Sizce ayrilik sebebi mi?

Valla soylenenlerin elle tutulur bir tarafi yok bence.herkes hatali gibi duruyo.annenizin sizin yapmaniz gereken bir duruma mudahalede bulunmasi damat adayinin bu sekilde cevap vermesi sizin annem haklimi diye dusunmeniz filan.ayrica anneniz size gozune batan seylerden bahsetseydi ve arayada kimseyi salmadan konussaydi daha iyi olurdu.bide hem sozlemis hemde ayril demis buda tuhaf.siz de bitiyo hersey iyi dusunup dogru bir hareketle kendinizi yakmadan bir karara varmaniz gerekiyo en azindan biriniz akli selim davranin

Bu sebepten ayrılık düşünülebiliyorsa , evlilik ne kadar sağlıklı olur bilemedim. Yeni konu boşanıyoruz olmasın lütfen.
Ya bana da çok saçma geliyor. Ailem ilk fırsatta işi bozmak istedi. Sanki kendi ailesiyle 7/24 görüşüyor da onun ailesinin hükmü falan da filan da...ama insan çaresiz kalıyor. Aile rızası olmadan da ne kadar doğru olur. Sağolsun ailem her kararımda arkamda duracağına küçümsedi beni onlar hep karar verdi şimdi de tabi sudan çıkmış balık gibi kalırım çaresiz

Bence evlenmeyin. Çünkü;
1-Siz ailenizden ayrışamamışsınız. “Ona izin vermediler, ben bilmiyorum onlar yer ayarlamadı. Benim bu konularda fikrim yok. Anneme ‘sen ayrıl’ dedim” diyorsunuz. Sorumluluk almıyorsunuz. Ayrılma işini bile annenize yüklüyorsunuz. 32yaşındasınız ama ruhunuz çocuk. Evlenmek için önce “birey” olmalısınız. Birey olmadan ait olunmaz.
2-Eşiniz olacak kişi ailesiyle kapınıza dayanıp “onlar benim ailem tabii ki oturacak” diye daha en baştan ailenizle yüzgöz olabilecek bir karakterdeyse, evlilik hayatınızda size çok çektirecek gibi görünüyor.
3-Ergen çocuklar otururken eşinizin ailesinden kimse “aile büyüklerinin oturması gerektiği” konusunda bir uyarıda bulunmamış. Aile adabı, nezaket yok gibi
4- Tarzları yanlış olsa da özellikle anneler “hayır” diyorsa mutlaka o evlilikte bir sıkıntı çıkıyor. Çünkü onlar bizi iyi tanıyorlar ve yaşam tecrübeleri bizimkinden fazla.
5-Sizin de kafanızda soru işaretleri oluşmuş ki annenize “sen ayrıl o zaman” diyebilmişsiniz.

İlk önce detaylı yanıt için teşekkür ederim.
evet ruhumun çocuk kaldığı doğru. Altı yaşından beri şeker hastasıyım orda fazla sorumluluk aldım. iğnemi kendim vurdum yemeklerimi kendim hazırladım ama beni her şeyden de uzak tutmaya çalıştırlar. Hep bastırıldım dayakla amn şöyle aman böyle. Babam öldü ben evin direği erkeği oldum ta ki üvey babam gelip bir narsist olarak elimdeki son kalan öz güvenimi alarak. Ben yaşıma mesela göstermiyorum. Terapistimin bile zorlandığı oluyor bazen yaş konuşumda. Ama elimde değil. Kendi hayatımı kurmak istedim yine bu yaşımdan sonda dayak yedim. Hukuk okumak dedim yedi sene zorladılar beni zar zor kurtuldum o da sözlümün sayesinde ve şimdi mutlu olduğum bir mesleğe ayak atacam inşAllah.İnanın böyle bir aile ile baş etmek çok zor. İnsanı öyle manipüle etmişler ki iki saniyede çocuk oluyorsun. Benim niyetim annemin sözlümle ayrılması değil. Göz göze gelip bunu yapamayacağını biliyordum. Yapamadı da zaten ama üçünü şahısı araya sokup bunu yapacağını da tahmin edemedim. Annemin bana karşı inanılmaz bir bağımı var. Sanki ben evlenince kendisi ölecek. Sadece maddi açıdan çok iyi durumda biri olursa razı bunu da hazmedemiyorum. Sanki beni mal varlığı ile satın alırsa okey. Onlara kaç defa mutlu olsunlar diye fırsat verdim bana birini bulmak içiN. İnanın hepsi ayrı manyak çıktı. Biri şekerim var annesi ö yüzden istemiyor diye terk etti beni onun travması ayrı diğeri dayımın iş arkadaşı ama kafirin terki karşıma çıkmış domuz eti yiyor bizim eve geliyor eli boş...bütün tanıştıklarım eve geldi ama kimse akıl edip bir çiçek alıp pasta alıp gelmedi. Saygı sıfır. Sözlüm farklı annemi hastaneye götürdü ordan aldı alışverişte yardım etti eli hiç bir zaman boş gelmedi ta ki annem oğlum getirme artık yazık diyene kadar. Benim hastalığımı dert etmez üstüme titrer. Ne bilim. Bu tanışmalardan beri maddi durumu statüsü iyi olan insanlara karşı önyargılıyım. Sözlümün dediğine de fazla bir şey diyemem. Öyle bir zamandayız ki millet çocuğunu baş köşe oturtuyor. Tabi ama hayatın boyunca başkaları senin adına karar verip baskı ve şiddetle sana uygularsa sağlıklı düşünüp kendi başına karar verme yetkini kayıp ediyorsun. Ben hayatımda ilk defa isteme gördüm. Geçen sene arkadaşım evlenmeseydim kendi düğünüm ilk katıldığım Türk düğünü olacaktı. Yalvardım aileme kırk defa sordum ney nasıl yapılır diye hep kavga çıkardılar. Takı konusunda mesela. Sözlümün annesi benim asla kullanmayacağım şeyler aldı bende aileme sordum bir şey söylesem doğru olur mu diye onlar da boşver para olarak gör onu demek ki gönlünden onu almak gelmiş dediler bende tamam dedim. Sonra da söylenip durdu annem bu mu takılır kadın seni hiç mi tanımamış diye...bu ailenin içinde benim biraz olsun hala sağlıklı düşünebilmem çok büyük mucize

Ya niye eve dolusursunuz hic anlamam en kotu bi pastanede ayarlasaniza. Hepiniz köylüsünüz bence. Bu küçücük evde 50 kişi söz nişan yapan herkes köylü. Bütçe yoksa o kadar adam cagirmayin. Yegenler de eksik kalsaymis yani besiktekini de alip gelselerdi sırf gencler az olmus. Neyse gelen gelmis cocuklari kaldirip yer verselerdi iyiymis ama annenin de laf etmeye cok da hakki yok ona gore yer ayarlasaydi. Gerci kadin burda ayakta kaldigina degil dusuncesizlik edildigine bozuluo. Iki tarafta da var bisey.

Açıkçası ev küçük değil. Müstakil evimiz var salon büyük ama evet annemin söylenme hakkı yok. Sonuçta başından belliydi benim de o anki akılsızlığım

Tatsızlıkla başlayan işler bence sonradan toparlanmıyor. Benim ilk nişanlımda nişanda bahanesinin elinden bastonu alıp altını yıkayıp verdik diye nişanı atmak istemişti ah şimdiki aklım olsa hemen atardım nişanı. Belliki ailelerin kafası uyuşmuyor ben annenizi çok haksız görmedim, nişan düğünden önce fragman öyle düşünün. Siz aşık mısınız peki? Bana pek öyle gelmedi daha çok mantık evliliği yapacaksınız gibi sanki

Yok asla mantık evliliğine karşıyı. Annem yaptı ailede bir çok kişi yaptı hepsi mutsuz. Ben sözlümün yanında kendimi özgür ve rahat hissediyorum. Bana en azından ailem gibi şunu bunu yapamazsın demiyor. Hayallerin peşinsen koş diyor. Sevmesem her şey çok daha kolay olurdu

Köylü filan tartışması yanlış ve çirkin öncelikle bence her şeyden bağımsız. Köylü demek cahil görmemiş demek değil, annenizin lafı öyle diye yazmışsınız da bazı üyeler de devam ettirmiş açıkçası bence böyle bir tartışma çok çirkin köyü filan olmayan bir insan olarak bu konudan ben rahatsız oldum.

onun dışında da bizde de kalabalık bir isteme ve aynı gün nişan organizasyonu oldu evimizde ve bayaa kalabalık geldiler. Kalabalık geleceklerini biliyorduk ona göre de sandalye vs hazırlandı ama yine de sığışamadık. Birkaç çok samimi arkadaşlarımız da gelmişti hiçbiri de ben de oturayım muhabbetine girişmedi. Herkes birbirine öncelik verdi ailenizin ayakta kalmasına sözlünüzün ailesinden bir aklı başında insan müdahale etmemiş, anneniz de HAKLI OLARAK buna tepki göstermiş.

Sonuç ayrılık mı olmalı o kısma yorum yapamam ama “köylülük” değil “görgüsüzlük” yapmış sözlünüz ve ailesi. Anneniz de buna takılmış, denk görmemiş aileleri. Sözlünüzün de üstüne gelip ailem oturacak tabi demesi de çok çirkin onun ailesi oturacak da siz ağaç kovuğundan mı çıktınız? Sizinkiler niye oturmuyor? Aileniz ayaktayken onlar otururken mi istediler sizi bir kere olayın saçmalığına bakın

İlk önce yorum için teşekkür ederim. Nasıl oldu bilmiyorum inanın o gün zaten çok tuhaf başladı. İsteme olduğunda nasıl olduysa üvey babam dayım falan oturdular. Orda oturu kalsalardı. Anlamadım zaten. İnanın çok tuhaf bir akşamdı. Kahveler bile sonradan içildi yüzükler takıldıktan sonra. Bizi çekemeyen çok insan var hatta bu olaydan evvel annem yakınlarımızla baya kavga edip daveti geri çekmişti. Ben böyle nazara inanırım. Çünkü bir gün evvel her şey gayet normaldi

Tek basina bir ayrilik sebebi degil fakat sozlunuzun tavri da hic hos degil. Daha ilimli cumleler kurup, gerilen ortami yumusatabilirdi. Annenize katiliyorum 12-20 yasindaki yegenler otururken anne-babanizin ayakta kalmasi hic hos bir durum degil.Keske dayiniz vasitasiyla mesaj cekmek yerine sizle paylassaydi belki siz bir sekilde durumu yatistirabilirdiniz. Kaldi ki kiz isteme, soz,nisanlilik olaylarinda beklenenden fazla misafir gelmesi olagan bir durum herkes oturacak diye bir durum soz konusu degil . onemli olan mutlulugunuzun paylasilmasi ayakta veya oturarak.

Son düzenleme:
Günaydın senin için çok üzüldüm. Bende öz olsa da baba evinde değer görmedim bi de sen 32 yaşında hala dayak yiyorum diyosn. Normal davranışları yok annenin. Bu evlilik olursa annenden kork bence sürekli karışacak huzursuz edecek. Kalabalık misafiri de sormuşlar kabul etmişsiniz şimdiki gençlere kalk dense de kalkmazlar ki sizin sandalye ayarlamanız lazımdı. Sana değer verdiği için nişanlına sahip çık bence. Ben evliyim Allah göstermesn ama bi gün boşanırsam yanına gideceğim insanlar değil ailem. Eşimin bana verdiği değerin 10da birini bile vermediler

Iki aile tamamen birbirine uyumsuz. Haliyle yetistirilme tarzlarınız mutlaka farklıdır. Sana anormal gelen eski sözlüne normal gelebilir. Mesela 12 ve 20 yaşlarındaki çocukların kız istemede yer olmamasina ve ev sahibi ayakta kalmasına rağmen ısrarla oturması bana çok ayıp geldi.

Dayiniz yengeniz veya anne babanız ayakta kalacağına o çocukların mutfakta oturmalari daha uygundu.

Ama hata sizde de var, insanlar arayıp 30 kişi geleceğiz uygunmusunuz demis ve annenizde kabul etmis. Ona gore bir yer sandalye vs ayarlamaliydiniz.

Bu iş burdan nasil döner bilmem ama zor yani. Eski sözlünüz biraz aileci gibi. Söze 30 kişi gelmeleri bunu gösteriyor. Koloni şeklinde yaşamayı severler ve ayak uydurmazsan sevilmeyen istenmeyen gelin olursun.

"onlar benim ailem tabi ki oturacaklar" denir mi hiç. madem öyle sen de aileni savun.
bence annen haklı, burda konu oturup oturmamaktan ziyade, görgü. ne gerek vardı eşiktekini beşiktekini getirmeye.

Baya çirkinleşilmiş. Olmaz bence bu iş. Ha olursa da o ailede değersiz olursunuz bence

Aslında benim ailem de senin ailen gibiydi. Çocuğunun psikolojisini düşünen iyi/bilinçli aile çevremde yok gibi bir şey zaten. Yeni yeni insanlar bilinçleniyor. Şimdiki genç eğitimli anneler daha bilinçli.
Ben bu süreci evlilik öncesi terapi alıp günlük hayatta karşılaştığım problemleri çözerek aştım. Çok faydasını gördüm. Nişanlılık sürecinde de nişanlımla birlikte çift terapisi aldık, sorun çıkması muhtemel problemleri nasıl çözeriz diye konuştuk anlaştık.
Allah seni de iyi insanlarla karşılaştırsın

Açıkçası ev küçük değil. Müstakil evimiz var salon büyük ama evet annemin söylenme hakkı yok. Sonuçta başından belliydi benim de o anki akılsızlığım

Genel yazdim zaten bıktım bu eve onca kisi cagiranlardan çünkü :) ama o cocuklar da kalkip bi yer verseymis yani

Bence ayrilık sebebi değil. Ama aile büyükleriniz varken de genclerin oturması doğru değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…