sizce ben calismali miyim?

maybe_

evli, mutlu, cocuklu :)
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
407
252
103
arkadaslar ben henuz 3.5 aylik evliyim ve okulumun bitmesine 1 yil kaldi. Kocami tanimaya calisiyorum. Gecenlerde bi tartismamiz oldu; para uzerine. Kocam biraz cimri mi desem tutumlu mu desem bilmiyorum. Bana pek para vermiyor, bisey istedigimde ne gerek var falan diyor. Benim bi an once okulumu bitirip calismami istiyor, yani bunu acik acik soylemedi ama zaman zaman ima ediyor. Bende dedimki okulum bitince ben cocuk sahibi olmayi istiyorum o yuzden hemen calisamam. Ne zaman calismaya baslayacaksin dedi. cocugum en az 6-7 yasina gelinceye kadar dedim. Cunku ben cocugumun baskalarinin elinde buyumesini istemiyorum. Kendim buyutucem dedim. O da dediki calismayacaksan niye okuyorsun? Bende dedimki kolumda kunyem olsun yarin bigun bellimi olur falan dedim....Neyse bu konu uzerine baya bi tartistik, biraz agir konusmaya basladi; ben bu eve bakiyorum, senin kirani oduyorum falan dedi. Benimde zoruma gitti, agladim. Simdi ben bi part time is bulup calismak istiyorum. Okulum sadece haftanin 2 gunu. Diger gunler rahatlikla calisabilirim ama kocamin ailesi (Beraber oturmuyoruz, bizim evimiz ayri) kocami kullaniyorlar, kocam surekli onlara para veriyor falan. Simdi ben eger calisirsam eve faydam olacak, boylelikle kocam biraz rahata kavusacak ve oyle oluncada acaba ailesine daha cok verirmi. versin ben vermesin demiyorum ama acaba bu durumu abartirmi. Ben calisip butun parami eve harcarken o da durmadan ailesine extra seyler yaparsa bu benim zoruma gider. Ama calismazsamda onun bazi laflari altinda kendimi ezik hissediyorum. Sizce ne yapmaliyim?

tamam bir kocan hatalı para vermemek, kiranı ödüyorum vs çok ağır şeyler. amayarın bi gün belli mi olur derken, sen beni okut ben onu senden boşanınca kullanırım demek gibi olmuş. 2 gün okuyosan rahatlıkla iş bulabilirsin. 6-7 yaşına kadar çalışmıcam diyosun bebek olacak 1 yıl, okul bitecek 1 yıl nerdeyse 10 yıl çalışmayacaksın.
hayat müşterekse senin de bunda katkın bulunmalı bence.

Esinin soyledigi kirani ben oduyorum gibi laflar cok cirkin gercekten. Sen-ben olmaz evlilikte.
Ama ote yandan calismani istiyorsa demek ki eviniz icin ihtiyac duyuyor.

Bu arada, ben diplamami alayim, sonra belki 10 sene sonra calismak istersem calisirim fikrini unut. Kimse eskimis diplomaya kolay kolay is vermiyor. Kullanmayinca ogrendigin bilgi de kalmiyor, diplama da eskiyor. Eski yeni mezun birsey oluyorsun, yeni mezun desen degil, okudugunu unutmus, eskiden mezun desen tecrube yok... Hicbir is verene cazip gelmiyorsun. Sifirdan baslarsin. O yuzden, okul bitirir bitirmez calismak lazim diye dusunuyorum.

Eşinin yaptığı doğru değil baskı kurması filan belki de öyle demek istememiştir yani kiranı ödüyorum ne alaka sen ayrı evde oturmuyorsun ki beraber oturuyorsunuz orası sizin yuvanız. Ama sizin de ilerde lazım olur diye okuyor olmanız boşanırsam çalışıcam gibi olmuş kendinizi garantiye almak için. Diploma alacaksınız o kadar okuyup dirsek çürüteceksiniz okulun bitmesine var 1 sene hemen çocuğunuz olduğunu varsaysak ki hemen de olamayabilir ilk geceden gebe kalan filmleri unutun olabilir de ama olmayabilir de hadi oldu diyelim 9 ay gebelik etti mi iki sene yedi yaşına gelmesi etti 9 sene. O saatten sonra zaten sizin yaş geçecek, yapacağınız mesleğin belki de geçerliliği bile kalmayacak ve zaten yıllardır evde oturduğunuz için hiçten o yaştan sonra çalışmak istemeyeceksiniz. Çocuk size siz çocuğu bağımlı hale geleceksiniz zaten. Siz eşinizin bu tavırlarına karşı özellikle çalışmalım en azından kendi ihtiyaçlarını karşılamalısınız aileniz yanınızda değil mi çocuğu onlar baksalar 1 yaşını doldurduktan sonra filan.

Yani bana da karşımdaki kişi senin kurduğun cümleyi kursa ben neden çalışıp sana bakıyorum ozaman derim yani bence haketmişsin çünkü resmen kendini garantiye alma boşanınca lazım olur gibi bi'anlam çıkmış söylediğinden.
_______
Ayrıca bana kalırsa saçmalamışsın da okadar okuyup çocuk 6-7 yaşına gelene kadar çalışmamak demek senin hiç çalışmayacak olman demek nerdeyse... Sıfır tecrübeyle yaşın da ilerleyince güzel bi'iş bulabileceğini mi sanıyosun.
Ve de daha okuyosun yaşın küçük büyük ihtimalle neden eşinin eline bakıyosun? Ailen zaten kendi ayaklarının üzerinde durabil diye okutmadı mı? İşte imkan varken çalışmayıp eşim değil mi mecbur bakacak kafasında olanların çoğu seninle aynı cümleyi kuruyo "eşim cimri galiba, eşim bana az para veriyo" vs vs. Tek maaşla ne bekliyosunuz cidden, hayat müşterek neticede.

Sizin soyleminiz cok hos olmamis dusuncenizde bana gore mantiksiz 6-7 yasina kadar calismicaksaniz hic calismayin? Sonrada ikinci cocugunuz olur diplomada duvar susu olur calismak istemiyorum deseniz daha iyi fikrimce. esinizin soyledigide normal degil ne demek kirani oduyorum? Hayatini birlestirdigi insanla yuvasi orasi bi erkek nasil boyle bi cumle kurar anlamiyorum. Bi kere kendine yakistirmamasi lazim karisina bunu soylemeyi. Evin ihtiyaci olur kari koca kafa kafaya verirler konusulur. Ama ailesine verebildigine gore evden artiyo ki veriyo. Karisina para vermeyi gereksiz goren birine mudane etmem gider calisir calistigimi emegimle yerdim sizin yerinizde olsam. Mecbur oldugu icin degil para vermesi evlilikte senin paran benim param olmamasi gerektigi icin karisina para vermeyen dedim bu arada.

eşinin sevgisinden ne kadar emınsın?
eşin sanki mantık evliliği yapmıs gibi davranmış, gerçi mantık evliliği yapan insan bile bu kadarını demez
çok ağır şeyler bunlar, küfür etse bu kadar koymaz ınsana; çünkü insan sevdiğinden bunu beklemez, kalp fena kırılır.
evet, işe gir ve hemen çocuk yapma
bu evliliğin sonu pek iyi gibi görünmüyor.

Daha son siniftayken 10 yil sonra calismayi dusunen,10 yil sonra hic calismamayi dusunur.

Sen ne yaparsın bilmem.
Ben senin yerinde olsam...Çalışırdım. Ama bunun sonucu onun beklentisini karşılamak, kazandığımı eline saymak şeklinde olmazdı. Kazancım ölçüsünde makul ölçüde sorumluluk alıp kira, market alışverişi vb. gibi giderleri üstlenirdim. Ama asıl konu..."Ben senin kiranı ödüyorum" diyen adamdan çocuk sahibi olmayı çok çok iyi düşünürdüm. Acele etmezdim.

Herkes çalışmalı. Fakat çalışmak herkesi özgürleştirmiyor ne yazık ki; senin kocanın kafasındaki insanların eşlerini çalışan, para kazanan köleler haline getiriyor.

Ayrıca okula başlama yaşı 5,5 iken sen neden 7 yıl çalışmayı düşünmüyorsun onu anlamadım.

Hakikaten diplomayı çerçeveletip duvara asmak için mi okuyorsun? Yoksa elime mesleğimi alıyım kendi ayaklarımın üzerinde duruyum diyemi? Eşinde olsa kimsenin eline bakma ve çalış bana göre... Çocuğunu kendin büyütmek istiyormuşsun sen daha kocanı tanımaya çalışırken çocuk düşünmekte neyin nesi?

Son düzenleme:
çalışman tabiki senin yararına..
kendin için çalışmalısın herşeyden önce...
eşin saçmalamış...
seninle bu şekilde konuşması gerçekten çirkin...

İki tarafta çok talihsiz cümleler kullanmış
Ama eşin daha kaba

Sen okuyan birisin diye senle evlenmiş sanki ? Nasılsa çalışacak diye
Çalışmayacaksan niye okuyosun demesinden ve sana bakıyorum demesinden bunu anladım ben

Bi de bence daha 1 yıl okul bitecek, 1 yıl hamilelik süreci olsa, 7 yılda çocuk büyüteceksen
9 yıl yapıyo
9 yıl sonra da sen tecrübesiz bi personel gibi işe girmek ister misin ? Yaş sebebiyle

Bilemiyorum
Sanki hiç konuşmadan evlenmiş gibisiniz
Senin fikirlerinden onun haberi yok, kafasında çalışan eş varmış gibi geldi bana

Ama çalışıyorum sana bakıyorum kelimesi çok ağır

canım skın çalışma erkek mecbur bakıcak bakmayan almasın kardeşim biz anamızın evinde onlara kul olmak için gitmiyoz
şöle olur çok muhtaçlık durum olur eşin ve eşinin tarafı destekler arkanızda olur ozman tamam

ama yok ben yemnicem bide paramı yedircem eşimin tarafına avucunu yalasınlar alıştırma başından he deyip çalışırsan çalışmak zorunda kalırsın ve o paranda sana bırakmazlar canım

Erkek çalışır eve bakar anlayışı çooooook eskide kaldı.

Şimdi hiçbir erkek, hayat müşterek, demekten geri kalmıyor.

Biri beni ezikleyeceğine onurumla çalışırım daha iyi.

Hem hayat belli de olmaz, evlilik kadar boşanmak da doğal.

O zaman sudan çıkmış balığa dönmemek için de çalışmak gerek.

O yüzden canım, sen bir an önce iş güç sahibi olmaya bak.

Eğer çalışmak istemiyorsan, okulun bitene dek Kpss falan çalış, kendini geliştir, mezun olunca iş bulmanı kolaylaştıracak aktivitelerle uğraş.

Hiçbir zaman da kendini ezdirme.

okulun bitmeden niye evlendin hadi evlendin tanımadığın biriyle niye evlendin, eşimi tanımaya çalışıyorum diyosun ona istinaden yazıyorum, ayrıca hayatın gerçeklerinden bihaber olduğunda çok açık şimdi sen okulu bitirceksin çalışma hayatına atılman 9 aylık hamilelik döneminide sayarsak 7-8 sene, bu süre sonunda yaşın 30a dönük olur heralde ya da daha fazla yaş detayını görmedim, işveren sana iş tecrübesi sormıcak mı, mezun oldun ne yaptın demicek mi, özelde pek şansın yok yani, memur olucam dersen bilemem tabi sınavlar konusunda ne kadar azimlisin ve 7-8 sonra kpss alımları nasıl olur

''Kocamı tanımaya çalışıyorum'' dan sonrasını okumadım, ne yapıyorsa haketmişsin.

çoğunluk çalışmandan yana sanırım..bence yanlış..sen çalışırsan eşinin gerçek yuzunu goremezsın..duşuncelerın bana gore cok güzel..anne olmadan annelıgı bılebılmek.. ımrendım doğrusu...
gurur yapılırken oncelıkle karşı tarafa bakacaksın.. her alındığına gurur yapıp karşı tarafı onaylayacak adımlar atarsan çıkmaza gırersın..cocuk ıcın birazcık bekle...gercı beklemeden eşin sana bekletırecek gıbı neyse...zamana bırak izle..

ben şu kadınların koca eline bakmasına acayip uyuz oluyorum, mecbursundur, eğitimin yoktur, iş tecrüben yoktur, yaşın geçmiştir(kısacası annelerimiz gibisindir) anlarım da gencecik yaşında,okuyup okuyup sonra koca baksın ne demek yaa, neden kendini ezdiriyorsun, sana evinin kirasını ödüyorum ne demek yaa, bu lafı hakettin mi sen, üni okuduğuna göre ayakları üzerinde durabilecek bir kadınsın, ben senin yerinde olsam bu lafı ağzına tıkarım, haftada 2 günmüş okulun, sana kalıyor 5 gün, gir bir işe, az da olsa cebine para girsin ve ondan asla isteme,eve katkıda bulunup bulunmamak senin elinde ama en azından ondan para isteme, evlilik müşterektir,tabiki kirayı ödeyecek tabiki eve bakacak ama eğer durumu iyi değilse ve sen çalışabilecek güçteysen,neden okul harçlığını ondan isteyip, seni ben okuttum dedittireceksin ki.. bir de öyle çocuk okula gidene kadar çalışmıcam, ohhh valla, adam seni okutsun, sen çalışma, diplomanı da çerçeveletip vitrine koyarsın.. evli olmasaydın bile çalışıp ailene destek olmalıydın seni okuttukları için.
Ben senin yerinde olsaydım, şimdi hemen bir iş bulur girerdim,haftada 5 gün çalışırdım, okul biter bitmez de düzgün bir işe girer, kariyer hedefleriyle çalışırdım, zaten anladığım kadarıyla yaşın genç..Şöyle 2-3 sene daha çalışıp, birikimimi yapar, sonra çocuk düşünürdüm.Çocuk olduğunda 2 sene iş hayatıma ara verir, eşimin kazancı ve benim birikimimle birleşir, kira çocuğun ve senin özel masraflarını karşılar, 2 sene sonrada kariyerime bıraktığım yerden devam ederdim.Artık hayat zor cicim, tek maaşla istediğin hayatı da yaşaman zor, çocuğuna güzel bir gelecek sunmak da zor, yazdıklarımı değerlendir derim

kadının çalışması önemli hem maddi hemde manevi açıdan ama böyle bi koca varken çalışmanız çooook daha gerekli.
çocuğu falan unutun bi süre,ona alacağı mama süt bezde sorun olur çünkü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…