.(Benim için ilkti) Sonraki günlerde yine internet üzerinden sohbete devam ettik o duygularını açıklamaya çalışırken ben hep geri adımda durdum.Nedenim bana göre çok mantıklı ailem bazı şeyleri yaşamak için erken olduğunu düşünüyordum.Günler bu şekilde devam ederken sevdiceğim askere gitti.(Bu arada tel numaram onda yoktu vermemiştim).Ben iletişimimiz kopar diye düşünürken o bir şekilde kendini hatırlatmayı başardı.İlk fırsatta internet başına koşup mail yazıyordu.Onun mailleri ne kadar duygusalsa benimkilerde o kadar soğuk ver arkadaş olarak gördüğümü belirten cinstendi.Aklıma geldikçe hala üzülürüm tepkimi bilmediği için maillerinde S.S veya S.G.Ç.S şeklinde kısaltmalar yapardı.Bunun ne anlama geldiğini bilmeme rağmen yinede susar anlamamazlıktan gelirdim.Sonunda bir gün dayanamayıp itiraf etmiş ama olumsuz bir yanıt almıştı.Yinede arkadaş olabiliriz bir daha üzerine gelmicem farkındayım seni çok zorladım sevgi tek taraflı yeterli değilmiş bunu anladım ama hatrını sormaya devam edicem sende ister sorarsın ister sormazsın dedi ve konu kapandı.Ama benim için yeni başlıyordu.1 ay boyunca hiç haber alamadım.Ama artık gecem gündüzüm o olmuştu.Askerdeydi ya başına bir şey geldiyse diye düşünmekten içim içimi yer olmuştu.Artık ilk yaptığım şey maillerime bakmak ve hayal kırıklığıyla kapamak olmuştu.Neyseki bir gün haber aldım.Ve o hafta sonu msnde karşılaştık.Benden resmimi istedi.(Daha öncede göndermiştim benden izin isteyip resimlerimi çıkarmıştı.Nöbet zamanı yanıma alıyorum içimi ısıtıyor derdi maillerinde tabi.Bense sadece güncel konulardan bahseder okumamış gibi davranırdım) Resmimi gönderdim ne yapıcaksın diye sormayıda ihmal etmedim tabi.Abimlere göstericem dedi.Biz neyiz ki dedim ne gerek vardı?Pc başında kalbimin atmasına engel olamadan gelecek cevabı bekliyordum.Ben duygularımdan eminim sen bu konuyu açana kadar açmıcağıma dair söz vermiştim sence biz neyiz diye bir soru geldi.Ne söylemeliydim bilmiyordum uzun bir süre bekledim.Ve sonunda onu sevdiğimi itiraf ettim.Bu benim için ilkti mantığı bir kenara bırakıp duygularımın sesini dinlemiştim.1 saat bile süre pişman olmicaktım.Nitekim 16 mart 2008 yışında ilk ilişkime başladım.Askerliğinin bitmesine 9 ay vardı ve ben birkez gördüğüm birini beklemek için söz vermiştim.Nitekim öylede yaptım gözüm ondan başkasını görmüyordu.Zor zamanlar yaşadım ve yaşattım.İlk ilişkinin verdiği toyluk vardı belkide ve yapı itibariyle fazla inatçı ve mantıklı biriyimdir.Duygularımı kolay kolay dışa vurmam.Sonuçta askerdeydi eğitimler,nöbetler,hasret(ki usta birliğini şırnakta yaptı).Ben bunlara rağmen çoğu zaman trip yapıcak konu buluyordum mesajlarıma geç cevap vermesi bile yeterliydi.Halbuki onun elindemiydi elbetteki değildi.Neyse öyle böyle derken 9 ayı tamamladık.Ve sevdiceğim beklediğimden daha erken gelip bana süpriz yaptı.Geldiğş gün tümgün konuştuk.Ben tabi hala askerde biliyorum.Köpek sesi geliyor diyorum burda köpek olamaz mı diyor:) Korna sesi geliyor diyorum garajda nöbet tutuyorum aşkım diyor:)O gün bana ilk kez buluştuğumuz yere gidip bir bardak çay içmemi sölemişti bende tamam olur dedim.Geleceği aklımın ucundan daha geçmiyor.En son ezan sesi duyduğumda daha bir meraklandım.Ve bana hiç yalan söyledin mi dedim?Buğüne kadar hiç söylemedim dedi.Neyse akşam ilk buluştuğumuz yere gittim hala telde konuşuyoruz.Aşkım arkana bak dedi.Bakmıcam dedim adımları hızlandırdım ve geri dönüyordum ki önüme çıktı.Nasıl şaşırdım hiç bir şey yapamadım öylece kaldım.Sevdiceğimde bu durumda sarılman gerekiyordu dedi:)Dünyanın en mutlu insanı bendim artık.Tabi bunları neden anlatıyorum diye düşünebilirsiniz ama onun yaptıklarını bilirseniz asıl konuya daha net bir şekilde cevap verebileceğinizi düşünüyorum.Neyse ilk konuşmalarımızdan itibaren ailesiyle tanıştırmak istedi hayır olmaz dedim.Kendi aramızda yüzük takalım dedi kesinlikle olmaz yapamam dedim.Bunun gibi bir çok şey söylediği herşeye olumsuz cevap veriyordum nerdeyse mantıklıyım ya güya.Ben arkadaşlarımla zaman geçiririm hatta hiç unutmam izne geldiği gün son gününde dahi ben arkadaşlarımla olmuştum.Ama o öyle bir şey yaparsa bende bir trip.Aramasın aramam.Mesaj atmasın atmam.Buluşalım demesin hayatta buluşalım demem.Ona ait her türlü şifreyi bilirim ama o benimkini bilmez.Hiç bir zaman istemedi sana güveniyorum dedi.Telinde benim ve akrabalarının dışında hiç bir kızın ismi yok benimde ünüv,lise dahil konuştuğum arkdaşlarım var.Ben aramasam mesaj atmasam olur ama o atmassa kıyamet kopar.Ya biliyorum saçma gelicek ama ben tüm bunlara rağmen bazen beni sevmediği düşüncesine kapılıyorum tamemen benimle ilgili bir sorun.Sonra böyle düşündüğüm için pişman oluyorum gönlünü almaya çalışıyorum ama ne kadar başarabilirsem.Kendi duygularımı örtmeye çalışıyorum güya mantıklıyım ama bu şekilde ona zarar veriyorum.Offf bu huyumdan nefret ediyorum.Sizce ben çok mu bencil davranıyorum?Gerçekten yorumlarınız çok önemli.Aklıma geldikçe yine yaptıklarını ve benim tepkilerimi yazıcam zaten yeterince uzun oldu.Şimdiden bunun için özür dilerim...

canım benim senin ilişkinde herangi bir sorun yok ne güzel işte seviyor ve seviliyorsun ..ne diye trip yapıyosun anlamadım ..bencillige gelince kusura bakma ama canım sanki biraz bencil davranayor gibisin ..sevgilinin kıymetini bil canım ..sevgiler

Birazcık empati kurman sanırım yeterli bi cevap olacaktır senin için.
Kafanda rolleri bir değiştir bakalım nasıl hissedeceksin.
Bana sorarsan şartları çok fazla zorluyorsun.
Erkeklerin bu konularda sabrı bir yere kadardır.
Onu kaybetmek istemiyorsan biraz ortayı bulmaya çalış.
Nihayetinde karşındaki de bir insan, çok da emek vermiş sana, bir nesne ya da sana ait bir şey değil ki.

Gerçekten rahatlamaya ihtiyacım var fazla sorun yapıyorum kendime sanırım.İşlerimiz biribirinden tamemen farklı.Ben belli saatte girer ve çıkarım.Sevdiğim ise giriş saati belli ama işi ne zaman biterse o zaman çıkar.doğal olarak çoğu zaman mesajlarıma geç cevep verir.Bu bile beni sevmediğini düşündürüyor bana sonra duygularımı tamemen kenara itip mantığımla davranıyorum aynı şekilde karşılık veriyorum.Sonradan öğreniyorum ki çalışıyor yada gerçekten geçerli bir nedeni var.Pişman oluyorum ama iş işten geçiyor.Yine böyle bir dönemin içindeyim en ufak bir şeye sinirleniyorum.Belkide çalışıyor ama ben yinede cevap vermesi gerektiğini düşünüyorum.Ki uygun olduğu zamanlarda asla hakkını yiyemem işten çıkışını ve eve geldiğini dahi haber verir.Kışın tüm gün dükkandayken konuşuyorduk yaz gelmesiyle işler yoğunlaştı belkide çok alıştım sürekli konuşmaya şimdi direk sevmiyor beni diyorum

Kesinlikle aklıma başıma toplamam için böyle şeyler duymaya ihtiyacım var.Aslında kolay kolay duygularını dışa vuran biri değilim ama sizin yorumlarınız gerçekten doğru yolu bulmama yardım edicek inanıyorum.Ve çocukça gelebilir ama her bir yorumu saklıcam.Mantığıma yenildiğim zaman bunları hatırlamak iyi gelicek...

Canım bence durumunun en son sen de farkına varmışsın. Birlikte olduğun insan seni gerçekten seviyor bence ve bu sevgiden dolayı da bu davranışlarının üstesinden geliyor. Ama bence ilişkini zamanla yıpratacak davranışlar. Sen bu ilişkide mantığını bi kenara atalı çok olmuş. Ben ce sevginini ve sevdiğinle birlikte olmanın tadını çıkarmalısın.Birazda onu düşün.

Sorunun kimde ve ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz ve bundan kendiniz bile rahatsızlık duyduğunuza göre biraz olsun kendinizi düzeltmeye çalışabilirsiniz bazı konularda tabi bunu içtenlikle sizinde istemeniz lazım.

Bencilmiyim derseniz evet bazı konularda bencilsiniz ama tek farkla neyin, ne olduğunun farkında olarak.

Bilmiyorum ama belki de senin de söylediğin gibi ilk ilişkin olduğu için biraz tecrübesiz ve buradaki acı hikayeleri okuduğun için de paranoya yapıyor olabilirsin.. Kırıcı olduysam kusura bakma.:1closedeyes:
Adamın bir yanlışı yok gibi görünüyor. Çok fazla üzerine gitmenin anlamı yok bence..
Tadını çıkar güzel beraberliğinin..opuyorumnanaktan

Mesela yüzük olayında bir gün buluştuğumuzda dilime dolanmıştı tek taşımı kendim alırım tek başıma kendim takarım şarkısı.Bunu şakayla onada söyledim.Ben sana sölediğimde istemiyordun hanımefendi şimdi hiç konuşma demişti.Bende şarkı zaten ciddiye alma demiştim.Sevgililer gününe yakın bir zamandı.Ve o günden önceki gün buluşmuştuk kuzeninin yanına gittik.Bir ara yanlız kaldık kutu çıkardı çok şaşırmıştım.Kapağı açtı ve teş taş yüzüğü parmağıma taktı.(Ve ben malesef onu takamıyoru hala saklıyorum bunu bilmesine rağmen olsun sen mutlu olda demişti.).Doğum günümde çok istediğim peluş oyuncağı onca yol taşımıştı ve ben eve götüremiyorum diye tekrar geri götürmüştü sonra müsait olduğumda yine bana getirmişti.Bunları düşündükçe haksızlık yaptığımın farkına varıyorum ama sonra en ufak bir olayda bunları unutuveriyorumen sert yorumları dahi hak ediyorum.Zaten özellikle burdayım akıllanmak için...Baze bildiğiniz bir şeyi başkasından duymak daha etkili olur ki bu bende kesinlikle işe yarıyor...

Her şeyin farkındayım aslında ama bu farkında olma durumu uzun sürmüyorHuyum bu belkide bilmiyorum ama bundan vazgeçmem gerektiğin farkındayım...Çok saol...

madem seni sevmediğini düşünüyorsun, adamın daha sevdiğini göstermesi için ne yapması gerekiyor?
bi kendini yoluna sermediği kalmış yani.

açıkçası konuyu okumaya başladığımda mesleğinde öğrenci yazdığı için lise öğrencisi sandım sizi. üniversiteden arkadaşlarınızın telefonunuzda kayıtlı olduğunu yazınca lise olmadığını farkettim.
niye böyle düşündüm? çünkü çocukluk düşüncesizliğiyle yapılan davranışlar, kıskançlıklar gibi gelmişti.
askerdeyken bile mesajına geç cevap verdiği için surat yapmanız falan..

bence biraz daha sakin olmayı deneyin.
çok aşık olabilir ama en sonunda eee yeter de diyebilir bu gidişle..

Kendini düzeltmek sanırım b unu gerçekten yapabilirim elimden geleni yapıcam.Farkındayım hemde herşeyin ama sorun bunun kısa süreli olması...

Kesinlikle kırıcı olmadın.Aksine saöma gelebilir ama gerçekten böyle şeyleri duymaya ihtiyacım var kendimş toparlamam için...Teşekkür ederim.

Aslında çoğu konuda olgun olduğumu düşünürüm.Ama konu ilişkim oldğunda öyle olmadığım ve bencil davrandığımın farkındayım.Herşeyin farkında olarak yazdım herşeyi tüm içtenliğimle.Çünkü benimde bildiğim gerçekleri başkasından duymaya ihtiyacım var.Ki ilişkimi çoğu kişi bilmez insan bazen içindekileri paylaşma gereği duyabiliyor dooğru yada yanlış...Yorumun için teşekkür ederim.

Sert mesaj mı istiyorsun? :1rolleyes: Bak ben sana yazayım.
Tek kelimeyle bulmuşsun da bunuyorsun... a.s.

Şimdi tabii bu kaba tabir işin gırgırı ama ilk ilişkin olduğu için henüz hiç tecrüben yok bu konularda. Bu yüzden seni suçlayamıyorum en azından hatanın farkındasın bu güzel bir şey.

Ama canım inan bana bir ilişki yürütmek hiç kolay değildir. Fedakarlık, sabır, anlayış, ilgi, sevgi, emek ister. Ama bunları karşılıklı ister. Bak diyorsun ki bir mesaja geç cevap verse sinirleniyorum. Neden? Çünkü onun ilgisine ve sevgisine ihtiyacın var. Bununla ruhunu besliyorsun, egolarını tatmin ediyorsun, mutlu oluyorsun. E ama onun da bunlara ihtiyacı var ama di mi? O da bi insan, ister ki gösterdiği sevginin karşılığını alsın. Onun da şarj olmaya, ruhunu tatmin etmeye ihtiyacı var.

Üstelik de anladığım kadarıyla gayet ilgili, sevgi dolu ve anlayışlı bir insan. Sen sürekli alıp hiç vermezsen bir süre sonra onun da sana vereceği bir şey kalmaz ve ihtiyacı olanı başka yerlerde aramaya kalkar. Hayır seviyorsun da bu çok belli, tek yapman gereken şey bu sevgiyi ona belli etmek. Eminim o da senden bundan fazlasını zaten beklemiyordur.

Mesela şu anda seni seviyorum diye bi mesaj atsan ne kadar mutlu edersin onu kimbilir. opuyorumnanaktan Sevgini göster utanma, sıkılma, gurur yapma bunu. Ne kadar güzel bir şey sevmek, sevilmek, bunun değerini bil. Kaybetme. :teselli:

İtiraf etmem gerekirse telimi sessize almış ve umursamamaya çalışıyordum.Ki burdaki birkaç yorumdan sonra tekrar kendime geldim ve telime bakmaya karar verdim.Ve sevdiceğim mesaj atmış ayrıca aramış ama tabi benim neler düşündüğümden habersiz bir şekilde Sanırım benim sorunum bu sevğimi göstermekten korkmam ve gurur yapmam.Her şeyi ilk ondan beklememin nedenide bu sanırım.Ve bunun büyük bir bencillik ve haksızlık oldğununda farkındayım.Aradım ama müsait değil ve bende mesaj yazdım.Tabi içimden gelerek yazabileceğim bunu gerçekten yürekten hissediyorum seni çok seviyorum cümlesini yazmadan...Ve sanırım bunu yapıcam:kedi: Bu tek bir sözle yapılmış bir şey değil çünkü gerçekten hissediyorum ama teşvik edilmeye duygularımın önündeki perdeleri kaldırmaya ihtiyacım var...Ve şunu belirtmeliyim ki çevremdeki ilişkiler hep kısa süreli ilişkiler olmuştu.Arkadaşlarımın acılarına şahit oldum ve hep korktum.Bu yüzden 1 yıl öncesine kadar kimse olmadı eğer sevdiğim karşıma çıkmasaydı olmazdıda.Ben sanırım yanılmaktan üzülmekten bir gün beni sevmekten vazgeçmesinden korkuyorum...

cnm öncelikle 16 mart benim içinde çok önemli bi tarih bizde eşimle 16 martta tanışmıştık ve 6,5 yıl cıktık okurken sanki kendi ilişkimizi okur gibi oldum resmen kendimizi buldum yazıda bazen bende bencillik yapar soguk durur belki evlenmiycem düüncesiyle hep mesafeli olurdum. eşim de o zaman sevgiliyken seni seviyorum dediğinde bende demezdim okadar yani. bazen derdi evlenincede böle soğuk durusan boşarım seni falan die şakasına hep mesafeli olduğum için. ama evlenince hiç öle olmuyo cok daha ilgiliyim kocamla ve bazen ilgimle sıkıyorum bile ama sen bukadar soğuk ve mesafeli davranma bence cocuga da yazık oda ilgi bekler sonuçta bu günlerin kıymetini bilin ve belliki sevgilin seni seviyor en güzel günlerinizi iyi gecirin kaprislerle zamanınızı harcamayın kusura bakma biraz uzun oldu

canım ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz hala okuyormusun

Bu konuda karar bana bağlı.Buğün istersem buğün ailesiyle birlikte gelmeye hazır.(Ailesinden kuzeni ve ablası hariç bir seferlik görüşmeydi kimseyle tanışmadım.Bu konudada kararı bana bıraktı.)Ve bana söylediği bir cümle...Eğer sonunda benim olacağını bilirsem seni sonuna kadar beklemeye razıyım demişti.

Bu yıl okulum biticek ve yazın büyük ihtimalle allah nasip kısmet ederse aileler tanışıcak.Tabi bu benim düşüncem kararı bana bırakmış olsada ortak karar alınır diye düşünüyorum.O dünden razı...

canım fazla naz aşık usandırır diye bir söz var uzatma çocuk seni seviyor sayıyor unutma hiç kimsevazgeçilmez değildir sana anne nasihati çünkü annen yaşındayım çok mu ağır şeyler yazdım kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…