- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Bu yazdiklarin dini kistaslara gore yasamak isteyenler icin canim yani saptirilmis dinle ugrasanlar bunlari kabul etmez...
Kim neye gore yasiyorsa burda onu savunuyor haliyle herkes farkli dusunuyor...
Zaten dini paylasim konuyu kapatir kisaca aciklaman cok yerinde olmus sagol :)
Ayrica madem bu kadar hak verilmis kullanalim bi zahmet degil mi:))))
Yani :) Bu haklari bize o bu degil, Allah veriyor. Kimsede elimizden alamaz
SEN GERÇEKTEN ÇOK UYANIKSIN YAA
YE-YAT SENİN MANTIĞIN
ÇOK GİTMEZ BU EVLİLİK KOCAN KIÇINA VURUR TEKMEYİ GİT BABANIN EVİNDE YAT DER BEN DİYEYİM SANA
SADRAZAMIN BURNUNDAN DÜŞMEDİN YA SEN
arkadaslar ben henuz 3.5 aylik evliyim ve okulumun bitmesine 1 yil kaldi. Kocami tanimaya calisiyorum. Gecenlerde bi tartismamiz oldu; para uzerine. Kocam biraz cimri mi desem tutumlu mu desem bilmiyorum. Bana pek para vermiyor, bisey istedigimde ne gerek var falan diyor. Benim bi an once okulumu bitirip calismami istiyor, yani bunu acik acik soylemedi ama zaman zaman ima ediyor. Bende dedimki okulum bitince ben cocuk sahibi olmayi istiyorum o yuzden hemen calisamam. Ne zaman calismaya baslayacaksin dedi. cocugum en az 6-7 yasina gelinceye kadar dedim. Cunku ben cocugumun baskalarinin elinde buyumesini istemiyorum. Kendim buyutucem dedim. O da dediki calismayacaksan niye okuyorsun? Bende dedimki kolumda kunyem olsun yarin bigun bellimi olur falan dedim....Neyse bu konu uzerine baya bi tartistik, biraz agir konusmaya basladi; ben bu eve bakiyorum, senin kirani oduyorum falan dedi. Benimde zoruma gitti, agladim. Simdi ben bi part time is bulup calismak istiyorum. Okulum sadece haftanin 2 gunu. Diger gunler rahatlikla calisabilirim ama kocamin ailesi (Beraber oturmuyoruz, bizim evimiz ayri) kocami kullaniyorlar, kocam surekli onlara para veriyor falan. Simdi ben eger calisirsam eve faydam olacak, boylelikle kocam biraz rahata kavusacak ve oyle oluncada acaba ailesine daha cok verirmi. versin ben vermesin demiyorum ama acaba bu durumu abartirmi. Ben calisip butun parami eve harcarken o da durmadan ailesine extra seyler yaparsa bu benim zoruma gider. Ama calismazsamda onun bazi laflari altinda kendimi ezik hissediyorum. Sizce ne yapmaliyim?
zihniyete bak
şakamısınız siz ya
çalışmak kötü birşey gibi konuşmuyormusunuz deli oluyorum
kimse sizi kimseye kul etmiyor ki zaten
saçmalığa bak
çalışıp kendi ayaklarının üstünde durmaktan güzeli varmı ya
şaşıyorum size bir ihtiyacınız olduğunda kocaya yada başkasına el açmak zorunuza gitmiyormu
elinizde mesleğiniz yok cebinizde paranız yok ona göre köreliyorsunuz
kendinize güveniniz kalmıyor
çok iyi ev hanımı oluyorsunuz
kekler börekler pastalar yapıyorsunuz ev oturmaları komşu gezmeleri dedikodu yumağı günler
çocuklarınız sefil kocanız kahve hayatında
evlilikte birlik beraberlik yok
sonra aldatılıyorsunuz ne yapayım çocuklarım var diyip sineye çekiyorsunuz
adam size küfrediyor hakaret ediyor
yetmiyor dövüyor
oda yetmiyor öldürüyor
en son bir kadın cinayeti daha diye haberlerde duyarız sizide
ee ne yapacaksınız çocuklarınız var boşanamazsınız erkektir yapar
yapmayın herkesten önce kendiniz için
bunu kendinize yapmayın
yetiştireceğiniz çocuklarınıza yapmayın
hayat bu iyisi var kötüsü var
yarın başınıza ne gelir bilinmez
hayat neyle karşılaştırır bilinmez
çalışıp eve eşe destek olmak
hayata birlikte yaşamaktan daha güzeli varmı ya
ufkunuz açılır
gözünüz açılır her gün yeni birşey öğrenirsiniz yaşınız kaç olursa olsun her yaşanan gün ayrı tecrübedir
evlatlarınıza daha sağlıklı daha kaliteli anne olursunuz örnek olursunuz idol olursunuz
kocanız sizi dövmeyebilir size sövmeyebilir belki aldatmazda
adam çalışır paşalar gibi bakar evine
kadında evde düzeni kurar
ya hastalık gelirse
ya kocanız yatağa mahkum kalırsa
ya erkenden ölürse
o zaman ne yapacaksınız
el el üstünde el baş üstünde kalırsınız
aileler komşular yardım etse ne olur
elden gelen öğün olmaz olsada vaktinde bulunmaz
SEN GERÇEKTEN ÇOK UYANIKSIN YAA
YE-YAT SENİN MANTIĞIN
ÇOK GİTMEZ BU EVLİLİK KOCAN KIÇINA VURUR TEKMEYİ GİT BABANIN EVİNDE YAT DER BEN DİYEYİM SANA
SADRAZAMIN BURNUNDAN DÜŞMEDİN YA SEN
Üstelik tavrında hiç hoş değil gerçekten.medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar diye boşuna dememiş ..
Ilahiyat öğrencisi olarak bi kaç şey yazmak istedim. Dini kullanıyorsunuz diyenler olmuş. Ne kadar çirkin bi cümle bu. Siz hangi hocaya sorarsanız sorun bi erkek evin geçimini sağlamakla yükümlüdür. Bu böyledir yani..bi kadın tabiki okumalı meslek sahibi olmallı ama eşinden çalış diye baskı görmemeli. Çalışmak isteyen bayan çalışır elbet ama çalışmamak istemesi de tembellik olarak yorumlanmamalı. O çalışıyorsa sende evinde çocuklarına bakıyorsun yemeğini temizliğini yapıyorsun. Bunlar da az şey midir. Çalışsa da çalışmasa da kadınlar hiç bi zaman yan gelip yatma lüksüne sahip değil maalesef
bence bu zamanda hayat müşterek diye bakmak lazım...bir maasla özellikle ev kira ise geçindirmek cok zor oluyor...artık erkek eve bakmak zorunda yükümlülüğü var diye birşey yok...kadında çalışıp sonra eve gelip camasır bulasık yemek ütü yapıcak diye birsey kalmadı erkrk de hanımına yardım edicek...ayrıca kadın da eve katkıda bulunup istediğini alıp evde söz sahibi olma niyetınde neden olmuyorIlahiyat öğrencisi olarak bi kaç şey yazmak istedim. Dini kullanıyorsunuz diyenler olmuş. Ne kadar çirkin bi cümle bu. Siz hangi hocaya sorarsanız sorun bi erkek evin geçimini sağlamakla yükümlüdür. Bu böyledir yani..bi kadın tabiki okumalı meslek sahibi olmallı ama eşinden çalış diye baskı görmemeli. Çalışmak isteyen bayan çalışır elbet ama çalışmamak istemesi de tembellik olarak yorumlanmamalı. O çalışıyorsa sende evinde çocuklarına bakıyorsun yemeğini temizliğini yapıyorsun. Bunlar da az şey midir. Çalışsa da çalışmasa da kadınlar hiç bi zaman yan gelip yatma lüksüne sahip değil maalesef
bence ilk etapta kocanla sakin bir uslupla konusun ona göre rotanızı çizersiniz zatenarkadaslar ben henuz 3.5 aylik evliyim ve okulumun bitmesine 1 yil kaldi. Kocami tanimaya calisiyorum. Gecenlerde bi tartismamiz oldu; para uzerine. Kocam biraz cimri mi desem tutumlu mu desem bilmiyorum. Bana pek para vermiyor, bisey istedigimde ne gerek var falan diyor. Benim bi an once okulumu bitirip calismami istiyor, yani bunu acik acik soylemedi ama zaman zaman ima ediyor. Bende dedimki okulum bitince ben cocuk sahibi olmayi istiyorum o yuzden hemen calisamam. Ne zaman calismaya baslayacaksin dedi. cocugum en az 6-7 yasina gelinceye kadar dedim. Cunku ben cocugumun baskalarinin elinde buyumesini istemiyorum. Kendim buyutucem dedim. O da dediki calismayacaksan niye okuyorsun? Bende dedimki kolumda kunyem olsun yarin bigun bellimi olur falan dedim....Neyse bu konu uzerine baya bi tartistik, biraz agir konusmaya basladi; ben bu eve bakiyorum, senin kirani oduyorum falan dedi. Benimde zoruma gitti, agladim. Simdi ben bi part time is bulup calismak istiyorum. Okulum sadece haftanin 2 gunu. Diger gunler rahatlikla calisabilirim ama kocamin ailesi (Beraber oturmuyoruz, bizim evimiz ayri) kocami kullaniyorlar, kocam surekli onlara para veriyor falan. Simdi ben eger calisirsam eve faydam olacak, boylelikle kocam biraz rahata kavusacak ve oyle oluncada acaba ailesine daha cok verirmi. versin ben vermesin demiyorum ama acaba bu durumu abartirmi. Ben calisip butun parami eve harcarken o da durmadan ailesine extra seyler yaparsa bu benim zoruma gider. Ama calismazsamda onun bazi laflari altinda kendimi ezik hissediyorum. Sizce ne yapmaliyim?
Üstelik tavrında hiç hoş değil gerçekten.medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar diye boşuna dememiş ..
SENİNLE TARTIŞACAK DEĞİLİM
EMPATİ KURMAYIDA ÇOK İYİ BİLİRİM
SADECE KADINLARIN DURUMLARI ORTADA
ELİN KOLUN AYAĞIN SAĞLAMKEN BU TEMBELLİK BU SIRT DAYAMA NİYE ANLAMIYORUM
HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR İŞ MUTLAKA VARDIR
YATMAK YERİNE ÇALIŞ
İŞLEYEN DEMİR PAS TUTMAZMIŞ BEN BUNU SAVUNUYORUM
SONRA BURALARDA AĞLIYOR
KOCAM BENİ ALDATIYOR
BOŞAN DEMEYİN BOŞANAMAM
KOCAM BENİ DÖVÜYOR BOŞAN DEMEYİN BOŞANAMAM
MESLEĞİM YOK AİLEME GİDEMEM ÇOCUKLARIM VAR
BEN ÇOK SİNİRLENİYORUM TAHAMMÜLÜM YOK SAÇMALIKLARA
SAÇMA İNSANLARA
arkadaslar ben henuz 3.5 aylik evliyim ve okulumun bitmesine 1 yil kaldi. Kocami tanimaya calisiyorum. Gecenlerde bi tartismamiz oldu; para uzerine. Kocam biraz cimri mi desem tutumlu mu desem bilmiyorum. Bana pek para vermiyor, bisey istedigimde ne gerek var falan diyor. Benim bi an once okulumu bitirip calismami istiyor, yani bunu acik acik soylemedi ama zaman zaman ima ediyor. Bende dedimki okulum bitince ben cocuk sahibi olmayi istiyorum o yuzden hemen calisamam. Ne zaman calismaya baslayacaksin dedi. cocugum en az 6-7 yasina gelinceye kadar dedim. Cunku ben cocugumun baskalarinin elinde buyumesini istemiyorum. Kendim buyutucem dedim. O da dediki calismayacaksan niye okuyorsun? Bende dedimki kolumda kunyem olsun yarin bigun bellimi olur falan dedim....Neyse bu konu uzerine baya bi tartistik, biraz agir konusmaya basladi; ben bu eve bakiyorum, senin kirani oduyorum falan dedi. Benimde zoruma gitti, agladim. Simdi ben bi part time is bulup calismak istiyorum. Okulum sadece haftanin 2 gunu. Diger gunler rahatlikla calisabilirim ama kocamin ailesi (Beraber oturmuyoruz, bizim evimiz ayri) kocami kullaniyorlar, kocam surekli onlara para veriyor falan. Simdi ben eger calisirsam eve faydam olacak, boylelikle kocam biraz rahata kavusacak ve oyle oluncada acaba ailesine daha cok verirmi. versin ben vermesin demiyorum ama acaba bu durumu abartirmi. Ben calisip butun parami eve harcarken o da durmadan ailesine extra seyler yaparsa bu benim zoruma gider. Ama calismazsamda onun bazi laflari altinda kendimi ezik hissediyorum. Sizce ne yapmaliyim?
Bu ne demek simdi? 10 yillik evli ciftler bile, oyle birsey oluyorki eslerini taniyamadiklarini soyluyorlar. Ki ben daha yolun basindayim. Insan bazen kendini bile taniyamazken, benim 3 ay icinde kocami cozmem mantikli mi sizce?
bu konudakiler hangi dünyada yaşıyor acaba çalışmak isterse,ev işi isterse, cinsellik isterse ohh ne ala memleket adam niye evlensin enayi mi?
bu erkek çalışıp bakacak kafası yüzünden zaten erkeklerin evde terör estirme hakkını kendinde buluyor farkında değilmisiniz madem paranı veriyorum istediğimi yaparım diye celallenmiyorlarmı?
islamda kadına büyük haklar verilmiş diyenler de bir zahmet o hakların hangi ülkede geçtiğini söylesin de biz de gidelim orada yaşayalım malum biz pek örnek göremedik anca hayal dünyasında yaşayanlar ev işi bile yapmayı isteğe bağlamışlar ama gerçek hayat öyle değildir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?