Sizce annemin rahatsızlığı ne olabilir?

annenize acil sifa diliyorum , cok zor bir durum , siz doktorlarin teshis koydugunu yazana kadar anlattiklarinizdan bende alzeimer oldugunu dusundum
esim bu hastalik konusunda cok bilgili , aksam ona sorucam belki farkli birsey biliyordur yada bir de onerebilir , yazarim size aksam

Çok geçmiş olsun.
Konuyla ilgili midir bilmiyorum ama arkadaşımın babasında da böyle bir şey vardı. Hatta kendini pencereden atma eğilimi fazlasıyla görülüyordu. 24 saat nöbetleşe başında duruyorlardı. Kimseyi tanımıyordu değişik hareketler yapıyordu. Doktorlar yurt dışında bir ilaç olduğunu ve bakanlık izniyle getirildiğini söylemişlerdi. Onaya gitmişti hasta ve o ilaçla hiç olmazsa biraz daha sakinleşiyordu. İnanın hastalığın tam adını bilmiyorum annenizle aynı mı onu da bilmiyorum. Sadece aklıma geldi.
Arkadaşıma ulaşabilirsem (ayrı bir şehre gitti) soracağım.

Hastaligin ne oldugunu bilmiyorum ama.. annenizle bir sekilde iletisim kurabilmeniz gerek diye duaunuyorum. Birsey soruyorsunuz ve alakasiz seyler soyluyormus mesela,belki de ona gore alakali seylerdir. Bir yerden ilgi kurup da bahsediyordur. Yani anlamaya calisin. Siz ak derken o kara dediginde de gene ne demek iatedigini anlamaya baslarsiniz bence. Normal bi insan degil ki,bebek gibi bakcaksiniz bebek gibi yeniden ogretmeye calisacaksiniz. Mesela bebeklerin cikardgi sesler rutin seklinde mi degil mi aciknca degisik oyun isteynce degisik mi agliyor diye dikkat edilir ya siz de annenjzle o sekilde bi iletisim olusturmaya bakin,anlamlandirin kelimelerini,onun icin de zor ve sıkıcdir zaten bu durum...
O dediginiz ilaci kullanmayi birakti mi peki su an? O o anlik etki etmistir ama eger biraktysa da.. hadi 6 ay olsn 2013ten bu yana etkisini surdurmemistir heralde.
Baska insanlara karsi tutumu nasil,yani illa kendi yansimasi mi sinirlendiriyor onu baska kadin saniyormus ama avm lerdeki aynalar demissiniz yani avm ye gidiyorsunuz demek ki. Insanlara kalabaliga sinirlenmiyor mu?
Belki bunun da bir anlami vardir kendi goruntusune karsi hircinlasmanin.. istemiyor sevmiyor demek ki kendini. Ta kucuklugundeki seyler birikti belki de nefret edip silmek istedi belki bilincaltindan kendisini. Aynalara o yuzden oyledir belki de. :/

Bir alzaymır hastası yakını olarak çok zor bir süreç olduğunu söyleyemek isterim . Genç hastalarda daha çabuk ilerlediğini duymuştum aynı şeyleri bizde yaşadık bence bu hastalık kanserden bile zor.çünkü kanserde neyle karşılaşacağını nasıl yol izleyeceğini biliyorsun .ama bu hastalık hergün yeni bir olay demek

Öncelikle acil sifa diliyorum ve sizlere, ailece cok güc. Almanyada oldugum icin doktor tavsiyesi veremicem ama burda bir üye var, babasi galiba nörolok...nicki ssassy gibi bir seydi...hatirlayan varsa yazsin bir zahmet. Belki yardimci olabilir yada babasi baska bir doktor tavsiye edebilir?

Edit: Simdi gördüm, nicki @sassyassyy umarim yanlis hatirlamadim

Dedem 70 yaşındayken birden bire çocuk gibi olmuştu.hepimizin adını unuttu akla hayale gelmeyecek şeyler yapmaya başladı.Bir kaç ay içinde bir dk bile yalnız bırakamayacak hale geldi.sürekli uyuyordu ve çok agresifleşmişti.Anlattığınıza benzer.Bizde alzaimer (nasıl yazıldığını unuttum) oldu sandık.Ama beyninde tümör çıktı.İyi huyluydu ama beynin ön bölümünde olduğu için geri dönüşü olmaksızın beyin hasarı bıraktı dedemde.Ameliyat oldu sonra.Mutlaka bakılmıştır ama tümör olup olmadığı belli mi? Yani doktorlar daha iyi bilir ama örnek olarak bu olayı anlatmak istedim.

arkadaşların yazdığı gibi demans eşlik ediyor olabilir.
alternatif tıpta da çareler aramanızı öneririm.

Allah şifa versin gerçekten. Sizi çok yıpratan bir durumdur eminim ama pozitif düşünmeye çalışın, daha çok doktora gösterin annenizi. İyi ki sizin gibi bir evladı var anneniz çok şanslı.

Yazdiklarinizin benzerini kayinvalidem yasadi.Alzheimer teshisi kondu ayni zaman da epilepsi de vardi.Kayinvalidem de cok kufur ederdi .Kimseyle konusmak istemezdi.Bir sey sordugumuz zaman bilmiyorum derdi hic bir sey hatirlamazdi.Bir keresinde tuvalet diye gardirobun icine girmeye calistigini biliyorum.Afedersiniz tuvaletini odanin ortasina bile yapmaya calismisti.Ne yaptigini bilmiyordu.Ilk bes sene ben ilgilendim .Yalniz ilaclarini duzenli icince iyi oluyordu, o hasta ,ne yaptigini bilmeyen kadin gidiyor , yerine, akli basinda , biri geliyordu.Ben inancli bir insanim size dua edecegim cunki yasadiginiz durum cok zor biliyorum bende yasadim Allah yardimciniz olsun.Bu arada kv dem iki sene once vefat etti .Son ana kadar kendiydeydi.

öncelikle geçmiş olsun diyeyim

metnin ilk yarısını okuduğumda annenizin Alzheimer olduğunu düşündüm

sonrasında siz de bu yönde tedavi gördüğünü yazmışsınız

evet anneniz çok genç bu nedenle rahatsızlığı sizi çok üzüp yıpratıyor ama bence ilaçları ona iyi gelmiş

hani diyorsunuz ya beyinde küçülme sarı lekeler vs yok diye işte bu erken müdahale edildiği için

bir de bu hastalığa ilişkin çevreden gözlemlediğim kişinin neresinde bir sıkıntı varsa hastalık onu oradan vuruyor

yani annenizin zaten zor bir gençlik geçirmiş, akabinde anksiyete vs yaşamış bu nedenle hastalığı daha algısal

kp im iki yıl önce memleketten gelmiş sabaha kadar yolda ve evin oraya geldiğinde evi bulamamış

kendisi aynı semtte yaklaşık 20 yıldır oturuyor ve her gün çıkıp gezen yürüyüş yapan birisidir.

eşimi telefon ile aradı ben kayboldum diye gitti evin iki sokak aşağısında buldu eşim onu

evin dibinde evi bulamamış daha doğrusu o yakınlarda olduğunu dahi algılayamamış ama telefondan eşimi bulup aramıştı

doktor doktor gezdi

bir şey bulamadılar

kulağı da işitmiyor

ondan kaynaklı evde otura otura depresyona girmiş vs dediler

o sene yazın memlekete gittiler orada yeni ev kurdular yerleştiler gittiler geldiler vs vs

tekrar doktor şu bu derken bir sonraki yaza geriye hiçbir şey kalmadı

artık altı bağlanacak konumda

kimseyi tanımıyor

kv ye kızıyor ayıp kilodumu açma diyor ama ne çişini ne kakasını biliyor

onun hep bağırsak problemleri, prostat vs gibi sıkıntıları olmuştur gençliğinde de

yine görümcemin kp i de hep yemek ile ilgili sıkıntıları olmuş o alzheimer olduğunda çok sağlıklı idi ama onunda bitmek bilmeyen yeme içme isteği vardı

bu hastalık kişiye özgü maalesef

annenizin ki zor ama anladığım en azından özbakım becerileri henüz onunla ve yıllar geçmesine rağmen aynı boyutta kalmış

kp iyi iken teşhis konulamadığı için bu aşamadan sonra ilaçlar da işe yaramıyor

artık yattığı yerden kalkması vs de zor olmaya başladı örneğin

bu hastalarda tedavi olmadığı için amaç olduğu yerde durmasını sağlamak

bir de tıbbi esrar diye bir yöntem varmış, otizm ve alzheimerde kullanılıyor

belki araştırmışsınızdır

yurt dışından geliyor Türkiye'de de yasal ama yurt dışında daha kolay ulaşılıyor

günlük hayata ilişkin önerti de düzenlerinin bozulmaması gerekiyr

yani gezmeye götürelim, tatile gidelim vs huusları pek iyi gelmiyot

hatta eve misafir gelmesi dahi kafayı iyice karıştırıyor

bir de bence hastaya çok fazla o kim, bunu tanıdın mı gibi sorular sormamak, onu strese sokmamak gerekiyor

bakmak zor, bakanı yıpratan bir süreç ama onun eskisi gibi olmadığını bir yerde kabullenip hayatı ona göre organize etmek gerekiyor

eve bebek geldiğinde ev nasıl bebeğe uyumlu hale getirilirse bu hastalar için de az eşya az kişi daha rölantili bir hayat öneriliyor

Allah şifa versin size de kolaylık ve sabır. Bir arkadaşın yazdığı gibi farklı doktor arayın. Doktordan doktora çok şey değişir. Hatta geçen bir haber görmüştüm genç bir çocuğa kanser teşhisi koyup 7 defa ameliyat etmiş doktor ama durumu hep kötüşeşmiş bir gün başka doktora gitmişler ve o kanser değil de başka bir şey demiş ve ona göre tedavi uygulamış çocuk iyileşmiş. Yani her doktorun tecrübesi farklı. Umarım çaresini bulursunuz

Gerçekten geçmiş olsun sonuna kadar okudum keşke bir bilgim olsa da söyleyebilsem bende alzheimer diye düşündüm ama gerekli tedavi ve bilgiler var sizde ne diyeyim Allah acil şifa versin

Size Allaha sıgının ona dua edin diyicem ama inançsız olduğunuzu yazmıssınız.Bi yaratıcının var olduğunu kabul etmek ondan sabır güç istemek çok büyük bi nimet denemeye çalışın bence.Rabbim şifa versin çok zor bi durum

Ya arkadaslar bu konuyu okuyan niye inancsiz yazmis hemen. Allah'a karsi inancsiz degil arkadasimiz.Anlamadan yorum yapiyorsunuz. Inancsiz damgasini vuruyorsunuz hemen. Arkadas sunu demek istemis. Büyü vs olaylarina karsi inancsizim!!!

Benim çok yakınım da böyleydi. Onda unutkanlık böyle değildi ama işte gördüğünü sandığı kişilerle kavga ederdi falan. Kurardı da kurardı. Ama ona şizofreni tanısı konuldu.
2 yıl hastanede yattı düzeldi şükür.
Yani alzheimerın yanında başka bir rahatsızlık da var gibi duruyor.
Bu arada çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…