sizce ben calismali miyim?

Ben kadınlar kulübüne üye olana kadar feministin önde gideniydim, beni bile erkeklere acıttınız ya ne diyim. Kadınlar hep mazlumdu gözümde. Hep hakları savunulması gereken bir kesimdi. Onlara haklarını anlatılmalı daha iyi şartları hakettikleri öğretilmeliydi. Ama burda okuduğum cümlelere inanamıyorum. Erkek tarafı düğünü eşek gibi yapacakmış, koca değil mi eşek gibi bakacakmış gerekirse pazarda ek iş yapacakmış bütün bunların üzerine de kadın lütfederse işini görecekmiş. Erkeklerin İslam dinini kendilerince yorumlayıp güzel ahlak kısmını odaklanmadan 4 eş kısmına odaklanmalarına şahit olmuştum da kadınlar bunu yapınca üzdü. Ha İslam'ın evlilik yaşantı kısmını dört dörtlük yaşıyoruz da lütfedersek iş yapma kısmına odaklanmışız. Yıllar içinde bir kaç arpa boyu yol gitme umudum vardı ama artık o da yok. Geleceğin kadın ve erkeklerini yine bu kafa yetiştirecek. Tek dileğim herkesi kendi gibilerle karşılaştırsın Allah.

Öncelikle olsun yarın birgün belli olmaz demek sen beni olur ben boşanınca paramı yerim demek değildir. Bu tamamen önyargılı insanların uydurukları yarın virgül durumumuz bozulur lazım olur ozaman kullanırım demektir. Çocuğunu 6-7 yaşına kadar büyütmek isteyebilirsin elbette eşinin durumu buna müsait ise. Erkek evine bakmak zorunda kadının eve getirdiği ek gelir olur. Ben çalışıyorum evet ama bu tercih meselesi. Kendini asla ezik hissetme çünkü tersi durumda erkekler pek öyle hissetmiyor. Sana bakamayacaksa kiranı ödeyemeyecekse evlenmeseydi kocan ozaman. Ayrıca senin kiranı ödemiyor birlikte paylaştığınız evin kirası sonuçta.

Söylediklerinde haklılık payı var elbette çalışmak gibisi yok. Ama herkes aynı şartlarda değil bunu unutmamak lazım sen şuan empati kurmuyor kendi hayat ve sosyal çevrene göre yorumluyorsun.

Ilahiyat öğrencisi olarak bi kaç şey yazmak istedim. Dini kullanıyorsunuz diyenler olmuş. Ne kadar çirkin bi cümle bu. Siz hangi hocaya sorarsanız sorun bi erkek evin geçimini sağlamakla yükümlüdür. Bu böyledir yani..bi kadın tabiki okumalı meslek sahibi olmallı ama eşinden çalış diye baskı görmemeli. Çalışmak isteyen bayan çalışır elbet ama çalışmamak istemesi de tembellik olarak yorumlanmamalı. O çalışıyorsa sende evinde çocuklarına bakıyorsun yemeğini temizliğini yapıyorsun. Bunlar da az şey midir. Çalışsa da çalışmasa da kadınlar hiç bi zaman yan gelip yatma lüksüne sahip değil maalesef

Arkadaslar arasinda dini kullaniyorsunuz diyenler bahsettiginiz evde yapilan o isleri de pasa gonlum isterse yaparim diyen hanim arkadaslara hitaben dediler. İslam boyle bir hak vermisse de baska gorevler de yuklemistir ama biz butun rahatliklari alalim ama yukumlulukler kalsin havasindayiz.

bence bu zamanda hayat müşterek diye bakmak lazım...bir maasla özellikle ev kira ise geçindirmek cok zor oluyor...artık erkek eve bakmak zorunda yükümlülüğü var diye birşey yok...kadında çalışıp sonra eve gelip camasır bulasık yemek ütü yapıcak diye birsey kalmadı erkrk de hanımına yardım edicek...ayrıca kadın da eve katkıda bulunup istediğini alıp evde söz sahibi olma niyetınde neden olmuyor
bence arkadas da kocasına acık acık benım çalışmaya niyetim yok ev hanımı olmak istiyorum diye bastan konussaydı...ayrıca hemen cocuk olacagı nerden malum...
çalışmaya niyeti olan kadın işe girer ...dogumdan sonra bakacak kmse yoksa2 sene ara verir sonra cocugunu krese verir devam eder çalışmaya...
yok 5-6 sene sonra baslarım diyorsan kusura bakma holdingler seni kapıda karsılamaz ...

bence ilk etapta kocanla sakin bir uslupla konusun ona göre rotanızı çizersiniz zaten

okuyup da çalışmayanlara çok kızıyorum ben.
kendi paranı kazanmak, rahat rahat yaşamak, güvence sahibi olmak varken neden çalışmamayı düşünüyosunuz?
çocuk olunca doğum izni var, ücretsiz izin var, kreş var vs. vs. bi süre işten de ayrılınabilir ama ben 10 sene sonra çalışırım diplomam kenarda dursun demek de biraz hayal dünyası oluyor.

Elımde altın bılezık olsun belkı 10 sene sonra çalışırım dıye beklıorsanız cok beklersınız. Okulun bıtırnce taze bılgılerı varken calısmamıs, on sene evde oturmuş ustune bır de cocugu olan bır kadına hıc bır yer ıs vermez. bunun ıcın okuyorsanız bence cabanız boşa.

Esınızın davranışı cok kaba. Bunun ıcın yapılacak en ıyı okul bıtınce çocuk doğurmak degıl bıraz tecrübe kazanmak ıcın calısmak. Ve çocuk olunca dahı calısmaya devam etmek.

Benım dusuncelerım böyle...

kocan hatalı sanki o evde kendiside oturmuyor mu ?bence şu an çalışma okuluna odaklan bir an önce bitirmeye bak ve sonrasında güzel bir iş bul ve ekonomık özgürlüğünü eline al,bunu eşin öyle istiyor diye değil tamamen kendın için yapmalısın,bebek konusuna gelınce bence kocanı biraz tanımaya calıs hemen bebek sahibi olma derim,kazandığını kocana vermek zorunda değilsin kendı evin için gerekli olan şeyleri yaparsın hatta onuda eşit bölün kirayı eşin versin sende fatura ve mutfağı karsıla mesela,evlenınce ayrı gayrı olmaz kese ama kocana madem bu konuda guvenmıyorsun aklında soru işaretı var en güzeli böyle olur sanırm

Canım bende yeni evliyim ve hamileyim seni çok iyi anlıyorum keşke imkanım olsa :2: çocuğumu en azından ilkokul çağına kadar kendim bakabilseydim bir annenin en doğal hakkıdır çocuğunun en güzel günlerinde onun yanında olmak ama bazen şartlar durumları değiştiriyor

bak ne güzel okuyorsun bence bir iş bul eğer hamile kalırsan ya çıkarsın yada izinlerini kullanırsın bunu zamana bırak bence
ama eşin çok bencilce davranmış kira konusunda filan orası bir yuva ise ayrı gayrı olmaz

ve tabikide evin geçimini sağlamak öncelikli olarak onun görevidir : ama eşler her konuda birbirine destek olmalıdır bence

Bu ne demek simdi? 10 yillik evli ciftler bile, oyle birsey oluyorki eslerini taniyamadiklarini soyluyorlar. Ki ben daha yolun basindayim. Insan bazen kendini bile taniyamazken, benim 3 ay icinde kocami cozmem mantikli mi sizce?

Üç ay içinde kocanı çözmen değil kocanı çözmeden evlenmen mantıksız. Kocamı tanıdım sevdim demişsin hepi topu 9 ay nişanlılık birde ne kadarsa çıkma dönemi yani bir sene falan ancak herhalde tanışıklığınız. Tanımadan hayat görüşünden emin olmadan evlenirseniz bu tip sorunları yaşamanız normal. Eşler evlendikten sonra evlenmeden önce tanınmalı bence de...

eşinizi çok kaba ve kırıcı buldum doğrusu.. bu lafı duysam çok üzülürdüm senin adınada böyle bir muameleye maruz kalmana da çok üzüldüm.
soruna gelince hangi bölümokuyorun bilemiyorum ama 10 yıl sonra işe girebilme garantın olduğuna nasıl kanaat getirdin d bu kararı aldın bilemedim.. düşüncelerin güzel ama bu hayatta bazı şeyleri elde etmek yaşam standardını yükseltmek bunu çocuğun için yapman gerekir diye düşünüyorum.. senin bu işi ertelemen afedersin ama bana tembellik gibi geliyor.. diploma için okunmaz bence.. imaknın varda çalışmıyorsan bu kadar işsizlik varken memlekette çokta meraklı değilsin gibi işe..
ben çalışan bir bayanım, maddi durumum iyi olsa bile yinede çalışırdım.. eğer işin hazırsa bana göre kesinlikle çalışmalısın..

bu konudakiler hangi dünyada yaşıyor acaba çalışmak isterse,ev işi isterse, cinsellik isterse ohh ne ala memleket adam niye evlensin enayi mi?

bu erkek çalışıp bakacak kafası yüzünden zaten erkeklerin evde terör estirme hakkını kendinde buluyor farkında değilmisiniz madem paranı veriyorum istediğimi yaparım diye celallenmiyorlarmı?

islamda kadına büyük haklar verilmiş diyenler de bir zahmet o hakların hangi ülkede geçtiğini söylesin de biz de gidelim orada yaşayalım malum biz pek örnek göremedik anca hayal dünyasında yaşayanlar ev işi bile yapmayı isteğe bağlamışlar ama gerçek hayat öyle değildir...

herkes hangi dünyada yaşadığımızı sormuş Allah Allah ...mars ta yaşıyoruz biz burda böyle:)))

sağolsun eşlerimiz eve bakıyor bizde o evi güle çeviriyoruz ayrıca evde terör estirme nedir ??bizim dünyamızda öyle bir şey yokda çok şükür. Yani eşim daha bir gün bile gelip bu eve ben para getiriyorum demedi bende bu evde tüm gün ben uğraşıyorum da demedim

ikimizde bibirimizin yaptıklarına saygı duyup teşekkür ederiz.yani bana bişeyler aldığında ben ona teşekkür ederim. ona güzel yemekler hazırlayıp mükemmel sofralar kuruncada o bana teşekkür eder.yani biz de celallenen yok elhamdürillah...

islamda hanıma güzel haklar verilmiş gerçekten ama üzgünüm o ülkelere göre de değil evlere göre değişiyor muhtemelen yani bizim hangi islam ülkesinde yaşadığımız yada hangi Avrupa ülkesinde olduğumuz fark etmiyor...

herkese hayırlı bir eş nasip etsi Rabbim. ve iki cihanda da onlarla mesut etsin bizleri...

henüz 3,5 aylık evlisiniz bazı maddi sıkıntılarınız var mı ? düğün dernek derken eşiniz bunalmış olabilir.. artı eşim ailesine para veriyor demişsiniz. Bir erkek önce kendi evine bakabilmeli.. tabii şimdi eşiniz ne iş yapıyor maddi durumuz nasıl biz bunu bilemeyiz.. Ama belli ki eşiniz en başında bu yola böyle çıkmış.. madem okuyor çalışsın katkıda bulunsun mantığı. Çevremizde bir çok arkadaşımız var okumuş ev hanımları.. yani okudum diye mutlaka çalışmalısın diye de bir kaide yok. ama eşinin görüşü eğer buysa sende kendini okuyup çalışarak garanti altına al.. Ve bebeği ertelemeye bırak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…